- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
Hadi bakalım hanımlar İnsülin Direnci'nden şüphelenenler el kaldırsın!!!!
kapı gibi insülin direncim polikistik overim prolaktin yüksekliğim var26 yaşındayım.kadın hastalıkları doktorum sağolsun tedaviye başlayalı 9 ay oldu. glukofen 850 mg kullanıyorum günde 2 kez. ilk başladığımda 82 kg idim şimdi 76 kiloyum çok yavaş azalıyo bu kilolar ama beni görenler hep zayıflamışsın diyolar kilom değişmediği halde bunun sebebi nedir? balon gibi şişmişimde şimdi iniyomuyum noluyo doktor kontrolünde bebek için uğraşıyoruz:44: onun için tedavi görüyorum 1 düşük yaptım. glukofenin yanı sıra dostinex 0,25 mg ve folbiol kullanıyorum. bu ara iştahım çok açıldı ne yesem doymuyorum acaba uzun kullanımlarda ilaç dozunun tekrar düzenlenmesi gerekir mi? birde glukofeni ömür boyu kullanacaksın dedi doktorum bunun sebebi polikistik over mi?
şimdiden teşekkürler
Ben sağlıklı beslenmek için ve şu insülin direncini kırmak için dikkatle takipteyim ..öZellikle karbonhidrat yediğimde kendimi kötü hissediyorum ..uykum geliyor elim ayağım çekiliyor sanki ..nelerden uzak duralım nasıl bir beslenme programı uygulamak gerekir ..bu konuları konuşmanızı bekliyorum ..yoklama varsa burdayım :)
Hoşgeldin Megabitli,
Polikistik Over'le insülin direnci kolkola giderler ne yazıkki. Polikistik over (PCO) in tamamen geçmesi mümkün olmadığından insülin direncinden de ömür boyu kurtulman pek mümkün değil. Ancak iyi tespit etmişsin, uzun süreli kullanımlarda bazen doz ayarı gerekebiliyor. Hatta ben bazen farklı ilaç firmalarınkini sırayla kullandırıyordum ki bu etki görülmesin.
Çok öenmli birşeyi burada yeri gelmişken açıklamak istiyorum. Tartı üzerinde kilolarınızın azalması her zaman yağ kaybettiğiniz anlamına gelmediği gibi, artması ya da değişmemesi de yağ artışı anlamına gelmez. Bunun için vücudun yağ, protein, su kompozisyonunu ölçen tartılar kullanmak gerekir.
İnsülin Direnci olanların kilo vermesi zaten diğerlerine göre yavaş oluyor. Üzerine bir de hacimli olan yağ ı kaybedip daha az ama hacimsiz olan (1 kilo pamuk, 1 kilo kurşun örneği) kası artırıyorsan ki dileğimiz de bu, beden olarak incelir ama kilo olarak daha az azalabilirsin. Tanita ve Inbody denilen cihazlarla ölçüm yapılarak bunları ayırt etmek mümkün. 4 saatlik açlık ve susuzluk sonrası ölçüm yapılması önemlidir.
Günde 30 dk tempolu yürüyüşle tedavini desteklemeni öneririm
İyi haberlerini duymak dileğiyle
Hoşgeldin Megabitli,
Polikistik Over'le insülin direnci kolkola giderler ne yazıkki. Polikistik over (PCO) in tamamen geçmesi mümkün olmadığından insülin direncinden de ömür boyu kurtulman pek mümkün değil. Ancak iyi tespit etmişsin, uzun süreli kullanımlarda bazen doz ayarı gerekebiliyor. Hatta ben bazen farklı ilaç firmalarınkini sırayla kullandırıyordum ki bu etki görülmesin.
Çok öenmli birşeyi burada yeri gelmişken açıklamak istiyorum. Tartı üzerinde kilolarınızın azalması her zaman yağ kaybettiğiniz anlamına gelmediği gibi, artması ya da değişmemesi de yağ artışı anlamına gelmez. Bunun için vücudun yağ, protein, su kompozisyonunu ölçen tartılar kullanmak gerekir.
İnsülin Direnci olanların kilo vermesi zaten diğerlerine göre yavaş oluyor. Üzerine bir de hacimli olan yağ ı kaybedip daha az ama hacimsiz olan (1 kilo pamuk, 1 kilo kurşun örneği) kası artırıyorsan ki dileğimiz de bu, beden olarak incelir ama kilo olarak daha az azalabilirsin. Tanita ve Inbody denilen cihazlarla ölçüm yapılarak bunları ayırt etmek mümkün. 4 saatlik açlık ve susuzluk sonrası ölçüm yapılması önemlidir.
Günde 30 dk tempolu yürüyüşle tedavini desteklemeni öneririm
İyi haberlerini duymak dileğiyle
:) O zaman tüm izleyenlere bir soru
EN ÇOK HANGİ ÖĞÜN VE HANGİ YİYECEKTEN SONRA BELİRTİLER YAŞIYORSUNUZ?
Takipteyim.aldigim diyet kitaplarindan kütüphane olacak.[/Q
Hoşgeldin Sibel80,
:) O kütüphaneden bende de var.Hatta bazılarının hem Türkçe hem İngilizceleri var. Ah bir de işe yarasalardı DD
Bu Cmt yazı konumuz Reaktif Hipoglisemi ve İnsülin Direncin de nasıl beslenilir!!!!
ilk tiyoyu çukulata krizlerimi kesmek için yaptığım kek tarifiyle veriyorum:)
yaklaşık 20cmX25 cmlik kare bir borcam'a
4 yumurta
3 kahve fincanı tercih ettiğiniz toz tatlandırıcı (splenda ya da stevia)
2 çorba kaşığı tam yağlı yoğurt
tercihe göre 1 çorba kaşığı lor ya da armola peyniri (tuzlu da olur)
2 çorba kaşığı kakao
isteğe göre 1 çorba kaşığı nescafe
1 paket baking powder
tamamını mikser de çırpıp en son olarak ta aldığı kadar doğalsan nın yulaf kepeği (tüm migros, kipa vs de var)
mikserı kapatıp yağladığınız borcama dökmeden önce 2 avuç kadar dondurulmuş vişne koyulup
180 derecedeki fırında 40dk pişirilir.
Afiyet Olsun!!
Ben bu keki yapıp 3x3cm lik kareler şeklinde kesiyorum. İçerik itibariyle protein yüklü olduğundan ve yulaf kepeği nedeniyle lif kaynağı olması, sindirimini geciktirip acıkmamı engelliyor. Genellikle 1 karesi bana yetiyor. Ama özellikle ilk seferinde kendinize engel olmayın. İlk yaptığımda dörtte birini bir seferde yemiştim
Ama bir süre sonra insanın midesi de gözü de doyuyor. Yemeklerden hiçbirşey yasak olmadığından, sadece en az onlar kadar lezzetli alternatiflerini seçtiğimizden beslenmek te doymak ta kilo vermekte kolaylaşıyor. unutmayın sınır yok (1 kibrit kutusu, 80gr vs yok). Yasak yok (beyaz pilv yeme, tereyağı yeme yok yoğurdu sütü, peyniri yağsız ye) YOK!
Sağlıkla
doktor hanım beyaz şekere ve tatlıya karşı......en iyi doğal çözüm nedir acaba....bunu sadece hastalık riski olan bir bayan olarak değil....özellikle bilinçlenmek ve günümüzde çocuklara bir arternatif olarak sunmak için soruyorum.....netten araştırınca klasik şeyler çıkıyor ama uzmanına sormak daha doğru sanırım.....
Selen hanım tatlandırıcı miktarını azaltarak kuru kayısı...vs ilave etsek yerine olabilir mi....
yada çocuklar için hiç tatlandırıcı koymasak kuru meyvalar koysak olurmu.....
bende pkoluyum ve tamamen geçmeyeceğini bilmek çok üzücü....çünkü yaşadığım birçok soruna bu hastalıklığın neden oduğu ortaya çıkınca nasıl bir şeyle savaştığımı farkettim....ama hiçbir zaman kazanamayacağımı bilmete üzüyor.......
Uzun zamandır şeker(beyaz , kahverengi fark etmez, ikisi de aynı zararda) yemiyorum. Keşke çocukken bizi hiç alıştırmasalarmış. Şekerin çikolatanın tadını bilmeseymişiz. Ancak bu zamanda reklamlar, market rafları, komşu çocukları derken işimiz gerçekten çok zor. bütün şekerleme, tatlı, çikolatalar neredeyse istisnasız fruktoz şurubuyla yapılıyorlar. Yani bugünün gıda satarları sizin gelecekte diabet olmanızı daha çocukluktan garantiliyor.
E peki biz ne yiyeceğiz çocuklara ne vereceğiz?
Bizim beslenmemiz nisbeten kolay. Artık büyüme gelişme dönemini ve çocuklara özgü hassasiyetleri atlattığımızdan stevia iyi bir şeker alternatifi olabilir. Ya da glisemik indeksi düşük agave şurubu. Bazıları pekmez diyor ama üzümün tek başına glisemik indeksi çok yüksekken, her bir üzüm tanesi 1 kesme şekere eşdeğerken bunu önermek imkansız. Çocuklar miktarı abartmadan yiyebilir ama bize pekmez yok!!!
Agave şurubu çocuklara olabilir. Doğal gerçek bal da olur. (üreticisini tanımadığınız balı almayınız, bazı üreticiler doğal bile olsa kovanın yanına 1 kamyon toz şekeri bırakıp arının bundan bal yapmasını bu şekilde daha çok ürün elde etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Oysa gerçek, yarralı bal polenlerden yapılandır)
Çukulata isteyen mimiklere evde yapılmış (hazır poşet değil ev yapımı) pudingler olabilir. Yeğenim bana geldiğinde birlikte puding pişiriyoruz hem yapmaya hem de yemeğe bayılıyor. Çocuklar bizden daha akıllı, anlatınca zararlı olduğunu ve yerine de iyi bir alternatif koyunca (ASLA YASAKLAMAYINIZ!) bir iki mızmızlasalarda sonrasında işbirliği yapıyor hatta arkadaşlarına da bunu aşılıyorlar.
Ayrıca besin olmadığı ve zararlı olduğunu belirterek siz yemezseniz onlarda bir süre sonra istemeyeceklerdir. Bu nesil kesinlikle bizden farklı ve çok daha akıllı:)
sağlıkla
Tabiki olur ama meyve ile yapacaksanız içine kahve de koymayın. Şeker yerine tarçını deneyebilirsiniz. Tarçın zaten tatlı birşey.Şeker yerine de kullanmak mümkün olabilir. Ama miktar konusunu hiç denemediğimden şimdilik bilmiyorum. Aramızdan biri denerse yazsın lütfen.
Afiyetle
Lilrubacım,
Tam geçmez demek başka şey tedavi edilemez başka şey. PCO da yapılan tedavilerin amacı hastalığı kontrol altına alıp yönetilebilir duruma getirmektir. Yani asla "koyver gitsin" olmaz. Düzenli tedaviler ve izlem şart. Ama tedaviyi bıraktığın an geri "hortlar". Bunda kaybetmek yok! Kontrol eden sen olduğun sürece kazanan da hep sensin!!!!!
Sağlıkla