Aminnn canim benim kimseler yasamasin zor bi sinav maddi seylerin yeri bi sekilde doldurulur ama bu cok cok farkli ama Rabbimiz var inancimiz tam Allahin izniyle o ol desin onune dunya gecmek istese yine olur.. ben hep soyle derim varligiylada yokluguylada Allahim sinamasin cunku varliginda daha zor kaldirip atamazsin ne evlatlar var anneyi babayi olduruyo allahim ne verirse hayirlisini versin belkide bu bizim firsatimiz Rabbimiz hayirlisini verecek bizlere ve bu yolda bize sabirla bekletiyo ❤ kolay kazanilan hic biseyin nefis tasiyan insanoglunda degeri yok cunku..Evet evladın varlığı yokluğu her türlüsü imtihan... çok hassas bir konu hele de kadınlar için... anneler için... Rabbim kolaylaştırsın inşaallah hepimize.
En iyisini yapiyosun bende incir kuru uzum filan siparis vermeyi dusunuyorum o sekilde yoksa aktarlarda satilanlarin disinda beyaz beyaz biseyler oluyo oda cok zararliymis korusun curumesin diye kimyasal oda bi nevi..Öyle her şeyde tarım ilacı var ilaçlı gübre var... gdolu yem var.... var da var. Benim bulduğum çözüm işte organik çiftliklerden internet üzerinden sipariş metodu. Tabi fiyat farkı çok oluyor ama ben de başka yerlerden kısıp parayı oraya veriyorum işte.
Yaa bilmiyordum. Bazen görüyorum markette satılan kuru incirlerin üzerinde beyazlık. O da mı kimyasalmış yani... iyi ki söyledin. Benim aldıklarımın üzerinde yoktu ama bundan sonra daha dikkat ederim iyi oldu öğrendiğim Allah razı olsun.En iyisini yapiyosun bende incir kuru uzum filan siparis vermeyi dusunuyorum o sekilde yoksa aktarlarda satilanlarin disinda beyaz beyaz biseyler oluyo oda cok zararliymis korusun curumesin diye kimyasal oda bi nevi..
Evet imtihan bu da. Sabredip atlatacağız inşaallah. Bizimkisi gerçekten zor ama elbet bir hayır vardır bunda da. Ben düşünüyorum da hayatımıza düzen geldi. Ben bu konularda hiç bişey bilmiyordum. Çok zararlı besleniyorduk. O halde çocuğum olsa onu da aynı şekilde beslerdim ve ne hastalıklar görecektik belki de. Şimdi ama çok bilinçliyim bu konuda. Hem kıymetini de çok iyi anladım. İki çocuk olsa belki şikayet edecektim şimdi öyle değilim. Vardır elbet bir hayır...Aminnn canim benim kimseler yasamasin zor bi sinav maddi seylerin yeri bi sekilde doldurulur ama bu cok cok farkli ama Rabbimiz var inancimiz tam Allahin izniyle o ol desin onune dunya gecmek istese yine olur.. ben hep soyle derim varligiylada yokluguylada Allahim sinamasin cunku varliginda daha zor kaldirip atamazsin ne evlatlar var anneyi babayi olduruyo allahim ne verirse hayirlisini versin belkide bu bizim firsatimiz Rabbimiz hayirlisini verecek bizlere ve bu yolda bize sabirla bekletiyo ❤ kolay kazanilan hic biseyin nefis tasiyan insanoglunda degeri yok cunku..
Kesinlikle katiliyorum..bizde oyle hamur isleri kahvaltilarda su borekleri filan kendimiz gibi cocuklarda hasta olacakti belkideEvet imtihan bu da. Sabredip atlatacağız inşaallah. Bizimkisi gerçekten zor ama elbet bir hayır vardır bunda da. Ben düşünüyorum da hayatımıza düzen geldi. Ben bu konularda hiç bişey bilmiyordum. Çok zararlı besleniyorduk. O halde çocuğum olsa onu da aynı şekilde beslerdim ve ne hastalıklar görecektik belki de. Şimdi ama çok bilinçliyim bu konuda. Hem kıymetini de çok iyi anladım. İki çocuk olsa belki şikayet edecektim şimdi öyle değilim. Vardır elbet bir hayır...
Maşallah yani.. kesinlikle her konuda gamsız olan kazanıyor. Biz kılı kırk yarıp yiyenler içenler hamile kalamadık.Arkadasim pcos lu istedigini yedi icti abur cubur hic eksik etmedi ustune 70 kilo 2 yil klomen derken innofolic ve klomenle hamile kaldi ikinciye bi de yetmedj 3 ay dogumdan sonra bi daha hamile kaldi şans mıdır nedir bilemiyorum kafadan atmak en buyuk destek ama bu da çok zor biseylerle kafa dagitmak gerek ugrastikca hamile kalmak icin psikoloji dibe gidiyo gercekten bunu anladm
Aynen ayda bir ya tüketiyoruz tavuk ya tüketmiyoruz.Canim yedigimiz her sey hormonlu seker yeme un yeme et yeme ne yiycez baklagillerin bile dogal degil gubresi ilac sıkıyolar dogallik diye bisey yok marul filan hep hormonlu yesilliktede var biz ne yiycez ?? Hele tavuklara yorum dahi yapamiyorum
Tabiki hatta bana da surekli derdi abur cubur ve şeker olmazsa yapamam o kadar yiyip nasil hamile kaldi anlamis degilim ben ise yemek artik hayal gibj oldu 57den 50 kiloya dustm ne yazikki hala olmadiMaşallah yani.. kesinlikle her konuda gamsız olan kazanıyor. Biz kılı kırk yarıp yiyenler içenler hamile kalamadık.
Canim ben 20 kilo verdim de baksana kalsamda devami gelmiyo bi yerde bi sorun var anlayamadim insanlar alkol sigara hamileyken bile iciyo Allah korusun tabii gayet normalde doguruyo bizmi yanlistayiz yoksa onlarmi bilemiyorum iyi bi endokrin mi bulsam diye dusunmeye basladim artik ayrica kiloyla hic alakali degil tabi bunyeden bunyeye fark eder muhakkak bizim aileden bi kadin abartisiz 100 kilo kac sene ugrasti birakti sonra kendiliginden kalmis haberi yok yani bu isler birazda kismet kimi cabuk kaliyo kimide benim gibi senelerce bekliyo ugrasiyo..insallah hepimize bir gun o fun dunya gozuyle nasip olur da koklariz yavrularimiziTabiki hatta bana da surekli derdi abur cubur ve şeker olmazsa yapamam o kadar yiyip nasil hamile kaldi anlamis degilim ben ise yemek artik hayal gibj oldu 57den 50 kiloya dustm ne yazikki hala olmadi
Evet canim endokrine gitmeni tavsiye ederim haberim yokken insulin direncim cikti ve 1 aydir ilac iciyrm duzensizlesen adetim bu ay 1 gun gecikmeyle oldu yumurta tembelligi denildi pco denildi bilemiyrm psikoloji bence cok onemli ama bosvermek bu isin en zor tarafi benim hormonlar yuksekti simdi duzeldi ama gebelik yok aslan pencesi iciyrm klomen kullanicam adet olunca dozu yuksek kullanicagimi soyledi doktor ama dozu yukselterek hamile kalan cok kisi oldu birde bu sekil deneyecegimCanim ben 20 kilo verdim de baksana kalsamda devami gelmiyo bi yerde bi sorun var anlayamadim insanlar alkol sigara hamileyken bile iciyo Allah korusun tabii gayet normalde doguruyo bizmi yanlistayiz yoksa onlarmi bilemiyorum iyi bi endokrin mi bulsam diye dusunmeye basladim artik ayrica kiloyla hic alakali degil tabi bunyeden bunyeye fark eder muhakkak bizim aileden bi kadin abartisiz 100 kilo kac sene ugrasti birakti sonra kendiliginden kalmis haberi yok yani bu isler birazda kismet kimi cabuk kaliyo kimide benim gibi senelerce bekliyo ugrasiyo..insallah hepimize bir gun o fun dunya gozuyle nasip olur da koklariz yavrularimizi❤
Canim yazdiklarina bende cok cokkkk katiliyorum bende 4 senede 2 kere hamile kaldim ve ikisindede kalbi durdu..adet duzensiz her turlu semptomu var yedigim ictigime o kadar dikkat ediyorumki su bile oldu artik cevremde o kadar dikkat ediyosun ama hala hamile kalamadin yuruyus yapiyorum sporu aksatmiyorum ama nafile takmayan 100 kilo olup litrelerce kola icen insanlar hamilede kaliyo o kiloyla pes diyorum artik diyecek soz kalmadi biraz kendimi toparlayim ama sistemli yapicam her seyi insallah kurler spor hepsini sistemli olarak yapicam Allahtan tabiiiİlk adetimi orta 2 de oldum.
O günden beri hiç düzenli adet olmadım.
Ya ilaçlarla oldum yada dkh ile.
evlenirken bi doktor kontrolünde pko olduğumu öğrendim.
4.5 sene olmadı çocuğumuz.
Beraberinde kilo, insülin direnci başladı. Ailede benden başka kimsede yok pko.
Herkesin adeti düzenli, herkes ilk istediği ay hamile kalır.
Kıl tüy erkek gibi bitek bende var. Anne karnında fazla maruz kalmaktan bahsediyor yazı.
Annemde bilinçli bir kadındır.
Hamileliğinde asla takviye bile kullanmamış. Herşeyin 26 sene önce sağlıklı olanını, doğal olanını tüketmiş.
Bakıyorum bütün sebepleri eliyorum.
Bana nerdrn geldi bu bela anlamış değilim.
Bıktım bu durumdan, vücudumun erkek gibi kıllı olmasından, adet gecikmeleri aylarca olmamaktan,
Pko nun yarattığı depresyon hallerinden, tembellikten dayak yemiş gibi uyanmaktan.
26 yaşında sağlığım 60lı kadınlar gibi.
Kolum başım ayrı sorunlar çıktı.
Ben anlamıyorum gerçekten.
Gram dikkat etmeyenler, umrunda olmayanlar.
Yok arkadaş bu hastalık yok.
100 kilo olup saniyesi saniyesine adet olanlar var.
Kilolarca abur cubur yiyip hem zayıf hem sağlıklı olanlar var.
Ben senelerdir bu işleri araştırıp en iyisi olsun diye uğraşanlardanım.
1 gram yol katetmiş değilim.
Allaha bin şükür 4.5 sene sonra bitkisel bir kürle hamile kaldım.
En ufak sorun yaşamdan gebelik geçirdim. (gebelik şekeri harici)
2 yaşında bebeğim.
6 aydır 2. İstiyoruz ama yok.
Ne adet oluyorum.
Ne hamile kalıyorum.
Bıktım gerçekten bıktım