• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr.Tuğrul Turan'a Ameliyat olanlar buraya..

kizlarr... yaw iki gundur protezlerin elle hissedilme konusuna takilmis durumdayim.. siz sevgili Tugrul turan tecrubeli arkadaslarim yardimci olur musunuz.. ozellikle ameliyatin uzerinden zaman gecmis olanlar.. protezleri elinizle hissediyormusunuz? ya da disardan bakinca ? cogunlugunuzun kasustu oldugunu biliyorum (dr un teknigi geregi) o nedenle bu konu kafama cok takildi..birde sirtustu yattiginizda memeler nasil duruyor ? dumduz tavana mi bakiyorlar yoksa yana mi yigiliyorlar?? paylasiminiz icin hepinizi opuyorum fistiklarrrrr

canım biraz önce onu söylüyodum eşime
sağ mememde alttan ve yandan elime geliyo gibiydi
bugün hiç bişe hissetmedim
ayrıca ben ameliyat olalı bugün 16 gün oldu
daha çok yeni
ayrıca benim sorunlu biraz geçmiş yazılarımı görürüsün
bu arada yatınca yana düşüyo tabi yani kalıp gibi değil
sol mememde sorun olduğu için daha geç yumuşadı ama sağ memem bi hafta önce yumuşadı
yani şöyle söyliyim sanırım kastettiğin doğallık
ben dişlerimi fırçalarken sütyenin içinde bile hopluyolar:kedi:
kizlarr... yaw iki gundur protezlerin elle hissedilme konusuna takilmis durumdayim.. siz sevgili Tugrul turan tecrubeli arkadaslarim yardimci olur musunuz.. ozellikle ameliyatin uzerinden zaman gecmis olanlar.. protezleri elinizle hissediyormusunuz? ya da disardan bakinca ? cogunlugunuzun kasustu oldugunu biliyorum (dr un teknigi geregi) o nedenle bu konu kafama cok takildi..birde sirtustu yattiginizda memeler nasil duruyor ? dumduz tavana mi bakiyorlar yoksa yana mi yigiliyorlar?? paylasiminiz icin hepinizi opuyorum fistiklarrrrr

Son düzenleme:
ha bu arada canım dr.un tekniği demişsin dr.bey kas altı da yapıyo
ama meme dokusu çok az olan kişilere
yani senin için demiyorum yanlış anlama canım ama artık sadece tuğrul turan deyince kas üstü yapıyo denmesinden sıkıldım
ayrıca sayılan bütün yöntemleri de biliyo .sanki sadece onu biliyomuş gibi konuşuluyo

biliyorum seker ama dr bey zorunlu kalmadikca kasalti yapmadigindan oyle soyledim. ki mantikli olani da o zaten bana gore de. ama bu ele gelme hissi fln kafami kurcaladi biraz :(

canım benim sana en iyi selen yardımcı olur aslında o da ev taşıyo
dediğim gibi ben çok yeniyim bu konuda ama bugün elimle yokladığımda hissetmedim
çok zayıf kişilerde oluyomuş bazen
ama bak bazen diyorum yani öyle demişti dr
yani senin cilt yapınla alakalı
ama şunu söyliyim hissettiğin şeyi nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama sen söylemesen eşin hayatta anlamaz
benim bundan bi ay sonra bişe hissetceğimi de sanmıyorum
sen karar verdin mi canım naptın
bence burda meşhur olan bütün dr. larla görüş
naci çelik ve aylin hanımı da yabana atma
benim dr.u tercih etmemdeki en büyük neden toparlama yapmamasıydı yani sadece slikonla halletti(ki sanıldığı gibi sarkık ve bi yıl içinde sarkıcak koca memelerim yok şükür.hani toparlama olmadan yapılanları öyle tabir ediyolar bazı yerlerde.)
çünkü ilerde bi çocuk daha emzirirsem en son o zaman düşünürüm toparlamayı
herşeye rağmen süt kanallarını riske atmak istemedim
gelçi bi zararı olmadığı kanıtlanmış ama işte anne olunca pimpirikli oluyosun birazcık:)

biliyorum seker ama dr bey zorunlu kalmadikca kasalti yapmadigindan oyle soyledim. ki mantikli olani da o zaten bana gore de. ama bu ele gelme hissi fln kafami kurcaladi biraz :(

Son düzenleme:
Sevgili benimbenn, kuşkularını okudum. Ve çok zayıf bir vücuda sahip olup yeni ameliyat olmuş biri olarak bu sorunu bende cevaplamak isterim.
Yattığım zaman hafif kenarlara doğru yığılıyorlar. Hareketliler de aynı zamanda. Fakat, geçen gece yatağıma yattığımda, göğsümün koltuk altıma doğru olan kenarını kaşırken, orda hissettim biraz.
Evet ben çok zayıfım, ve göğüs dokum çok ama çok azdı. Ama o hissettiğim an bana hiç bir rahatsızlık vermedi inan. Çok hafif hissettim zaten. Hem şu anda sertler. 2 aya kadar yumuşadıklarında, istesem de, sağdan soğdan yoklasamda hissetmicem, bunu biliyorum. Hem bana kas altı yapılmış olsaydı bile, protezin sadece üst kenarı kasın altına gizlenebildiğinden, diğer kısımlarını yine hissedecektim ilk hafta.
Hem güzelleşmek adına zaten bi bıçak darbesi yiyoruz, göğüs altımızda bir bıçak izini göze alıyoruz. O kadarı tamam. Ama mecbur değilsem, güzelleşmek adına kasımın kesilmesini göze almak istemezdim.
Çünkü kas altına yerleştirildiğinde protez, kollarımızı kullandıkça, göğüs kasları haliyle altındaki şeyi de biraz yerinden oynatır. Mesela ameliyattan 2 ay öncesinde, araştırmalarıma ilk başladığım dönemde başka bir doktorun web sitesinde bir yazı okumuştum. Kas altına yerleşimde, spor yapan kişilerde protezin yerinden oyanıdığı yazıyordu. Özellikle de yüzmede...

Benim yarın randevum var. Saat 16:30 da, istersen, gelebilirsen gel; gör, hatta dokun;-)))

Öptüm canım seni...

deepgren canım beni yanlış anlama ama bu davetlerini dr bey nasıl karşılıycak bilemiyorum
yani belki o böyle bişeyi istemez

benim gelebilmem imkansız :(( o saatlerde işte oluyorum.. ama gidicek arkadaşlar olursa yorumları duymayı çok isterim..

deepgreencim senle zaten yazışıyoruz ama ben herkesin önünde sana cok teşekkür etmek istiyorum bu yardımların için, buarada mail de atıcam sana cok öpüyorum şekerim

Valla arkadaşlarım, canlarım ben öyle bir örnek görmeyi çok istemiştim. Çok merak ediyordum sonuçlarını. Hem görüntü olarak, hem de hissetmek olarak. O yüzden kendimi yeni ameliyat olacak olanların yerine koyduğumda, böyle bir fikir geldi aklıma. Ben göremedim, bari yeni olacaklar görsün dedim;-) Sıvadım kolları ve ne kadar konu başlığı varsa göğüs ile ilgili, hepsine davet yazdım. ılgilenenler oluyor. Bakalım. Dokorun kızacağını sanmıyorum, sonuçta benim göğüslerim, ben yardımcı olmaya çalışıyorum insanlara;-)
Bu arada resmimi koymayı düşünüyorum ama koysam mı emin de olamıyorum.
Sonuçta burun değil meme resmi;-))))

Ama napıyım çok güzeller yaaaaa, bu gidişle nazar değdiricem ben bu memişlere kızlarrrrr.....

Aman güzel demiyeyim bari. ığrençler iğrenç:-D :-D :-D

Merhaba canlarımmm.. Evett bildiğiniz gibi dün dikişlerim alındı. Gerçekten hiç acımadı. Doktor önceki gün mailinde dikişler alınırken hiç acımayacağını yazmıştı. Dün yine söyledi ve ben de "evet biliyorum hiç acımayacağını" dedim. Şaşırdı tabi:-) "Öyle mi, nerden biliyorsun" dedi. "Acıyacak olsaydı kesinlikle söylerdiniz" dedim;-)) Gerçekten de söylerdi. Çok dikkat ettim, hiç ama hiç yalan söylemedi başından beri.
Sonra "hiç ağrın sızın oldu mu" dedi.
Benim cevap aynen şöyle: "ağrı mı, o da ne, nasıl bir şey o"
:-))))))))))

Kızlar yine dün dikleştirme ameliyatlarından bir kaç resim gösterdi. Gerçekten fevkalade. Barbi bebeklerin göğüslerinden daha güzel vallahi.

Bir de 7. ayını doldurmuş bir hastasının izlerini gösterdi, uzaktan göremedim, plazmaya yaklaşınca görebildim izleri. ıp kadar incecik bir çizgi şeklinde, zor farkedilir bir durumdalardı. Hem de o, dikleştirme ameliyatı iziydi. Hani o ters "T" dedikleri şekilde. Maşallah dedim, başka bir şey diyemedim.

Allah hepinizin gönlüne göre versin, hepinizi öpüyorum canlarım...

geçmiş olsun canım.nasıl göğüslerinin durumu yumuşadı mı gelçi daha çok erken.şeklini beğendin mi
gelçi tuğrul bey kötü bişe yapmaz ama sen ne hissettin

geçmiş olsun canım.nasıl göğüslerinin durumu yumuşadı mı gelçi daha çok erken.şeklini beğendin mi
gelçi tuğrul bey kötü bişe yapmaz ama sen ne hissettin

Sağol canım. Yok daha yumuşamadı, oldukça sert ve gerginler. Doktor bana "senin cilt zarfın zayıftı, o yüzden diğer kadınlardan daha fazla gerginlik hissedeceksin" demişti zaten. Şimdi bana önerdiği bir kremi kullanacağım, çatlamalar olmasın diye. Kremi alana kadar dün akşamdan beri hakiki vazelin sürüyorum. Şekil olarak ben çok beğeniyorum zaten. Bu gidişle nazar değidireceğimden de korkuyorum doğrusu:-( :nazar:
Sen nasıl oldun canım bu arada? Sol göğsündeki morarma vardı, düzeldi mi biraz?

aman beğendiğine sevindim canım.benim göğüslerime gelince,
valla henüz geçmedi canım.ben bayağı rahatım aslında döne döne yatıyorum.sol tarafım da yumuşadı epeyce ama tabi sağ memeye göre daha sert tabi.morarmalar da üst kısımlar biraz azalmış.ama alt tarafı aynı
rengi yeşile dömüş biraz
galiba iyileşiyo
ama sol mememde kistlerden dolayı ağrılar var bayağı
onun için arada hap alıyorum
doku kalmadığından kistler slikondan dolayı sıkışıyo ve kendine yer arıyo o yüzden bi ay kadar ağrım olurmuş
ama ilaçla hallediyorum işte

Son düzenleme:
evett bandajlarım cıktı simdi tuğrul beyin aldırdığı sütyeni 1 hafta hiç cıkarmadan takmak zorundayım.biraz sıkıyo ama bandajalrından kurtulunca acaip rahatladım.inanaılmaz bir kasıntı günlerdir kasıntıdan uyuyamıyordum zaten zor uyuyan bi insanım.dimdik memişlerim var su anda.:)şimdi sorum meme küçültme ameliyatı olan arkadaslara:) su anda memişler havada duruyorlar ya nezaman gercek yerlerine indiler sizinkiler ne zaman yumusadılar? ilk defa memişlerimin asagıya inmesini istiyorum ne garip:))

canım daha çok yeni
geçmiş olsun
ben büyütme oldum ama meme zarfım vardı benim
yani içi boşalmış bi balonu tekrar doldurmak gibi
3. haftam ve yumuşadılar
ama 2 ay sürüyomuş yumuşaması
3.haftadan sonra bu gerginlik gidiyo ama rahat ol
tek sıkıntı bu olsun
kazasız belasız atlattık canım

döne döne yatıyorum

:roflol::roflol::roflol::roflol:
Allah'da seni güldürsün emi :roflol::roflol::roflol:

Canım demekki iyileşmeye başladın, çok sevindim. O zaman bir kaç gün dikkatini başka şeylere ver, göğüslerine giç bakma aynada felan. 3 gün sonra bir bakacaksın ki bayaa iyileşmiş:nazar:

evett bandajlarım cıktı simdi tuğrul beyin aldırdığı sütyeni 1 hafta hiç cıkarmadan takmak zorundayım.biraz sıkıyo ama bandajalrından kurtulunca acaip rahatladım.inanaılmaz bir kasıntı günlerdir kasıntıdan uyuyamıyordum zaten zor uyuyan bi insanım.dimdik memişlerim var su anda.:)şimdi sorum meme küçültme ameliyatı olan arkadaslara:) su anda memişler havada duruyorlar ya nezaman gercek yerlerine indiler sizinkiler ne zaman yumusadılar? ilk defa memişlerimin asagıya inmesini istiyorum ne garip:))

Canım çok geçmiş olsun. Sende bayaa atlattın. Bak ne yap biliyormusun, yanına biraz peçete al. Bir parça kopar ona aseton dök, aseton kurumadan hemen sağdan soldan, üstten alttan sokuşturarak o yapışkan kalıntılarını temizle. Kaşındıran onlar. O kalıntıları sütyenin altından dışarı çekebilmek için tırnağını kullanman gerekebilir. Dikişlerden uzak yerlerde tabi. Bende bandajların çıktığı ilk akşam kaşınmaktan uyuyamamıştım:roflol:
Gece yarısı kalktım ve asetonla temizleyip yatınca mışıl mışıl uyudum. Silme işlemini yatar vaziyette yap, ne olur ne olmaz yerimseniben
Öptüm canım..

kızlar merhaba. bende bayaadır araştırma içindeyim. epeydir forumda doktorlar hakkında yazılanları okuyorum. ılk başka aklımda onlarca isim vardı. tabi haklarında bilgim yoktu. şimdi eleye eleye doktor sayısını beşe düşürmeyi başardım. şimdi sizlerden bu doktorların mail adreslerini isteyeceğim. bir soru listesi hazırlayıp hepsine aynı maili göndermeyi düşünüyorum. sonrada yüzyüze görüşmeye gideceğim.
artık kocamın yanında soyunurken utanmaktak bıkmış biri olarak sizden bana da yardımcı olmanızı rica ediyorum. mail adreslerini istediğim doktorlar, 1-tuğrul turan 2-yakup avşar 3-naci çelik 4-aylin karanlık 5-mustafa tercan. sevgilerle

Back