“””ey allah ‘ım duama senin rahman ve rahim isminle başlıyorum,besmele hürmetine duamı kabul eyle. Sen öyle bir allah u zül celalsınki senden başka hiçbir ilah yoktur.mülkün sahibi sensin. Iyiyi kötüden, kötüyü iyiden, hakkı batıldan, batılı haktan ayırt etme gücünü veren rabbim! Ey kendisinden başka hiçbir ilah olmayan, mutlak hakimiyetin ve adaletin sahibi, bizim ve babalarımızın rabbi. Senden başkasını tanımıyoruz. Kulluğumuz ile ançak sana ibadet ediyoruz. Sana karşı olan görevlerimizi tam olarak yapamadık, zalimlerden olduk, bizi bağışla rabbim. Sen teksin. Hiçbir ortağın yoktur. Mülk senindir. övgü sana aittir. öldüren dirilten sensin. ölmeyen diri sensin. Hayır senin elindedir. Varacağımız yer senin yüce huzurundur. Sen her şeye kadirsin, bizi utandırma rabbim. Senden yardım istiyoruz, bize yardım eyle allah’ım. Güç ve kuvvet sana aittir. Bize güç ve kuvvet ihsan eyle rabbim. Senden yardım istiyoruz bize yardım eyle allah’ım. Güç ve kuvvet sana aittir. Bize güç ve kuvvet ihsan eyle rabbim. Senden başka ilah tanımıyor, nimetlerine karşı şükr ediyorum, şükrümü kabul buyur rabbim. Rablığını ikrar etmek için senden başka bir ilah olmadığını tasdik ettim. Bu ikrar ile beni huzuruna al rabbim. şanının yüceliğini tenzih için seni tesbih ediyorum. Tesbihimi gösterişten koru rabbim. Cebrail in kanadına yazılı ismin hakkı için duamı redetme rabbim. Mikail in kanadına yazılı ismi celalin hakkı için duamı redetme rabbim. Mikail in kanadına yazılı ismi celalin hakkı için beni kulluğuna kabul eyle rabbim. Azrail in eline yazılı ismi celalin hakkı için son nefeste çenemi iman ile kapamayı nasip eyle rabbim. Israfi in alnında yazılı ismi cemalin hakkı için rızkımı helalinden nasip eyle rabbim. Münkir ve nekir e güç veren ismi celalin hakkı için kabirde bana, doğru cevap vermeyi nasip eyle rabbim. Hak olan ismin ve kullarının sırları hürmetine beni kulluğundan bir lahza uzaklaştırma rabbim. Isalmı kemale ulaştırdığın ismi azamın hakkı için, bizi ve evladlarımızı islamın istediği biçimde yaşat rabbim. Cennetten dünyaya indirildiğine adem aleyhisselamın okuyupte tevbesini kabul buyurduğun ismi azamın hakkı için tevbelerimizi kabul eyle rabbim. şit aleyhisselamın okuduğu ismi azamın hakkı için bizi aziz eyle rabbim. Arşı azamı taşıyabilmek için meleklerin okuduğu izmi azamın hakkı için bize güç ihsan eyle rabbim. Tevrat ‘ta, incil ‘de, zebur ‘da ve kuran ‘da yazılı olan ismi azamın hakkı için bizi kuran yolundan ayırma rabbim.kullarına merhamet ettiğin izmi azamın hakkı için bizi nefsimizle baş başa bırakma rabbim. Kelimelerini ihtiva eden ismi azamın hakkı için dileklerimizi kabul eyle rabbim. Ibrahim aleyhisselamın okuyup da ateşi gül bahçesine çevirdiğin izmi azamın hakkı için bizi cehennem narından azad eyle rabbim. Ismail aleyhisselamın okuyupta kurban olmaktan kurtulduğu ismi azamın hakkı için dedikoducuların şerrinden bizi muhafaza eyle rabbim. Ishak aleyhisselamın okuyupda duasını kabul buyurduğun ismi azamın hakkı için dileklerimizi kabul eyle rabbim. Hud aleyhisselamın okuduğu ismi azamın hakkı için dualarımızı kabul eyle rabbim. Yakup aleyhisselamın okuyup da gözünü açtığın oğlu yusuf aleyhisselam ı kendisine kavuşturduğun ismi azamın hakkı için dertlerimize derman ver rabbim. Davud aleyhisselamın yeryüzünde halife yaptığın ve demiri elinde hamur haline getirdiğin ismi azamın hakkı için rızkımıza bereket ihsan eyle rabbim. Süleyman aleyhisselamın okuyupda ona verdiğin ismi azamın hakkı için bizleri yeryüzünde söz geçenlerden eyle rabbim. Eyup aleyhisselamın okuyupda sıkıntıdan kurtulduğu ismi azamın hakkı için bizi bütün sıkıntılardan halas eyle rabbim. Isa aleyhisselamın okuyup da ölüleri diriltiği ismi azamın hakkı için ölmüş gönüllerimizin iman nuru ile diriltilmesini bize nasip eyle rabbim. Musa aleyhisselamın tur u sina da okuduğu ismi azamın hürmetine bizi fitne ve fesatçıların şerrinden koru rabbim. Asiye anamızın okuyupda cennete nail olduğu ismi azamın hürmetine bize cennet ve cemalini nasip eyle rabbim. Israiloğullarının okuyupda denizi geçtikleri ismi azamın hürmetine bize de sırat köprüsünden geçmeyi nasip eyle rabbim. Hızır aleyhisselamın okuyupda su üzerinde yürüdüğü ismi azamın hakkı için bizi de ilahi rahmetinin deryalarına dalmayı muvaffak kıl rabbim. Hazreti muhammed aleyhisselamın mağarada okuyupda düşmanlarından kurtulduğu ismi azamın hakkı için bizleri de maddi ve manevi düşmanların sultasından ve şerrinden koru rabbim. çünkü sen yüceler yücesi, kerem sahibisin. Allahım sen bana kafisi. Sen ne güzel vekilsin. Yüceler yüces. Allah ‘ım, gücüm kuvvetim ancak senin güç ve kuvvetinledir. Allah ’ım rahmetini efendimiz muhammed aleyhisselam ın, ehli beytinin ve ashabının üzerine yağdır.”””
hayırlı cumalar.. Rabbim dualarımızı kabul etsin...