selencim zaten bende hazır rafine gıdalardaki bahsettiğin ((Ama buradan yeri gelmişken tüm tarım ilaçlarının ve Monosodyum glutamat (MSG) adlı çin tuzu da denilen maddenin ve mısır şurubunun direkt - kuşkuya yer vermeden insülin direnci oluşturduğu biliniyor.)) bahsettiğin katkı maddeleri kullanıldığı için bizim hastalığımızda şiddetle rafine edilmiş(fabrikasyon üretim) gıdalardan uzak durun demiştim. sadece hasta olanlar değil tüm insanlık uzak durmalı. elinden geldiği ölçüde hayatından hazır gıdayı çıkarmalı. bu konuda hemfikir olmalıyız diye düşünüyorum yanılıyormuyum.
mısır şurubunun yada çin tuzunun kullanılmadığı bana bir tane rafine gıda sayarmısın herşeyde var. bu ülke deki sağlık bakanlığı geçen ay bebek mamasında belli oranda GDO bulunabilir diye yasa çıkardı.kimsenin haberi olmadı ama sen biliyorsundur. gdo insan oğlunun neslini çökertecek tehlikede. ee neye güveneceğiz. rafine gıda( fabrikasyon gıda) insanoğlunu hasta ediyor uzak duralım derken bende çeşitli araştırmalar sonucu bu kanı ortaya çıktığı için idda ettim. değilse bilim adamı değil sadece sağlıklı beslenmeye önem veren bir anneyim okadar.
sevgiyle kal
Neslihancım, yulaf kepeği de rafine besin.
Süt te - light sütte rafine besin. (Aldığımız bütün kutu sütler öyle)
Süt ürünleri de öyle
Daha detaylandırırsak mısır sılajı ile beslenen hiçbir hayvanın ne sütü içilmeli ne de eti yenmeli. Ben bunu araştırdım, bir grup arkadaş üşenmeden tek tek fabrikaları arayıp hayvanları neyle beslediklerini sorduk!!! 200 ayrı üreticiden tek tek sorumlu olamayacaklarını sütleri toptancının toplayıp getirdiğini söyleyenler çoğunluktaydı.
Son bilinçlenme hareketinden sonra bir çorba markası (ki en çok satılan markalardan biri) içeriğinden MSG'ı çıkardı ve bu şekilde tüm poşetlerinin üzerine yazıyor. Gerçekten de ebzelri kurutp un haline getirip paketliyorlar. (Diyetisyen arkadaşımdan aldığım bilgidir)
Bu arada o çok bilinen etsiz çiğ köfte markası- rafine ya da endüstriyel ürün değil ama içinde MSG - Çin tuzu var:) E ama rafine ürün değilllll????? :))))
Genelleme tembelliğine düşmeyelim!!!!! Aldığınız ürünün etiketini mutlaka okuyalım. Bilmediğimiz içerikleri - isimleri araştıralım.
Rafine ürün le endüstriyel ürün kavramını karıştırıyorsun gibime geliyor:)
Ayrıca eğer dediğin gibi olsaydı ben hiçbir zaman İnsülin Direncinden kurtulamazdım. Ya da tedavi ettiğim 500'e yakın hasata da asla zayıflayamazdı. Bunlar İnsülin Direncine yol açar diyemeyiz.
GDO'lu gıdalar çok büyük tehtit. Ama bu noktaya gelinceye dek bugün yediğimiz içtiğimiz bütün sebze - meyvelerin tohumlarının zaten genetik olarak modifiye olduğunu bu nednele çiftiçinin her yıl yeni tohum almak zorunda olduğunu (çünkü tohumlar kısır- gelecek yıla bir daha ekemiyorsunuz) biliyor musunuz?
organik diye dünya para döktüğümüz gıdaların hiçbirinin aslında organik olmadığını biliyor musun?
Söz konusu rafine -endüstriyel ürünlerden uzak durma İnsülin Direnci tedavisinin değil - Taş Devri - Paelo Diyetinin temel taşlarıdır.
Ve tekrar tekrar söylediğim gibi bu topiğin amacı reaktif hipoglisemi - insüln direncini yenmek- Hashimato troidi hakkında bilgi sahibi olmak. Benim kendime biçtiğim misyon bu!
İnsan beyni bir seferde bir en fazla 2 şeye odaklanabiliyor! Hayatında yapabildiği değişiklikler için de böyle. Bebek adımlarıyla ilerlemek diyor yabancılar.
Odağımızı kaybetmeyelim - Reaktif Hipoglisemi ve İnsülin Direnci ile savaşmayı öğrenelim. Sıra diğerlerine de gelecek:)
Sağlıkla