Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Merhabalar, Hoşgeldiniz
Belgin hanımcım maalesef İnsülin Direnci var. Olabilir noktasını geçmiş(Açlık insülin değeri 102u geçmiş). Ben netleştirmek için 75gr şeker yükleme ile birlikte (3 saatlik) Her saat için insülinlerine bakılmasından yana olurdum. Yani kilolu değilken bu sonuçlar benim için soru işareti.
1- Ailede Diabet var mı?
2- 1 bardak suyun bu kadar değiştirmesini beklemeyiz. Benim aklıma gelen tahlillerde mi hata var ????? (Daha önce başıma geldi. Adı lazım değil bir hastaneye gönderilen tüm insülin tahliilerinin sonucu 34 olarak geliyordu. Haliyle 3 kişiden sonra yok artık dedik)
3- Beslenmenin yanında bunu fırsat sayıp hergün 30dk tempolu yürümesi lazım!!!! (koşmayacak - yürüyecek!!!!)
4- Eğer tokluk insülin değeri de 40 civarı çıkarsa kısa dönem ilaç kullanması da ihtimal dahilinde olabilir. (3 ay mesela)

Delikanlının adı nedir bilmiyorum ama ısrarla doktorar gitsin bu işi netleştirsin diyorum. Şüpheden kurtulalım. Bana sanki tahliller yanlış gibi geliyor. İyi haberleinizi duymak dileğiyle

Bu yazi beni anlatiyor da. Aclik sekerime bakildi da onda da sorun yok. Degerleri bilmiyorum tam. Seker yuklemesi de yapilmadi.

Bu teshisi koyabilmek icin tam olarak ne yapmak gerekiyor. Teshis konulduktan sonra yavas yavas dikkat etmeye basliycam.

Son düzenleme:
Merhaba Selen hanim. Koshmayacak,yuruyecek demishsiniz. Koshmaktansa yurumenin daha faydali oldugunu mu soyluyorsunuz?

Bize ne gibi sporlar oneriyorsunuz?

Teshekkurler!

Hoşgeldin UmmuHureyra

Kan şekerini düzenlemek ve vücudun insülin direncini kırmak için yapılması gereken spor YÜRÜYÜŞ tür. Diğer sporlar yürüyüş kada bu konuda etkili değil. Günde minimum 30dk olmak üzere tempolu yürüyüşler bizim durumumuzda en idealidir. Zaten hipoglisemisi olan biri ağır sporlar yapamaz. Kan şekeri aniden düşen birinin koşması zaten akılcı olur mu? :))))

HADİ HANIMLAR BEYLER TEMPOLU YÜRÜYÜŞE!!!

Luck7 ah o açlık kan şekerine bakıp baştan savmalar yokmu öldürecek beni

Topiğin devamında okuyacağın gibi Açlık ve Tokluk kan şekeri ve insülin değerlerine bakılması gerekiyor. Yine de buraya kopyalıyorum:

yalnız açlık kan şekeri ölçülerek reaktif hipoglisemi tanısı koyulamaz. İş başa düştü Açlık ve toklık kan şekeri nasıl ölçülür açıklayayım:)

Açlık Kan şekeri en az 8 saat açlıktan sonra (bunu kolaylaştırmak için gece 10dan sonra birşey yiyip içmeyerek, sabah tercihen yarım bardaktan fazla su içmeden) hemen tahlilin yapılacağı yere gidilerek kan verilerek ölçülür.

Tokluk kan şekeri:
Açlık kan şekerini ölçtüğünüz aynı gün (ölçüm şartlarını mümkün olduğunca eşit tutmak için) aşağıda yazacağım kahvaltının ilk lokması ağza atıkdıktan tam 120dk sonra kan verilerek yapılır. 110 veya 130.dk da olmaz!!!!!!!!

Tokluk Kan Şekeri için Kahvaltı Menüsü

1 tam simit
1dilim peynir
3-4 zeytin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

ne eksik ne de fazla yenecek!!!! Portakal suyu sıkılarak hazırlanmış olması şart! hazır almak olmaz!!!! geceden sıkıp yanınızda götürebilirsiniz. İçine ek şeker vb konmayacak!!!!

Bu ölçümleri eminim bütün sağlık ocaklarında yaparlar. Eğer evinizde ya da bir yakınınızda ölçüm cihazı varsa siz de yapabilirsiniz. Eğer ölçümlerinizi bana söylerseniz sizlere yardımcı olurum arkadaşlar.
DİKKAT!!!! BU KAHVALTI MENÜSÜ ŞARTTIR!!!! DIŞINA ÇIKILAMAZ!!!!
Fazla geliyor olabilir 1 günlük zorlayınız!!!(Ben kendi ölçümümü yaparken öyle yapıyorum)

Bu ölçümü yaparken tercihen yanında açlık ve tokluk insülin değerlerinin yapılması da çok iyi olur.Bir çok insanda reaktif hipoglisemi insülin direnci ile birlikte seyrediyor. Onun tanısını koymanın tek yolu da insülin değerlerini ölçmek. Ancak bu ölçüm ne yazıkki sağlık ocaklarında genellikle yapılmıyor. Yine de sormakta fayda var.

Sağlıkla

Valla size tarif yazacağım diye iyiden iyiye mutfak araştırmacısı oldum:)

Muhteşem bir tadı var umarım siz de beğenirsiniz:)

4 adet büyük boy kabak (sanırım 1 kilo kadar)
1 yumurta
2 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı yulaf kepeği
yarım demet maydanoz.
1 avuç kadar dere otu.
2 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı lor peyniri
yarım çay bardağı zeytinyağı
Zevkinize göre tuz, karbiber, kırmızı pul biber ekliyoruz

Kabakları iri iri rendeliyoruz. Sonra avucumuzda sularını sıkıyoruz. (Ben o suyu atmayıp sonradan tepside üzerine döktüm)
Sonra tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp teflon tepsiye 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yerleştiriyoruz.
180 derecede 20dk da pişiyor. Üzeri nar gibi kızarınca alıp servis ediyoruz. Afiyet Olsun

Son düzenleme:
Merhabalar, hipoglisemi ya da hiperglisemi için sormak istedegim bir soru var. Acaba bu rahatsızlıklar bacak ağrısı yapar mi? Özellikle gece olan bir ağrı sendromu bu ve dizden ayak parmaklarına kadar etkili olan ve uykudan uyandıran bir ağrı. Ben henüz açlık tokluk kan şekeri değerlerim için tahlile gidemedim ama bu rahatsızlığı endokrin uzmanıma söylediğimde sadece açlık şekerine bakılmıştı o da normal çıkmıştı, simdi aklıma takıldı tekrar... Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu sorunun cevabını dört gözle bekliyorum annemde de aynı sorun var

Canim ben yurt disinda yasiyorum ve onlarin kafasina gore yapmak zorundayim malesef. Gorende koyde yasiyorum sanir. Tatilden yeni geldim keske Tr de yaptirsaydim diyorum simdi.

Kendim nasil olcebilirim bir arastirayim. Bilgiler icin sagol canim.

Canim ben yurt disinda yasiyorum ve onlarin kafasina gore yapmak zorundayim malesef. Gorende koyde yasiyorum sanir. Tatilden yeni geldim keske Tr de yaptirsaydim diyorum simdi.

Kendim nasil olcebilirim bir arastirayim. Bilgiler icin sagol canim.

Hayır onların dediği gibi yapmak zorunda değilsin!!!!!! Hangi ülkedesin? Ben gerekirse senin sorumlu hekiminle bağlantıya geçer gerektiği gibi yapılmasını sağlarım.!!!

-Ülke ismi rica ediyorum. Biliyorsan oradaki sorumlu hekimin isim tel email vb özelden yaz lütfen. Ben zaten İngiltere'de hekimlik yapıyorum. Benim için sorun olmaz!!!
Sağlıkl

Hipoglisemi semptomları arasında bunlar olmasada
Slashh, Annende bu ağrı ne zaman başlamış? ayağını sürekli sallama alışkanlığı var mı? Uzun yolculukta veya uzun süre oturmak zorunda kaldığında illa ayağa kalkıp yürümek zorunda hissediyor mu?

20 yaşıma kadar spor aktivitesi yaptığım zamanlar hissederdim bu ağrıyı yorgunluktan uyuyamiyorum diye düşünürdüm ama sonra spor yapsam da yapmasam da her gece yasar oldum şuan 28 yaşındayım yaklaşık 8 yildir özellikle yaz geceleri bu ağrıyı çekmeye alistim. Yürütmekten ziyade sürekli masaj yapma isteği ve germe isteği oluşuyor...

Slashh bu anlattığın "Huzursuz bacak sendromu" olarak bilinen bir durum. Kesin tanısını bir nörolog koyabilir. Geçmiş Olsun.

Sağlıkla

Tesadufe bak. Yalniz bu ara buralarda degilsin sanirim. Ozelden konusalim.

Evet hanımlar ben kilo vermek istemiyorum diyen var mı? Yok mu bak sen şu işe

Peki kimler söylediğim gibi günde 2,5 - 3 lt suyu sabah 8 - akşam 5 arası yavaş yavaş içerek bitiriyor el kaldırsın lütfen .)

Peki kimler söylediğim gibi günde 2,5 - 3 lt suyu sabah 8 - akşam 5 arası yavaş yavaş içerek bitiriyor el kaldırsın lütfen .)

Ben! :)

Suyumu iftar sahur arasi mutlaka ichiyorum. Yeshil chayim da var.

Bi de ben, her gun 1-2 bardak suyuma "Alkala 'N' " (Almanyanin) karishtirip oyle ichiyorum. Bu galiba Turkiyedeki "ingiliz karbonati" gibi bi shey. Karbonatli su ile ilgili ne dushunuyorsunuz?

P.S Bunu zayiflamak ichin degil, sagligimiza pek chok yararlari oldugunu duydugum ichin ichiyorum.

Sevgiler...

merhaba selen hanım ve başlığa katkıda bulunan tüm hanımlar.

yaklaşık 7-8 ay önce midem için doktora gittim. şikayetim sabahları çok fazla bulantı idi öncelikle. ve ani açlık durumları. karnım oldukça tok hissediyorken 10 dakika sonra midem kazınıyordu. ya da gece yarısı karnımın açlık sancısıyla uyanıp, ağzıma bir lokma bişey atınca açlığım geçiyordu. polikistik over ile de çok uzun süredir uğraşmaktayım... velhasıl, mide için gittiğim doktor 4 saat süren şeker yükleme testi yaptı ve bir sıkıntı olmadığını söyledi. (şuan evde olmadığım için net tahlil değerlerini giremiyorum) fazla ekşi tuzlu vs. şeyler yemeyip dikkat etmem gerektiğini söyledi ve yolladı... mide bulantılarım şu sıralar fazla yok. ama ani açlık durumu aynen devam ediyor ve ramazan ayında beni bir hayli zorluyor...

ayrıca kadın hastalıkları doktorum pko dan ötürü, yumurtalarımın kalitesini artırsın diye glifor kullanmamı istedi, bu ilacın bende kilo kaybı yapacağını da söyledi. çok düzenli kullanamadım ama kullandığım sürede hiçbir kilo değişikliği yaşamadım. 2 senedir aynı kilodayım. ne ileri ne geri. 58 kilo, 163 boy. ve 24 yaşındayım...

bu başlığı bulunca çok sevindim, neredeyse önceki yazılanların tamamını okudum. bu emeğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. midemle ilgili bu ani açlık iniş çıkışlarının normal olmadığının farkındaydım ama gittiğim 3 doktorun da bir teşhis koyamaması... ben de şimfi reaktif hipoglisemi hastasıyım diyebilir miyiz? polikistik over ın zamanla insülin direnci durumunu oluşturduğunu zaten biliyorduk... evet selan hanım, benim hikayem kabaca bu şekilde... ne yorum yapar, ne önerirsiniz...

teşekkürler.

edit: unutmuşum şöyle de bir durum var. uzun süredir kilom değişmedi ama beni görenler zayıfladığımı söylüyor... bunu da çözebilmiş değilim...

Son düzenleme:

Su Konusunda harikasın:)))) Ben bu Alkali Diyeti ve suyun Karbonatla alkalileştirilip içilmesi konusunda pek inançlı değilim. işe yaradığını düşünmüyorum. Ama zararı da yok. Dolayısyla isteyen içsin diyorum:)

Ummuhumeyra diğer forum cevaplarını da okudum. 109 kilo, pko ve troid sorunları olan birinin İnsülin Direnci olması çok büyük bir olasılıktır!!!! Hiç tahlil yaptırdın mı?

Sağlıkla

Sondan başlayalım mı? :)))))

Tartıda kilo değişmiyor ama inceliyorsanız bu ne olaki????? :)))))) Valla Beyaz Peynircim sandığım şeyse aman darısı herkesin başına. Ama bencillik edeceğim en çok ta bana olsun olmaz mı:)))) Giysilerinin sana biraz bol gelmeye başladığını varsayıyorum.

Kilo da değişim yok ama inceliyorum diyorsanız büyük olasılıkla yağ kaybediyor ama ayrıca kas ta kazanıyorsunuzdur. Bunu netleştirmenin tek yolu başlangıçta ve sonrasında vücut kompozisyonu (yağ, kas,su vb) ölçümlerinizin yapılmasıdır. Daha önce nasıl yapılacağını topikte anlatmıştım.

Bu şekilde oruç tutmanı doğru bulmuyorum. Oruç bir ibadetse, vücuda eziyette haram değilmi? Tanıyı koyup tedaviyi yapalım sonra kaza edersin. Ya da duruma göre fitresini verirsin.

Anlattığın şeyler bana hipoglisemiden çok reflüyü çağrıştırdı. Gel birlikte ne olduğunu bulalım.
Malzemeler:
1- 1 adet şeker ölçüm cihazı
2- 1 şişe soda

Bir yakınından şeker ölcüm cihazı ödünç alabilirsen ya da aslında en iyisi 1 adet satın alırsan (pko evet uzun dönemde insülin direnci demek - bunun için de zaman geldiğinde kan şekerini takip etmen lazım) iyi olur.
Bu midenin kazındığı ya da gece seni uyandırdığı anda hemen kan şekerini ölçüp bir kenara yazmanı istiyorum. Bunu 3-4 kez yapman yeterli. Sonrasında yani ölçüp yazdıktan sonra o bir şişe sodadan dilediğin kadar iç. (yarım bardaktan az olmasın). Açlık hissine ne olduğunu da bana bildir lütfen.
Bunları bana bildirdiğinde ne olduğunu net söylerim sana

Sağlıkla

Merhaba selin hanım mesajıma cevap vermişiniz.epey bi zaman olmuş teşekkür ederim.size attığım mesajdan bu yana defalarca yeniden yeniden başa döndüm.sabah kahvaltı ara öğünler öğlen aara öğün bunlar iiyi gidiyo ama nasıl akşam oluyo bütün dengem bozuluyor.akşam yemeğini yedikten sonra canım tatlı istiyo.yemeği yerken sorun yok hatta ayy çok geldi deyip yarım bırakıyorum ama yarım saat sonra açım.artık evde ne varsa çikolata şerbetli tatlıı illa olur.en kötüsüde tatlı ne yersem yiyeyim.yarım saat geçmeden kurt gibi acıkıyorum.buna meyvede dahil.artık meyvedende korkuyorum.ara öğünlerde yememeğe çalışıyorum.metaformin ilacınıda alıyorum.inanın çok yoruldum.ne biçim hastalık bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…