Popüler Konu Dr. Felice Gersh, PCOS SOS adlı kitabın özeti.

tam bir inatçı pkosluyum.
hayatımda ilaçsız hiç regli olmadım aylarca.
uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım.
ama kilolu değilim hiç hatta zayıfım
salı buraya yazdığımdan beri kullandıklarım:
sabah kahvaltıda 5 damla d vitamini
kahvaltıdan sonra miyositonol
akşam yemeğinden sonra folik asit
gece yatmadan önce yoğurtla probiyotik.
bunu düzenli yapmaya başladım ve cuma günü regli oldum!
kendiliğinden hayatımda ilk kez

sizce neyin faydasini gordunuz tam olarak inositolun mu?

D vitamin kesinlikle eksik oluyo zayifta kiloda olsan bende tam pkos um aileden Gelen cocuk konusunda sikinti yasiyorum tabi farkli nedenlerde mevcut..ama Benim tavsiyem spor un seker ve refine edilmis tum gidalar paketli butun urunler Dr.Can var YouTube bakabilirsiniz o diyoki hatta kimsayal urunlerden sampuandan bile uzak durum sabunla yikanin o derece cunku vucut hassas zaten..ama suanki aklim olsaydi daha o 15 li yaslarimda duzenli spor yapardim

Ayrica inofolic combi kulaniyorum bende gunde 1 eger bki 25 ustunde olanlar 2 doz seklinde aliyo bunu. D vitamini be multivitamin omepavm kullaniyorum bende..kitapta yazilanlar yurtdisi mensei buradaki imkanlari degerlendiriyoruz artik napalim

hayır çünkü geçen yıl aynı ilacı kullanmıştım bir dönem fayda sağlamamıştı
bence d vitamini
ve katkısal gıdalar tüketmemeye özen gösterdim.
şekeri hayatımdan çıkardım
harika gercekten.. masallah.. benim de aklimda sekersiz unsuz hayat ama buyuk bir mesele.. kararli olmak ve hazirlanmak lazim kahvaltida ne yerim diye duusunuyorum unlu mamuller olmadan zor biz turklerin kahvaltisi.. prenatal vitamin aliyorum icinde yeteri kadar d vitamini vardir diye dusunuyorum. bu ara iki kilo aldim o bile fark ediyor. dengede tutmak lazim. ben de kimyasali bayadir cikardim hayatimdan sampuan yuz yikama sabunu deterjan hep icerigi temizleri secmeye calisiyorum.

merhaba fsh im 11.9 cikti burada bu konuya bir sey diyor mu bakmaya gelmistim

Çok sevindim çok güzel bir haber gerçekten de.
Benim son durumum o adetten sonra şimdiye tekrar yumurtlama olmalı ve adet gelmeliydi ama gelmedi, arada yine lekelenmelerim oldu. Bir günde düzelecek bir şey değil tabi ki. Yola devam :)

Evimde temizlik ve kişisel bakım ürünü olarak sirke, karbonat, limon, gliserinli sabun ve hindistan cevizi yağı dışında hiçbir şey bırakmadım :) Şimdi elimdeki gliserinli sabunlar bitince zeytinyağlıya geçeceğim. Gliserinli .ok iyi köpürtüyordu ve mutfakta bulaşık deterjanı yerine kullanıyordum, şimdi bakalım zeytinyağlıda neler olacak...

Ayrıca biz ekmeğe aşırı düşkündük. Biz yaptıysak herkes ekmeksiz kahvaltı yapar diye düşünüyorum ki illa çeşit arayan biriyseniz internette güzel fikirler var mercimek unuyla nohut unuyla vs. Ama ben hiç uğraşmıyorum onlarla. Yumurtayı haşlayıp yanına salata peynir zeytin ile bir kahvaltı çıkarıyorum, bazen menemeni kaşık kaşık da yiyoruz. Her şey alışkanlık...

merhaba fsh im 11.9 cikti burada bu konuya bir sey diyor mu bakmaya gelmistim
Artı polikistik over de varsa FSH ı hiç düşünmeyin.Hatta piko olmasa bile... Benim bi ay 9 diğer ay 3 çıktı. PKO iyileştikçe hormonlar kendinden iyileşiyor. Vücutta olan her şeyin bir sebebi var. Bizim vazifemiz hormonları azaltıp arttırmak değil, sağlığımızı iyileştirip hormonların kendiliğinden nasıl düzeldiğini izlemek

Benimde en yuksek 10 cikmisti fsh. Dedigin gibi kilo vermek beslenmeyi duzenlemek isin esas temeli.orn ben eskiden kasimi aldirirdim 2 gun icinde cikardi (kilom 84ken) sonra ben azmettim tani biraz gliforunda etkisi oldu bidr gebelik kaybi yasadim sonra azimle 67 kiloya dusunce o kaslar normal insandaki gibi 10 gunde filan cikmaya basladi..

gercekten oyle.. esim ekmege cok duskun ben gecen gun iki yumurta hasladim bol domates salatalik maydanoz peynir bol zeytin.. ekmeksiz yedim.. aksamina yine nohut yemegi kiymali ekmeksiz kasikladim yogurtla.. arada kucuk bir kurabiye attim agzima onun disinda o gun unsuz ekmeksiz gecti aslinda.. oyle mercimek unu nohut unu degisik lezzetlerle de kanmaz esim hoslanmaz.. en iyisi sekeri unu kesmek.

iki dr bana genc kizken ve evliligin ilk yilalrinda pko demisti.. biri tr de doktor biri yurtdisinda.. ama kist yok. regl gec veya erken geliyor bir sekilde simdi.. iki yil once gelmemisti de bana pko demisti dr. sonra cok spor yaptim saglikli yasamaya calistim takviyeler derken geliyor bir sekilde.. henuz hamile kalamasam da 8-9 aydir.. simdiki doktorsa pko deyince pek prim vermedi.. kim dedi vs dedi.. regl geliyor her ay bir sekilde dedi.. butun testleri pko var mi gormek icin mi istedi bilmem testesteron ust sinirda ve fsh yuksek. ama bende yenice ogrendim ki fsh her ay degisen bir seymis.. omega ve probiotic aliyorum yumurta kalitesini arttiriyormus.. cevaplar icin tesekkurler.

Kızlar gunaydin
Benim ilk baş adetin 3.günü hormon tahlili yaptırmam 1 sene öncesi flan doktor normel demişti ama sona muayene olduğum yumurta tembelliğine benziyor dedi sonra da pko. Sonra adetlerimde duzensizlesti hafif tüylenme ve yüzümde büyük ve acıyan deri altı sivilce bana encok sıkıntı verenler biri nasıl geçecek bilmiyorum
Yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum daha başka ne yapmalıyım. .
Adet kendim oluyordum ama birkaç sefer maalesef ilaçla adet oldum.
Yüzüm sivilce den çukur çukur oldu aynaya bakınca moralim çok bozuluyor ..
Bir çözüm varsa söyleyin cildine ye gitsem ilaç sürsem fayda eder mi Yuzume . Yada soğan kürü pko ya fayda eder mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…