Merhaba selen hanım forumdaki bir kaç konunuzu okudum ve çok sevindim çünkü benimde sormak istediğim bir şeyler vardı.Ben 30 yaşında 115 kg 1,68 boyunda hep iri biri idim ama şu son 5 yıldır gid gide daha da kilo almaya başladım derler ya evlilik yaradı diye eşimde iri biri olduğu için boğazımıza düşkünüz diyordum ama artık yeter dedim ve 122 kg mı gördüğüm 1 ay önce diyete başladım size bir kaç bir şey sormak istiyorum.
Ben gecen ay protein diyetine (dukan diyeti ) başlamıştım ve güzelde devam ederken kilo verdim ama bir ay sonrasında kahvaltımı yaptıktan sonra ofiste bayıldım ve düşmüşüm bunun sonrası baya bir tetikler yapıldı kan değerlerime bakıldı ve en son çıkan sonuç tokluk kan şekerimin düşmesi dendi.
-SONUÇLARIM-
02/03/2015 Açlık (glukoz) 87 -- şeker yükleme testi de yapıldı onlarda şöyle 60 dk 115 - 120 dk 96 -180 dk 73 düşüş oluyor.
11/03/2015 Açlık (glukoz) 91 -- Tokluk (glukoz) 69 2 saatlik ara ile yapıldı.
02/03/2015 FT4 1,36 -FT3 3,32- TSH 6,08
11/03/2014 FT4 1,15 - FT3 3,17- TSH 6,01
Dahiliye uzmanımız dr. benim tiroidlerimin az çalışmasını benim ilaç kullanman gerektiği söyledi ve 50 mg bir ilaç verdi.
En son endokrin uzman doktorumuza gittim Tiroidelrim hakkında benim ilaç kullanmama gerek olmadığını ve kilo vermem gerektiğini eğerki kilo veremezsem tekrar yanına gitmem gerektiğini söyledi. ve beni diyetisyene gitmemi önerdi diyetisyenede reaktif hipogilesimi ismi vermemi söyledi ve ben diyetisyene gittim oda bana sabah
8,30 kahvaltı 2 kibrit büyüklüğünde peynir söğüş (donatez salatalık vs. ) 5-6 adet zeytin bir adet yumurta 2 dilin kara ekmek
11,00 de ara öğun 1 bardak süt ve bir avuç ceviz badem salı leblebi
14.00 de öğle yemeği 1 kepçe çorba 8 yemek kaşığı sulu yemek 2 köfte veya tavuk eti sınırsız salata 2 dilim ekmek
16,30 ara öğün 1 meyve
19,30 da akşam yemeği1 kepçe çorba 8 yemek kaşığı sulu yemek 2 köfte veya tavuk eti salata 2 dilim ekmek
21,30 ara öğün 1 meyve ve bir yemek kaşığı keton tohumu verdi.
Kuru baklagiller sebze her şey serbest dedi ama ölçülü ve yağsız olucak dedi... ve 3 beyazdan uzak duracan dedi....
Şimdi sizce değerlerim bunlar ve kilolu biriyim sürekli canım tatlı abur çubur diye tabir ettiğimiz yiyeceklere gidiyor ellerim ama diyette olduğum için yemiyorum kendimi tutmaya çalışıyorum...
Aslında kilo vermek için çabalıyorum artık inşallah kilo verebilirsem hamile kalmak istiyorum. olduda bu durumda hamile kaldım sizce benim bu durumlarım bebek için bir etken olabilirmi? Sanırsam size çok soru sordum şimdiden beni okuyup ve bana yardımcı olduğunuz için teşekkürederim.