Merhaba Quarta Hoşgeldin
Ben senin durumunda aklıma yaz döneminde hashimato troidinin yaz döneminde gerilemeye başlayıp havalar soğuduğunda tekrar antiorlarının arttığını düşünürüm. Yani şu an düşürdüğün dozu kışın arttırman gerekecek. eğer yaz başı (Haziran ortası) Ve her kış başı (kasım gibi) tahlil yaptırırsan bu zorluklar oluşmadan tespit edilmiş olur.
Antikorlara şu andaki bilgimizle birşey yapmamız mümkün değil. Gelecekte inşallah dediğin gibi bir tedavi geliştirilebilir.
Yemen ve yememen gereken bazı besinler mevcut. Selenyum mineralinden zengin beslenmen gerekiyor:) balık, karides, dana karaciğeri, hindi ve dana eti, mercimek, mantar, susam, ceviz, ay çekirdeği ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinler.
Bzeı besinleri ise yemememn lazım: beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, darıyı çok fazla özellikle çiğ olarak tüketmemelisin.
Ama bu söylediğim besinlerin gıda toleransıyla ilgisi yok. Bu yazdığım besinler troid hormonlarının kullanımını zorlaştıran besinler.
Hashimato Troiditi bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirecek her türlü beslenme ve aktivite iyileşmek için faydalıdır. Ancak ben sadece iyi beslenerek bunun tamamen geçeceğini sanmıyorum. Hep sinsice uykuda bekleyecek. Takiplerinizi aksatmamanız sağlığınızı korumanız için çok çok önemli.
Sağlıkla
Not: Açlık ve tokluk kan şekerine bir sağlık ocağında kolaylıkla baktırabilrisin. tokluk için neler yemek gerektiği topiğin ilk sayfalarında yazılı. Bu şekilde reaktif hipoglisemin olup olmadığını netleştirirsek buna uygun önerilerde bulunabilirim. Reaktif Hipogliseminin ilk aşamasında zaten kilo olmaz. Bunu kriter kabul etmiyoruz.