Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

efenim bende konuya şöyle katkı sunmak istiyorum. beslenme konusu benim zihnimi çok karıştırıyor. misal yukarıda agave şurubu yazıyor. ama başka bir diyetisyen bunun çok tehlikeli oldugunu yazıyor. sonrasında zeytinyağı meselesi. biri diyor ki yemek yaparken kızdırıldıgı için zararlı, pişirdikten sonra üstüne dökün, biri diyor ki onun yerine avakodu yağı kullanın.

velhasıl beslenme konusu sanırsam dr ları bile bölüyor.

Lenarincim okurken güldüm çünkü işin başındayken aynı senin gibi hissediyordum. "eee ikisi de iyi doktor ama hangisininki doğru?????" .

Biz hekimler sizler ve kendimiz için bilgi edinirken bazı seçimler yaparız. Yani bizim de güvenilir bulduğumuz ya da bulmadığımız kaynaklar vardır. Ayrıca dinler dışında hiçbir sistemde mutlak doğrular bulunmaz. Herşeyden vücudun nasıl çalıştığını %100 anlayabilmiş değiliz. Ayrıca kişisel farklılıkları asla göz ardı edemeyiz. Çünkü ikizler üçüzler dışındaki kişilerin kalıtsal yapıları birbirinden farklı. dolayısıyla işleyişleri benzer olsa da tıpatıp aynı değil. İşte bazen bu farklılıklar araştırma sonuçlarının biribirinin taban tabana zıt olmasına yol açabiliyor. Ben bu tür bilgilere yanlış değil ama uyumsuz bilgiler diyorum. Daha büyük hasta sayısıyla tekrarlanması gereken çalışmalar bunlar.

Peki söz konusu ben olduğumda bu ayrımı nasıl yapıyorum? Size aktardığım bilgiler ne kadar doğru?
Benim burada bir şansım var ( ya da şansızlığım siz söyleyin:), Çünkü bu bilgileri aktarırken yapın diye önerdiklerimi zaten kendi üzerimde denedim ve olumlu sonuç aldım. Ya da bana yaramadı bu dediğim durumlarda bazı hastalarımda çok iyi sonuçlar verdi. (Özellikle ilaçlarda böyle oldu. daha önce bahsetmiştim)

Beslenmede de aynı şeyler geçerli. Kendi üzerimde denedim, işe yaradığını gördüklerimi sizinle paylaşıyorum.

Ayrıca "akdeniz tarzı beslenme" nin en sağlıklı olduğu tüm hekimlerce uzun yıllardır kabul edilir. Yeni bir bilgi çıkar da bunun aksini ispatlarsa önce neden, neye dayanarak diye sorarım. Lütfen sizlerde sorunuz!!!! Doğrunun çekinecek birşeyi yok. yalanlar korksun:KK34:

Sağlıkla:KK16:
Selen

Sabah kavhaltı sonrası sorun çok olmuyor ama öğleden sonra aç olmasam da atıştırma ihtiyacı hissediyorum ki bunlar genelde karbonhidrat türü şeyler oluyor ..o zaman kısır döngü başlıyo işte ..akşam yemekten sonra asla bişey yemem içmem bu kendime kazandırdığım en iyi alışkanlık oldu sanırım

Mercanfundacım, peki ara öğün yapıyor musun? Yapıyorsan neler yiorsun? Hiç ayran ya da bir bardak süt içmeyi denedin mi?
Dün tarifini verdiğim keki de tavsiye ederim. Böyle durumlarda beni kurtarıyor.

Sizlerde durum nasıl arkadaşlar?:26:

Mercanfundacım, peki ara öğün yapıyor musun? Yapıyorsan neler yiorsun? Hiç ayran ya da bir bardak süt içmeyi denedin mi?
Dün tarifini verdiğim keki de tavsiye ederim. Böyle durumlarda beni kurtarıyor.

Sizlerde durum nasıl arkadaşlar?:26:

Ayran süt kesmiyor işte gözümün açlığını nutllaya filan saldırışlarım hep o saatlere denk gelir :)o saatleri kurtarırsam olay çözülür gibi geliyor zaten ..

Maalesef bende reaktif hipoglisemi olduğundan aç kalma gibi bir şansım yok. Ara öğünlerim bile ara öğünlerim gibi vazgeçilmez. Atlama şansım yok ne yazık ki. Şu saatten sonra bir şey yemem diyemem. Yatmadan önce bile bir bardak süt ve bir ince dilim kepek/ tahıllı ekmek yiyorum. Süt, ayran, yoğurt ya da peynir iyi birer ara öğün benim için.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayran süt kesmiyor işte gözümün açlığını nutllaya filan saldırışlarım hep o saatlere denk gelir :)o saatleri kurtarırsam olay çözülür gibi geliyor zaten ..

:) Benim kek keser seni bir dene. Nutella nın çikolatası da şeker tadı da içinde. İstersen fındıkta koyabilirsin içine ya da üstüne. Yoksa ben de PMS'ken 3 kilo alırım rahat. Bir de sade kahve iyi geliyor bana.

Zayıflama diyetlerine hep süt yoğurt light olarak konulur ama benim tercihim tam yağlı mandıra yoğurtlarından yana. Hem daha fazla probiyotik içerdiğinden bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, zor sindirildiği için mideyi geç terk ediyor dolayısıyla acıktırmıyor, yüksek yağ içeriği daha fazla yağda çözünen vitamin alabilmek demek. Bunun yanısıra yapılan çalışmalar tam yağlı süt ürünleri yiyenlerin daha çok kilo verdiğini gösteriyor:)

Azimliyim yakında kendi yoğurdumu da mayalayacağım:KK52:

Sağlıkla
Selen:KK16:

Maalesef bende reaktif hipoglisemi olduğundan aç kalma gibi bir şansım yok. Ara öğünlerim bile ara öğünlerim gibi vazgeçilmez. Atlama şansım yok ne yazık ki. Şu saatten sonra bir şey yemem diyemem. Yatmadan önce bile bir bardak süt ve bir ince dilim kepek/ tahıllı ekmek yiyorum. Süt, ayran, yoğurt ya da peynir iyi birer ara öğün benim için.

en son ne zaman tahlil yaptırmıştın?
değerlerine yeniden bakmak lazım bence.

bir kutu bitinceye kadar glukofen bi kutu bitinceye kadar diaformin kullansam daha mı iyi olur yani dönüşümlü olarak? gebeliktende şüpheleniyorum eğer yoksa ve böyle devam ederse doktoruma danışıcam... bide bu değişimli olarak kullanma gebelikte sorun olur mu çünkü 10. haftaya kadar kullanmamız gerektiğini söylemişti doktorum önceki gebeliğimde...birde şu glisemiks indeks diyetini merak ediyorum nasıl bi düzen uygulayabilirim. doktorum şeker hastası gibi beslenmene gerek yok ama tatlılardan ve hamur işinden uzak dur dedi. zaten ilaçlara başlayınca tatlı isteğide yok oldu çikolata bile istemiyorum:KK3::KK16: yalnız şerbetli bi tatlı yediğim zaman resmen çarpılıyorum kek gibi şeylerde sorun yok arada bi fark mı var?:44:

ilaç gibi geldiniz walla :KK16:

Çarpılma derken, nasıl bir şey yaşıyorsun? Bende de tuhaf şeyler oluyor tatlı ya da karbonhidrat aldığımda.

en son ne zaman tahlil yaptırmıştın?
değerlerine yeniden bakmak lazım bence.

Selen Hanım en son tahlilimi geçen yıl yaptırdım. Geçen de size tahlildeki insülin sonucumu göndermiştim. Yeniden yaptırmam gerektiğini söylediniz. En kısa zamanda gideceğim doktora. Üstelik ben su an hamileyim. 4.5 aylık.

:) Benim kek keser seni bir dene. Nutella nın çikolatası da şeker tadı da içinde. İstersen fındıkta koyabilirsin içine ya da üstüne. Yoksa ben de PMS'ken 3 kilo alırım rahat. Bir de sade kahve iyi geliyor bana.

Zayıflama diyetlerine hep süt yoğurt light olarak konulur ama benim tercihim tam yağlı mandıra yoğurtlarından yana. Hem daha fazla probiyotik içerdiğinden bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, zor sindirildiği için mideyi geç terk ediyor dolayısıyla acıktırmıyor, yüksek yağ içeriği daha fazla yağda çözünen vitamin alabilmek demek. Bunun yanısıra yapılan çalışmalar tam yağlı süt ürünleri yiyenlerin daha çok kilo verdiğini gösteriyor:)

Azimliyim yakında kendi yoğurdumu da mayalayacağım:KK52:

Sağlıkla
Selen:KK16:
Ben kendim mayalıyodum hep ama geçenlerde mayanın hep aynı olması yüzünden içindeki bakterilerin azaldığını güvenilir makarka yoğurtların denetlendiği için bunu koruduklarını okudum hatta yapılan testleri gördüm kafam karıştı

Selen Hanım en son tahlilimi geçen yıl yaptırdım. Geçen de size tahlildeki insülin sonucumu göndermiştim. Yeniden yaptırmam gerektiğini söylediniz. En kısa zamanda gideceğim doktora. Üstelik ben su an hamileyim. 4.5 aylık.

Hımmm böyle bir durumda zaten size ilaç önermeyeceğim. Biraz proteinlere ağırlık vererek beslenmek sizin için şimdilik en uygun çözüm. Sabahları yumurta mutlaka diyorum. Ara öğünlerde kuru kayısı ve süt diyorum. Bir de şu benim keki bir deneyin diyorum:)

Ben kendim mayalıyodum hep ama geçenlerde mayanın hep aynı olması yüzünden içindeki bakterilerin azaldığını güvenilir makarka yoğurtların denetlendiği için bunu koruduklarını okudum hatta yapılan testleri gördüm kafam karıştı

Tabi tabi inan öyledir. Hem sen oyunu bozup neden marketten almıyorsun bakayım. Seni gidi asi seni :KK16:

Yoğurt dediğimiz şey zaten maya bakterilerinin çoğalmış şekli. Bakteriler azalsa yoğurt olmazki. Ama diyorsan ilk yaptığım kadar yoğurdum iyi olmuyor. E kolayı var; mandıradan aldığın yoğurtla mayalarsın. 2-3 ayda bir böyle mayanı yenilemiş olursun. Şanslıyız Türkiye'de biz. Hala sokak arası, köy içi küçük mandıralar var. Yurtdışında herşey fabrikasyon. Üstelik mesela Amerika'da bunun aksi yasak!

Yoğurt müthiş bir besin. Hepimize afiyet olsun:KK56: :KK16:

Çarpılma derken, nasıl bir şey yaşıyorsun? Bende de tuhaf şeyler oluyor tatlı ya da karbonhidrat aldığımda.

sanki biri içimde omuzlarımdan tutuyo beni sürekli sallıyo gibi oluyo. başımda tuhaflaşıyo. çok saçma sapan şeyleroluyo o yüzden yemiyorum şerbetli tatlılar
yersemde ör; bi baklava diliminin yarısını fln yiyorum tadına bakmak için yani. çünkü çok berbat bi duygu yaşmak istemiyorum onu:44:

Son düzenleme:
sanki biri içimde omuzlarımdan tutuyo beni sürekli sallıyo gibi oluyo. başımda tuhaflaşıyo. çok saçma sapan şeyleroluyo o yüzden yemiyorum şerbetli tatlılar
yersemde ör; bi baklava diliminin yarısını fln yiyorum tadına bakmak için yani. çünkü çok berbat bi duygu yaşmak istemiyorum onu:44:

Anlıyorum. Bende de omuz, kol ve bacaklarda kasılma oluyo öyle durumlarda. Yani şekerimin düştüğünü her zaman hissetmişimdir. Saolsun kendini epey bir hissteriyor geldiği zaman. 😊

Megabitli cevaplamamışım sorunu özür dilerim. Ne yazıkki ben de görünmüyordu yazdığın. Alıntılanmasa fark edemeyecektim.

--MegaBitli kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bir kutu bitinceye kadar glukofen bi kutu bitinceye kadar diaformin kullansam daha mı iyi olur yani dönüşümlü olarak? gebeliktende şüpheleniyorum eğer yoksa ve böyle devam ederse doktoruma danışıcam... bide bu değişimli olarak kullanma gebelikte sorun olur mu çünkü 10. haftaya kadar kullanmamız gerektiğini söylemişti doktorum önceki gebeliğimde...birde şu glisemiks indeks diyetini merak ediyorum nasıl bi düzen uygulayabilirim. doktorum şeker hastası gibi beslenmene gerek yok ama tatlılardan ve hamur işinden uzak dur dedi. zaten ilaçlara başlayınca tatlı isteğide yok oldu çikolata bile istemiyorum yalnız şerbetli bi tatlı yediğim zaman resmen çarpılıyorum kek gibi şeylerde sorun yok arada bi fark mı var?

ilaç gibi geldiniz walla ----

Megabitli eğer kullandığın şu anki ilaçtan memnunsan dönüşüme gerek yok ama ama eskisi kadar iyi değil diyorsan değişimi denemende yarar var. Hamilelikte ilaç kullanımına gelince: Ben genellikle önermiyorum. Bunun yerine daha dikkatli beslenmelerini proteine ağırlık vermelerini öneriyorum. Yani evet artık şeker hastası gibi beslenmemiz lazım. Belki o kadar keskin kenarlı değil ama yine de dikkatli. Benim de canım arasıra baklava istiyor. Küçük bir ısırık alıp hemen bir parçada peynir ısırıyorum. Şerbetli tatlıların şeker yükü diğerlerinden çok fazla Megabitli. temiyor. Bizim gibilerin onu tolere etmesi çok zor. Dediğin gibi ilaçtan sonra zaten insanın canı istemiyor.

Ben de hergün aşağı yukarı aynı saatlerde beslenmeye çalışıyorum. Bir süre sonra vücut otomatikleştiği için düzelmeye başlıyorsunuz. Bir deneyin arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay içinde farkı göreceksiniz.

Anlıyorum. Bende de omuz, kol ve bacaklarda kasılma oluyo öyle durumlarda. Yani şekerimin düştüğünü her zaman hissetmişimdir. Saolsun kendini epey bir hissteriyor geldiği zaman. 😊

Hipoglisemi deyince pek kimse ciddiye almıyor ama çeken bilir onu!

Akıl, muhakeme filan kalmıyor insanda. bir anda yerle bir oluyorsunuz. Ye ve öl durumu! :KK39::KK30::KK53::18:

Yeme demek kolay bir de. Önünden geçerken canı istemeyen var mı? Yalnız da yaşamıyoruz ev halkı istiyor ve tabi onlara afiyet olsun da biz nasıl besleneceğiz? Ramazan da geliyor. İftar davetleri filan başlar şimdi. Misafirlere ayrı kendine ayrı pişirmek te olmaz.

Şimdiye kadar nasıl yaptınız arkadaşlar sizlerin sesini duymak isterim.:KK34:

Selen hanım hipoglisemi olanlar oruç tutamaz mı?

Seylagazicim, hipoglisemi olanlar evet oruç tutamazlar. Tedavisi 2 saat arayla beslenmek olan bir hastalık söz konusu. Haliyle sağlıklı insan olmadığımızdan tutmamız da doğru olmaz.
Ben kendim fitre vererek sorumluluğumu yerine getiriyorum. Birinin benden sebepleneceği varmış diyorum. Allah kabul etsin inşallah

Sağlıkla
:KK16:

Hipoglisemi deyince pek kimse ciddiye almıyor ama çeken bilir onu!

Akıl, muhakeme filan kalmıyor insanda. bir anda yerle bir oluyorsunuz. Ye ve öl durumu! :KK39::KK30::KK53::18:

Yeme demek kolay bir de. Önünden geçerken canı istemeyen var mı? Yalnız da yaşamıyoruz ev halkı istiyor ve tabi onlara afiyet olsun da biz nasıl besleneceğiz? Ramazan da geliyor. İftar davetleri filan başlar şimdi. Misafirlere ayrı kendine ayrı pişirmek te olmaz.

Şimdiye kadar nasıl yaptınız arkadaşlar sizlerin sesini duymak isterim.:KK34:

Ben az az herşeyden yiyorum. (Şekerli şeyler hariç) O gün ne yemek varsa tatlarına bakıyorum. Ekmek olarak kepek yiyorum zaten onu da azcık yiyorum. Salata, cacık ne varsa yemekle birlikte yiyorum. Bol su içiyorum. Dengelemeye çalısıyorum kendimce. İlk başta diyete uyuyordum baktım olmuyor. Çareyi az az herseyi yemekte buldum. ( Pirinç pilavı katiyen yemiyorum)
Bir de insanlara laf anlatmak zor. Gittiğin yerlerde seçemiyorsun. Az yediğimde kötü hissetmiyorum. Bir de meyveyi kepek ekmeği ya da yoğurt eşliğinde yiyorum. Bazen de yalnız yiyorum. Moduma göre değişiyor😊😊

Ben az az herşeyden yiyorum. (Şekerli şeyler hariç) O gün ne yemek varsa tatlarına bakıyorum. Ekmek olarak kepek yiyorum zaten onu da azcık yiyorum. Salata, cacık ne varsa yemekle birlikte yiyorum. Bol su içiyorum. Dengelemeye çalısıyorum kendimce. İlk başta diyete uyuyordum baktım olmuyor. Çareyi az az herseyi yemekte buldum. ( Pirinç pilavı katiyen yemiyorum)
Bir de insanlara laf anlatmak zor. Gittiğin yerlerde seçemiyorsun. Az yediğimde kötü hissetmiyorum. Bir de meyveyi kepek ekmeği ya da yoğurt eşliğinde yiyorum. Bazen de yalnız yiyorum. Moduma göre değişiyor😊😊

:) Aslında pirinç pilavı da yenebilir ama yanında bol salata yersen. Çünkü kural mideyi geç terk edecek, yavaş kana karışacak hale getirmek. Bunun da yolu pirinci salataya boğmak. Salatadan alacağın lifle karışan pirinç geç sindirilir. Yani yarım çatal pilav bol salata karmasıyla yenebilir.

Meyveyi yoğurtla yemekte çok iyi bir çözüm. Burada da yaptığın zaten onu geç sindirilir hale getirmek:):21:

Doğru söylüyorsun Gtuncer. Evsahibi sanki beğenmedin d eyemedin zannediyor. Bizim kültürümüzde patlayana kadar yedirmek adeti varya o işte çok kötü. Anneme bir misafirimiz ki annemin çocukluk arkadaşıdır"yeter ama Nuran yemek seninse mide benim demişti" :KK9: Artık aramızda şaka oldu. Halit amcayı her gördüğümde takılırım, annem yemek hazırlamış akşama sizi bekliyormuş diye:KK9:.

Eh böyle bir durumda bizim de kendi straejilerimizi hazırlamamız lazım.

Başka neler yapıyorsunuz hanımlar?

Megabitli cevaplamamışım sorunu özür dilerim. Ne yazıkki ben de görünmüyordu yazdığın. Alıntılanmasa fark edemeyecektim.
Megabitli eğer kullandığın şu anki ilaçtan memnunsan dönüşüme gerek yok ama ama eskisi kadar iyi değil diyorsan değişimi denemende yarar var. Hamilelikte ilaç kullanımına gelince: Ben genellikle önermiyorum. Bunun yerine daha dikkatli beslenmelerini proteine ağırlık vermelerini öneriyorum. Yani evet artık şeker hastası gibi beslenmemiz lazım. Belki o kadar keskin kenarlı değil ama yine de dikkatli. Benim de canım arasıra baklava istiyor. Küçük bir ısırık alıp hemen bir parçada peynir ısırıyorum. Şerbetli tatlıların şeker yükü diğerlerinden çok fazla Megabitli. temiyor. Bizim gibilerin onu tolere etmesi çok zor. Dediğin gibi ilaçtan sonra zaten insanın canı istemiyor.

Ben de hergün aşağı yukarı aynı saatlerde beslenmeye çalışıyorum. Bir süre sonra vücut otomatikleştiği için düzelmeye başlıyorsunuz. Bir deneyin arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay içinde farkı göreceksiniz.

ne demek cnm problem değil. kendimi çok iyi hissediyorum. önceden yaşamıyomuşum gibi geliyo:KK8: uzun yürüyüşlere hiç gelemezdim o kadar iyiyimki eşimle sabah bi çıkıyoruz gez Allah gez rekorumuz:12 saat çok az oturarak:KK1: zaten vücut artık istemediği gıdaya tepki veriyo öyle oluncada kolaysa ye:21: vermem gereken daha çoookkk kilo var ama yinede çok mutluyum :KK9::KK16: kilo vermekten çok vücudum şekle girmeye başladı giydiklerim yakışıyo artık:KK16:

sizi takipteyim:KK24:

Son düzenleme:
X