Bal şimdi saçımı başımı yolacağımmm
. Bir haftada 2 kez yükleme nasıl yani????? Ben yılda bir kez ürke çekine istiyorum hastalarımdan!!!!
Çünkü vücudunuza bu kadar baskı yaparsanız küstüm ben oynamıyorum!!! der ve sizi desteklemeyi bırakır.
Ayrıca sana tek yasak olan şeker!!!! Çukulata değil!!!! Şekersiz çukulata yiyebilrisin!!! Şu an bir süpermarketin kendi markasıyla ürettiği şekersiz çukulata bu konuda çok iyi. Ya da tercih ettiğin bir tatlandırıcı ile birlikte kakaolu süt hazırlayıp içebilrisn. Biz de yasak yok çözüm var
Bilgi güçtür. Bizler şu anda dünyada en sık görülen hastalıktan muzdarip insanlarız. Bu hastalıktan iyileşsek bile çok kısa süre sonra tekrarlaması içten bile değil. Böyle bir durumda kendi hastalığımızı idare edebilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip olmaz zorundayız!!! Böyle bir durumda bir nebzede olsa kendi kendimizin doktoru olacağız ki tedavi için gittiğimiz hekimlere daha iyi bilgi verebilelim, tedavimzi kolaylaştıralım. Bu düzeye ulaşabilmenin tek yolu bilgiyi paylaşmak ve birbirimizi eğitmektir.
Bilen bilmeyene anlatsın!!! Komşunuza arkadaşınıza söyleyin. Gelip okusunlar. Ya da siz onlara anlatın. Bende reaktif hipoglisemi var, insülin direnci var diyen herkes ŞEKER HASTASI ADAYI!!!!!
Karar verin! Şeker hastası olacak mısınız olmayacak mısınız? Şu aşamadan bu karar sizin!!! Çünkü bunları çoğunlukla geri döndürmek mümkün. Tedavi edilmeyen hipoglisemi insülin direncine döner. o da tedavi edilmezse şeker hastalığına dönüşür. Şeker hastalığı bir kez sazı eline aldı mı!!!!! sizi öldürene dek sürüm srüm süründürür!!!!
SEÇİM SİZİN!!!!
merhaba selen hanım. topiğinizi açtığınız günden beri takipteyim. yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım hep.
benim doyma hissim sofrada 1 saat yiyip içince ancak geliyor. doyduğumu çok geç anlıyorum yani. 1 saat çiğneme faaliyeti yapmazsam gözüm yiyeceklerde kalıyor. acıkınca direk tatlı gıdalara elim gidiyor. ve sürekli yemek hayaliyle 24 saatimi geçiriyorum.
kilom iyi ama dengeyi nasıl kuruyorum birde bana sorun. bazen çok takıntılı olduğumu düşünüyorum. takıntılı isanlardan hiç hoşlanmam. rahat olacağım artık diyorum bu seferde, 1 ay içinde pantolonlar sıkmaya başlıyor.
şu yaşıma kadar aladığım ben tamamen duygusal yiyiciyim.
insulin direncime baktırmalımıyım sizce?