- 2 Temmuz 2014
- 27
- 3
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
Geçer bunlar sayılı gün çabuk geçerrrr ( ay bizim smileylerimizde niye nota işareti yok? şarkı söylediğimizi nereden bilecekler* neyse idare ediverin hanımlar)
Hoşgeldin Samanyolu:)
Ciyakkkkkk diye bağıracağım şimdi!!!!!!
Kansızlığın var mı? Bu da kilo vermeyi zorlaştırır.
Sonuç: Oruç tutmayı bırakıyorsun!!!!! Diyetisyenin doğrultusunda beslenmeye devam ediyorsun. Menülerini protein ağırlıklı düzenlemesini rica et. Bol su içmeye devam ederken taze ananası ( şekersiz kurtulmuş ananas ta olur. kuruyemişçilerde oluyor bazen). Kansızlığın olup olmadığını öğrenip bana bildiriyorsun:)
Sağlıkla
Dr Selen
Hoşgeldin Megabitli,
Polikistik Over'le insülin direnci kolkola giderler ne yazıkki. Polikistik over (PCO) in tamamen geçmesi mümkün olmadığından insülin direncinden de ömür boyu kurtulman pek mümkün değil. Ancak iyi tespit etmişsin, uzun süreli kullanımlarda bazen doz ayarı gerekebiliyor. Hatta ben bazen farklı ilaç firmalarınkini sırayla kullandırıyordum ki bu etki görülmesin.
Çok öenmli birşeyi burada yeri gelmişken açıklamak istiyorum. Tartı üzerinde kilolarınızın azalması her zaman yağ kaybettiğiniz anlamına gelmediği gibi, artması ya da değişmemesi de yağ artışı anlamına gelmez. Bunun için vücudun yağ, protein, su kompozisyonunu ölçen tartılar kullanmak gerekir.
İnsülin Direnci olanların kilo vermesi zaten diğerlerine göre yavaş oluyor. Üzerine bir de hacimli olan yağ ı kaybedip daha az ama hacimsiz olan (1 kilo pamuk, 1 kilo kurşun örneği) kası artırıyorsan ki dileğimiz de bu, beden olarak incelir ama kilo olarak daha az azalabilirsin. Tanita ve Inbody denilen cihazlarla ölçüm yapılarak bunları ayırt etmek mümkün. 4 saatlik açlık ve susuzluk sonrası ölçüm yapılması önemlidir.
Günde 30 dk tempolu yürüyüşle tedavini desteklemeni öneririm
İyi haberlerini duymak dileğiyle
İş görür mü Selen Hanım ? Verdiğiniz bilgiler ve sevimli kişiliğiniz ile artık yakından takipçilerinizdenim.
Evet hanımlar yarın sabah kahvaltı da ne var?
Mesela Ispanaklı Omlet'e ne dersiniz? İçine de lor koysak? Sabah sabah ıspanağı kim yıkayacak diyenlere benim yıkayıp kurutup dondurduğum ıspanaktan gönderebilirim
1 porsiyon için
2 yumurta
1 silme yemek kaşığı yulaf kepeği
1 silme yemek kaşığı lor ya da Armola peyniri
Ben bol ıspanaklı sevdiğimden buzluktan dolu bir avuç ıspanak (çözdürmeden)
Armola koyduğumdan tuz koymuyorum. Kardeşim yemez yemez ben pişirnce pul biber yoğurt filan koyup bana ortak oluyor
Hepsini karıştırıp fındık kadar tereyağ erittiğim teflon tavada pişiriyorum.
Afiyet Olsun
Not: Bana şunu ye bunu yeme dediklerinde kısa süre sonra sıkılıp aradan kaçırmaya başlamıştım. Bu nedenle sizlerle tarifler paylaşıp işi kolaylaştırmak istedim. ne dersiniz?
Glifor ve benzer ilaçların hipoglisemiye iyi geldiğini düşünmüyorum çevremde de kullananlar var ama memnun değiller,annem şeker hastası glifor kullanımı nedeni ile hastanelik olmuştu,pankreası çılgına döndürmüş bu ilaç,herkeste aynı yan etkiyi yapmıyordur belki ama anında dr kesti ilacı.Şeker hastası olmadan beslenme düzeni ile bu düzeyde tutabilsek ne mutlu
Selen Hanım değerli bilgileriniz için teşekkürler.Dün diyetisyende randevum vardı 65.6 kiloya inmiştim 63 kilo benim için yeterliymiş daha fazla verme dedizaten menülerimiz protein ağırlıklı bu şekilde ve sık beslenerek kilo vermeye başladım birde sanki mayalı ürünlerden uzaklaşınca kilo vermem hızlandı...ilk fırsatta ananası kuru ve yaş olarak tüketicem zaten çok severim...
Size bazı sorularım olacak izninizde
--Ben hiç normal yoğurt tüketemiyecek miyim
--Hipoglisemi geçermi,glucobuy ilacını Dr 1 yıl kullan keseriz demişti doğrumu yoksa kullanmam mı gerekir,diyetisyen devam et diyor - şaşırdım imdat
--Kan sayımımda Ferritin 11.8 çıkmış .Hmg 13.2 aile hekimi
Ilaca gerek yok dedi diyetisyenim kullanmalısın dedi arada kaldım
Oruç konusuna gelince
kesinlikle haklısınız da hipoglisemiyi kimse önemsemiyor,ama şimdiye kadar hiç bu yıl kadar zorlandığımı hatırlamıyorum..
Topiği dikkatle tekrar okuyorum notlarımı alıyorum hele kek tarifine bayıldımmm ilk fırsatta yapıcamdeğerli bilgileriniz için çok teşekkürler...
Dallidacım doktorundaki tahlilleri görünce bir yorum yapmak daha doğru olacak. Anlattıkların reaktif hipoglisemiyi çağrıştırıyor. Belki aynı zamanda insülin direnci de vardır.
Ekmek olarak ne yiyorsun?
Senin şu atıştırmaları benim kekle bastırsak? Denemeni rica ediyorum. Tahlillerini görünce daha detaylı yardımcı olabilirim
Selen Hanım; sizce ev tipi, yağ ve kas oranını ölçen tartılar güvenilir mi ?
Ev tipi tartıları bırak bazen doktor muayenehanelerindeki özel tartılar bile yanlış ölçebiliyor. Ama her halükarda bu konuda (vücut kompozisyonunu ölçme ) dünyada en iyi kabul edilen 2 marka var. Tüm ciddi kuruluş ve hekimler bu iki markadan birini seçerler.
Bunlardan biri Tanita diğeri de Inbody dir. Türkiye'de de bu cihazların sık kullanıldığını görüyorum.
Inbody'nin yok ama Tanita'nın ev tipi cihazları var.
AMA HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ:
Bu ölçümleri nasıl yaptığınızdır!!!! En az 5 saatlik açlık ve susuzluktan sonra (1 damla bile su içmeden) ölçüm yapılacak yere gidiyorsunuz. Hatta bir önceki ölçümünüzle günün aynı saatinde olmanızda yarar var. Mümkün olan en çıblak halinizle ayaklarınız tartının üzerindeki ayak yerlerine gelecek şekilde çıkıyorsunuz. 1 santimlik bir fark bile sonucu etkiler. Yaşınızı ve boyunuzu ölçüm yapan kişiye tam doğru haliyle söylüyorsunuz!!!!! (son sn 2cm uzamayın lütfen!!! kimsenin umrunda değil 1.60 ya da 1.62 olmanız ya da 40'ı geçmiş olmanız) İncecik olunca zaten 5 yaş genç görünüyor zaten.
Eğer çok stressliyseniz, hava yağmurlu elektirkli filansa boşuna zahmet edip ölçülmeyin büyük ihtimal zaten yanlış çıkar. Çünkü cihaz dokuların elektirk iletkenliğini ölçerek bir hesap yapıyor. E siz "elektrikliyken" yaptığı ölçümün gerçeği yansıtması mümkün değil.
Sağlıkla
En baştan okuya okuya geliyorum Selen Hanım, ne güzel bir başlık olmuş bu böyle. Bu tarifi ıspanak bulunmaya başladığı gibi denemek istiyorum. Lor peyniri 2-3 gün içinde ekşimeye başlıyor. Bunun için bir yönteminiz var mı ? Malum evde 2 kişiyiz, eşim ayna yılda bir tadına bakar lorun, ben ise 500 gramı 15 günde ancak bitirebiliyorum, her aldığımda ziyan olmasına kıyamadığım ve çoğu kedi de beğenmediğinden dolayı lor dönemine ara vermiş bulunmaktayım.
Afiyet olsun Hm22:) Bizde de benden başka lor yiyen olmaz. Dediğin gibi 2-3 günde bir gidip 100gr alayım olmuyor. Ben aldığım gün 2-3 günlük porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine pay ediyorum. Ve buzluğa koyuyorum. Bittikçe bir gece önceden buzluktan buzdolabı kısmına indiriyorum. Ertesi güne hazır oluyor.
Ispanakları da bazen üşenip marketten hazır donmuşlarından alıyorum:) Fena olmuyor.)
Bu aralar regl olmak üzereyim. Şeker çukulata diye mızırdanıyorum resmen. Bu nedenle bu sabah bu omleti ıspanaksız yaptım veüzerine toz tatlandırıcı serptim:) Hayat kurtardı diyebilirim56:
Sağlıkla
Siz harikasınız diyetisyenim il dışına yerşeşecekmiş maalesef dün son gidişimdi,kilo koruma konusunda yardımınıza ihtiyacım var şu 2 kiloyu vereyim de..Gerçekten kilo nasıl korunur yani hergün mutlaka spor yapıyorum mayadan dolayı sizin gibi yulafla yaptığım kreplerim var genelllikle sabah ve öğen yerim akşam ekmek yemem saat 8 den sonra yemek yeme alışkanlığım yok...çikolata falanda tüketemiyorum artık çok tatlı geliyor...tatlı olarak sizin kekinizi yapıcam harika bir araöğün olur...
Kefiri bilir misiniz bana tahlil yapan yerde keçi sütü ile kefir yapabilirsin dediler sanırım yoğurt ile olan mayadan farklı bu konuda ne düşündüğünüzü öğrenmek isterim,kefirin tadını çok sevmiyorum ama kalsiyum eksikliği olacak diyende korkuyorum zaten erken menopoz sebebiyle ilaç kullanıyorum...
Merhaba Selen hanımekmek olarak çavdar ekmeği yiyorum :)evet,kesinlikle kekinizi deniyeceğim normalde aralık ayında doktora kontrole gitmem lazım,ama bu defa eylül ayında gitmeye karar verdim :)sonuçları alınca sizi tekrar rahatsız edeceğim :)
Bir sorum daha olacak :) yaşım 39..bu yaşlarda D vitaminin değerleri ne kadar olmalı? benimki 24 çıktı...doktorum iyi diyor...ama bir yerlerde okudum ki normali 90 mış....:18: aydınlatırsanız sevinirim
Sevgi ile kalın....