Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

yurtdışındayım ve türkiye ye geldiğimde doktor haşhimato olabilir dedi. ancak bende kasıntı. sık alerji olmak gibi şeyler yok.

Lenarincim, yeri geldiği için söylüyorum, yurtdışında Hashimato Troiditi "yok artık" cinsi bir tanı. Çünkü orada bizdeki kadar sık (eskiden bizde de enderdi) görülmüyor. Başka bir durum da söz konusu: Hashimato Troiditi dönemsellik gösterebiliyor. Özellikle yazın neredeyse tamamen iyileşen, kışın çoşan tiplerini gördüm hastalarımda. Ben 6 ayda bir özellikle mevsim dönümlerine denk gelen zamanlarda tetkikleri tekrarlayarak izlemeyi tercih ediyorum.

Hangi ülkeden bahsediyorsunuz bilmem ama yurtdışında kompleks hastalıklar için hasta bakımları ( kanser vb) gerçekten çok iyi ama ben İngiltere'den arkadaşlarımın hastalandıklarında haftasonu ilk uçakla gelip tedavilerini olup döndüklerini biliyorum. Buna böbrek taşı düşüren bir arkadaşım da dahil. Kıza aspirin verip geçer diyerek eve göndermişlerdi.

sonuç: Hashimato Troiditi gelecek hafta paylaşacağım yazımın konusu. Daha detaylı o zaman anlatacağım inşallah. Bu arada test sonuçlarını bana özelden gönderir misin Lenarin?

Merhaba Selen Hanım. Ben de gecen seneden beri Reaktif hipoglisemi hastasıyım. Bana da teşhis koymaları oldukça zor oldu. Doktorlar genelde açlık şekerine bakıyorlar tokluk şekerine bakmak akıllarına gelmedş. Derken Ondokuz Mayıs tıpta endokrinojiye gittim, orda bir doktor şikayetlerimi duyar duymaz reaktif hipoglisemi gibi ama testlerinizi yapalım dedi. Açlık şekerşn normal değerde fakat tokluk şekerim yarım saatte bir yapılan ölçümlerde düşük çıktı. Bahsettiğiniz kahvaltı mönüsünü yemiştim ben de. Testin adı mix meal testiydi. Sonuç olarak reaktif hipoglisemi teşhis edildi. Kilo sorunum yok. 55 kiloyum şu an. Bir yıldır dengeli ve düzenli besleniyorum. Spor yapıyorum. Hastalığım geçmedi. Bazı dönemler çok ağır ataklar geçirdim. Diğerleri nasıl şeyler yaşıyor bilmem ama benimkine benzer şeyler göremedim forumda. Atak geldiğindd bende bulanık görme, fenalık hissi, haldizlik, bacak ve kolda hafif kasılmalar, ani tuvalet ihtiyacı, terleme ve çarpıntı şeklinde yaşıyorum. Bazen psikolojimi çok etkiliyor, her atakta keyfim kaçıyor. Çok sık olmuyor ama yine de azcık kaçırsam başım dönüyo ve diğe belirtiler başlıyor. Şimdi 4.5 aylık hamileyim bugüne dek çok iyiydim hamilelikte ama bu sıra şekerim biraZ düşük oluyor. Hemen 2 şeker atıyorum ağzıma dinleniyorum. Öğretmenim ve bu hastalık hayatımı çok olumsuz etkiliyor. Derste, serviste her an her yerde yakalar diye temkinliyim. Ara öğünümü paketleyip çantama atmadan evden cıkmam. Asla kendimi 2 saatten fazla aç bırakmam. Sormak istediğim bu belirtileri yaşayNlar var mı bir dd doktor hanım, bu kadar dikkat etmeme rağmen neden arada orta şiddetli hipoglisemi atakları yŞıyorum sizce? ( Hsmilelikten önce de durum aynıydı)
Bu arada doktorum herhNgi bir ilaç vermedi. Gerek yok dedi. Ama ben srtılk başlamak istiyorum. Bebeğime zararı var mıdır ilaçların? Bir de şeker düzensizliğim bebeğimi etkiler mi. Çok teşekkürler, böyle bir sayfa açtığını için size minnettarım. Kolay gelsin. Herkeze acil şifalar olsun. Yaşım 28.Yaşım 27

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cevap için teşekkür ederim. maalesef ingilteredeyim. dünyanın en gelişmiş, modern ülkesinin sağlık konusunda 3.dünya ülkelerini bile geride bırakacak kadar kötü olması inanılır gibi değil. arkadaşımın da apandisit gibi basit bir şeyi bir türlü bulamadılar ve en sonunda patladı. agrı kesıcı verip habire eve yollamışlar.

ben tatildeyim. tahlillerimi de tekrarlayacağım. size sonuçları yazarım.

Lenarin büyük bir kahkaha attım çünkü ben 5 yıl İngiltere'de doktordum. Ve söylediğim arkadaşlarım da İngiltere'den Türkiye'ye tedaviye geliyorlar zaten. İngiltere'de viral menenjit geçirdim. Gecenin 3'ünde hastaneye kaldırdılar. Kendime haliyle koyduğum tanıyı, ne yapmaları gerektiğini "çalıştığım" hastanede acilde anlattım ama nafile. Bana da ateşdüşürücü verip göndermeye kalktılar. Ertesi sabah ilk iş beni göndermeye kalktılar. Allah'tan kardeşim doktor. İlk uçakla geldi beni aldı. TR'de iyileşip geri döndüm:))))) İngiltere'de sağlık sisteminin çöktüğünü Kraliçe dahil herkes bilir.

Ne yazıkki ssenin durumunda ama çok acı bir deneyimi olan 16 yaşında bir ingiliz kız tanıyorum. İngiltere'de Manik-depresif denilerek akıl hastanesine koyulan, TR'de hashimato troiditi tanısıyla tedavi edip düzelen, sorunu kalmayan biri. Düşünki Manik-depresif diye en ağır psikiyatrik ilaçları kıza vermişler. Bu şekilde düzemeyince de gizli uyuşturucu kullanıyor herhalde diye kızı damgalamışlar. Kızcağız artık Didim'de büyükannesiyle yaşıyor. Öylesine korkmuşki bir daha dönmem diyor.

Sonuç: TR'de şu haliyle bile sağlık sistemi İngiltere'ye beş basar ve bizim doktorlarımız çok daha iyi!!!! Ne yazıkki bizim onlar kadar paramız yok. 80 milyona gönlümüzdeki kadar yetemiyoruz.

Lenarin troid Panelinin yanısıra hem Anti-TPO hem de Anti-Tiroglobulin baktır lütfen. Biri yeter demelerine inanma!!!!!

Sağlıkla

selenhanım çözüme ilişkin tam bir cevap alamadım yada göremedim karatay diyeti hakkındada diyetisyen arkadaşınızdan bilgi paylaşacaktınız hatırlatmak istedim buarada bir sorum dahaolacak mevcut yeni sistem zayıflama yöntemleri hakkındakide düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim kavitasyon lipo vb.gibi..Ayrıca matofin glifor gibi ilaçların safra kesesinde taş oluşturabileceği doğrumudur?benim safra kesemde mmlik taşlar var şuan için sancım olmadığı için ameliyatı erteliyorum ama gebelikte çok sıkıntı vvermişti bu taşlarında pankresaı yorduğu doğrumudur?ameliyat tek çözümmüdür?

Son düzenleme:

Merhaba gtuncer,
Hoşgeldin. Hikayen çok tipik aslında. yani "kitap gibi" not a not belirtiler veriyorsun. Ben böyle bir durumda açlık ve tokluk insülin dğerlerine bakardım. Kan şekerrini hücre içine sokarak kullandıran insülin yukarda anlattığım gibi. Ama çok fazla insülin salgılandığında normalden fazla şekeri kandan aldığı için kan şekerini aşırı düşürebiliyor. İşte sendeki elim ayağım çekiliyor, kasılıyorum vb bulgular böyle ortaya çıkıyor. Hanımlarda bu çöğunlukla stress kaynaklı oluyor.
Ama "2 şeker atıyorum ağzıma" dediğin an imdaaatttt diye bağırmak istedim. Bu ne yazıkki çok eskiden kalma bir yanlış. 20 yıl önceki bilgilere dayanıyor ve düzeltmek lazım!!!!! Sofra şekerinin glisemik indeksi yüksek. Bu nedenle uygun değil. Peki bu ne demek?

Sofra şekeri gibi basit karbonhidratlar sindirimde küçük birimlerine ayrılmaları gerekmediğinden çok kısa sürede kana karışır ve kan şekerini yükseltirler. Ancak aynı hızla da hücre içine girdiklerinden çok hızla kan şekeri yeniden düşer!!! EEEE hani reaktif hipoglisemiden kurtaracaktı bizi bak yine şekeri düşürdü????? Ben böyle bir durumda taze meyve suyunu tavsiye ederim. Hazır kutulardakiler olmaz, evde sıkılmış ve içine ekstra şeker katılmamış olmalı. GTuncer senin durumunda evde, işte veya nerede olacağın belli olmayacağı için küçük bir termoslu bardağın içine hazırlayıp koymanı öneririm. Böylece bozulmaz ve kolay ulaşılabilir. Son dönemlerde bazı markaların sıkma - konsantreden değil- şeker ilavesiz- bazı meyve sularını da gördüm. Bunlar da olur. Çünkü meyvelerin içindeki fruktoz kanda normal şekerden daha uzun kalır.

İşte hem reaktif hipoglisemide hem de insülin direncinde nasıl besleneceğimizin cevabı da burada saklı aslında.
Mideyi geç terkeden dolayısyla kana yavaş karışan besinleri tercih edeceğizki bunlar çoğunlukla glisemik indeksi düşük besinler olarak adlandırılır. Ancak nasıl besleneceğimiz konusuna geçmeden GTuncar gibi bu tanıyı almış arkadaşlar kendi deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Dr Selen

Seylagazi çok haklısın çözümü henüz yeni yazabildim. Onu da kısaca yazdım çünkü mümkünse belirli bir sistematikle gitmek istiyorum. Şu an yazdığım konular anlaşılmadan diğerleri hakkında yazacaklarım havada kalacak çünkü. Ayrıca belki 3-5 ay sonra buraya gelip bu yazıları okuyacak yaralanacak insanlar için de oradan oraya atlayacak şekilde dağınık yazılar çok fayda vermez diye düşünüyorum. Bu nedenle de yazının sırası gelene dek te cevaplar kısa olacak.

Diyetisyen arkadaşım yazıyı hazırlıyor. Unutulmuş değil Seylagazicim. Söz verdiğim gibi hazır olduğunda yayınlayacağım.

Yeni zayıflama sistemleri olarak adlandırdığın kavitasyon, lipo vb sistemler için yeni bir konu açma fikri verdin bana çünkü bizzat hepsini kendimde denedim!!!!!!
O konu açılana dek cevabım: bunlara zayıflatma sistemi diyemeyiz. Desek desek inceltme sistemleri deriz. Bazıları kesinlikle işe yarıyor. Bazılarıysa büyük bir balondan ibaret. Bu cihazların markaları çok önemli. Güzellik merkezlerinin kullanma izni olmayan doktor kullanımı için üretilmiş cihazlar var. Bunları tercih ediniz. Bunların özellikle 2sinin çok işe yaradığını, birininse bana " para olsa da eve alsam" dedirttiğini söylemem lazım. Ancak buradan bunların isimlerini telaffuz etmeyeceğim. Yazacağım yazı "incelme cihazları nasıl seçilir? Hangisinin işe yaradığını seans satın almadan önce nasıl anlarız?" şeklinde olacak. Bu şekilde yol gösterebileceğime inanıyorum.

Diğer soruna geçelim,
Ayrıca matofin glifor gibi ilaçların safra kesesinde taş oluşturabileceği doğrumudur?benim safra kesemde mmlik taşlar var şuan için sancım olmadığı için ameliyatı erteliyorum ama gebelikte çok sıkıntı vvermişti bu taşlarında pankresaı yorduğu doğrumudur?ameliyat tek çözümmüdür?

Evet bu bilgiler doğru. ilk cevaplarımdan birinde de yazmıştım. Bu ilaçları verirken kar - zarar dengesine bakılır. kar daha fazlaysa ilaç reçete edilir diye.

Safra Kesesi taşlarının benim bildiğim ameliyat dışında bir tedavisi yok. Bu taşlarda korktuğumuz bir şekilde kanalı tıkayıp pankreasta ciddi sorunlara yol açmasıdır. Hazır olduğunda ameliyat olman şu durumda daha akılcı görünüyor. Benim başıma gelse böyle yapardım.

Sağlıkla

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bu hastalık gerçekten de hayatımı olumsuz etkiliyor. Tek başına bir hastalık mı yoksa bir hastalığın habercisi mi onu bile bilmiyorum. Baş ağrıları, ani fenalık hissi ve midemde hazımsızlık da yaşadığım belirtiler arasında. Bu kadar dikkat etmeme rağmen halen bu belirtileri yaşamam normal mi? İlaca başlasam bu yaşadıklarım tamamen geçer mi, yani ilaç kullananlar fayda gördüyseniz lütfen paylaşın. Burayı bulmak bana ilaç gibi geldi. Beni ve yaşadıklarımı anlayan insanlar olduğunu bilmek rahatlatıyor biraz. Çevremdekilere bu hissi anlatmak çok zor. Yaşamayan bilmez. Paylaşımlarınızı okumak için sabırsızlanıyorum. Lütfen benim durumumda aynı şeyleri yaşayanlar paylaşın.:)

harikasınız selen hanım çok teşekkür ederim..yaz geldi herkes gibi bikinihayalleri tavan yaptı ben şusıralar doğumdan sonra kalan kötü görüntüler için böyle bir merkeze gitmeyi düşünüyorum bilgi aldığım kliniği bir doktor işletiyor nezih güven veren bir poliklinik sizde içimi rahatlattınız size sonn bir sorum olucak ve perdeyi szilere bırakıcam (ama seyirci olarak takibinizde olucam hep:))sizinde yazınızı okuduktan sonra bu merkez veyöntemler beni heveslendirdi eşimle görüştüm onunda onayını aldım bu yöntemlerin taşa zararı olmazmı dedi bilmem bence olmaz ama bikoşu gidip sorayım dedim:26: ayrıca sanırım ameliyatıda fazla ertelemeyecğiz çocuğumunda durumunudüşünerek enkısa zamanda ameliyat olmak istiyorum artık ama önce şu hipoglisemi ve kiloları halletmek istiyorum sağlıkla neşe içinde kalın çok teşekkürederimtekrar

Gtuncer, ilaç kararını vermek için zaten açlık ve tokluk insülin değerlerin lazım. bunlar olmadan ilaç sana iyi gelir diyemem. Ayrıca bu hastalığın "evet bu bir hastalık" kesin tedavisi yok. Verilen ilaç vücudu dengeleyerek semptomların ortaya çıkmasına engel olabilir. Ama hiçkimse bunun böyle olacağına garanti veremez. Bahsettiğin kasılam, aniden tuvalet ihtiyacı durumunu yılda 1 kez ben de yaşıyorum. Baş ağrısı ve ani fenalık hissini ise daha sık. Bunları engellemenin tek yolu duruma uygun doğru beslenmeyi öğrenmek. Beslenmeni düzelttiğin halde durum değişmiyorsa ilaç önerilebilir.

Bu not hepinize:
Reaktif Hipoglisemi tedavi edilmezse yanına bir arkadaşını çağırır . insülin direnci. insülin direnci de tedavi edilmezse Diabeti davet eder. Karar verin baştan işi çözecek misiniz yoksa Diabet mi olacaksınız?

---Paylaşımlarınızı okumak için sabırsızlanıyorum. Lütfen benim durumumda aynı şeyleri yaşayanlar paylaşın.:)----

Evet lütfen paylaşın, ne kadar sık görülen bir durum olduğuna inanamayacaksınız.

Sağlıkla

Sevgili Selen Hanım, burda geçen sene yapılan testin insülin sonuçları var. Bakabilir misiniz rica etsem? Çok teşekkürler...

Seylagazicim izin verirsen senin için bir plan yapabilir miyim? Yani en sağlıklı, en kalıcı şekilde nasıl bikini-body sahibi oluruma cevap vereyim.

Birçok özelliğini bilmiyorum ama hipoglisemi tedavisi almadan ne yapsan boş. O polikliniğe verdiğin paralar boşa gider. Hiçbir cihaz seni zayıflatmaz çünkü. Hipoglisemi yi kontrol altına almadıkça cihaz yağları uzaklaştırır sen de ilk hipoglisemi krizinde ağzına attığın yüksek kalorili yiyecekle hoop o yağ daha vücuttan atılmadan vücudunun başka bir bölgesine tekrar yapıştırırsın. sonuç. hafifleyen cüzdan, belki incelen basen ama şimdi bu yanlarıma yağlar da nereden geldiiiiiiii??????
Bu nedenle önce ameliyatını ol. Böylece önce sağlık risklerini düşürelim. Ameliyat sonrası en az 3 ay cihaz yasak olacak! Bu 3 ayda hipoglisemi ve kilo sorununu halledersin. sonra da cihazla "yeniden şekillendirme" yaparsın.

Doğum sonrası sarkıklık ve kilolarınız için cihaz tercih edecekseniz 6 ay geçmesi gerektiğini hatırlatmak isterim!!!!! sonrasında monopolar radyofrekans teknolojisini kullanan bir cihazla "tedavi" olunuz!!!! Böylece aynı anda hem incelir hem de sıkılaşırsınız. Başka hiçbir cihaz bunu yapamaz!!! Bunun için de en az 6 seanslık bir tedavi protokolü gerekir. Daha aza da olur diyene inanmayın!!!

Şimdilik bu cihaz konusunu kapatıyorum arkadaşlar. bunun için ayrı bir yazı dizisi hazırlıyorum. 2 hafta sonra inşallah biter ben de yeni bir konu açıp yayınlamaya başlarım. en ince ayrıntısına kadar herşeyini öğrenirsiniz

Sağlıkla
Dr Selen

GTuncercim, sonucuna baktım. Uluslararası kaynaklar açlık insülin değeri 10'u, 120 dklık insülin değeri de 40'ı geçmemeli derler. Senin bu tahlilin her iki değer için de sınırda olduğunu gösteriyor. Arada tedavi almadığını düşünürsek bunun artık sınırı geçmiş olabileceğini düşünmek çok ta yanlış olmaz. Zaman kaybetmeden hemen yeni tahlillerini yaptır lütfen. Şu haliyle tedavisi kolay çünkü.

Geçmiş olsun

Dr Selen

Homa- IR ( Insulin resistance) : 1,99 çıkmıştı bu arada.

HOMA değeri eskiden tek kriterdi ama yurtdışında artık hastanın durumuna göre değerlendiriliyor. Yani zaten reaktif hipoglisemiden muzdarip birinde e bekleyelim de insülin direnci olsun sonra tedavi ederiz demeyi tercih etmem

Çok teşekkürler Selen Hanım. En kısa zamanda yeni tahlillerimi yaptıracağım. Size nasıl teşekkür etsem az. 😊

ingilteredeki sağlık sistemini bilen biriyle sohbet etmek çok güzel. benimde ablam izmir'de eczacı. bazen anlattıklarıma inanmadıgını düşünüyorum. misal hamile oldugumu öğrenir öğrenmez GP'ye koşmuştum. 12.haftada hastane sizi arayacak dediklerinde şok olmuştum. sonuçta tiroidim var diyerek ve biraz da çıngar çıkararak GP'deki doktora göründüm. gerçi bir şey değişmedi. bir tek guatır tahlili yaptırttı. sanırsam yazacakları tahlillerde kısıtlama var. ingilterenin sağlık anlamındaki tek olumlu yönü: herkese eşit, parasız hizmet sunması.

ayrıca size de sormak isterim, GP'deki doktolar hastalara asla dokunmuyorlar. başta öyle denk geldiğini düşündüm. ama gözlemleyince neyin var diye soruyorlar, asla fiziksel muayene, dokunma gibi şeyler yok. yanılıyor muyum?

sormamın sakıncası yoksa şimdi hangi ülkedesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…