Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Dün kullandım ama bekunis de işe yaramadı zaten Selen Hanım. Artık kepek ve kavuna kaldı işim, yöntem gerçekten harikaymış Ben elimde sallaya sallaya nasıl gireceğim diye düşünüyordum. Bu sorunu çözme zamanı geldi artık Ekmek olarak hangi ekmeği tavsiye edersiniz ? Ben genellikle kepek ekmeği tüketiyorum ama arada bir tam buğday ya da çavdar ekmeği ile değiştirebiliyorum.

GTuncercim,
senin durumun farklı. Şekerli sıvının bebeğe bir zararı uok zaten o bildiğin sofra şekeri. Onu suya karıştırıp içiriyorlar. Tek farkı onun kaç gram saf şekere karşılık verdiği biliniyor olması.

Gebelik diyabeti büyük sorun. Bu nedenle bu test yapılıyor. Gebelik döneminde 1 kereye mahsus olmak üzere şeker yükleme yaptırmakta yarar var.

Ben mixt meal testleri bunun dışındaki durumlarda öneriyorum. Ama ben de yılda 1 kez hastalarımda şeker yükleme testi istiyorum. İkisinin işlevi farklı. Sık şeker yükleme yaptırmaktan kaçınmak için mixt meal testini kullanıyorum. Mixt meal de yalnızca açken ve kahvaltı sonrası 1 kez olmak üzere toplam 2 kez kan alınıyor.

Sonuç: Lütfen sen 6. ayda yükleme testini yaptır.

Sağlıkla

Çok ama çok teşekkürler, Selen Hanım. 😊❤️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bekunis işe yaramadığına göre sana özelden önerimi gönderiyorum.

EKMEK SEÇİMİ:

Bulabildiğiniz dilimi en ağır olan ekmeği seçiniz. Ağır ekmek demek bol lif demektir. Köy ekmeği, yulaf ekmeği, Alman ekmeği çok iyi seçenekler. Aldığınız bakkal, market, fırınla konuşup nasıl yaptıklarını, içine ne koyduklarını, ne kadarının kepek olduğunu öğrenmeye çalışın arkadaşlar. Yumuşak bir yaklaşımla sorduğunuzda ve sonunda takdir ettiğinizde özellikle fırıncılar sorduğunuza aslında memnun oluyorlar. Ben iyi -kaliteli ekmek bulduğumda çok çok alıp dilimleyip buzluğa atıyorum. 6 ay bozulmadan ve besleyiciliği kaybetmeden kalabilir.

Evde ekmek makinasında kendileri yapanların olduğunu da duyuyorum. Ben henüz denemedim. Deneyen var mı?

Bugün öğleden sonra hastasonu için market alışverişine gittim. Aaaa bir baktımki temizlenip dilimlenmiş hazır kültür mantarı indirimde koca kutu olmuş 2.5tl. Zaten çok severim fiyat avantajı da ayrıca hoşuma gitti. Herkes bir şekilde pişirir mantarını ben de benim çok basit bir tarifimi yazayım size.

Fındık kadar tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
250-300gr kadar (kutunun yarısı kadar) dilimlenmiş mantar
1 taze kırmızı biber
1 taze yeşil biber
1 küçük soğan
tuz, karabiber
üzerine istenirse dere otu

orta boyda bir tavada terayğı erirken zeytin yağını da ekleyip kızdırdım.
Çetikleyip ufak ufak doğradığım soğanları hemen atıp pembeleştirdim. ince dilimlediğim bibeleri de üzerine ekledim.
tuz karabiber dilenirse kırmızı pıl biber
iyice karıştırıp mantarıda ekleyip tavanın kapağını kapattım.
10dk sonra açtığımda mantarlar pişmiş yemeğim hazırdı

Hepimize afiyet olsun

Herkese merhaba, öncelikle bilgileriniz ve paylasimlariniz icin çok teşekkür ederim, başından beri takipteyim ve bilincleniyorum sayenizde. Oyleki hafta içi doğru tahlil yaptırmaya gidiyorum :) reaktif hipoglisemi atlanmamasi gereken cinsten bir rahatsızlık çünkü! Bu arada ben de hasimato tipi hipotroitlilerdenim, iki yildir da her sabah gozumu açar açmaz tiroit hormonu almaya sartlanmis durumdayim...takipteyim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hoşgeldin Slashh:) Tahlil sonuçlarını bekliyorum:) Bu arada Hashimato tahlillerini de tekrarlar mısın? Bakalım antijenlerin yaz dolayısyla düşmüş mü?

Sağlıkla

Bir dönem aldığım kepekli ekmeğin dilimi 100 gram kadar geliyordu, daha sonra aldığımın aynı boyutlarda bir dilimi 30 gram. O dönem benim işime gelmemişti kalori hesabı yapıyorum diye ama sanırım güzel bir şeymiş ve tadı çok güzeldi.

Ekmek makinası sanırım benim için çok uzak. Güzel bir şey olduğuna eminim ama daha öğrenmem gereken çok şey var. Ailedeki kadınlar pek hamarattır, ben araya nasıl karıştım bilemedim.

Sabah sabah canım mantar istedi resmen.

ben 2 hafta önce yaptırmıştım bi bakarsanız sevirim :)
resim yükleyemedim . ama yazıyım buraya açlık: 85 tokluk: 95. insilün değerleri hangisi oluyor bilmiyorum.

Eklentiler

• $20140714_235627.jpg
    40,5 KB · Görüntüleme: 100

:) eh benim annemde yemekye müthiştir ondan yıllarca öğrenmedim ben yemek yapmasını. Ondan zaten yurtdışında fast foodlara dadanıp insülin direnci oldum.

ağır ekmek iyi ekmektir arkadaşlar. Ama sorun içinde ne var diye. Hafif olanların içinde kepek yerine öyle olsun diye gıda boyası attıklarını öğrendiğimden beri uzak duruyorum. Vaktim bol olduğunda ekmek te yaparım ama şimdilik çok iyi bir köy ekmeği bulduğumdan gerek kalmıyor.

:) bol lfli çözüm, mantar tam senlik hm22

diyabet hastasının yiyecegi 1 dilim en ağırıdnan ekmek bile ona ağrı, eziyet olarak geri döner

Diyabet misin sarıyer19?

Ayrıca bilgi doğru değil!!!! Çünkü ağır ekmek için bol lif gerekir. Bu da kana yavaş karışacak demektir. Tek gereken günlük kalori hesabıdır. Bunun ayarlamasını diabetli hasta diyetisyeniyle birlikte yapar!!! Lütfen kimseyi yanlış yönlendirmeyelim!!!!

Sağlıkla

Dr Selen

Normalde ekmeği pek tüketmiyorum ve eksikliğini de hissetmiyorum. Genelde 1 paket ekmek alıp buzluğa atıyorum. Eğer kendim yiyorsam 1 ay ısıtıp ısıtıp yiyorum ancak bitiyor. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama ?

Evime bir geçeyim de şöyle güzel bir tavuklu mantar yaparım umarım mis gibi ..

Merhaba selen hanım. Üslubunuza bayıldım. Ben haşimato tiroit hastasıyım. Şiddetli tiroiditten sonra kaldı bu. Dönüşümlü 150-100 lik ilaç içıyorum hergün. Demir eksikliği cıktı kaşıklılardan içiyorum. Ben eskiden acıkınca elim titrer, ne yapacağımı bilemez, sinirli, panik, heyecanlı olurdum. Yemek hazırlamaya bile sabrım olmazdı. Sonra bu durumdan çok sıkıldım bunaldım yeme şeklimi değiştirdim. Tatlı abup cuburu kestim. Yoğurdumu ekmeğimi (tam buğday unu ya da yulaf kepeği) kendim yapıyorum. Sebze protein yiyorum. Arada meyve ya da kuru meyve. Yeşılçay içiyorum. Hem kilo verdim hem titremelerim geçti. Netten sürekli okudum araştırdım. GI si düşük yiyecekleri öğrenmeye çalışıyorum. Yumurtanın muhteşemligini keşfettim. Arada bitterden bir kare yiyorum. Kaymak bala bayılıyorum. Nasıl doğru yolda mıyım? Bazen kaçamak yapabiliyorum çocuklara yaptığım kek kurabiyelerden. Doğru yolda mıyım hocam? Neler tavsiye edersiniz başka? Çok teşekkürler, sevgiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hoşgeldin benben
Eh kaymak dışında fena gitmiyorsun hani:) Çok yağlı bir besin kaymak. Çocuklara olur da bize olmaz. Bal gerçek bal bulursanız (ah çort dertliyim ne hileler var bu bal işinde bilseniz) haftada 1 gün 1 çay kaşığını geçmeden olabilir.

ANA KURAL: Asla diette olduğunuzu hissetmemek!!! Bizim hayatımızda biz ne yemek istersek hepsi var. Bazısı kaşığın ucuyla bazısı da kepçeyle. Farklı tarifler deneyerek çeşit yaratmak ta bu işin sırrı. Üf yine mi bu dedirtmeden beslenirseniz o bir zevke dönüşür. Bu işin ilk 3 ayı zor. İnsan ister istemez bocalıyor. Yılların alışkanlıklarından kurtulmak kolay değil. Hepimiz insanız makina değil. Düğmeyi çevirdik hooooppp herşey anında değişecek olmuyor, olamıyor.
Kararlı devam edip o 3 ayı atlatırsanız kuş gibi bir hayat bekliyor hepimizi!!!! Benim gibi mutfağı neredeyse depo yerine kullanmak üzere olan biri bile ot, baharat, aroma eklemekle lezzet yaratabiliyorsa herkes yapabilir demektir

Ben elimden geldiğince kendi tariflerimi paylaşıyorum. sizler de eğer sizinkileri paylaşırsanız birbirimizi epey kurtarırız gibime geliyor. Ne dersiniz?

Sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…