Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Merhabalar;
Yıllardır bilimum sorun ve konu için Kadınlar Kulübüne danıştım. Fosfatsız şampuanlardan aldığım Simbo elektrikli düdüklümü nasıl çalıştıracağıma kadar Kadınlar Kulubünden öğrendim. Çoğunlukla okudum, ne yazıkki hiç katkım olamadı. Birçok geçerli bahane sıralayabilirim. Ama artık daha fazla paylaşım fırsatım olacağını umuyorum.

2004 yılında eğitim için yurtdışına gittim. Ve yemek yapmayı bilmiyordum. Çok yoğun çalışma temposu, eve akşam yarı baygın dönen ben, yemek yapmayı bilmeme durumuyla birleşince zaten kilolu 69kg gittiğim yerden 4 yılda 20kg falzasıyla döndüm. Çevredeki bilimum sandviççi, pizzacı vb fast foodcu evimin yolunu arkadaşlarımdan daha iyi biliyordu kesin!!!! Yazları TR ye geldiğimde check uplarımı yaptırıyordum ama nafile! Endokrinolog arkadaşlar; sonuçların harika kilo almana bir neden yok. E gayret biraz az yiyiver diyorlardı. E ben zaten çok yiyen biri değilimki. Yani 1 dilim pizza beni öğlen ya da akşam doyurmaya yeter. İştahla doldurduğum tabağımı bitirebildiğim olmamıştır. Yemeğe başladıktan 5 dk sonra daha tabağımın dörtte birini yemişken doyarım. Herkes şaşırır sen yemiyorsunki nasıl kilo alıyorsun diye. Peki nasıl oluyor da su içsem yarıyor???? yarım kurabiye yiyip ertesi gün tartıda 2kg fazlasını görüyorum?????? Bu arada ne sigara ne de alkol kullanırım. Milletin kadehleri boş kalmıyor ama benden zayıflar???????

Tam burada başlıyor işte "İşin Aslını" keşfetme yolculuğum. Onca diyet şu bu ama nafile madem olmuyor derken kendi söküğümü dikmek durumunda kaldım. Nedenlerin cevaplarını buldum. O 20 kilonun 10 u gitti. Kalanı ve hatta fazlası için çabalıyorum. Deneyimlerimi, yaşadıklarımı, öğrendiklerimi hekim filtresiyle ve biraz da espriyle aktarmaya çalışırken kendi konumu açıp gerektiği kadar detay aktarabilmek istedim.

Adım Selen. Dokuz Eylül Tıp Mezunuyum. 15 yıldan fazla olmuş mezun olalı. Birilerinin çıkıp, kendine hasta bulmaya çalışıyor (ki TR çalışmıyorum) yok şunun yok bunun adamı,yok çıkar için yapıyor (ki gördüm daha önce yapılmış) denmesini istemediğim içinde ne ismimim tamamını ne de yaşadığım şehri söyleyeceğim.

Ben kısmete çok inanırım. Eminim burada aktaracaklarım birilerinin çok işine yarayacak. Sağlıklarına kavuşmalarına vesile olacak. Kimin kısmetiyse artık:KK3: Cuma akşamından itibaren düzenli yazabilmek niyetindeyim.

Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. Elimden , dilimden geldiğince yanıtlarım. Benim çektiğim dertten kimi kurtarabilirsem kardır:)

Hepinize :KK16:

Selen
Merhabalar Selen Hanım. Benim durumuma da bir açıklık getirirseniz sevinirim. Tahlil sonuçlarım söyle AKŞ 88 Açlık İnsülin 12.8 OGTT(75 gr) 2.Saat 184 c-pepdit 1.92(ref ara:1.1-5) .Aşırı susamak, tuvale çıkmak sık sık acıkmak çok yemek yemek gibi bir durumum söz konusu değil. Yaşım 31 kilom 44 boyum 1.50 cm. Çok yemek yemek gibi bi özelliğim yok uzun zamandır kilo alamama problemim var. Okudugum makalelerde insülin direncinin illaki de kilolu kişilerde olmayacağına dair ve kilo alamayan kişilerde de insülin direnci olacağı yönünde. cevabınızı merakla bekliyorum.

merhabalar......
Selen hanım çok güzel bilgiler veriyordu.....umarım iyidir kendisi.....sanırım yoğunluktan foruma giremiyor.......
ama şuana kadar bize yardımcı olmaya çalıştığı için ona herkes adına teşekkür etmek istedim.....

sevgilerle......

arkadaşlar.....
ben 4 aydır matofin antidiabetik ilaç kullanıyorum........doktorum ilaç bitince gelirsin demişti ama ilacım bitmek üzere ve doktorumdan yeni yıla kadar randevu alamıyorum.....ve kendisine de ulaşamadım......ben şimdi ilaca devammı etmeliyim(aile hekimine yazdırarak)yoksa ilaç bitince doktora gitmeyi mi beklemeliyim.....kullanmamın yada kullanmamamın bir zararı olurmu.......lütfen bilgisi olan paylaşırsa teşekkür ederim......

Merhabalar;
Yıllardır bilimum sorun ve konu için Kadınlar Kulübüne danıştım. Fosfatsız şampuanlardan aldığım Simbo elektrikli düdüklümü nasıl çalıştıracağıma kadar Kadınlar Kulubünden öğrendim. Çoğunlukla okudum, ne yazıkki hiç katkım olamadı. Birçok geçerli bahane sıralayabilirim. Ama artık daha fazla paylaşım fırsatım olacağını umuyorum.

2004 yılında eğitim için yurtdışına gittim. Ve yemek yapmayı bilmiyordum. Çok yoğun çalışma temposu, eve akşam yarı baygın dönen ben, yemek yapmayı bilmeme durumuyla birleşince zaten kilolu 69kg gittiğim yerden 4 yılda 20kg falzasıyla döndüm. Çevredeki bilimum sandviççi, pizzacı vb fast foodcu evimin yolunu arkadaşlarımdan daha iyi biliyordu kesin!!!! Yazları TR ye geldiğimde check uplarımı yaptırıyordum ama nafile! Endokrinolog arkadaşlar; sonuçların harika kilo almana bir neden yok. E gayret biraz az yiyiver diyorlardı. E ben zaten çok yiyen biri değilimki. Yani 1 dilim pizza beni öğlen ya da akşam doyurmaya yeter. İştahla doldurduğum tabağımı bitirebildiğim olmamıştır. Yemeğe başladıktan 5 dk sonra daha tabağımın dörtte birini yemişken doyarım. Herkes şaşırır sen yemiyorsunki nasıl kilo alıyorsun diye. Peki nasıl oluyor da su içsem yarıyor???? yarım kurabiye yiyip ertesi gün tartıda 2kg fazlasını görüyorum?????? Bu arada ne sigara ne de alkol kullanırım. Milletin kadehleri boş kalmıyor ama benden zayıflar???????

Tam burada başlıyor işte "İşin Aslını" keşfetme yolculuğum. Onca diyet şu bu ama nafile madem olmuyor derken kendi söküğümü dikmek durumunda kaldım. Nedenlerin cevaplarını buldum. O 20 kilonun 10 u gitti. Kalanı ve hatta fazlası için çabalıyorum. Deneyimlerimi, yaşadıklarımı, öğrendiklerimi hekim filtresiyle ve biraz da espriyle aktarmaya çalışırken kendi konumu açıp gerektiği kadar detay aktarabilmek istedim.

Adım Selen. Dokuz Eylül Tıp Mezunuyum. 15 yıldan fazla olmuş mezun olalı. Birilerinin çıkıp, kendine hasta bulmaya çalışıyor (ki TR çalışmıyorum) yok şunun yok bunun adamı,yok çıkar için yapıyor (ki gördüm daha önce yapılmış) denmesini istemediğim içinde ne ismimim tamamını ne de yaşadığım şehri söyleyeceğim.

Ben kısmete çok inanırım. Eminim burada aktaracaklarım birilerinin çok işine yarayacak. Sağlıklarına kavuşmalarına vesile olacak. Kimin kısmetiyse artık:KK3: Cuma akşamından itibaren düzenli yazabilmek niyetindeyim.

Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. Elimden , dilimden geldiğince yanıtlarım. Benim çektiğim dertten kimi kurtarabilirsem kardır:)

Hepinize :KK16:

Selen
1.En çok öğlen yemeğini takiben 2. saatten itibaren acıkma başlayıp akşam yemeğine kadar sürüyor ne yapılmalı ya da yapılmamalı? Sabahtan 14 e kadar acıkma olmuyor.Neden ö.sonra? 2.Akşam üzeri ekmek peynir vb. ara öğünlerin ne sakıncası var?^.Toplam bir listeye uyulsa ne sakıncası var? Örneğin 5-6 ekmek değişimi serbest çiğ sebze, 2 meyve değişimi 2 süt değişimi 4-6 kaşık sebze yemeği, 2 yogurt süt değişimi ,2 ceviz ,8-10 badem fıstık vb.,peynir yumurta birlikte yalnız miktarları ve sıklığı 5-6 zeytin sıklığı 1 tatlı kaşığı bal reçel sıklığı et değişimi haftada kaç öğün? kurubaklagil kaç öğün vb.öneriler özgürlük sağlayacak sürekli listeye uymak zor?Çerçeveleri özgürce çizmek isterim ancak yapılmaması gerekenleride bilmek aynı zamanda:) Eskiden hatta i hala sebzeyi 1 kaşık yağla ya da 100 gr etle yağsız pişirmek öneriliyordu.Örneğin salatayı nar ekşisi erik ekşisi balzamik sirke ve z.yağıyla seviyorum köfteye yulaf ezmesi yumurta koyuyorum nelerden vazgeçmem gerekir? Et suyu kullanmanın sanırım sakıncası yok? Metmorfini sabah akşam 500 mg kullanıyorum son zamanlarda insülin kş ilişkisine baktırmadım tetkik ilaçsız mı yapılmalı acaba insülin direncim kayboldu metmorfin sabah alınanın etkisi ö.sonra hipoglisemiye mi neden oluyor?İşin özünü biliyorum ama nerede yanlış yapıyorum ?İlginize teşekkürler.

Merhaba Selen hanım,
10 yıl önce hashimoto tiroidim olduğunu öğrendim. Zaten hep iri yarı bir insandır, hep standart beden ölçülerinin üstündeydim :-)üniversite bitip iş hayatına atılınca düşük glisemik indeksi olan gıdalarla beslenip, spor yaptım. Her şey gayet normaldi. Ne yazik ki dayanamayıp Dukan diyeti yaparak, 3 ayda 12 kilo verdim. Lakin yüksek lisansa başlayınca, cok ders çalışma, hareketsizlik ve stresten 1,5 yilda 15 kilo aldım. Bambaşka bir nedenle doktora gittiğimde polikistik over ve insülin direncim olduğunu öğrendim. Ben gerçek anlamda çikolata bagimlisiyim. Bence bunun sigara tiryakisi ya da alkolik olmaktan gercekten bir farkı yok. 2 yıl önce amacım autoimmmune protocol diet uygulayarak Hashimoto'da bir değişim olup olmadığını gözlemlemekti. Heyhat.... Artık obez durumdayım. Benim en büyük problemim psikolojik olarak cok depresif dönemler geçirmek ve çikolata, bisküvi, kek gibi şeyleri çok çok fazla miktarlarda tüketmek. 1 haftadır çok iyi, dengeli bir diyet yapıyorum.
Sizden öğrenmek istediğim şu: bana yapılan şeker yükleme testinde çıkan sonuçta söyle yazıyor Glukoz 0 dk 79 ml/DL, glukoz 120 dk 67 ml/DL. bu testi yaptırmadan önceki hafta yediğim her şeyin iki katını yemem istediler. Nispeten yedim.

Selen Hanım merhabalar. Doğum yaptığımdan beri buraya fazla yazamıyorum. Emzirme dönemi biraz kilo aldım. Bebeğim iki bucuk aylık. Emrdiğim için herseyi yiyesim geliyor. Diyet yapmaya korkuyorum sütüm azalır diye. Bu arada siz bana gnc nin bir vştaminini kullandıgınızı söylemiştiniz. Emzirme döneminde alınabilir mi? Solgar var emziren anneler için. Ona ne dersiniz? Kendimi hantal ve halsiz hissediyorum. Sağlıklı beslendiğim günlere geri dönmek isyorum. Kolay gelsin, buraya yazdığınızı görmek mutlu etti beni. Eskisi kadar altif değil bu başlık oysa ki bana ne çok yardımcı oldunuz. Çok teşekkürler. Hoşça kalın. :)

Merhaba pcos hastasıyım tüp bebek ile ikizlerim oldu ve şimdi 8 yaşındalar yıllardır hızlı kilo alma ile savaşıyorum bugün doktorum yaptığı testler sonucu insülin direncimin çok ciddi olduğunu söyledi açlık glikoz92,53 insülin 17,86 tokluk glikoz 98. Bir aylık diyet sonrası şeker yüklemesi yapılması gerektiğini söyledi. İnsülin direncinin çok ciddi olduğu nasıl anlaşılıyor bu değerlerle?

Şikayetlerim çok sık acıkma, göz dönmesi :) kahvaltısız duramama, karbonhidrat bağımlılığı açken sinirlilik halsizlik tokken mıyışma uyuklama hali ve yemekten sonra tatlı isteği
Stresli bir okul döneminde nefes alır gibi karbonhidrat alıyordum sürekli mutfağa gitmekten derse oturamıyordum.stresle başabaş arttı bende.
Test sonuclarım henuz cıkmadı ama bi şeylerin ters gittiği belli ben de şekeri hayatımdan çıkarmaya karar verdim peki yerine ne koydum :) hurma gı si hakkımda fikrim yok ama hem çok tatlı hem de çok besleyici yakında kakaoyla cevizle karıştırıp çikolatalarını yapmaya başlarım :))
Hem çikolata gibi boş kalori değil ve insanı şişmanlatmıyor.

Merhaba selen hanım forumdaki bir kaç konunuzu okudum ve çok sevindim çünkü benimde sormak istediğim bir şeyler vardı.Ben 30 yaşında 115 kg 1,68 boyunda hep iri biri idim ama şu son 5 yıldır gid gide daha da kilo almaya başladım derler ya evlilik yaradı diye eşimde iri biri olduğu için boğazımıza düşkünüz diyordum ama artık yeter dedim ve 122 kg mı gördüğüm 1 ay önce diyete başladım size bir kaç bir şey sormak istiyorum. :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:

Ben gecen ay protein diyetine (dukan diyeti ) başlamıştım ve güzelde devam ederken kilo verdim ama bir ay sonrasında kahvaltımı yaptıktan sonra ofiste bayıldım ve düşmüşüm bunun sonrası baya bir tetikler yapıldı kan değerlerime bakıldı ve en son çıkan sonuç tokluk kan şekerimin düşmesi dendi.
-SONUÇLARIM-
02/03/2015 Açlık (glukoz) 87 -- şeker yükleme testi de yapıldı onlarda şöyle 60 dk 115 - 120 dk 96 -180 dk 73 düşüş oluyor.
11/03/2015 Açlık (glukoz) 91 -- Tokluk (glukoz) 69 2 saatlik ara ile yapıldı.
02/03/2015 FT4 1,36 -FT3 3,32- TSH 6,08
11/03/2014 FT4 1,15 - FT3 3,17- TSH 6,01
Dahiliye uzmanımız dr. benim tiroidlerimin az çalışmasını benim ilaç kullanman gerektiği söyledi ve 50 mg bir ilaç verdi.
En son endokrin uzman doktorumuza gittim Tiroidelrim hakkında benim ilaç kullanmama gerek olmadığını ve kilo vermem gerektiğini eğerki kilo veremezsem tekrar yanına gitmem gerektiğini söyledi. ve beni diyetisyene gitmemi önerdi diyetisyenede reaktif hipogilesimi ismi vermemi söyledi ve ben diyetisyene gittim oda bana sabah

8,30 kahvaltı 2 kibrit büyüklüğünde peynir söğüş (donatez salatalık vs. ) 5-6 adet zeytin bir adet yumurta 2 dilin kara ekmek
11,00 de ara öğun 1 bardak süt ve bir avuç ceviz badem salı leblebi
14.00 de öğle yemeği 1 kepçe çorba 8 yemek kaşığı sulu yemek 2 köfte veya tavuk eti sınırsız salata 2 dilim ekmek
16,30 ara öğün 1 meyve
19,30 da akşam yemeği1 kepçe çorba 8 yemek kaşığı sulu yemek 2 köfte veya tavuk eti salata 2 dilim ekmek
21,30 ara öğün 1 meyve ve bir yemek kaşığı keton tohumu verdi.
Kuru baklagiller sebze her şey serbest dedi ama ölçülü ve yağsız olucak dedi... ve 3 beyazdan uzak duracan dedi....

Şimdi sizce değerlerim bunlar ve kilolu biriyim sürekli canım tatlı abur çubur diye tabir ettiğimiz yiyeceklere gidiyor ellerim ama diyette olduğum için yemiyorum kendimi tutmaya çalışıyorum...
Aslında kilo vermek için çabalıyorum artık inşallah kilo verebilirsem hamile kalmak istiyorum. olduda bu durumda hamile kaldım sizce benim bu durumlarım bebek için bir etken olabilirmi? Sanırsam size çok soru sordum şimdiden beni okuyup ve bana yardımcı olduğunuz için teşekkürederim.

:kk77::kk77::kk77::KK50::KK36::rolleyes::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Selen Hanim merhaba

Tiroidim az calisiyor.

100µg Thyrex kullaniyorum.

dikkat etmezsem hizli Kilo aliyorum son zamanlarda bunu farkettim 30 yasindayim.
ac gezmem lazim resmen.

ne yemeliyim onu sormak istedim?

merhabalar
ben bir dönem insülin direncim için glifor kullandım ve hashimato troidim varmış onun içinde ilaç kullandım.Daha sonra başka bir doktora gittim bana ilaç kullanmamamı ve diyetisyene gitmemi söyledi.Uzun bir ara verdim ilaçlara 2 yıl kadar şuanki değerlerim insülin 2.99 kan şekerim 83 tsh 5.4 doktor degerlerimin sınırda oldugunu söyledi kansızlık varmış 1 aydır demir b1+b6+b12 ve folikasit ilaçları alıyorum yemeklerden sonra uyku problemi devam ediyor kilo veremiyorum sizce ne yapmalıyım daha ayrıntı şeker yükleme testi mi istemeli, ilaçsız diyet, spor mu ?

konu gumcelmi...
bende insulin drencine sahip bi inanimmm:KK66:)))
yararlanmak isterdim fikirlerinizden

Kızlar bendede var insülin direnci hiç tatlı yemiyormusınuz? Nasıl besleniyorsunuz ben haftada 1 yiyorum dayanamıyorum ne yaptıysam yaa offf

Sevgili Selen hanım. öncelikle emeğinize cok teşekkür ederim.ben 42 yaşında bir bayanım boyum 1.63 falan kilom şuan 74 sigarayı bıraktım 78 cıktım zamanla verdim şimdi tekrar kilo aldım.sorunum şu ben şeker hastası deyilim ama tatlıya karşı aşırı bağımlıyım şekersiz cay içemiyorum. hergün tatlı şerbetli tatlı yemek istiyorum beyaz ekmeyi cok yiyorum bu tatlıya hayır diyememem sebebiyle doğru dürüst diyette yapamıyorum bozuyorum. bugün diyete başladım eczaneciye durumu anlattım oda bana Matofin 500 önerdi diyet doktorları bunu yazıyor dedi. ben bu ilacı kullansam diyet boyunca zararı olurmu bu tatlı yeme isteğini nasıl bastırabilirim cevap verirseniz cok mutlu olurum.

Merhabalar Selen Hanım. Öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim :) Benim açlık insülinim normal ancak tokluk insülinim 67 çıktı. Açlık ve tokluk kan şekerim de normal. 23 yaşındayım, bel bölgemde yağlanmam var. Aşırı tatlı yemesem de fast food besinlere düşkünlüğüm var. Özellikle geceleri çok canım çekiyor kendimi durduruyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Baslangic_Noktasi Baslangic_Noktasi
Merhaba doktor hanım yazılarınızı okudum ve öncelikle bu özeniniz için size teşekkür ediyorum
Ben 5 haftalık hamileyim tüp Bebek'le hamile kalabildim
Aynı Zaman'da haşimato troidim var günde 175ml levotiron kullanıyorum
Gebe kalmadan 2hafta önce ek hormonlara başlamadan açlık şekerim 72 yidi
İzleyen hafta estrafem ve proluton değota başladım
İnsan kendi kendinin doktoruda olabikmeli kadın doğumcuma yaptıgım yorgun ısrar üzerine açlık kan şekerime baktırdım ve 70-110 aralıklı aynı laboratuvarda değerim 126 çıktı bir saat sonraki tek bir muz yiyerek tokluğuma bakıldı 105cıktı kadın doğumcum matofin 500baslamamı ama dahiliye uzmanım insülin vurulmamızı istedi biz arada kaldı.başla bir ünv hastanesinde endokrin uzmanına danıştık bu arada diyabet direncim 3.35cıktı hba1c değerim 5.80
Bu tahlilleri izleyen 2 gun evde ölçüm yapmamı tavsiye etti endokrin uzmanımız açlık eğer saat sabah 6.30 gibi bakarsam 95 ama saat 8 E kadar beklersem ya da uyursam 116 iyi buluyor
Bu ölçümleri yaparken beyaz ekmek yemedim şekerden uzak kaldım
1saat tokluğum tatlı bir şeyler yendiğimde 164u buluyor iki saat tokluğum en yüksek 130 Larda sormak istediğim matofine başlamaya karar verdim ve bugün ilk kez ilacı sabah tok karınla kahvaltı sonrası aldım bebeğime bir zararı olurmu doğru bir karar mı matofin gebelik derecesi B yazıyor çok zor kavuştuğum bir Bebek nolur cevabınızı bekliyorum.

X