Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Selen Hanım çok meşgul ettim konuyu kusura bakmayın lütfen, tek tek tüm cevaplarınız için teşekkür ederim. 1 ay sonra 5 kg verdim diye bildireceğim umarım size.

Tadlandırıcı fikri de hiç fena değil ama ben biraz tatlı tuzlu karışımı konusunda ön yargılıyım.

Estafurullah meşgul ettim diye bakma, katılım ve paylaşım yaptın. Başkaları da bu bilgilerden yararlanıyor. Bir topik sahibi başka ne ister? :KK52:

Hm22 lor tuzlu değilki??????? hatta haddinden fazla tatsız tuzsuz:KK52:

Ayrıca yurtdışında şekerli hamurun içine de bir tutam tuz koyarlar fark etmezsin ama ayrı güzel lezzetli olur. Azıcık olsun yap bak şaşıracaksın:)

Ve şu an çevremdeki 5 kişiden en az 4 buçuğu şeker hastası ya da adayı ya da hipoglisemi,herkes inkar ediyor,kabullenmiyor,zaten hipoları hemen anlayabiliyosunuz belde kalınlaşma yağlanma,Sohbetler esnasında öylesine şekerine baktığımız insanlarda şeker 200-300 çıkıyor,hemen dr ye gitmen gerek dediğimizde ise hayır ben de şeker yok tatlıyı fazla kaçırdım diyorlar,artık genç yaşlı,çoluk çocuk herkeste şeker var ve hayatımızı tehdit ediyor maalesef.

Anlıyorum Selen hanım, bu avmlerde vücut analizli ölçümler, kocaman bir yalandan ibaret o zaman. Biz aynaya baktığımızda verdiğimiz kilodan daha çok incelme var ise bunu yağ kaybı olarak değerlendirebilir miyiz ? Bir de ödem durumumu anlamak için elimin üstüne parmağım ile bastırıyorum. oluşan beyazlık 5-10 saniye kalıyor ise ödem olarak değerlendiriyorum, sizce doğru bir yöntem mi ? Ya da vücudumuzdaki ödemi kendimiz nasıl anlayabiliriz ?

hm22 cim her incelme de yağ kaybı değil! Su - ödem attığında da incelmiş görünüyor insan. Cihazsız Ölçüm yöntemi Kaliper denen pergel gibi bir aletle yapılılır aslında. O da cildi kıskaç gibi sıkıştırarak cilt altındaki yağ dokusunun kalınlığını santim olarak ölçerek olur.

$kaliper.jpg

Ödem el üstünden değilde ayak bileğinden dediğin şekilde bastırılarak ölçülür. Ama bazen el ayak şişmese de karında ödem olabiliyor (Regl dönemindeki gibi). Bunun en iyi yöntemi kendi bedenimizi tanımak ve gözlemlemekle olur. Hepimiz normalde nasıl olduğumuzu biliriz. (Bilmiyorsak ta gözlemleyerek öğrenelim. Bu bize ömür boyu lazım bir bilgi) Bu görünümdeki değişimleri fark etmez zor olmayacaktır. Ödemli olduğunu bölgeye bastırıp eski haline normalde ve ödem durumunda dönme sürelerini karşılaştırarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Peki en iyi ödem çözücü nedir? SU!!!!
Evet evet yanlış duymadınız. Yeterince su alabildiğini gören vücut su depolama ihtiyacı hissetmeyeceğinden su tutmaz yani ödem olmaz

:KK16:

Estafurullah meşgul ettim diye bakma, katılım ve paylaşım yaptın. Başkaları da bu bilgilerden yararlanıyor. Bir topik sahibi başka ne ister? :KK52:

Hm22 lor tuzlu değilki??????? hatta haddinden fazla tatsız tuzsuz:KK52:

Ayrıca yurtdışında şekerli hamurun içine de bir tutam tuz koyarlar fark etmezsin ama ayrı güzel lezzetli olur. Azıcık olsun yap bak şaşıracaksın:)

Acaba peyniri tuzlu kategorisine mi sokup bu şekilde düşündüm ki :KK1: Peki yumurta yok değil mi şekerli olunca ? Malum evim yok benim şu sıralar ama evimize yerleştiğimiz gibi ilk denemelerimden birisi olacak bunu merak ettim. Dışarıda nasıl beslenebilirim Selen Hanım ? Sürekli ızgara yiyordum bugün snitzel tercih ettim ama yanlış yaptığımı da düşünerek yaptım bunu galeta unundan dolayı. Yalnız kızartma olarak pişirilmemiş.

hm22 cim her incelme de yağ kaybı değil! Su - ödem attığında da incelmiş görünüyor insan. Cihazsız Ölçüm yöntemi Kaliper denen pergel gibi bir aletle yapılılır aslında. O da cildi kıskaç gibi sıkıştırarak cilt altındaki yağ dokusunun kalınlığını santim olarak ölçerek olur.

Eki Görüntüle 1184929

Ödem el üstünden değilde ayak bileğinden dediğin şekilde bastırılarak ölçülür. Ama bazen el ayak şişmese de karında ödem olabiliyor (Regl dönemindeki gibi). Bunun en iyi yöntemi kendi bedenimizi tanımak ve gözlemlemekle olur. Hepimiz normalde nasıl olduğumuzu biliriz. (Bilmiyorsak ta gözlemleyerek öğrenelim. Bu bize ömür boyu lazım bir bilgi) Bu görünümdeki değişimleri fark etmez zor olmayacaktır. Ödemli olduğunu bölgeye bastırıp eski haline normalde ve ödem durumunda dönme sürelerini karşılaştırarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Peki en iyi ödem çözücü nedir? SU!!!!
Evet evet yanlış duymadınız. Yeterince su alabildiğini gören vücut su depolama ihtiyacı hissetmeyeceğinden su tutmaz yani ödem olmaz

Hiç duymamıştım bu aleti, vücudumuzun her bölgesini ayrı olarak mı ölçüyoruz ? Suyu çok seviyorum ve çok tüketiyorum fakat dönem dönem kabızlık problemi yaşayarak çok şişiyorum, örneğin şu an 10 günden beri tuvalete çıkamıyorum. Bu da vücutta ödem yapıyor sanırım, beslenmeme dikkat etmeme rağmen tartı sabitlendi resmen.

aslında listem şöle
sabah
kepekli sandaviç ekmeği
2 kk peynir ve ya 1 kk peynir 1 yumurta
5 zeytin veya 2 ceviz

ara 1 meyve 1 bardak süt

öğlen
1 kepekli sandaviç ekmegi
tavuk veya köfte salata yogurt

ara yarım paket lıght bisküvi süt

aksam 8 yk sebze veyaz sandaviç ekmeği arası tavuk salata yogurt

gece süt

ama cocuklar ikiz ve 2 yaşındalar listeye bi türlü geçemedim bu arada her öğun ekmek cokmu acaba
1 adat kepekli sandaviç ekmeği 2 dilim ekmege eşit

Ecrincim listende sorun yok sen bu listeye uysan hiçbir sorunun kalmaz aslında. Çook haklısın ikizlere bakmak kolay değil. Ama gel beraber düşünelim. Sen bu halinle ne kadar dayanabileceksin? Ben söyleyeyim en fazla 1 ay sonra başka hastalıkların ilk belirtileri de çıkmaya başlar. Anne olmaz kendini yok saymak tüketmek değildir!!!!! Sen iyi olmayınca ailedeki kimse iyi olamaz!!!! Hadi haftaiçi eşler dışarda çalışıyor. Hafta sonu bi zahmet ebeveyn olduklarını hatırlayıp size destek olması lazım. İşte o 2 saatte hafta içi yemeniz gereken öğünleri hazırlayıp buzluğa atınız. Yoksa hepsi yalan olur.

Ecrincim sen bu ara öğünleri yapsan zaten düzelirsin. En olmadı süt iç bari. ayrıca senin şu ekmekleri köy ekmeği ya da yulaf ekmeği ile değiştirmek lazım. Senin yediği kepek ekmeği değil 2 dilim tamamını yesen tutmaz seni! (denedim kendim, yıllarca yiyeyim diye kendimi zorladım) . Önemli olan maksimum lif miktarını alabilmek.

oksijen maskesini önce kendine takacaksın Ecrincim. Fedakar anne ance kendini yorar akıllı anne lazım çocuklarımıza!!!! Önce ben iyi olacağım demeği öğrenirmisin lütfen:KK54:

Size kesinlikle katılıyorum Selen hanım.Bundan 2 sene önce baygınlık,açlık hissi nedeni ile annemin seker ölçme cihazı ile sekerimi kontrol ederek seker düşüklüğü olduğum kanısına vardım.Devlet hastanesine gittim, şeker yüklemesi için 2-3 kez kanım alındı doktor sonuçlarımın iyi olduğunu(sen de şeker meker yok) tatmin olmadıysam endokrine gitmem gerektiğini söyledi. Üniversitenin endokrin uzmanına gittim o da önce seker yüklemesi yapıp insülin direncime bakılması gerektiğini söyledi bu sefer sabah 8 den öğlen 1 e kadar damar yolum açık halde kan alındı..( Bu arada açken şeker yüklemesi için verilen glikoza bayıldım bildiğimiz mevlitlerdeki limonata:) hatta hemşire çoğu kişinin midesinin bulandığını söyleyince şaşırdım içine limon da sıkmıştı ohhh mis gibi içtimmm nasıl kendime geldim bi iyi geldi ki o limonata bana:) 2.saatten sonra hastanenin bahçesinde yerlerde sürünerek yürümeye başladım şekerim 34 e düşmüştü hiç bu kadar acıktığımı bilmem.Sonuçlara baktı ve hiç bu kadar insülin direnci yüksek biri ile karşılaşmadım dedi dr,ilaç vermiyorum diyetisyene gönderiyorum diyerek sevgili meslek aşığı diyetisyen hanıma gönderdi beni. Yüzüme bile bakmadan hasta psikolojisinden bihaber bi diyetisyen hanım, bana ştandart şeker hastalarına verdiği diyet listesi fotokopisini verdi,başka hiçbir bilgi vermedi.Ki ben hipoglisemi hakkında pekte az bilgiye sahiptim o dönem.Sadece çikolatayı sordum ne kadar yiyebilirim diye minik bir parça dedi günde mi dedim hayırrrrr haftada 1 deyince benim dünyammm karardı:)) her gün çikolata tüketen biriydim o şeker yüklemesine kadar. Yalnız şöyle bir durum var ben 2 sene öncesine kadar hayatımda böyle bir kilo olmadım tatlıyı çikolatayı seven biri olarak.2 sene önce antibiyotik kullanımım sonucunda saklanmış olan hipoglisemimin ortaya çıktığını düşünüyorum tetikledi.İlaçlar önce bağırsaklarımı bozdu sonra da aşırı acıkma içimin kıyılması,yorgunluk baş gösterdi.1 haftada 2 kez şeker yüklemesinin ardından tombik tombik etrafta dolanan yorgun hımbıl birine döndüm:KK5:

Bal şimdi saçımı başımı yolacağımmm:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:. Bir haftada 2 kez yükleme nasıl yani????? Ben yılda bir kez ürke çekine istiyorum hastalarımdan!!!!
Çünkü vücudunuza bu kadar baskı yaparsanız küstüm ben oynamıyorum!!! der ve sizi desteklemeyi bırakır.
Ayrıca sana tek yasak olan şeker!!!! Çukulata değil!!!! Şekersiz çukulata yiyebilrisin!!! Şu an bir süpermarketin kendi markasıyla ürettiği şekersiz çukulata bu konuda çok iyi. Ya da tercih ettiğin bir tatlandırıcı ile birlikte kakaolu süt hazırlayıp içebilrisn. Biz de yasak yok çözüm var:KK16:

Bilgi güçtür. Bizler şu anda dünyada en sık görülen hastalıktan muzdarip insanlarız. Bu hastalıktan iyileşsek bile çok kısa süre sonra tekrarlaması içten bile değil. Böyle bir durumda kendi hastalığımızı idare edebilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip olmaz zorundayız!!! Böyle bir durumda bir nebzede olsa kendi kendimizin doktoru olacağız ki tedavi için gittiğimiz hekimlere daha iyi bilgi verebilelim, tedavimzi kolaylaştıralım. Bu düzeye ulaşabilmenin tek yolu bilgiyi paylaşmak ve birbirimizi eğitmektir.
Bilen bilmeyene anlatsın!!! Komşunuza arkadaşınıza söyleyin. Gelip okusunlar. Ya da siz onlara anlatın. Bende reaktif hipoglisemi var, insülin direnci var diyen herkes ŞEKER HASTASI ADAYI!!!!!
Karar verin! Şeker hastası olacak mısınız olmayacak mısınız? Şu aşamadan bu karar sizin!!! Çünkü bunları çoğunlukla geri döndürmek mümkün. Tedavi edilmeyen hipoglisemi insülin direncine döner. o da tedavi edilmezse şeker hastalığına dönüşür. Şeker hastalığı bir kez sazı eline aldı mı!!!!! sizi öldürene dek sürüm srüm süründürür!!!!
SEÇİM SİZİN!!!!
Bilgiyle Güç Bizde!!!!
Bu topik bu nedenle açıldı!!! Siz doğru bilgiye sahip olunki kimse sizi yanıltamasın!!!!!

Hepinizi çoook seviyorum:KK16:

Samanyolucum Erken Menapoz dedin kulaklarım dimdik oldu!!!! Kaç yaşındayken oldu?

Hangisi en iyisi diye sorduğunuzu duyar gibiyim:KK1:
En iyi uyum sağladığınız sizin için en iyisidir arkadaşlar. Hangisini uygularken zorlanmıyorsanız , kendinizi diyette hissetmiyorsanız , en az hangisinde kaçamak yapma ihtiyacı hissediyorsanız o en iyisidir.:KK9:

Sağlıkla:KK16:

Selen hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben 38 yaşında menepoza girdim 7 yıldır ilaç kullanarak adet görüyorum...:KK16:

En baştan okuya okuya geliyorum Selen Hanım, ne güzel bir başlık olmuş bu böyle. Bu tarifi ıspanak bulunmaya başladığı gibi denemek istiyorum. Lor peyniri 2-3 gün içinde ekşimeye başlıyor. Bunun için bir yönteminiz var mı ? Malum evde 2 kişiyiz, eşim ayna yılda bir tadına bakar lorun, ben ise 500 gramı 15 günde ancak bitirebiliyorum, her aldığımda ziyan olmasına kıyamadığım ve çoğu kedi de beğenmediğinden dolayı lor dönemine ara vermiş bulunmaktayım.

canım loru derin dondurucda saklayabilirsin. ben öyle yapıyorum.

Bal şimdi saçımı başımı yolacağımmm:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:. Bir haftada 2 kez yükleme nasıl yani????? Ben yılda bir kez ürke çekine istiyorum hastalarımdan!!!!
Çünkü vücudunuza bu kadar baskı yaparsanız küstüm ben oynamıyorum!!! der ve sizi desteklemeyi bırakır.
Ayrıca sana tek yasak olan şeker!!!! Çukulata değil!!!! Şekersiz çukulata yiyebilrisin!!! Şu an bir süpermarketin kendi markasıyla ürettiği şekersiz çukulata bu konuda çok iyi. Ya da tercih ettiğin bir tatlandırıcı ile birlikte kakaolu süt hazırlayıp içebilrisn. Biz de yasak yok çözüm var:KK16:

Bilgi güçtür. Bizler şu anda dünyada en sık görülen hastalıktan muzdarip insanlarız. Bu hastalıktan iyileşsek bile çok kısa süre sonra tekrarlaması içten bile değil. Böyle bir durumda kendi hastalığımızı idare edebilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip olmaz zorundayız!!! Böyle bir durumda bir nebzede olsa kendi kendimizin doktoru olacağız ki tedavi için gittiğimiz hekimlere daha iyi bilgi verebilelim, tedavimzi kolaylaştıralım. Bu düzeye ulaşabilmenin tek yolu bilgiyi paylaşmak ve birbirimizi eğitmektir.
Bilen bilmeyene anlatsın!!! Komşunuza arkadaşınıza söyleyin. Gelip okusunlar. Ya da siz onlara anlatın. Bende reaktif hipoglisemi var, insülin direnci var diyen herkes ŞEKER HASTASI ADAYI!!!!!
Karar verin! Şeker hastası olacak mısınız olmayacak mısınız? Şu aşamadan bu karar sizin!!! Çünkü bunları çoğunlukla geri döndürmek mümkün. Tedavi edilmeyen hipoglisemi insülin direncine döner. o da tedavi edilmezse şeker hastalığına dönüşür. Şeker hastalığı bir kez sazı eline aldı mı!!!!! sizi öldürene dek sürüm srüm süründürür!!!!
SEÇİM SİZİN!!!!

merhaba selen hanım. topiğinizi açtığınız günden beri takipteyim. yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım hep.
benim doyma hissim sofrada 1 saat yiyip içince ancak geliyor. doyduğumu çok geç anlıyorum yani. 1 saat çiğneme faaliyeti yapmazsam gözüm yiyeceklerde kalıyor. acıkınca direk tatlı gıdalara elim gidiyor. ve sürekli yemek hayaliyle 24 saatimi geçiriyorum.
kilom iyi ama dengeyi nasıl kuruyorum birde bana sorun. bazen çok takıntılı olduğumu düşünüyorum. takıntılı isanlardan hiç hoşlanmam. rahat olacağım artık diyorum bu seferde, 1 ay içinde pantolonlar sıkmaya başlıyor.
şu yaşıma kadar aladığım ben tamamen duygusal yiyiciyim.
insulin direncime baktırmalımıyım sizce?

Acaba peyniri tuzlu kategorisine mi sokup bu şekilde düşündüm ki :KK1: Peki yumurta yok değil mi şekerli olunca ? Malum evim yok benim şu sıralar ama evimize yerleştiğimiz gibi ilk denemelerimden birisi olacak bunu merak ettim. Dışarıda nasıl beslenebilirim Selen Hanım ? Sürekli ızgara yiyordum bugün snitzel tercih ettim ama yanlış yaptığımı da düşünerek yaptım bunu galeta unundan dolayı. Yalnız kızartma olarak pişirilmemiş.

Hiç duymamıştım bu aleti, vücudumuzun her bölgesini ayrı olarak mı ölçüyoruz ? Suyu çok seviyorum ve çok tüketiyorum fakat dönem dönem kabızlık problemi yaşayarak çok şişiyorum, örneğin şu an 10 günden beri tuvalete çıkamıyorum. Bu da vücutta ödem yapıyor sanırım, beslenmeme dikkat etmeme rağmen tartı sabitlendi resmen.

Hm22 bir ömürsün sen:) Yumurta keklerin bile içine giriyor:))) Yumurtasız nasıl krep -omlet yapıcaz? :)))).

Dışarda evet en iyi çözüm ızgara +salata. Galeta unu işi biraz bozmuş. kızartma olmamasından teğet geçmiş:))). Şinitzeli çok seviyorsan bol salata yiyerek bu galeta unu etkisini azaltabilirsin. Kural vücudu geç terkedecek sindirimi yavaş besinler seçmek. Yani şinitzel in yanında ben ayran da içerdim.

Hm22cim hep dışarda beslenirken bu peklik normal. Çünkü sebze yemekleri yok. Yani lif yok!!!! Yulaf ekmeği ve salataya yüklenerek çözsek? Hazır kavun zamanı, sabah bir dilim kavun ve bir bardak su denesek? salatana bir süre bol limon ve zeytinyağı koyalım. Tuvalet sorununu halledene dek.
Kesin bir çözüm yapalım sana hemen bir ev bulalım. Hadi ama bak bütün topik toplanıp kahveye gelicez:KK70::KK16:

SEÇİM SİZİN!!!!

merhaba selen hanım. topiğinizi açtığınız günden beri takipteyim. yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım hep.
benim doyma hissim sofrada 1 saat yiyip içince ancak geliyor. doyduğumu çok geç anlıyorum yani. 1 saat çiğneme faaliyeti yapmazsam gözüm yiyeceklerde kalıyor. acıkınca direk tatlı gıdalara elim gidiyor. ve sürekli yemek hayaliyle 24 saatimi geçiriyorum.
kilom iyi ama dengeyi nasıl kuruyorum birde bana sorun. bazen çok takıntılı olduğumu düşünüyorum. takıntılı isanlardan hiç hoşlanmam. rahat olacağım artık diyorum bu seferde, 1 ay içinde pantolonlar sıkmaya başlıyor.
şu yaşıma kadar aladığım ben tamamen duygusal yiyiciyim.
insulin direncime baktırmalımıyım sizce?

Merhaba Hayat Devam Edecek:) Hoşgeldin.)
Duygusal yiyici olman insülin direncin ya da reaktif hipoglisemin olmadığı anlamına gelmez. Acıkınca direkt tatlılara eli giden birine koş koş koş hemen açlık-tokluk şekerve insülin bakalım derim ben! bu tahlillerin sonuçlarına göre yön çizeriz!

hayatdevamedeceksüt092493 .!.:
canım loru derin dondurucda saklayabilirsin. ben öyle yapıyorum.

Öyle yapacağım canım artıj 2 3 günlük porsiyonlar halinde :KK1:

Hm22 bir ömürsün sen:) Yumurta keklerin bile içine giriyor:))) Yumurtasız nasıl krep -omlet yapıcaz? :)))).

Dışarda evet en iyi çözüm ızgara +salata. Galeta unu işi biraz bozmuş. kızartma olmamasından teğet geçmiş:))). Şinitzeli çok seviyorsan bol salata yiyerek bu galeta unu etkisini azaltabilirsin. Kural vücudu geç terkedecek sindirimi yavaş besinler seçmek. Yani şinitzel in yanında ben ayran da içerdim.

Hm22cim hep dışarda beslenirken bu peklik normal. Çünkü sebze yemekleri yok. Yani lif yok!!!! Yulaf ekmeği ve salataya yüklenerek çözsek? Hazır kavun zamanı, sabah bir dilim kavun ve bir bardak su denesek? salatana bir süre bol limon ve zeytinyağı koyalım. Tuvalet sorununu halledene dek.
Kesin bir çözüm yapalım sana hemen bir ev bulalım. Hadi ama bak bütün topik toplanıp kahveye gelicez:KK70::KK16:

Şeyy kem küm:KK1: Çok saçma olmuş cidden yahu:KK1: Snitzeli çok sevmekten değil de ızgara görmek istemediğimden en masum o geldi de tercih ettim. Salata da olabilirmiş ben de cacık olsun demiştim meyvenin yanında bile tercih ediyoruz diye.

Yulaf kepeğini sanırım süt ile tüketebilirim şimdilik. Normalde çok severek tüketiyorum kreplerde falan. Süt ile sevmesem de önceliğim sevmek değil bu konuda. Kavunu kaldığım yere çaktırmadan sokabilirsem olabilir ama üstünde çalışmam lazım bu konunun. Kepek daha kolay olacaktır. Salatayı da arttırabilirim çok severim zaten ama en güzeli gerçekten bana bir ev bulmak olacak. Her yerde evsizim diye geziniyorum resmen. Ahh bir evim olsun da ben size diyet yemekler yaparım güzel güzel ağırlarım.:KK16::KK16:

Bir de bugün dayanamadım bir bekunis içtim. Haftada veya 10 günde bir içsem sakıncası olur mu ?

Son düzenleme:
Merhaba Hayat Devam Edecek:) Hoşgeldin.)
Duygusal yiyici olman insülin direncin ya da reaktif hipoglisemin olmadığı anlamına gelmez. Acıkınca direkt tatlılara eli giden birine koş koş koş hemen açlık-tokluk şekerve insülin bakalım derim ben! bu tahlillerin sonuçlarına göre yön çizeriz!

canım evde şeker ölçüm cihazı var. geçen gün iftardan hemen once, su bile içmeden 18 saatlik açlık şekerimi ölçtük. 85 çıktı. yıllardır herkan verişimde açlık şekerime mutlaka baktırırım.82-85 arası bir değer çıkar hep.
önceden hep belli saatlerde saat 11 civarı tatlı birşey yerdim, yemediğim zaman gözlerim kararırdı. yiyince hemen geçerdi. sonar bu alışkalığımı düzelttim. şu an gözlerim kararmıyor. oruçta açlık aklıma hiç gelmiyor, ragat oruç tutuyorum. aşamüzeri enerjim düşmeye başlıyor tabiiki.
Istanbul da nerde insulin direncine baktırabilirim, bilginiz var mı acaba?

selen hanım cok teşekkür ederim yardımlarınız için
önerinize uyup listemi yapıcam.
ama aklıma takılan bişiy var bu ekmek cok değilmi 6 dilim hergün :KK43:
benide aranıza alıp gözetim altında tutarsanız cok sevinirim gercekten ihtiyacım var.:KK37:

Öyle yapacağım canım artıj 2 3 günlük porsiyonlar halinde :KK1:

Şeyy kem küm:KK1: Çok saçma olmuş cidden yahu:KK1: Snitzeli çok sevmekten değil de ızgara görmek istemediğimden en masum o geldi de tercih ettim. Salata da olabilirmiş ben de cacık olsun demiştim meyvenin yanında bile tercih ediyoruz diye.

Yulaf kepeğini sanırım süt ile tüketebilirim şimdilik. Normalde çok severek tüketiyorum kreplerde falan. Süt ile sevmesem de önceliğim sevmek değil bu konuda. Kavunu kaldığım yere çaktırmadan sokabilirsem olabilir ama üstünde çalışmam lazım bu konunun. Kepek daha kolay olacaktır. Salatayı da arttırabilirim çok severim zaten ama en güzeli gerçekten bana bir ev bulmak olacak. Her yerde evsizim diye geziniyorum resmen. Ahh bir evim olsun da ben size diyet yemekler yaparım güzel güzel ağırlarım.:KK16::KK16:

Bir de bugün dayanamadım bir bekunis içtim. Haftada veya 10 günde bir içsem sakıncası olur mu ?

Bekunise inşallah hiç ihtiyacın olmaz ama 10gün sorun yaşarsan gerçekten başka yol kalmıyor gibi. Şöyle söyleyeyim ne kadar az kullanırsan o kadar iyi. Dediğim gibi kepeğe öncelik verip çözelim bu işi. Salata ya da birz zeytinyağı ekleyelim.

Kavuna gelince odanızda küçük bile buzdolabı varsa şansın var. Efenim önce 1-2 saklama kabı alınır. sonra dışarıdayken de kavun alınıp saklama kaplarının içine doğranır.:KK1: Sonra yanımızda getirdiğimiz karton çantalardan birinin dibine bunlar yerleştirilir üzerine de gazete dergi kitap filan konulup paşa paşa odaya çıkarılır. Millette alışveriş ettin odana getiriyorsun sanır:KK70: (Öğrencilik yıllarımdan deneyimler)

Afiyet olsun efenim:KK56:

canım evde şeker ölçüm cihazı var. geçen gün iftardan hemen once, su bile içmeden 18 saatlik açlık şekerimi ölçtük. 85 çıktı. yıllardır herkan verişimde açlık şekerime mutlaka baktırırım.82-85 arası bir değer çıkar hep.
önceden hep belli saatlerde saat 11 civarı tatlı birşey yerdim, yemediğim zaman gözlerim kararırdı. yiyince hemen geçerdi. sonar bu alışkalığımı düzelttim. şu an gözlerim kararmıyor. oruçta açlık aklıma hiç gelmiyor, ragat oruç tutuyorum. aşamüzeri enerjim düşmeye başlıyor tabiiki.
Istanbul da nerde insulin direncine baktırabilirim, bilginiz var mı acaba?

Şifa hastaneleri bakıyormuş eğer sosyal güvencen varsa burada yaptırabilirsin. Bunun dışında zaten özel laboratuvarların tamamı bakar. Ama önemli olan Açlık ve tokluk değerlerine baktırman. Bunun için ilk sayfalarda nasıl yapılması gerektiini anlattım. Bir göz atarsan iyi olur.

selen hanım cok teşekkür ederim yardımlarınız için
önerinize uyup listemi yapıcam.
ama aklıma takılan bişiy var bu ekmek cok değilmi 6 dilim hergün :KK43:
benide aranıza alıp gözetim altında tutarsanız cok sevinirim gercekten ihtiyacım var.:KK37:

Memnuniyetle göz kulak oluruz sana değil mi hanımlar?

6 dilimi çok ya da az diyebilmek için senin metabolizma ölçümlerinin yapılmış olması gerekiyor. Ama dediğim gibi bizim durumuuzdaki insanlarda basit kalori hesapları çok işe yaramaz. 6 dilim çok lifli ekmek yersin gram almaz hatta verirsin, 6 dilim beyaz ekmek yersin hooooopppp yeni kilolara merhaba dersin!!!!. Bu nedenle miktarlar önemli olsa da odağımız bol lifli beslenmek. Glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmek! Bol su içmek. Proteinle beslenmeye ağırlık vermek. Bunu yapan zaten kilo verir.

sonuç: miktar çok demek yerine daha iyi bir lif kaynağı olacak bir ekmekle yediğini değiştir lütfen!

Afiyet olsun :KK56:

Şifa hastaneleri bakıyormuş eğer sosyal güvencen varsa burada yaptırabilirsin. Bunun dışında zaten özel laboratuvarların tamamı bakar. Ama önemli olan Açlık ve tokluk değerlerine baktırman. Bunun için ilk sayfalarda nasıl yapılması gerektiini anlattım. Bir göz atarsan iyi olur.

2 hamileliğimde şeker yüklemesi yapılmıştı. normal değer aralığında çıkmıştı. en son 3 yıl once yapılmıştı.

2 hamileliğimde şeker yüklemesi yapılmıştı. normal değer aralığında çıkmıştı. en son 3 yıl once yapılmıştı.

Sana şeker yüklemesi yapılmasına gerek yok:).

Açlık Kan şekeri en az 8 saat açlıktan sonra (bunu kolaylaştırmak için gece 10dan sonra birşey yiyip içmeyerek, sabah tercihen yarım bardaktan fazla su içmeden) hemen tahlilin yapılacağı yere gidilerek kan verilerek ölçülür.

Tokluk kan şekeri:
Açlık kan şekerini ölçtüğünüz aynı gün (ölçüm şartlarını mümkün olduğunca eşit tutmak için) aşağıda yazacağım kahvaltının ilk lokması ağza atıkdıktan tam 120dk sonra kan verilerek yapılır. 110 veya 130.dk da olmaz!!!!!!!!

Tokluk Kan Şekeri için Kahvaltı Menüsü

1 tam simit
1dilim peynir
3-4 zeytin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

ne eksik ne de fazla yenecek!!!! Portakal suyu sıkılarak hazırlanmış olması şart! hazır almak olmaz!!!! geceden sıkıp yanınızda götürebilirsiniz. İçine ek şeker vb konmayacak!!!!

Bu ölçümleri eminim bütün sağlık ocaklarında yaparlar. Eğer evinizde ya da bir yakınınızda ölçüm cihazı varsa siz de yapabilirsiniz. Eğer ölçümlerinizi bana söylerseniz sizlere yardımcı olurum arkadaşlar.
DİKKAT!!!! BU KAHVALTI MENÜSÜ ŞARTTIR!!!! DIŞINA ÇIKILAMAZ!!!!
Fazla geliyor olabilir 1 günlük zorlayınız!!!(Ben kendi ölçümümü yaparken öyle yapıyorum)

Bu ölçümü yaparken tercihen yanında açlık ve tokluk insülin değerlerinin yapılması da çok iyi olur.Bir çok insanda reaktif hipoglisemi insülin direnci ile birlikte seyrediyor. Onun tanısını koymanın tek yolu da insülin değerlerini ölçmek.

1-Peki Hm22 doktor sonuç olarak Cushing Sendromu var dedi mi?

Saç dökülmesi troid sonunundan ortaya çıkıyor olabilir. Adet düzensizliği de yine troid sorunlarında ortaya çıkabilir. Hatta bu hormonal düzensizlikler hipoglisemiye de yol açabilir. Tüm bunların bir düzene girmesi için 3 ay kadar bir süreye ihtiyaç var Hm22.

2- Sağlık ocağında kolayca yaptırabileceğin bir tahlil var. Gel sen biz sana onu yaptıralım. Açlık ve tokluk kan şekeri ölçümleri.

Açlık Kan şekeri en az 8 saat açlıktan sonra (bunu kolaylaştırmak için gece 10dan sonra birşey yiyip içmeyerek, sabah tercihen yarım bardaktan fazla su içmeden) hemen tahlilin yapılacağı yere gidilerek kan verilerek ölçülür.

Tokluk kan şekeri:
Açlık kan şekerini ölçtüğünüz aynı gün (ölçüm şartlarını mümkün olduğunca eşit tutmak için) aşağıda yazacağım kahvaltının ilk lokması ağza atıkdıktan tam 120dk sonra kan verilerek yapılır. 110 veya 130.dk da olmaz!!!!!!!!

Tokluk Kan Şekeri için Kahvaltı Menüsü

1 tam simit
1dilim peynir
3-4 zeytin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

ne eksik ne de fazla yenecek!!!! Portakal suyu sıkılarak hazırlanmış olması şart! hazır almak olmaz!!!! geceden sıkıp yanınızda götürebilirsiniz. İçine ek şeker vb konmayacak!!!!

Bu ölçümleri eminim bütün sağlık ocaklarında yaparlar. Eğer evinizde ya da bir yakınınızda ölçüm cihazı varsa siz de yapabilirsiniz. Eğer ölçümlerinizi bana söylerseniz sizlere yardımcı olurum arkadaşlar.
DİKKAT!!!! BU KAHVALTI MENÜSÜ ŞARTTIR!!!! DIŞINA ÇIKILAMAZ!!!!
Fazla geliyor olabilir 1 günlük zorlayınız!!!(Ben kendi ölçümümü yaparken öyle yapıyorum)

Bu sonuçları aldığımızda daha net şeyler söyleyebiliriz.
sağlıkla:KK16:

Selen Hanım, doktor benden 6. Ayımda şeker yükleme testi istediğinde reddedip, bu mix meal testini mi yaptırmam lazın? O şekerli sıvının bebeğime zararı olur mu? Bu şeker yükleme testi yerine mix meal ( verdiğiniz menü gibi) test yapılabilir mi?İkisinin de işlevi aynı mıdır? Bir de bu şeker yüklene testinde aynı yenek testinde oldupu gibi yarın saatte bir şeker ölçümü yapıyorlar mı? Çok soru sordum, kusura bakmayın. 😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

X