- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
yurtdışındayım ve türkiye ye geldiğimde doktor haşhimato olabilir dedi. ancak bende kasıntı. sık alerji olmak gibi şeyler yok.
Lenarincim, yeri geldiği için söylüyorum, yurtdışında Hashimato Troiditi "yok artık" cinsi bir tanı. Çünkü orada bizdeki kadar sık (eskiden bizde de enderdi) görülmüyor. Başka bir durum da söz konusu: Hashimato Troiditi dönemsellik gösterebiliyor. Özellikle yazın neredeyse tamamen iyileşen, kışın çoşan tiplerini gördüm hastalarımda. Ben 6 ayda bir özellikle mevsim dönümlerine denk gelen zamanlarda tetkikleri tekrarlayarak izlemeyi tercih ediyorum.
Hangi ülkeden bahsediyorsunuz bilmem ama yurtdışında kompleks hastalıklar için hasta bakımları ( kanser vb) gerçekten çok iyi ama ben İngiltere'den arkadaşlarımın hastalandıklarında haftasonu ilk uçakla gelip tedavilerini olup döndüklerini biliyorum. Buna böbrek taşı düşüren bir arkadaşım da dahil. Kıza aspirin verip geçer diyerek eve göndermişlerdi.
sonuç: Hashimato Troiditi gelecek hafta paylaşacağım yazımın konusu. Daha detaylı o zaman anlatacağım inşallah. Bu arada test sonuçlarını bana özelden gönderir misin Lenarin?