• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua ederken bile vesvese gelenler kafayı yiyecem

Kızlar benim gibi olanlar yada dini konuda bilgili olanlar lütfen yazsın. Dua ederken bile vesveseyle korkularım kötü düşünceler geliyo aklıma onlar da dua olacak diye korkuyorum bu sefer nefesim kesiliyor kafayı yiyecek gibi oluyorum benim gibi olanlar varsa lütfen yazsın yada bilgili olup yardımcı olabilecek lütfen

Bende yaşarım arada bi bu durumu vesvese şeytandandır seni vazgeçirmek için yapıyor sen yinede duanı hep hatta daha fazla yap bu şekilde atlatacaksın ben vesvese ile günde 20 kere abdest alıyordum

Merhaba yazınızı okudum bnde de var vesveseler 2 haftdr çıldırmak üzereyim şuan nasilsnz peki 1 sene olmuş iyimisinz

bence bu takıntı. obeseyon deniyor galiba. bunun için yardım alınması gerekiyor diye biliyorum. hem bu şekilde gönül rahatlığpıyla ibadet de yapılabilir

Anladım benimki benimle alakalı oluyo hep korktuğum kurduğum şeyleri dua ederken bile vesvese veriyo şeytan
İyi geceler.
Dini bütünü nasıl tanımlarsınız bilmiyorum ama hayatta tek mücadelem iyi insan olmak, vicdanımı ve merhametimi kaybetmeden yolumdan şaşmadan hayatımı sürdürmek. Allah’a da hep “Allah’ım sen beni yoldan şaşırtma.” diye dua ederim ancak bu dua özellikle vicdanım ile ilgilidir. Yaklaşık 3 aydır “Ben öleceğim, ben öleceğim kesin, ben öleceğim diye bunu bana dediler.” gibi düşünceler ile boğuşuyorum, bu düşünceler esnasında ağlıyorum. Hala düşüncelerim devam ediyor ancak artık şunu diyorum: “Ben yaşayacağım, bana bir hayat biçildi ve bunun uzunluğunu bilme şansım yok, ben bugünü yaşıyorum.” İşte bu vesvese ile savaşmak oluyor bana göre. Hepimiz yaratıcının en kudretli olduğunu biliyoruz, şaşacak diye irade vermiş ama zikir asla şaşmaz yani kalbi şaşırtamazsın. O vesvese geldiğinde hemen zıttını söylemenizi tavsiye ederim. Sapkın bir düşünce mi? O zaman en saf şeyi düşünün; bir çocuğu sevindirdiğinizi, bir sokak hayvanının başını okşadığınızı... Allah bir an önce bizi bu kötü düşüncelerden uzaklaştırsın umarım. Bu Allah’ın gücüne gitmiyor, bizim ruhumuzu yoruyor. Bizi yaratan bizim fikrimizi de zikrimizi de inanın çok iyi bilir.

Vesvese yuzunden namazi kurani birakmayin daha cok sahiplenin ne kadar kuran okursaniz daha cogaliyor vesvese ama takmadikca bitiyor yavas yavas sakin olup devam etmek tek care

ve vesvese icin olan esmalari cekmeye devam ederseniz iyi gelebilir

Back