- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
Merhaba Selen hn.,
yıllık rutin kontrolde 20 yaşındaki oğlumda (boy 1.80m, 74kg, göbek yok, kilo sorunu hiç olmadı, biraz hareketsizlik olabilir, malesef salata, sebze yemeği beslenme düzeninde yok)
açlık glukoz 103mg/dl,
açlık insulin 13.61mU/ml,
kreatinin 0.96mg/dl,
ALT 45,
AST 12,
Dvit 59.8 ng/mol,
TSH 3.16 olup,
insulin direnci olabilir denip, 1,2 ay içinde endokrinolog dr. görsün dendi..
1.)10,12 saatlik açlık sonrası, fakat sabah susamıştı, su içebilirsin dedim..1,2 bardak su içmişti kan alınmadan 1 saat evvel..bu sonuçları etkiler mi sizce?
2.) kendisi biraz salata, sebze yerim dr. gitmem diyor..gitmesi için ısrar etmelimiyim?
3.) İnsulin Direnci var mı sizce? Müdahale gerektirecek boyutta mı?
İlginiz için tşk :)
belgin.oztoprak@gmail.com
Merhabalar, Hoşgeldiniz
Belgin hanımcım maalesef İnsülin Direnci var. Olabilir noktasını geçmiş(Açlık insülin değeri 102u geçmiş). Ben netleştirmek için 75gr şeker yükleme ile birlikte (3 saatlik) Her saat için insülinlerine bakılmasından yana olurdum. Yani kilolu değilken bu sonuçlar benim için soru işareti.
1- Ailede Diabet var mı?
2- 1 bardak suyun bu kadar değiştirmesini beklemeyiz. Benim aklıma gelen tahlillerde mi hata var ????? (Daha önce başıma geldi. Adı lazım değil bir hastaneye gönderilen tüm insülin tahliilerinin sonucu 34 olarak geliyordu. Haliyle 3 kişiden sonra yok artık dedik)
3- Beslenmenin yanında bunu fırsat sayıp hergün 30dk tempolu yürümesi lazım!!!! (koşmayacak - yürüyecek!!!!)
4- Eğer tokluk insülin değeri de 40 civarı çıkarsa kısa dönem ilaç kullanması da ihtimal dahilinde olabilir. (3 ay mesela)
Delikanlının adı nedir bilmiyorum ama ısrarla doktorar gitsin bu işi netleştirsin diyorum. Şüpheden kurtulalım. Bana sanki tahliller yanlış gibi geliyor. İyi haberleinizi duymak dileğiyle