- 5 Haziran 2013
- 5.803
- 2.444
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
- #241
Bekunise inşallah hiç ihtiyacın olmaz ama 10gün sorun yaşarsan gerçekten başka yol kalmıyor gibi. Şöyle söyleyeyim ne kadar az kullanırsan o kadar iyi. Dediğim gibi kepeğe öncelik verip çözelim bu işi. Salata ya da birz zeytinyağı ekleyelim.
Kavuna gelince odanızda küçük bile buzdolabı varsa şansın var. Efenim önce 1-2 saklama kabı alınır. sonra dışarıdayken de kavun alınıp saklama kaplarının içine doğranır.Sonra yanımızda getirdiğimiz karton çantalardan birinin dibine bunlar yerleştirilir üzerine de gazete dergi kitap filan konulup paşa paşa odaya çıkarılır. Millette alışveriş ettin odana getiriyorsun sanır (Öğrencilik yıllarımdan deneyimler)
Afiyet olsun efenim
Selen Hanım, doktor benden 6. Ayımda şeker yükleme testi istediğinde reddedip, bu mix meal testini mi yaptırmam lazın? O şekerli sıvının bebeğime zararı olur mu? Bu şeker yükleme testi yerine mix meal ( verdiğiniz menü gibi) test yapılabilir mi?İkisinin de işlevi aynı mıdır? Bir de bu şeker yüklene testinde aynı yenek testinde oldupu gibi yarın saatte bir şeker ölçümü yapıyorlar mı? Çok soru sordum, kusura bakmayın. 😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
GTuncercim,
senin durumun farklı. Şekerli sıvının bebeğe bir zararı uok zaten o bildiğin sofra şekeri. Onu suya karıştırıp içiriyorlar. Tek farkı onun kaç gram saf şekere karşılık verdiği biliniyor olması.
Gebelik diyabeti büyük sorun. Bu nedenle bu test yapılıyor. Gebelik döneminde 1 kereye mahsus olmak üzere şeker yükleme yaptırmakta yarar var.
Ben mixt meal testleri bunun dışındaki durumlarda öneriyorum. Ama ben de yılda 1 kez hastalarımda şeker yükleme testi istiyorum. İkisinin işlevi farklı. Sık şeker yükleme yaptırmaktan kaçınmak için mixt meal testini kullanıyorum. Mixt meal de yalnızca açken ve kahvaltı sonrası 1 kez olmak üzere toplam 2 kez kan alınıyor.
Sonuç: Lütfen sen 6. ayda yükleme testini yaptır.
Sağlıkla
Dün kullandım ama bekunis de işe yaramadı zaten Selen Hanım. Artık kepek ve kavuna kaldı işim, yöntem gerçekten harikaymışBen elimde sallaya sallaya nasıl gireceğim diye düşünüyordum. Bu sorunu çözme zamanı geldi artık Ekmek olarak hangi ekmeği tavsiye edersiniz ? Ben genellikle kepek ekmeği tüketiyorum ama arada bir tam buğday ya da çavdar ekmeği ile değiştirebiliyorum.
Sana şeker yüklemesi yapılmasına gerek yok:).
çok teşekkür ederim doctor hanım.
ilk fırsatta yaptıracağım.
Herkese merhaba, öncelikle bilgileriniz ve paylasimlariniz icin çok teşekkür ederim, başından beri takipteyim ve bilincleniyorum sayenizde. Oyleki hafta içi doğru tahlil yaptırmaya gidiyorum :) reaktif hipoglisemi atlanmamasi gereken cinsten bir rahatsızlık çünkü! Bu arada ben de hasimato tipi hipotroitlilerdenim, iki yildir da her sabah gozumu açar açmaz tiroit hormonu almaya sartlanmis durumdayim...takipteyim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bekunis işe yaramadığına göre sana özelden önerimi gönderiyorum.
EKMEK SEÇİMİ:
Bulabildiğiniz dilimi en ağır olan ekmeği seçiniz. Ağır ekmek demek bol lif demektir. Köy ekmeği, yulaf ekmeği, Alman ekmeği çok iyi seçenekler. Aldığınız bakkal, market, fırınla konuşup nasıl yaptıklarını, içine ne koyduklarını, ne kadarının kepek olduğunu öğrenmeye çalışın arkadaşlar. Yumuşak bir yaklaşımla sorduğunuzda ve sonunda takdir ettiğinizde özellikle fırıncılar sorduğunuza aslında memnun oluyorlar. Ben iyi -kaliteli ekmek bulduğumda çok çok alıp dilimleyip buzluğa atıyorum. 6 ay bozulmadan ve besleyiciliği kaybetmeden kalabilir.
Evde ekmek makinasında kendileri yapanların olduğunu da duyuyorum. Ben henüz denemedim. Deneyen var mı?
Bugün öğleden sonra hastasonu için market alışverişine gittim. Aaaa bir baktımki temizlenip dilimlenmiş hazır kültür mantarı indirimde koca kutu olmuş 2.5tl. Zaten çok severim fiyat avantajı da ayrıca hoşuma gitti. Herkes bir şekilde pişirir mantarını ben de benim çok basit bir tarifimi yazayım size.
Fındık kadar tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
250-300gr kadar (kutunun yarısı kadar) dilimlenmiş mantar
1 taze kırmızı biber
1 taze yeşil biber
1 küçük soğan
tuz, karabiber
üzerine istenirse dere otu
orta boyda bir tavada terayğı erirken zeytin yağını da ekleyip kızdırdım.
Çetikleyip ufak ufak doğradığım soğanları hemen atıp pembeleştirdim. ince dilimlediğim bibeleri de üzerine ekledim.
tuz karabiber dilenirse kırmızı pıl biber
iyice karıştırıp mantarıda ekleyip tavanın kapağını kapattım.
10dk sonra açtığımda mantarlar pişmiş yemeğim hazırdı
Hepimize afiyet olsun
Hoşgeldin Arzuarzu5592:)
PKO (Polikistik Over Hastalığı) insülin direncine yatkınlık yapan bir durumdur. Ama senin anlattıkların bana Reaktif Hipoglisemiyi daha çok çağrıştırdı. Hiç testlerini yaptırdın mı? (Açlık-tokluk şeker ve insülin değerleri)
Kan şekerin dengelendiğinde o mutsuzluğun da gider Arzucum. Kendini adeta fişek gibi hissedersin. Hadi yaptır şu testlerini de katıl bize. Kan şekerini dengeye getirelim hemen
Bir dönem aldığım kepekli ekmeğin dilimi 100 gram kadar geliyordu, daha sonra aldığımın aynı boyutlarda bir dilimi 30 gram. O dönem benim işime gelmemişti kalori hesabı yapıyorum diye ama sanırım güzel bir şeymiş ve tadı çok güzeldi.
Ekmek makinası sanırım benim için çok uzak.Güzel bir şey olduğuna eminim ama daha öğrenmem gereken çok şey var. Ailedeki kadınlar pek hamarattır, ben araya nasıl karıştım bilemedim.
Sabah sabah canım mantar istedi resmen.
diyabet hastasının yiyecegi 1 dilim en ağırıdnan ekmek bile ona ağrı, eziyet olarak geri döner
bu da diğer resim
:) eh benim annemde yemekye müthiştir ondan yıllarca öğrenmedim ben yemek yapmasını. Ondan zaten yurtdışında fast foodlara dadanıp insülin direnci oldum.
ağır ekmek iyi ekmektir arkadaşlar. Ama sorun içinde ne var diye. Hafif olanların içinde kepek yerine öyle olsun diye gıda boyası attıklarını öğrendiğimden beri uzak duruyorum. Vaktim bol olduğunda ekmek te yaparım ama şimdilik çok iyi bir köy ekmeği bulduğumdan gerek kalmıyor.
:) bol lfli çözüm, mantar tam senlik hm22
Merhaba selen hanım. Üslubunuza bayıldım. Ben haşimato tiroit hastasıyım. Şiddetli tiroiditten sonra kaldı bu. Dönüşümlü 150-100 lik ilaç içıyorum hergün. Demir eksikliği cıktı kaşıklılardan içiyorum. Ben eskiden acıkınca elim titrer, ne yapacağımı bilemez, sinirli, panik, heyecanlı olurdum. Yemek hazırlamaya bile sabrım olmazdı. Sonra bu durumdan çok sıkıldım bunaldım yeme şeklimi değiştirdim. Tatlı abup cuburu kestim. Yoğurdumu ekmeğimi (tam buğday unu ya da yulaf kepeği) kendim yapıyorum. Sebze protein yiyorum. Arada meyve ya da kuru meyve. Yeşılçay içiyorum. Hem kilo verdim hem titremelerim geçti. Netten sürekli okudum araştırdım. GI si düşük yiyecekleri öğrenmeye çalışıyorum. Yumurtanın muhteşemligini keşfettim. Arada bitterden bir kare yiyorum. Kaymak bala bayılıyorum. Nasıl doğru yolda mıyım? Bazen kaçamak yapabiliyorum çocuklara yaptığım kek kurabiyelerden. Doğru yolda mıyım hocam? Neler tavsiye edersiniz başka? Çok teşekkürler, sevgiler
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.