- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
Bugün biraz çoştum galiba, mutfağa girip tatlı yaptım. Aslında bugün bir arkadaşımda misafirim ve ona hafif bir tatlı yapmak istedim. Şimdi onun gibi bir Balıkesir'liye Hoşmerim öğretilmez ama hoşgörüsüne sığınarak buyrun başlıyoruz
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yumurtanın sarısı
300 gr tuzsuz taze lor peyniri
3 yemek kaşığı light yoğurt
peynirle yoğurtdu birlikte elde çırpıyoruz. krema kıvamında bir hal alıyor. İçine yulaf kepeğini karıştırıp bu karışımı orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. suyunu az kaybedince yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurta pişmeyecek aman dikkat!!!! Kalın krema kıvamına gelince tatlandırıcıyı ekleyin ve borcama ya da fırına dayanıklı başka bir kaba alıp üzeri iyice kızarana dek 180 derece de pişiriyorsunuz. Soğuyunca Afiyet olsun
Sağlıkla
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yumurtanın sarısı
300 gr tuzsuz taze lor peyniri
3 yemek kaşığı light yoğurt
peynirle yoğurtdu birlikte elde çırpıyoruz. krema kıvamında bir hal alıyor. İçine yulaf kepeğini karıştırıp bu karışımı orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. suyunu az kaybedince yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurta pişmeyecek aman dikkat!!!! Kalın krema kıvamına gelince tatlandırıcıyı ekleyin ve borcama ya da fırına dayanıklı başka bir kaba alıp üzeri iyice kızarana dek 180 derece de pişiriyorsunuz. Soğuyunca Afiyet olsun
Sağlıkla