- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
efenim bende konuya şöyle katkı sunmak istiyorum. beslenme konusu benim zihnimi çok karıştırıyor. misal yukarıda agave şurubu yazıyor. ama başka bir diyetisyen bunun çok tehlikeli oldugunu yazıyor. sonrasında zeytinyağı meselesi. biri diyor ki yemek yaparken kızdırıldıgı için zararlı, pişirdikten sonra üstüne dökün, biri diyor ki onun yerine avakodu yağı kullanın.
velhasıl beslenme konusu sanırsam dr ları bile bölüyor.
Lenarincim okurken güldüm çünkü işin başındayken aynı senin gibi hissediyordum. "eee ikisi de iyi doktor ama hangisininki doğru?????" .
Biz hekimler sizler ve kendimiz için bilgi edinirken bazı seçimler yaparız. Yani bizim de güvenilir bulduğumuz ya da bulmadığımız kaynaklar vardır. Ayrıca dinler dışında hiçbir sistemde mutlak doğrular bulunmaz. Herşeyden vücudun nasıl çalıştığını %100 anlayabilmiş değiliz. Ayrıca kişisel farklılıkları asla göz ardı edemeyiz. Çünkü ikizler üçüzler dışındaki kişilerin kalıtsal yapıları birbirinden farklı. dolayısıyla işleyişleri benzer olsa da tıpatıp aynı değil. İşte bazen bu farklılıklar araştırma sonuçlarının biribirinin taban tabana zıt olmasına yol açabiliyor. Ben bu tür bilgilere yanlış değil ama uyumsuz bilgiler diyorum. Daha büyük hasta sayısıyla tekrarlanması gereken çalışmalar bunlar.
Peki söz konusu ben olduğumda bu ayrımı nasıl yapıyorum? Size aktardığım bilgiler ne kadar doğru?
Benim burada bir şansım var ( ya da şansızlığım siz söyleyin:), Çünkü bu bilgileri aktarırken yapın diye önerdiklerimi zaten kendi üzerimde denedim ve olumlu sonuç aldım. Ya da bana yaramadı bu dediğim durumlarda bazı hastalarımda çok iyi sonuçlar verdi. (Özellikle ilaçlarda böyle oldu. daha önce bahsetmiştim)
Beslenmede de aynı şeyler geçerli. Kendi üzerimde denedim, işe yaradığını gördüklerimi sizinle paylaşıyorum.
Ayrıca "akdeniz tarzı beslenme" nin en sağlıklı olduğu tüm hekimlerce uzun yıllardır kabul edilir. Yeni bir bilgi çıkar da bunun aksini ispatlarsa önce neden, neye dayanarak diye sorarım. Lütfen sizlerde sorunuz!!!! Doğrunun çekinecek birşeyi yok. yalanlar korksun
Sağlıkla
Selen