Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Bugün biraz çoştum galiba, mutfağa girip tatlı yaptım. Aslında bugün bir arkadaşımda misafirim ve ona hafif bir tatlı yapmak istedim. Şimdi onun gibi bir Balıkesir'liye Hoşmerim öğretilmez ama hoşgörüsüne sığınarak buyrun başlıyoruz:KK54:

1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yumurtanın sarısı
300 gr tuzsuz taze lor peyniri
3 yemek kaşığı light yoğurt

peynirle yoğurtdu birlikte elde çırpıyoruz. krema kıvamında bir hal alıyor. İçine yulaf kepeğini karıştırıp bu karışımı orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. suyunu az kaybedince yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurta pişmeyecek aman dikkat!!!! Kalın krema kıvamına gelince tatlandırıcıyı ekleyin ve borcama ya da fırına dayanıklı başka bir kaba alıp üzeri iyice kızarana dek 180 derece de pişiriyorsunuz. Soğuyunca Afiyet olsun:KK16:

Sağlıkla:KK16:

Hoşgeldin benben:KK3:
Eh kaymak dışında fena gitmiyorsun hani:) Çok yağlı bir besin kaymak. Çocuklara olur da bize olmaz. Bal gerçek bal bulursanız (ah çort dertliyim ne hileler var bu bal işinde bilseniz) haftada 1 gün 1 çay kaşığını geçmeden olabilir.

ANA KURAL: Asla diette olduğunuzu hissetmemek!!! Bizim hayatımızda biz ne yemek istersek hepsi var. Bazısı kaşığın ucuyla bazısı da kepçeyle. Farklı tarifler deneyerek çeşit yaratmak ta bu işin sırrı. Üf yine mi bu dedirtmeden beslenirseniz o bir zevke dönüşür. Bu işin ilk 3 ayı zor. İnsan ister istemez bocalıyor. Yılların alışkanlıklarından kurtulmak kolay değil. Hepimiz insanız makina değil. Düğmeyi çevirdik hooooppp herşey anında değişecek olmuyor, olamıyor.
Kararlı devam edip o 3 ayı atlatırsanız kuş gibi bir hayat bekliyor hepimizi!!!! Benim gibi mutfağı neredeyse depo yerine kullanmak üzere olan biri bile ot, baharat, aroma eklemekle lezzet yaratabiliyorsa herkes yapabilir demektir:KK56:

Ben elimden geldiğince kendi tariflerimi paylaşıyorum. sizler de eğer sizinkileri paylaşırsanız birbirimizi epey kurtarırız gibime geliyor. Ne dersiniz?:21:

Çok tşk ederim kaymağı da son 10 gündür yedim aslında. Artık yemem. Ben biraz tatlandırıcı kısmına takıldım. Yani doğal bir ürün olmadığı için endişelerim var. Tatlı krizleriyle baş etmek için ise birebir. Siz ne dersiniz sık sık kullanabilir miyiz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yulaf kepeğinden çok güzel helva da yapilıyor selen hanımcım, bilginize..

Selen Hanımın kekinin farklı bir varyasyonu. Kalıba döktüm, vişne kullanmadım ve tatlandırıcıya karşı olan önyargılarımdan dolayı çok az ( yarın kahve fincanı) toz şeker kullandım. ( Selen Hanım "Hayır!" dediğinizi duyar gibiyim.) Neredeyse hiç şeker tadı yok merak etmeyin, tadına baktım. Teşekkürler Selen Hanım bu enfes ve tok tutan tarif için. 😄😉 $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1405525197.592221.jpg

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bugün biraz çoştum galiba, mutfağa girip tatlı yaptım. Aslında bugün bir arkadaşımda misafirim ve ona hafif bir tatlı yapmak istedim. Şimdi onun gibi bir Balıkesir'liye Hoşmerim öğretilmez ama hoşgörüsüne sığınarak buyrun başlıyoruz:KK54:

1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yumurtanın sarısı
300 gr tuzsuz taze lor peyniri
3 yemek kaşığı light yoğurt

peynirle yoğurtdu birlikte elde çırpıyoruz. krema kıvamında bir hal alıyor. İçine yulaf kepeğini karıştırıp bu karışımı orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. suyunu az kaybedince yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurta pişmeyecek aman dikkat!!!! Kalın krema kıvamına gelince tatlandırıcıyı ekleyin ve borcama ya da fırına dayanıklı başka bir kaba alıp üzeri iyice kızarana dek 180 derece de pişiriyorsunuz. Soğuyunca Afiyet olsun:KK16:

elinize sağlık çok nefis olmuştur bence.benim için peynirsiz bir hayat düşünülemez. resmen peynir aşerdiğin günler oluyor.bir gün yemesem , öbür gün aşermelerim başlıyor. sanırım vücudumda birşey eksikliğinden kaynaklanıyor.
peynirli tatlılarıda çok seviyorum. bunu ilk fırsatta deneyeceğim.
tatlandırıcı konusu yıllardır şaibeli gerçekten. ama bizim gibi tatlıdan vazgeçemeyenler için hayat kurtarıcı gibi görünüyor.
sizing güvendiğiniz marka hangisi acaba?

Selen Hanımın kekinin farklı bir varyasyonu. Kalıba döktüm, vişne kullanmadım ve tatlandırıcıya karşı olan önyargılarımdan dolayı çok az ( yarın kahve fincanı) toz şeker kullandım. ( Selen Hanım "Hayır!" dediğinizi duyar gibiyim.) Neredeyse hiç şeker tadı yok merak etmeyin, tadına baktım. Teşekkürler Selen Hanım bu enfes ve tok tutan tarif için. 😄😉Eki Görüntüle 1191157

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

GTuncercim eline sağlık. Afiyet olsun . e madem şeker tadı yok, bari hiç koymasaydın. Yani az şekerli = az zehirli :9

Bu keki tatlandırıcıyı az koymak ya da koymamak için bol tarçınlı olarak ta yapabilirsiniz.

Tatlandırıcılar konusuna gelince: Stevia bir bitki. Bildiğiniz yeşil yapraklı bol lifli bir bitki. Nasıl normal şeker, şeker pancarından üretiliyorsa, tatlandırıcı stevia da stevia bitkisinden elde ediliyor. Tatlı tadı vermesine karşın vücutta sindiremediğinden kalori vermiyor. Dolayısıyla sentetik değil, doğal bir bitki Gtuncercim. Güney Amerika anavatanı. keşfedilip bize ulaşması uzun sürse de anavatanında yüzyıllardır şeker olarak kullanılıyor. Aklında olsun:)

Çok tşk ederim kaymağı da son 10 gündür yedim aslında. Artık yemem. Ben biraz tatlandırıcı kısmına takıldım. Yani doğal bir ürün olmadığı için endişelerim var. Tatlı krizleriyle baş etmek için ise birebir. Siz ne dersiniz sık sık kullanabilir miyiz?

Benbencim Stevia konusunda yukarıda yazdım. Stevia doğal. Bildiğiniz bitki yani, sentetik üretim değil. Güney amerikalılar şeker pancarını bilmez. Onların memleketinde şeker pancarı yerine stevia yetişir. Batının stevia yı keşfetmesi 1800 lü yılları bulmuş. Şu an Japonya da şeker pancarından daha kolay ve hızlı yetiştiğinden stevia yetiştiriliyor. Bildiğin yeşil yapraklı bir bitki. Bunu kullanmakta bir sakınca yok.

Valla detaylı tarif isterim benbencim:) Benim gibi sonradan mutfak öğrenenler için rica ediyoruz.:KK34:
Hemen tarifi asagiya yaziyorum

Benbencim Stevia konusunda yukarıda yazdım. Stevia doğal. Bildiğiniz bitki yani, sentetik üretim değil. Güney amerikalılar şeker pancarını bilmez. Onların memleketinde şeker pancarı yerine stevia yetişir. Batının stevia yı keşfetmesi 1800 lü yılları bulmuş. Şu an Japonya da şeker pancarından daha kolay ve hızlı yetiştiğinden stevia yetiştiriliyor. Bildiğin yeşil yapraklı bir bitki. Bunu kullanmakta bir sakınca yok.

Cokk tesekkur nasil mutlu oldum stevia hemen aliyorum.

Helva tarifi
2 yem.kaş. yulaf kepeğini 1 tatlı kaş.zeytinyağı ile kavrulur.
İçine 1.5 yem.kaş. tatlandırıcı konup bir iki çevrilir.
1.5 çay bardağı süt eklenip kaynayıp göz göz oluncaya kadar karıştırılır sonra tabağa konup bol tarçınla afiyetle sıcak sıcak yenir.

dün iş yerinden eve gittim.
kendimi kötü hissediyordum
kan şekerimi yolda eczaneye ölçtürdüm 87 çıktı
eve gittim (40 dk sonra falan)
kan şekerim: 60 çıktı. :KK53:
makine mi bozuk? bu kadar olabilir mi?
ama fenaydım yani.

ne yapacağım ben ya, günüm günüme uymuyor.
Allah beterinden saklasın.

Helva tarifi
2 yem.kaş. yulaf kepeğini 1 tatlı kaş.zeytinyağı ile kavrulur.
İçine 1.5 yem.kaş. tatlandırıcı konup bir iki çevrilir.
1.5 çay bardağı süt eklenip kaynayıp göz göz oluncaya kadar karıştırılır sonra tabağa konup bol tarçınla afiyetle sıcak sıcak yenir.

Süpermiş eline sağlık:):KK9:

dün iş yerinden eve gittim.
kendimi kötü hissediyordum
kan şekerimi yolda eczaneye ölçtürdüm 87 çıktı
eve gittim (40 dk sonra falan)
kan şekerim: 60 çıktı. :KK53:
makine mi bozuk? bu kadar olabilir mi?
ama fenaydım yani.

ne yapacağım ben ya, günüm günüme uymuyor.
Allah beterinden saklasın.

Merhaba Filozof Prenses:KK3:

Makinanın yanlış olduğunu sanmam, geçmiş olsun. Böyle durumlar olabilir. Birkaç soru:

1- Yakın zamanda regl olacak mısın?
2- Dün olağandışı bir stress yaşadın mı?
3- Dün neler yediğini (sabahtan akşama dek mümkünse saatleriyle) yazar mısın?
4- Kullandığın bir ilaç var mı?

Bunlara verdiğin cevaplarla sana yardımcı oluruz.

Merhaba Filozof Prenses:KK3:

Makinanın yanlış olduğunu sanmam, geçmiş olsun. Böyle durumlar olabilir. Birkaç soru:

1- Yakın zamanda regl olacak mısın?
2- Dün olağandışı bir stress yaşadın mı?
3- Dün neler yediğini (sabahtan akşama dek mümkünse saatleriyle) yazar mısın?
4- Kullandığın bir ilaç var mı?

Bunlara verdiğin cevaplarla sana yardımcı oluruz.

Selen Hanim,
Sağ olun. Bunları ben de düşündüm.

1- Regl yeni bitti.
2- Stres benim göbek adım ama dün yaşamadım bir şey çok şükür
3- Dün yediklerim ve uykusuzluk etkiledi bence. (öğlen hamburger ve karpuz sonrasında bir iki tane kuru meyve, iş yerinde çıkmadan önce hazır kahve! / DÜN BEN İYİCE AYARI KAÇIRDIM. :KK43:)
4- Yok ilaç kullanmadım.

Selen Hanim,
Sağ olun. Bunları ben de düşündüm.

1- Regl yeni bitti.
2- Stres benim göbek adım ama dün yaşamadım bir şey çok şükür
3- Dün yediklerim ve uykusuzluk etkiledi bence. (öğlen hamburger ve karpuz sonrasında bir iki tane kuru meyve, iş yerinde çıkmadan önce hazır kahve! / DÜN BEN İYİCE AYARI KAÇIRDIM. :KK43:)
4- Yok ilaç kullanmadım.

Valla ne diyeyim Filozofcum, hani bu öğünlerin lifi,proteini? Kompleks karbonhidratı? Hani kafana bir adet kurşun sıkmakla eşdeğer yediklerin. Kuru meyve derken ne yemiştin?
Sabah öğününe yumurta ekle lütfen.
Hadi canın çekti hamburgeri yedin hiçbir itirazım yok!!! Yanında bir koca tabak salata yemediysen vücudun al sana deyip cezalandırır zaten. (Hamburger derken şu meşhur 2-3 firmanın Maksimum %30 kıyma %70 yağla yaptığı şeyden bahsediyorsunuz değil mi. Yani soru ne yediğinizin farkında mısınız olmalı bence)

Valla ne diyeyim Filozofcum, hani bu öğünlerin lifi,proteini? Kompleks karbonhidratı? Hani kafana bir adet kurşun sıkmakla eşdeğer yediklerin. Kuru meyve derken ne yemiştin?
Sabah öğününe yumurta ekle lütfen.
Hadi canın çekti hamburgeri yedin hiçbir itirazım yok!!! Yanında bir koca tabak salata yemediysen vücudun al sana deyip cezalandırır zaten. (Hamburger derken şu meşhur 2-3 firmanın Maksimum %30 kıyma %70 yağla yaptığı şeyden bahsediyorsunuz değil mi. Yani soru ne yediğinizin farkında mısınız olmalı bence)

Selen Hanim, çok haklısınız. :KK43: Bile bile lades benimkisi.

Merhaba Selen hn.,
yıllık rutin kontrolde 20 yaşındaki oğlumda (boy 1.80m, 74kg, göbek yok, kilo sorunu hiç olmadı, biraz hareketsizlik olabilir, malesef salata, sebze yemeği beslenme düzeninde yok)

açlık glukoz 103mg/dl,
açlık insulin 13.61mU/ml,
kreatinin 0.96mg/dl,
ALT 45,
AST 12,
Dvit 59.8 ng/mol,
TSH 3.16 olup,

insulin direnci olabilir denip, 1,2 ay içinde endokrinolog dr. görsün dendi..
1.)10,12 saatlik açlık sonrası, fakat sabah susamıştı, su içebilirsin dedim..1,2 bardak su içmişti kan alınmadan 1 saat evvel..bu sonuçları etkiler mi sizce?
2.) kendisi biraz salata, sebze yerim dr. gitmem diyor..gitmesi için ısrar etmelimiyim?
3.) İnsulin Direnci var mı sizce? Müdahale gerektirecek boyutta mı?
İlginiz için tşk :)
belgin.oztoprak@gmail.com

X