Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Sevgili doktorum ayrıca insülinle direk bağlantılı b-12,omega3 ve d vitaminleri hakkında neler paylaşacaksınız. Bu vitamin eksiklikleri insülin direncinde paralel paydaya sahipmiş. Fikrinizi merak ediyorum sevgiler

Neslihancım bu bilgi çok doğru. Özellikle Vit D3 hakkında önemini ne kadar anlatsam az. Ancak böyle bir forumdan bu takviyeleri alın, şunları kullanın demenin doğru olmadığına inanıyorum. Özellikle D Vitamini yüksek dozlarda zarar verebilme riskine sahip. Dolayısyla tahlillerinin yapılıp öyle yönlendirilmesi gerekiyor. Topik başında bundan söz etmiştik.
B12 vitamini de aynı şekilde. Yalnızca metabolizmanın doğru çalışması değil eksikliği durumunda kansızlık yapması da söz konusu olduğundan çok çok öenemli. ama bu vitamin de depoların durumuna göre verilebilir. Herkese göre değil.

Omega 3 ve hatta buna Resveratrol'ü de ekleyelim, pozitif etkileri bilinen iki destek maddesi. Üstelik reçetesiz çerez niyetine eczanelerden alınabiliyor. Bu 2 madde de doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gereken destekler. Çünkü kanı sulandırıp inceltiyorlar. Birlikte hangi ilaçların kullanılacağı ve kişinin kullanım dozlarının doktor kontrolu altında olması şart. Az kullanılıldığında pozitif ektilerini göremiyor, çok kullanıldığında da başka sağlık risklerine davetiye çıkarıyorsunuz. Bu nedenle bu topikte risk almadan herkesin yapabileceği yöntemlere odaklanıyoruz

Sağlıkla
 

Neslihank4, senden bunu rica eden kim? Kendini tanıtır mısın lütfen?
Teşekkürler
Dr Selen
 
Merhaba selen hanım evet mesela akşam yemeğinde 1 tabak sebze yemeği, et olabilir ,yada bakliyat yemeği 6-7 kaşık yanında 2 dilim çavdar ekmeği ,salata ve yoğurt yiyorum.yerken iyice doydum diyorum.ama 1 saat geçiyo geçmiyor midemden sesler geliyor
Evet protein ve meyve birlikte yenmeli biliyorum.ve öyle yiyorum ama kısa zamanda acıkıyorum.
Şu çikolatalar hangileri isim verebiliyomusunuz
Tüm formu 33 sayfayı okudum yazdığınız tarifleri not ettim.eşime spariş verdim ama tatlandırıcıyı unutmuş.yulaf kepeği almış.ayrıca mutfakta başka değişikliklerde yapmak üzereyim.öğütülmüş tuz aldım.yağ olarak tarişin zeytin yağını kullanıyorum.yoğurdumu günlük sütten yapıyorum.malzemelerimi tamamladıktan sonra verilen tarifleri yapmaya başlıcam .bugün yaparım diyodum ama olmadı.kendime kekler ekmekler krepler yapmak istiyorum.fakat selen hanım ben bunları nasıl ne kadar ne zaman yiyeceğim.nasıl bi düzen beslenme planı yapıcağımı neyi ne kadar yiyeceğimi bilmiyorum.bizim evde hep tatlı olur.malesef eşimde 2 yaşında kızımda tatlıyı çok severler.o yüzden yaptığım şeyleri onlarda rahatlıkla yiyebilmelilerki sıkıntı olmasın zaten sizde yazmışsınız.kızımında yiyebileceğimi.
Ayrıca şu tatlandırıcılardan hangisini almalıyım iki marka önermişiniz.sizin tavsiyeniz nedir.birde benim şeker ölçme makinam var.hamileyken almıştık gebelik şekerinden dolayı ölçme kağıtlarının süresi geçmiş .eşime aldırıp sizin verdiğiniz kahvaltılı tarifle birlikte evde ölçüm yapıcam nasip olursa.bu şekilde reaktif hipoglisemi olup olmadığımı tam olarak net bişekilde öğrenebilirmiyiz.belirtiler onu gösteriyor ama emin olmak için.
Size son bişey daha sorucam.bundan 3-4 yıl önce benim kulaklarımda kızarma oluyordu.çok stresli ve kötü günler geçiriyordum.tansiyonumda çıkıyordu.bu her geçen gün arttı.geçen sene doktora gittik.asabi tansiyon olabilir.psikiyatrise gitmemi söyledi.verdiği ilaçları birkaç ay kullandım.sonra devam edemedim bıraktım.o dönem tamamen kulak kızarmam ve tansiyon durumum geçti.ama ara ara oluyor.bi kaç kez çok tatlı yedikten sonrada olduğunu fark ettim.acaba hem stres hemde çok tatlı yemekten nisülin direncim yükseliyor ve kulaklarım kızarıp tansiyonum çıkıyor olabilirmi ne dersiniz
 

slm senin tarif yarın sabah denicektim.ama eşim süttozu diye nesfitin yağı azaltılmış beyazlatıcısını almış.süttozzu koymadan yapılabilirmi
birde verdiğin ölçüde ne kadar büyüklükte ve hacimde olursa olsun yemeliyim sabah kahvaltısı olarak
 

Süt tozu olmadan hiç denemedim yanıltmak istemem ama riske atarım dersen süt koymayıp yoğurt miktarını azaltarak deneyebilirsin. Yaptığının hepsini yemende bir sakınca yok ama bana bazen çok geliyor ben de öğlene bırakıyorum.
 


Ben de jambonla güzel bir tarif verecektim tüh, çok da tercih ettiğim bir besindi kendisi.
 

kusura bakmayın haklısınız kaynak lazım.
elimde hazır bi kaynak var. taktirle takip ettiğim türkiyenin Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı prf.dr.ahmet aydın

süt yoğurt süt tozu konusunda kaynak http://beslenmebulteni.com/beslenme/?s=süt+tozu&x=0&y=0

ayrıca doktorun taş devri diyeti isimli kitabıda okumaya değr.
bende bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.
 
Neslihank4, senden bunu rica eden kim? Kendini tanıtır mısın lütfen?
Teşekkürler
Dr Selen

selen hanım cım. az önce bahsettiğim doktorun form sayfasında bir doktorun ricasıydı. hatta linki veriyorum incelerseniz.
http://beslenmebulteni.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=2754

ben alanya da yaşayan kendi halinde bir muhasebeciyim. 6 yıldır sağlıklı beslenme üzerine kişisel araştırmalar yapıyorum doğruyu bulmak adına.
evimde hiçbir rafine gıdaya yer vermiyorum 6 yıldır. 6 yıl öncesine kadar 15-20 günde bir ya ben ya çocuklarım hastaneye taşınırken 6 yıldır hiç hastalanmadık. tek sıkıntım artık şu kilolarımada çare bulmak derken meğer insülin direncim varmış sinsice gizlenmiş.şimdi bundan kökten kurtulmanın yollarını arıyorum. ve bu hastalıktan glisemik indeksi düşük besinlerle kurtulabiliceğime artık inanıyorum. bu konuda dr.metin özata, dr.ahmet aydın ve dr.canan karatay ın yazılarını önerilerini dikkate alıyorum.mart ayında başladığım glisemik indekse dayalı beslenme programı ile ailemde herkez kilo verdi bende dahil.91 den 81 e düştüm şu an. ama direncin kırılması 2-3 ayımı aldı şimdi daha iyiyim. dirence bağlı yakınmalarımda geçti. durum böyle inanın derdim sadece belki faydam olur yoksa çomak sokmak değil. sizi bu konuya eğildiğiniz için ayrıca takdir ve tebrik ediyorum.
 

çok haklısınız buradan tavsiye ile olmaz tabi. hasta birçok yönüyle muayne edilerek bunlara karar verilmeli bencede. kolay gelsin
 

canım sabah dediğin ölçülerde yanlızca süttozu olmadan yaptım.önce az biraz döktüm.bekledimm üstünü kapattım.olmadı kağıda yapıştı.tekrar denedim.daha fazla bekledim pişmesini sonra diğer tarafınıda öyle yaptım.bu sefer oldu.içine jambon yoktu tuzsuz taze lor vardı onu koydum.gayet güzeldi.yanınada salata domates 3-5 zeytin.yedim çok güzeldi ama beni kesmedi.hemen üstüne ilacımı içtim.
bu arada sabah tartıldım.maşallah diyim kendime 3-4 gün önce 72 idim.bugün tuvalete falan çıktıktan sonra tartıldım.69-69.5 arası geldiğimi görünce çok sevindim.verdiğin sitedeki tarifleri inceliyorum eksiklerimi yazıyorum ama nasıl bi yol izleyeceğimi bilmiyorum.sende 5 kilo vermişin bana neler yaptığını nasıl bi yol izlediğini biraz anlatırmısın.sabah öğlen akşam aralarda neler yediğinden bahsedersen sevinirim.burdan yazmak doğrumu bilmiyorum.selen hanımın konusunuda dağıtmak istemiyorum eğer olmazsa özel mesaj olarakt gönderebiliirsin.çok teşekkür ederim
 

Yaramaz sırayla cevaplayayım.
Söylediğin gibi akşam yemeğinde sorun yok. (Hatta benim yaşadığım durumun aynısıını yaşıyprsun tek fark ben yarım saat sonra tatlııııııı diye sayıklamaya başlıyorum:)
Kekler , ekmekler, krepler canın hangi öğünde ya da ara öğünde isterse o zaman yiyeceksin.) Yaptığın ekmeği hem sabah hem de ekmek yediğin her yerde yiyebilirsin. krepleri sabah ya da canın tatlı istediği zaman yiyebilirsin. 3 ana 2 ya da 3 ara öğün olacak şekilde bir yemek düzeni olmalı. Miktar olarak 1 porsiyon. yani tek bir krep. Yaklaşık 3x3cm lik bir kare kek, 1 dilim ekmek şeklinde olacak. Ama hep söylüyorum: Başlangıçta kendinize porsiyon sınırı koymayın. Zaten bir süre sonra zorla verselerde yemeyeceksiniz. Başta kısıtlı hissetmekten - diyet psikolojisiden - henüz kan şekerinin dengeye ulaşmaması kaynaklı ani iniş çıkışlardan porsiyondan fazlasını yemek isteyebilirsiniz. sorun yok!!! Afiyet olsun!.

Agave şurubunu da , steviayı da çocuklar için sorunsuz görüyorum. Ancak Türkiye için bir çekincem var. 3 yaş altı çocuklara Stevia kullanın diyemiyorum. Çünkü içimden ya hilesi varsa diye geçiyor. Bu nedenle agave şurubu ve bulabilirseniz (Amerikan pazarı - ithal ürünler getiren mağazalarda bazen oluyor) Monk Fruit extresi kullanabilirsiniz:) bunlar marka değil bu arada. 2 ayrı tip şeker yerine geçen madde diyelim.

Evdeki şeker ölçüm cihazı ile reaktif hipoglisemi olup olmadığını öğrenebilirz. Sorun yok.

kulaklarında kızarma, şekerinin düşmesi, asabi tansiyon sorununu tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan sorusuyla aynı olduğunu düşünüyorum. Hangi ilaçları verdiğini bana özelden yazar mısın? buna göre daha doğru bir yorum yapabilirim.

Sağlıkla
 

Burada hemen müdehale etmek gerek!!!1 ASLA kahve beyazlatıcısı olmaz!!!!!!!! hepimiz için geçerli!!!!

Süt tozu , sütün su içeriği buharlaştırılarak elde edilir. bu nedenle biraz besin değerini kaybetse de sütten çok farklı değildir.

Kahve beyazlatıcıların içine ne girdiğini bilmek istemezsiniz inanın. sadece topaklanmasın diye bile içne konan bir dolu kimyasal var. UZAK DURUNUZ!

Sağlıkla
 

Aksine buraya yazmanızı rica ederim. Seylagazi zaten buradaki yöntemlerden ilham alarak kilo verdiğini söyledi:). Detaylandırmanın hiçbir sakıncası yok!!!

Yaramaz buradan ilaç kullanım şekline bir düzeltme yapmak istiyorum. İlaçlar acıktıkça almak için değil. Bu şekilde kullanırsan hiçbir zaman maksimum yararını göremezsin. Ayrıca her ne kadar yemekten sonra alınır dense de ben bu şekilde önermiyorum. Yemekten 1 saniye önce alıp hemen beklemeden yemek yemeye devam ediniz. Bu şekilde daha çok yararlı olacaktır.

Sağlıkla
 

Paylaştığınız yazının hiçbir yerinde süttozu kullanmayınız insülin direnci yapar benzeri bir ifade yok Neslihan:) Oradan alıntı yapıp aynen kopyalıyorum:

-Ankara Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Dünya Süt Günü’nde herkesi ürpertecek açıklamalar yaptı. Yorulmaz, “Türkiye’ye ‘mama’ adı altında binlerce ton süt tozu giriyor. Çocuklarımıza taze süt diye süt tozu içiriyoruz. Raflardaki sütün yüzde 80’inde süt tozu kullanılıyor. Uzun ömürlü sütler, yoğurtlar, peynir ve dondurmaların çoğu süt tozundan yapılıyor” dedi.

- Soru: Peki süt tozu sütün yerini tutabilir mi, besin olarak bakarsak?

Yorulmaz: Sonuçta o da sütten üretiliyor. Tabii ki taze sütün yerini hiçbir zaman tutamaz.

:) Herkese paylaşılan linkten yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Aslında bu bilgi bir sır değil. Yıllardar bilinen ve dile getirilen bir nokta.

Günlük Sütler dışındakiler az ya da çok süt tozu içeriyor.

AMA ASLA SÜTTOZU İNSüLİN DİRENCİ YAPAR DİYEMEYİZ!!!!! AKSİNE SÜT İÇİNDE BULUNAN YAĞ VE PROTEİNLERİN İNSÜLİN DİRENCİNİN KIRILMASINA - KİLO VERİLMESİNE DESTEK OLDUĞUNU GÖSTEREN YAYINLAR MEVCUT!!!

hatta yurt dışında bazı klinikler saflaştırılmış süt proteinlerini insüin direncini tedavi amaçlı kullanıyor:)

Sağlıkla
 

Şekerim 5 kilo veren ben değilim, ben de verdim de o arkadaş ben değilim Afiyet olsun umarım hoşuna gitmiştir. Benim favori tarifim bu içine ne istersem koyup çeşitlendiriyorum. Mesela dukenella diye bir tarif var. yarım su bardağı süt, 4-5 kaşık tatlandırıcı, 7 kaşık süt tozu. Bunları mikserle güzelce çırpıp 24 saat dolapta dinlendiriyorsun. Al sana çakma nutella. Sonra bu yaptığın krebin arasına koyup içine çilek veya muz ekleyip yiyebilirsin. Al sana çakma waffle. Bunlar diyeti esneten şeyler.
 

Neslihancım çomak sokmak istediğini hiç düşünmedim. Sert Çıktım çünkü burada paylaşılan her bilginin sorumluluğunu hissediyorum!!! Başından beri bilinçli olarak asla marka adı telaffuz etmedim. Şu ilacı bu vitamini kullanın demedim. Herhangi birisine ya da bir üreticiye taraf olabilecek, ticari algılanabilecek her şeyden kaçınmak bu topiğin ana kurallarından biri. Birisi gelip "şunlar şunlar kullanılmalı dediğinde" ne yazıkki aklıma -acaba kim ve amaçla söyledi geliyor.

Bu topiği açarken ve yazarken 15 yıllık meslek hayatımın deneyimlerinin yanında kendi üzerimde deneyip sonuç almadığım hiçbir yöntemi paylaşmadım. Hepinizle bir ortak noktam var. Ben Reaktif Hipoglisemi ve İnsülin Direnci hastasıyım. Ve bu durumun ne bela birşey olduğunu bizzat biliyorum. Bu topiği de bunun için açtım. Ben yaptım kurtuldum ama nasıl yaptım herkes bilsin diye:)

Kaynak gösterildiği sürece buradan bilgi paylaşımına karşı değilim. Paylaşırken doğruluğunu 2 kez kontrol ediniz. Yeni bilgiyi öğrenmek kolay, yanlışı düzeltmek zordur!!!

Neslihancım başarmana çok sevindim. İnşallah hiç bozmaz hep böyle devam edersin. Rafine gıdaların tamamınının İnsülin Direncine yol açtığı şeklinde doğrulanmış bir bilgi yok. Ama buradan yeri gelmişken tüm tarım ilaçlarının ve Monosodyum glutamat (MSG) adlı çin tuzu da denilen maddenin ve mısır şurubunun direkt - kuşkuya yer vermeden insülin direnci oluşturduğu biliniyor. Yediğimiz, içtiğimiz herşeyin etiketini okuma alışkanlığı kazanmamız gerekiyor.

Sağlıkla
 

selen hanım tabi buradan paylaşırım .ben bir sakıncası olabilirmi diye endişe ettim.tamam selen hanım bundan sonra yemekten hemen önce alıp yemeğe başlıcam.gelişmeleri haber veririm.bu arada bugün çok enerjim düşük elim kolum kalkmıyor.yemek yapıcak halim yok birde biraz baş ağrısı ve uyuşukluk var.sabah tartıda 2.5 kilo verdiğimi görünce çok sevindim.ama şimdi çok bitkinim.
bu arada sizin konunuzu ilk günden beri takip ediyorum.ilgiyle okuyorum.o ikibuçuk kiloyu sizlerin sayesinde verdiğimi biliyorum.işin komik tarafı ne yaptığımı bilmiyorum.sadece tatlı yemiyorum ekmeği çok azalttım.zeytinyağınıda az tüketiyorum.ve bol su yaklaşık 4 litre içiyorum.şimdi burdan ve internetten yemekler öğrenmeye çalışıyorum.selen hanım bööyle giderse daha fazla kilo veririm değilmi.inanın bana benim için 50 yada 55 kilo olmak büyük bir hayal 3 yıldır o kadar uğraştım ve yoruldumki
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…