Sevgili benimbenn, kuşkularını okudum. Ve çok zayıf bir vücuda sahip olup yeni ameliyat olmuş biri olarak bu sorunu bende cevaplamak isterim.
Yattığım zaman hafif kenarlara doğru yığılıyorlar. Hareketliler de aynı zamanda. Fakat, geçen gece yatağıma yattığımda, göğsümün koltuk altıma doğru olan kenarını kaşırken, orda hissettim biraz.
Evet ben çok zayıfım, ve göğüs dokum çok ama çok azdı. Ama o hissettiğim an bana hiç bir rahatsızlık vermedi inan. Çok hafif hissettim zaten. Hem şu anda sertler. 2 aya kadar yumuşadıklarında, istesem de, sağdan soğdan yoklasamda hissetmicem, bunu biliyorum. Hem bana kas altı yapılmış olsaydı bile, protezin sadece üst kenarı kasın altına gizlenebildiğinden, diğer kısımlarını yine hissedecektim ilk hafta.
Hem güzelleşmek adına zaten bi bıçak darbesi yiyoruz, göğüs altımızda bir bıçak izini göze alıyoruz. O kadarı tamam. Ama mecbur değilsem, güzelleşmek adına kasımın kesilmesini göze almak istemezdim.
Çünkü kas altına yerleştirildiğinde
protez, kollarımızı kullandıkça, göğüs kasları haliyle altındaki şeyi de biraz yerinden oynatır. Mesela ameliyattan 2 ay öncesinde, araştırmalarıma ilk başladığım dönemde başka bir doktorun web sitesinde bir yazı okumuştum. Kas altına yerleşimde, spor yapan kişilerde protezin yerinden oyanıdığı yazıyordu. Özellikle de yüzmede...
Benim yarın randevum var. Saat 16:30 da, istersen, gelebilirsen gel; gör, hatta dokun;-)))
Öptüm canım seni...