Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Valla ben yalnızım herhalde Selen Hanım😊Sayenizde bu konuya önem verilir umarım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hadi bakalım hanımlar İnsülin Direnci'nden şüphelenenler el kaldırsın!!!!

kapı gibi insülin direncim polikistik overim prolaktin yüksekliğim var 26 yaşındayım.kadın hastalıkları doktorum sağolsun tedaviye başlayalı 9 ay oldu. glukofen 850 mg kullanıyorum günde 2 kez. ilk başladığımda 82 kg idim şimdi 76 kiloyum çok yavaş azalıyo bu kilolar ama beni görenler hep zayıflamışsın diyolar kilom değişmediği halde bunun sebebi nedir? balon gibi şişmişimde şimdi iniyomuyum noluyodoktor kontrolünde bebek için uğraşıyoruz:44: onun için tedavi görüyorum 1 düşük yaptım. glukofenin yanı sıra dostinex 0,25 mg ve folbiol kullanıyorum. bu ara iştahım çok açıldı ne yesem doymuyorum acaba uzun kullanımlarda ilaç dozunun tekrar düzenlenmesi gerekir mi? birde glukofeni ömür boyu kullanacaksın dedi doktorum bunun sebebi polikistik over mi?

şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Ben sağlıklı beslenmek için ve şu insülin direncini kırmak için dikkatle takipteyim ..öZellikle karbonhidrat yediğimde kendimi kötü hissediyorum ..uykum geliyor elim ayağım çekiliyor sanki ..nelerden uzak duralım nasıl bir beslenme programı uygulamak gerekir ..bu konuları konuşmanızı bekliyorum ..yoklama varsa burdayım :)

Hoşgeldin Megabitli,
Polikistik Over'le insülin direnci kolkola giderler ne yazıkki. Polikistik over (PCO) in tamamen geçmesi mümkün olmadığından insülin direncinden de ömür boyu kurtulman pek mümkün değil. Ancak iyi tespit etmişsin, uzun süreli kullanımlarda bazen doz ayarı gerekebiliyor. Hatta ben bazen farklı ilaç firmalarınkini sırayla kullandırıyordum ki bu etki görülmesin.
Çok öenmli birşeyi burada yeri gelmişken açıklamak istiyorum. Tartı üzerinde kilolarınızın azalması her zaman yağ kaybettiğiniz anlamına gelmediği gibi, artması ya da değişmemesi de yağ artışı anlamına gelmez. Bunun için vücudun yağ, protein, su kompozisyonunu ölçen tartılar kullanmak gerekir.
İnsülin Direnci olanların kilo vermesi zaten diğerlerine göre yavaş oluyor. Üzerine bir de hacimli olan yağ ı kaybedip daha az ama hacimsiz olan (1 kilo pamuk, 1 kilo kurşun örneği) kası artırıyorsan ki dileğimiz de bu, beden olarak incelir ama kilo olarak daha az azalabilirsin. Tanita ve Inbody denilen cihazlarla ölçüm yapılarak bunları ayırt etmek mümkün. 4 saatlik açlık ve susuzluk sonrası ölçüm yapılması önemlidir.

Günde 30 dk tempolu yürüyüşle tedavini desteklemeni öneririm

İyi haberlerini duymak dileğiyle

:) O zaman tüm izleyenlere bir soru

EN ÇOK HANGİ ÖĞÜN VE HANGİ YİYECEKTEN SONRA BELİRTİLER YAŞIYORSUNUZ?

bende pkoluyum ve tamamen geçmeyeceğini bilmek çok üzücü....çünkü yaşadığım birçok soruna bu hastalıklığın neden oduğu ortaya çıkınca nasıl bir şeyle savaştığımı farkettim....ama hiçbir zaman kazanamayacağımı bilmete üzüyor.......

bir kutu bitinceye kadar glukofen bi kutu bitinceye kadar diaformin kullansam daha mı iyi olur yani dönüşümlü olarak? gebeliktende şüpheleniyorum eğer yoksa ve böyle devam ederse doktoruma danışıcam... bide bu değişimli olarak kullanma gebelikte sorun olur mu çünkü 10. haftaya kadar kullanmamız gerektiğini söylemişti doktorum önceki gebeliğimde...birde şu glisemiks indeks diyetini merak ediyorum nasıl bi düzen uygulayabilirim. doktorum şeker hastası gibi beslenmene gerek yok ama tatlılardan ve hamur işinden uzak dur dedi. zaten ilaçlara başlayınca tatlı isteğide yok oldu çikolata bile istemiyorum yalnız şerbetli bi tatlı yediğim zaman resmen çarpılıyorum kek gibi şeylerde sorun yok arada bi fark mı var?:44:

ilaç gibi geldiniz walla

doktor hanım beyaz şekere ve tatlıya karşı......en iyi doğal çözüm nedir acaba....bunu sadece hastalık riski olan bir bayan olarak değil....özellikle bilinçlenmek ve günümüzde çocuklara bir arternatif olarak sunmak için soruyorum.....netten araştırınca klasik şeyler çıkıyor ama uzmanına sormak daha doğru sanırım.....

Selen hanım tatlandırıcı miktarını azaltarak kuru kayısı...vs ilave etsek yerine olabilir mi....

yada çocuklar için hiç tatlandırıcı koymasak kuru meyvalar koysak olurmu.....

Son düzenleme:

Uzun zamandır şeker(beyaz , kahverengi fark etmez, ikisi de aynı zararda) yemiyorum. Keşke çocukken bizi hiç alıştırmasalarmış. Şekerin çikolatanın tadını bilmeseymişiz. Ancak bu zamanda reklamlar, market rafları, komşu çocukları derken işimiz gerçekten çok zor. bütün şekerleme, tatlı, çikolatalar neredeyse istisnasız fruktoz şurubuyla yapılıyorlar. Yani bugünün gıda satarları sizin gelecekte diabet olmanızı daha çocukluktan garantiliyor.

E peki biz ne yiyeceğiz çocuklara ne vereceğiz?

Bizim beslenmemiz nisbeten kolay. Artık büyüme gelişme dönemini ve çocuklara özgü hassasiyetleri atlattığımızdan stevia iyi bir şeker alternatifi olabilir. Ya da glisemik indeksi düşük agave şurubu. Bazıları pekmez diyor ama üzümün tek başına glisemik indeksi çok yüksekken, her bir üzüm tanesi 1 kesme şekere eşdeğerken bunu önermek imkansız. Çocuklar miktarı abartmadan yiyebilir ama bize pekmez yok!!!

Agave şurubu çocuklara olabilir. Doğal gerçek bal da olur. (üreticisini tanımadığınız balı almayınız, bazı üreticiler doğal bile olsa kovanın yanına 1 kamyon toz şekeri bırakıp arının bundan bal yapmasını bu şekilde daha çok ürün elde etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Oysa gerçek, yarralı bal polenlerden yapılandır)
Çukulata isteyen mimiklere evde yapılmış (hazır poşet değil ev yapımı) pudingler olabilir. Yeğenim bana geldiğinde birlikte puding pişiriyoruz hem yapmaya hem de yemeğe bayılıyor. Çocuklar bizden daha akıllı, anlatınca zararlı olduğunu ve yerine de iyi bir alternatif koyunca (ASLA YASAKLAMAYINIZ!) bir iki mızmızlasalarda sonrasında işbirliği yapıyor hatta arkadaşlarına da bunu aşılıyorlar.

Ayrıca besin olmadığı ve zararlı olduğunu belirterek siz yemezseniz onlarda bir süre sonra istemeyeceklerdir. Bu nesil kesinlikle bizden farklı ve çok daha akıllı:)

sağlıkla

Selen hanım tatlandırıcı miktarını azaltarak kuru kayısı...vs ilave etsek yerine olabilir mi....

yada çocuklar için hiç tatlandırıcı koymasak kuru meyvalar koysak olurmu.....

Tabiki olur ama meyve ile yapacaksanız içine kahve de koymayın. Şeker yerine tarçını deneyebilirsiniz. Tarçın zaten tatlı birşey.Şeker yerine de kullanmak mümkün olabilir. Ama miktar konusunu hiç denemediğimden şimdilik bilmiyorum. Aramızdan biri denerse yazsın lütfen.

Afiyetle

Lilrubacım,
Tam geçmez demek başka şey tedavi edilemez başka şey. PCO da yapılan tedavilerin amacı hastalığı kontrol altına alıp yönetilebilir duruma getirmektir. Yani asla "koyver gitsin" olmaz. Düzenli tedaviler ve izlem şart. Ama tedaviyi bıraktığın an geri "hortlar". Bunda kaybetmek yok! Kontrol eden sen olduğun sürece kazanan da hep sensin!!!!!

Sağlıkla

Selen hanım,öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum....samimiyetle içtenlikle cevapladığınız o kadar belliki....ageve şurubunu bir süredir soframda kullanıyorum....çokta memnunum.....ve kesinlikle dediğiniz gibi keşke çocukken alıştırılmamış olsa idik.....şimdiki çocuklarımız daha bilinçli gerçekten umarım zamanla bu zararlı alışkanlıkların yerini yararlı alışkanlıklarla ve alternatiflerle yer değiştirir ve sağlıklı bireyler olur ve yetiştiririz....sevgi ve saygılar......

Harikasınız......

ikna oldum....hayatta kaybetmem artık......kazanan benim......

efenim bende konuya şöyle katkı sunmak istiyorum. beslenme konusu benim zihnimi çok karıştırıyor. misal yukarıda agave şurubu yazıyor. ama başka bir diyetisyen bunun çok tehlikeli oldugunu yazıyor. sonrasında zeytinyağı meselesi. biri diyor ki yemek yaparken kızdırıldıgı için zararlı, pişirdikten sonra üstüne dökün, biri diyor ki onun yerine avakodu yağı kullanın.

velhasıl beslenme konusu sanırsam dr ları bile bölüyor.

Sabah kavhaltı sonrası sorun çok olmuyor ama öğleden sonra aç olmasam da atıştırma ihtiyacı hissediyorum ki bunlar genelde karbonhidrat türü şeyler oluyor ..o zaman kısır döngü başlıyo işte ..akşam yemekten sonra asla bişey yemem içmem bu kendime kazandırdığım en iyi alışkanlık oldu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…