Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Glifor ve benzer ilaçların hipoglisemiye iyi geldiğini düşünmüyorum çevremde de kullananlar var ama memnun değiller,annem şeker hastası glifor kullanımı nedeni ile hastanelik olmuştu,pankreası çılgına döndürmüş bu ilaç,herkeste aynı yan etkiyi yapmıyordur belki ama anında dr kesti ilacı.Şeker hastası olmadan beslenme düzeni ile bu düzeyde tutabilsek ne mutlu

Geçer bunlar sayılı gün çabuk geçerrrr ( ay bizim smileylerimizde niye nota işareti yok? şarkı söylediğimizi nereden bilecekler* neyse idare ediverin hanımlar)

İş görür mü Selen Hanım ? Verdiğiniz bilgiler ve sevimli kişiliğiniz ile artık yakından takipçilerinizdenim.

Selen Hanım değerli bilgileriniz için teşekkürler.Dün diyetisyende randevum vardı 65.6 kiloya inmiştim 63 kilo benim için yeterliymiş daha fazla verme dedizaten menülerimiz protein ağırlıklı bu şekilde ve sık beslenerek kilo vermeye başladım birde sanki mayalı ürünlerden uzaklaşınca kilo vermem hızlandı...ilk fırsatta ananası kuru ve yaş olarak tüketicem zaten çok severim...
Size bazı sorularım olacak izninizde
--Ben hiç normal yoğurt tüketemiyecek miyim
--Hipoglisemi geçermi,glucobuy ilacını Dr 1 yıl kullan keseriz demişti doğrumu yoksa kullanmam mı gerekir,diyetisyen devam et diyor - şaşırdım imdat
--Kan sayımımda Ferritin 11.8 çıkmış .Hmg 13.2 aile hekimi
Ilaca gerek yok dedi diyetisyenim kullanmalısın dedi arada kaldım
Oruç konusuna gelince
kesinlikle haklısınız da hipoglisemiyi kimse önemsemiyor,ama şimdiye kadar hiç bu yıl kadar zorlandığımı hatırlamıyorum..
Topiği dikkatle tekrar okuyorum notlarımı alıyorum hele kek tarifine bayıldımmm ilk fırsatta yapıcamdeğerli bilgileriniz için çok teşekkürler...

Selen Hanım; sizce ev tipi, yağ ve kas oranını ölçen tartılar güvenilir mi ?

En baştan okuya okuya geliyorum Selen Hanım, ne güzel bir başlık olmuş bu böyle. Bu tarifi ıspanak bulunmaya başladığı gibi denemek istiyorum. Lor peyniri 2-3 gün içinde ekşimeye başlıyor. Bunun için bir yönteminiz var mı ? Malum evde 2 kişiyiz, eşim ayna yılda bir tadına bakar lorun, ben ise 500 gramı 15 günde ancak bitirebiliyorum, her aldığımda ziyan olmasına kıyamadığım ve çoğu kedi de beğenmediğinden dolayı lor dönemine ara vermiş bulunmaktayım.

Psknescim,
ilaç verilecek hasta var, verilmeyecek olan var. Baştan beri söylüyorum. Hekimler eğer ezbere ilaç vermiyorlarsa (sormayın verende var ne desem onlara bilmemki)
Ayrıca her ilaç herkese olmaz!!!!! Senin dediğin glifor zaten hipoglisemide ilk seçenek değildir. Buradan ilaç adı telaffuz etmek istemiyorum ama şunu bilki hipoglisemiye çok gerekirse başka ilaç verilir.

Ve evet ilaçların herkeste aynı etkiyi yapması için hepimizin birbirimizle 5iz, 6tız yada dünya nüfusu 6 milyarsa 6milyarız olup birbirimizin genetik kopyası olmamız lazım. Dolayısyla bana yaptığı etkiyi sana, öbürüne yaptığını da bana yapmıyor. Bu etkileri ilacı kullanmadan bilmek günümüz teknolojisiyle mümkün değil. Ama bir zaman gelecek kişiye özel ilaç tasarlayabileceğiz. eh bir 50 yıl sabreniz lütfen

Herkese ilaç olmadığı gibi bazılarımız da ilaçsız olmuyor. Dediğin gibi keşke sadece düzenli beslenmeyle halledebilseydik. Ancak öyle durumlar oluyorki,o hastaya aman diyorum sakın ilacı bırakmayın. Bunu ömür boyu kullanmanız 6 ayda bir de tahlil yaptırmanız gerekli.

Hipoglisemi sandığımızdan ve doktorların farkında olduğundan daha sık görülen bir durum. Ne kadar ciddi bir durum olduğununda birçok meslektaşım dahil kimse farkında değil. Hekim arkadaşlar açlık kan şekeri normalse başka birşeyi umursamıyor bile. Bir de şu tahlil kotası durumu varya. Bazı hastanelerde bir seferde 6 dan fazla kalem tahlil istenemiyormuş!!!! isteyen hekimi mimliyorlarmış! E hipoglisemi tanısı koyduracak olan tokluk kan şekeri tetkiki de güme gidiyor o zaman!!!

Bir dokun bin ah işit oldu galiba

Sağlıkla

ara ögünlerim tam olmuyo malesef
aslında yeme düzenim yok
sabah kahvalrım 2 dilim tam buğday ekmegı peynir zeytin
ara bazen süt bazen hiç bişey

ölen 2 dilim tam buğday ekmegi
kek cukulata

süt

aksam gece 10 da yiyebiliyorum

aslında listem şöle
sabah
kepekli sandaviç ekmeği
2 kk peynir ve ya 1 kk peynir 1 yumurta
5 zeytin veya 2 ceviz

ara 1 meyve 1 bardak süt

öğlen
1 kepekli sandaviç ekmegi
tavuk veya köfte salata yogurt

ara yarım paket lıght bisküvi süt

aksam 8 yk sebze veyaz sandaviç ekmeği arası tavuk salata yogurt

gece süt

ama cocuklar ikiz ve 2 yaşındalar listeye bi türlü geçemedim bu arada her öğun ekmek cokmu acaba
1 adat kepekli sandaviç ekmeği 2 dilim ekmege eşit

Samanyolucum ne güzel haber 2,5 kilocuk kalmış sonuca. Ama şimdi en önemli sürece geliyorsun! "KORUMA PROGRAMI" . bunun için de bir 3 ay diyetisyenine devam etmeni öneririm. Ama düşünmüyorum dersen özelden yaz bana lütfen.
- Sorun normal yoğurt tüketmen değil. O besine verdiğin cevap. Eğer yapabiliyorsan hiç normal yoğurt yeme derim. Ama insan tarafım diyorki: eeee gezmeye gidince nolcek? ona özel kimse hazırlamaz? hem ya çok canı isterse? Burada dengeyi kurmak sana kalıyor samanyolu. Abartmadan nefsini köreltecek kadar ye. Baktın yine şişkinliklerin başlıyor. O zaman uzak durursun.
- Samanyolucum tedavi ettiğim 500 hastadan 2sinin hipoglisemisi geçti. Diğerleri kan şekerlerini dengeleyip dikkat etmek üzere hayatlarına devam ettiler (ben dahil). Ayrıca geçse bile yatkınlığımız devam ediyor. Yani yenileme riski var. Bunun anlamı da ömür boyu beslenmemize dikkat edeceğiz!!!!!

-İlacını kesmeni tavsiye etmem. zaten 1 yıl kullan yeter diyenlere de gıcığım!!!!!!! . Neden? Tahlil yaptırıp bakmadınki durum nasıl? Nereden biliyorsun artık ihtiyaç olmadığını????. Tahlil sonuçlarına göre belki ilaç miktarı azaltılabilir. Bazısında tamamen kesersin. Ama dediğim gibi kontrol etmek lazım!!!!!

- Bana söylediğin sonuçlara göre kansızlığın yok. Ama demir depoların boşalmış. Bundan sonra takviye etmezsen yavaş yavaş kansızlığa doğru gidersin. Strateji şu olacak: Demirden zengin besinlerle besleneceksin! Yeşil gördüğün herşeyi ye. Rokayı demetiyle ye mesela:). Yeşil mercimek ohh yazın zeytinyağlı pişirim bol limon sıkıyorum üzerine. dolaptan çıkarıp buzzz gibi! Afiyet olsun! Bu şekilde 3 ay devam. 3 ay sonra tekrar tahlil. Bu tahlil sonuçlarında eğer hemoglobinin düşmüşse anlıyoruzki hafif düzeyde ilaç takviyesi lazım. (çünkü muhtemelen besinlerden yeterince alınamamış olur).

Başka soruların varsa lütfen çekinme. Ben zaten topiği bu nedenle açtım. Birlikte çözelim diye

Sağlıkla

Siz harikasınız diyetisyenim il dışına yerşeşecekmiş maalesef dün son gidişimdi,kilo koruma konusunda yardımınıza ihtiyacım var şu 2 kiloyu vereyim de..Gerçekten kilo nasıl korunur yani hergün mutlaka spor yapıyorum mayadan dolayı sizin gibi yulafla yaptığım kreplerim var genelllikle sabah ve öğen yerim akşam ekmek yemem saat 8 den sonra yemek yeme alışkanlığım yok...çikolata falanda tüketemiyorum artık çok tatlı geliyor...tatlı olarak sizin kekinizi yapıcam harika bir araöğün olur...
Kefiri bilir misiniz bana tahlil yapan yerde keçi sütü ile kefir yapabilirsin dediler sanırım yoğurt ile olan mayadan farklı bu konuda ne düşündüğünüzü öğrenmek isterim,kefirin tadını çok sevmiyorum ama kalsiyum eksikliği olacak diyende korkuyorum zaten erken menopoz sebebiyle ilaç kullanıyorum...

Son düzenleme:

Merhaba Selen hanım ekmek olarak çavdar ekmeği yiyorum :)evet,kesinlikle kekinizi deniyeceğim normalde aralık ayında doktora kontrole gitmem lazım,ama bu defa eylül ayında gitmeye karar verdim :)sonuçları alınca sizi tekrar rahatsız edeceğim :)
Bir sorum daha olacak :) yaşım 39..bu yaşlarda D vitaminin değerleri ne kadar olmalı? benimki 24 çıktı...doktorum iyi diyor...ama bir yerlerde okudum ki normali 90 mış....:18: aydınlatırsanız sevinirim
Sevgi ile kalın....

Selen Hanım; sizce ev tipi, yağ ve kas oranını ölçen tartılar güvenilir mi ?

Ev tipi tartıları bırak bazen doktor muayenehanelerindeki özel tartılar bile yanlış ölçebiliyor. Ama her halükarda bu konuda (vücut kompozisyonunu ölçme ) dünyada en iyi kabul edilen 2 marka var. Tüm ciddi kuruluş ve hekimler bu iki markadan birini seçerler.

Bunlardan biri Tanita diğeri de Inbody dir. Türkiye'de de bu cihazların sık kullanıldığını görüyorum.

Inbody'nin yok ama Tanita'nın ev tipi cihazları var.

AMA HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ:

Bu ölçümleri nasıl yaptığınızdır!!!! En az 5 saatlik açlık ve susuzluktan sonra (1 damla bile su içmeden) ölçüm yapılacak yere gidiyorsunuz. Hatta bir önceki ölçümünüzle günün aynı saatinde olmanızda yarar var. Mümkün olan en çıblak halinizle ayaklarınız tartının üzerindeki ayak yerlerine gelecek şekilde çıkıyorsunuz. 1 santimlik bir fark bile sonucu etkiler. Yaşınızı ve boyunuzu ölçüm yapan kişiye tam doğru haliyle söylüyorsunuz!!!!! (son sn 2cm uzamayın lütfen!!! kimsenin umrunda değil 1.60 ya da 1.62 olmanız ya da 40'ı geçmiş olmanız) İncecik olunca zaten 5 yaş genç görünüyor zaten.

Eğer çok stressliyseniz, hava yağmurlu elektirkli filansa boşuna zahmet edip ölçülmeyin büyük ihtimal zaten yanlış çıkar. Çünkü cihaz dokuların elektirk iletkenliğini ölçerek bir hesap yapıyor. E siz "elektrikliyken" yaptığı ölçümün gerçeği yansıtması mümkün değil.

Sağlıkla

Anlıyorum Selen hanım, bu avmlerde vücut analizli ölçümler, kocaman bir yalandan ibaret o zaman. Biz aynaya baktığımızda verdiğimiz kilodan daha çok incelme var ise bunu yağ kaybı olarak değerlendirebilir miyiz ? Bir de ödem durumumu anlamak için elimin üstüne parmağım ile bastırıyorum. oluşan beyazlık 5-10 saniye kalıyor ise ödem olarak değerlendiriyorum, sizce doğru bir yöntem mi ? Ya da vücudumuzdaki ödemi kendimiz nasıl anlayabiliriz ?

Afiyet olsun Hm22:) Bizde de benden başka lor yiyen olmaz. Dediğin gibi 2-3 günde bir gidip 100gr alayım olmuyor. Ben aldığım gün 2-3 günlük porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine pay ediyorum. Ve buzluğa koyuyorum. Bittikçe bir gece önceden buzluktan buzdolabı kısmına indiriyorum. Ertesi güne hazır oluyor.
Ispanakları da bazen üşenip marketten hazır donmuşlarından alıyorum:) Fena olmuyor.)

Bu aralar regl olmak üzereyim. Şeker çukulata diye mızırdanıyorum resmen. Bu nedenle bu sabah bu omleti ıspanaksız yaptım veüzerine toz tatlandırıcı serptim:) Hayat kurtardı diyebilirim56:

Sağlıkla

Selen Hanım çok meşgul ettim konuyu kusura bakmayın lütfen, tek tek tüm cevaplarınız için teşekkür ederim. 1 ay sonra 5 kg verdim diye bildireceğim umarım size.

Tadlandırıcı fikri de hiç fena değil ama ben biraz tatlı tuzlu karışımı konusunda ön yargılıyım.

Samanyolucum Erken Menapoz dedin kulaklarım dimdik oldu!!!! Kaç yaşındayken oldu?

Kefiri bilirim, çok yararlı olduğunu da bilrim ama ben de tadını sevmem. Sadece kalsiyum için kefir içiyorsan bence gerek yok. Ama bağışıklık sistemine süper bir destek olduğu inkar edilemez.

Yoğurt ve Kefir mayası haliyle farklı mayalar. Ancak yapılan testte bunu ayrı ayrı değerlendirmiş ve duyarlılığını ölçmüş olabilirlermi diye düşündüm. Özetle sağlıklı yorum yapabileceğim kadar bilgi yok Samanyolucum. Testi yapan yere tekrar sorma şansın var mı?

Gelelim Kilo Korumaya:
tüm hanımlar kulaklrınızı açınız!!!!!

Kilo korumada en çok izlenen ve kabul gören 2 yöntem vardır:
1- Diyet programındaki listede verilen yiyecek miktarları yavaş yavaş artırılarak hastanın aldığı kalori de yükseltilir. Kişinin yaşına ve bedebin durumuna göre uygun görülen ideal kaloriye göre basamaklı olarak artış planlanır. Hastaya da aman "çok" kaçamak yapma, kilo alırsan da hemen diyet listene dönüp o kiloyu ipin ucunu kaçırmadan ver diye de sıkı sıkı tembihlenir!!!! İşte bu söylediğim 3 aylık dönem, bu ayarlamaların yapıldığı adaptasyon dönemidir.

2- Hasta hafta içi sıkı sıkı diyetini yaparken haftasonu serbest yeme (istediğini ye ama miktarı abartma) düzenine geçer. Bunu özellikle çalışan bireylerin tercih ettiğini görüyoruz. Çünkü zaten çalışma hayatlarında bir düzenleri var diyeti yapmakta zorlanmıyorlar. Haftasonu da aileleriyle birlikte olduklarında her istediklerini yiyorlar. Bunda da yine birey kilo alırsa verene dek sıkı şekilde listesine geri dönüyor.

Hangisi en iyisi diye sorduğunuzu duyar gibiyim
En iyi uyum sağladığınız sizin için en iyisidir arkadaşlar. Hangisini uygularken zorlanmıyorsanız , kendinizi diyette hissetmiyorsanız , en az hangisinde kaçamak yapma ihtiyacı hissediyorsanız o en iyisidir.

Sağlıkla

Dallidacım, Çavdarın demir eksikliği yaptığına dair son dönem şüpheler var. (kesin değil). Bunu dönüşümlü olarak yulaf ekmeği -köy ekmeği yapsan nasıl olur?

Estafurullah rahatsızlık filan değil. şunun şurası elele verdik birlikte çözüme yürüyoruz.!

Vit D3 değerin normal görünüyor ama güneşlenerek üretimini arttırmanı tavsiye ederim (ilaç kullanarak değil. ) Kışa en iyi böyle hazırlanılır

Sağlıkla

Size kesinlikle katılıyorum Selen hanım.Bundan 2 sene önce baygınlık,açlık hissi nedeni ile annemin seker ölçme cihazı ile sekerimi kontrol ederek seker düşüklüğü olduğum kanısına vardım.Devlet hastanesine gittim, şeker yüklemesi için 2-3 kez kanım alındı doktor sonuçlarımın iyi olduğunu(sen de şeker meker yok) tatmin olmadıysam endokrine gitmem gerektiğini söyledi. Üniversitenin endokrin uzmanına gittim o da önce seker yüklemesi yapıp insülin direncime bakılması gerektiğini söyledi bu sefer sabah 8 den öğlen 1 e kadar damar yolum açık halde kan alındı..( Bu arada açken şeker yüklemesi için verilen glikoza bayıldım bildiğimiz mevlitlerdeki limonata:) hatta hemşire çoğu kişinin midesinin bulandığını söyleyince şaşırdım içine limon da sıkmıştı ohhh mis gibi içtimmm nasıl kendime geldim bi iyi geldi ki o limonata bana:) 2.saatten sonra hastanenin bahçesinde yerlerde sürünerek yürümeye başladım şekerim 34 e düşmüştü hiç bu kadar acıktığımı bilmem.Sonuçlara baktı ve hiç bu kadar insülin direnci yüksek biri ile karşılaşmadım dedi dr,ilaç vermiyorum diyetisyene gönderiyorum diyerek sevgili meslek aşığı diyetisyen hanıma gönderdi beni. Yüzüme bile bakmadan hasta psikolojisinden bihaber bi diyetisyen hanım, bana ştandart şeker hastalarına verdiği diyet listesi fotokopisini verdi,başka hiçbir bilgi vermedi.Ki ben hipoglisemi hakkında pekte az bilgiye sahiptim o dönem.Sadece çikolatayı sordum ne kadar yiyebilirim diye minik bir parça dedi günde mi dedim hayırrrrr haftada 1 deyince benim dünyammm karardı:)) her gün çikolata tüketen biriydim o şeker yüklemesine kadar. Yalnız şöyle bir durum var ben 2 sene öncesine kadar hayatımda böyle bir kilo olmadım tatlıyı çikolatayı seven biri olarak.2 sene önce antibiyotik kullanımım sonucunda saklanmış olan hipoglisemimin ortaya çıktığını düşünüyorum tetikledi.İlaçlar önce bağırsaklarımı bozdu sonra da aşırı acıkma içimin kıyılması,yorgunluk baş gösterdi.1 haftada 2 kez şeker yüklemesinin ardından tombik tombik etrafta dolanan yorgun hımbıl birine döndüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…