• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dr. Evren HELVACI

Valla ne yalan soyliyim kizlar forumda yazilan ilk gun agrisindan cok korkuyordum hatta bi ara vazgecmeyi bile düşünmüştüm acaba benim agri esigimmi yuksek diycem ama yani hic mi agri olmaz:) çünkü kızlar cok ağrı oluyo fln yazinca bilemedim:) neysededigim gibi tek ssıkıntım ağır geliyorlar:))) yürürken elimle altına destek yapıyorum bide yanlardan koluma deyiyo cok tuhaf geliyor:-) benim boyum 170 ya herkes normal diyorda ben daha dolgun istiyirdum sanki birde sislikler inicek daha kas alti oldugu icin ezilecek neyse bi iyilessinde öyle bakalım:))

Maşallah deee:)

canım ıns bakalım yarın gorusmeye gıdıcem haberdar edrım senıde.suyunda ıyı haberlerını aldım cok sewındım hersey ıyı gecmıs cokta memnunumus agrısıda yokmus oh daha ne :)

Ararsın beni. Ne diycek merak ediyorum çünkü:)oglumu uyutuyo olursam acamam ben sana dönerim. Haydi gamzeee!!! Sıra sende:)

Valla ne yalan soyliyim kizlar forumda yazilan ilk gun agrisindan cok korkuyordum hatta bi ara vazgecmeyi bile düşünmüştüm acaba benim agri esigimmi yuksek diycem ama yani hic mi agri olmaz:) çünkü kızlar cok ağrı oluyo fln yazinca bilemedim:) neysededigim gibi tek ssıkıntım ağır geliyorlar:))) yürürken elimle altına destek yapıyorum bide yanlardan koluma deyiyo cok tuhaf geliyor:-) benim boyum 170 ya herkes normal diyorda ben daha dolgun istiyirdum sanki birde sislikler inicek daha kas alti oldugu icin ezilecek neyse bi iyilessinde öyle bakalım:))

Bayılıyorum böyle pozitif hastalara :)) Maşallah maşallah diyelim,kendi kendine nazar vereceksin,yapma böyle :nazar: Bende ameliyattans onra ellerimle göğüslerimi tutuyordum sürekli.Sanki düşecekler,biri çarpacak gibi hissediyordum.Aslında alakası yok ama çok bekledik,zor kavuştuk cicilerimize,koruma içgüdüsü tabi :21: Boyun uzunmuş ama sadece boyun uzunluğuna göre tercih edilmiyor protez büyüklüğü.Kilo,omuz yapısı,kalça genişlgi yani vücut hatlarına görede belirleniyor bu büyüklük..Çok büyük bir protez değil evet,nasıl duracağını çok merak ediyorum doğrusu..Önemli olan senin mutlu olman,beğenmen tabi :29: Çok mutlu olacağın,komplikasyonsuz bir süreç dilerim canım :54:

Teklifini kabul ettim sorularını yaz yanıtlarım irtibata geceriz:) bu sayfayıfa takip et fikir acısından ..
İyi geceler

yalnız bnm msj sayım 50 olmadı özelden yazamıyorum): daha çok var dolmasına malesef. teşekkürler bu arada davetimi kabul ettiğin için

Bayılıyorum böyle pozitif hastalara :)) Maşallah maşallah diyelim,kendi kendine nazar vereceksin,yapma böyle :nazar: Bende ameliyattans onra ellerimle göğüslerimi tutuyordum sürekli.Sanki düşecekler,biri çarpacak gibi hissediyordum.Aslında alakası yok ama çok bekledik,zor kavuştuk cicilerimize,koruma içgüdüsü tabi :21: Boyun uzunmuş ama sadece boyun uzunluğuna göre tercih edilmiyor protez büyüklüğü.Kilo,omuz yapısı,kalça genişlgi yani vücut hatlarına görede belirleniyor bu büyüklük..Çok büyük bir protez değil evet,nasıl duracağını çok merak ediyorum doğrusu..Önemli olan senin mutlu olman,beğenmen tabi :29: Çok mutlu olacağın,komplikasyonsuz bir süreç dilerim canım :54:

Cok büyük değil ama vücuduyla süper orantılı olmuş ben gördüm:)zaten daha büyüğü de olmamış.. Güle güle kullan:)

Kizlar moralimi cok bozuk ameliyattan sonea baktigimda gozume yine kucuk gelmisti ama annem iyi olmus diye diye beniduzeltmisti sislikler indikce kuculmeye basladi suan verdigim paraya aciyorum yine dekoltem olmayacak cok mutsuzum b cup ssutyen dolmuyor ki ben c ve d arasinda dusunuyordum hangisini yaptirsam diye:(( sporcu sutyenin üstünden baktigimda en ufak bi meme göstergesi yok oysa ustten bakılınca belli olsun diye birde yuvarlak tercih etmistim:( yine uzun bi sure para biriktirip daha büyük bir protezle degistirme karari verdim:(

üstten baktığında öyle durması şuanda çok normal heleki birazcıkta ayrıksa göğüslerin, yumuşadığı zaman çok daha farklı görünecek ve ameliyattan hemen sonra nerdeyse herkes senin gibi hissediyo merak etme :)
birazcık zaman ver onlara, çok güzel olacaklardır eminim. 3-4 ay sonra yine beğenmiyo olursan o zaman düşünürsün 2. ameliyatı, ki zaten sığabilecek boyut buysa zaten çocuk doğurup birazcık esneyene kadar yapacak bişey yok sanırım.. üzülme lütfen, birazcık sabret sadece :29:

Birazcikmiiii resmen birii anyayaa digeri konyaya bakiyor:))) ortadan kamyon gecer o kadar ayrik elimle birlestirmeye çalışıyorum bir milim bile oynamıyor:))) tmm eski haline gore iyi ama o kadar da para verdim:))) yuz üstü yatamiyorum neyse karamsar olmayayim herşey guzel olacak:) 3-4 ay gecer mii yaa suan destekli sutyen taksam denemek icin herhangi birsey olurmu?

Birazcikmiiii resmen birii anyayaa digeri konyaya bakiyor:))) ortadan kamyon gecer o kadar ayrik elimle birlestirmeye çalışıyorum bir milim bile oynamıyor:))) tmm eski haline gore iyi ama o kadar da para verdim:))) yuz üstü yatamiyorum neyse karamsar olmayayim herşey guzel olacak:) 3-4 ay gecer mii yaa suan destekli sutyen taksam denemek icin herhangi birsey olurmu?

tatlım geçmiş olsun.ben olmadım ancak inş.olacgm.mayıs ayında olma kararı aldm.şuan doktorlarla görüşyrm.doktorların tamamı bana ilk başta ayrık olcak dedi,yumuşadıkça ve masajlarla ortaya gelcek dedi (ameliyat olan arkadaşlar daha iyi bilir tabiki ben doktor bilgilerimi paylaşyrm sadece nacizane) o yüzden ayrık diye düşünme şuan.hem ayrık olması senin gögüs kafesinin arasındaki kemik kalınlıgıyla alakalıymş.sana doktorun o konuda dedi? bana geneli ince dedi mesala.gerçi film fln çekmdn nasil anlyrlar bilmyrm ama doktorluk böyle birşey demekki.sen şimdi güzel düşün güzel olcak herşey.evren hanıma yaptıranlar genelde sonuçtan memnun.sana küçük ya da ayrık diye düşünmek için çok erken.az sabır.kasların esnemesini bekle.hem 6 aydan önce tekrar operasyon geçiremezsin.

ben sadece natrella markasını hıc duymamsıtım herkes mentor kullanıyordu forumdakı bılgılerı okuyunca mentor nagor natrella hepsının aynı kalıtede oldugunu anlayabıldım daha once bır bılgım olmadıgı ıcınde giz81 ıle bunu paylasmıstım zaten.kesınlıkle baska markaları kotuledıgımız asla dusunulmesın.sonucta doktor kımın gogusune hangısı gıdıyorsa yada hangı markayı tercıh edıyorsa onu kullanıyor bunda yanlıs anlasılıcak bır durum yok sanırım.hepsını kendı gogusumuzde denesek bıle belkı aradakı farkı bızım anlamamız cok zordur emınmkı.kullanılan markalar hakkındakı bılgılerı okuduktan sonra fda onaylı olan herhagı bır marka sahsen benı tatmın edecektır dıye dusunuyorum :)

Selam Papatya,
Ben de 2 ay önce operasyon geçirdim, benimkilerin markası mentormuş ameliyattan önce bunları hiç konuşmamıştık doktorumla, acaba aralarında ne gibi farklar var ?

Su24 cum. Gecmis olsun oncelikle. Yazip yazmama konusunu dusundum ama yazamadan duramayacagim.Gogus arasindaki ayriklikla ilgili cok bir degisim beklememelisin.Yuvarlak protez damlaya gore Biraz daha gogus arasinin ayrik olmasina sebep oluyor.Bunun yani sira onceden de ayriklarsa protezle birlikte bu ayriklik daha belirginlesiyor, bunu inan seni uzmek icin yazmiyorum, ama beklentini cok yuksekte tutmamani rica etmek icin yaziyorum.Tekrardan gecmis olsun

Tam boyutundan bugün memnun kalmıştım bigun beğeniyorum bigun beğenmiyorum nasıl is bilemedim:s yahuuu sen simdi niyee oylee dedin peki bunu bana doktorum nedensoylemedii bilseydi ddamla yaptirirdim yine üzüldüm suan:((((

Selam Papatya,
Ben de 2 ay önce operasyon geçirdim, benimkilerin markası mentormuş ameliyattan önce bunları hiç konuşmamıştık doktorumla, acaba aralarında ne gibi farklar var ?

merhaba cılek hıcbır fark yok burada arastırıp okumalarımla ogrendıgım kadarıyla sadece hepsı marka olarak ayrılıyor ama kalıte ve saglık acısından hepsı aynı ıslevde ıcınız rahat olsun hepsı sıklıkla tercıh edılen protezler.

Tam boyutundan bugün memnun kalmıştım bigun beğeniyorum bigun beğenmiyorum nasıl is bilemedim:s yahuuu sen simdi niyee oylee dedin peki bunu bana doktorum nedensoylemedii bilseydi ddamla yaptirirdim yine üzüldüm suan:((((

Diyorum ya seni uzmek icin yazmiyorum bunlari. Gozumle gordugum sonuclar uzerine yaziyorum.Benim bir yakinim da gogus buyutme ameliysti oldu ve Uc boyutluda doktor once yuvarlak koydu sonra damla koydu.Biz damlanin araligini daha cok begendik. Bunun uzerine doktor da damlanin araligi daha Iyi kapadigini soyledi. Bir de yapragin Ilk operasyonu dual plandi ikincisi subfacia idi. Ikinci operasyonda o aralik daha yajindi. Isin ozu vucudun onceki Durumu, kullanilan malzeme ve yontem olusacak aralikta onemli. Beni yanlis anlamani istemem, hayal kirikligi yasamaman icin yaziyorum bunlari.Tekrar gecmis olsun

Gögüs arası ayrıklığı senin göğüs kafesinin arasındaki kemiğin kalınlığı ile alakalı bir durum.Protez ile bu aradaki mesafe yakınlaştırılamaz.Yakınlaştırılmaya çalışılırsa meme uçların iyice dışarıya doğru bakar ve meme dokunun başladığı çizgiyi aşacağı içinde kenarlardan protezi hissetme gibi sorunlar yaşarsın.. Ancak ve ancak biraz büyük bir protez kullanılırsa ve ileriye doğru çıkıntısı olan bir protez olursa sütyenle göğüsler yakınlaştırılabilir.O da çıplakken yine ayrık durur,meme ucuna doğru yakınlaşır,gögüs kemiginedeki ayrıklık yine olur..Örneğin elle yaklaştırılan ortası ayrık bir göğüs modeli $gogus.jpg Ameliyat öncesi hafif ayrık olan göğüsler biraz dolgun bir protezle ameliyat olursa göğüsler biraz yakınlaşabilir,bunun gibi.. $GS-BYT~1.JPG Biraz yumuşamalarını beklemen gerek,hiçbir ayrık göğüs zamanla yakınlaşamaz,ancak yumuşadıkça sütyenlerle ve elle birleştirilip hareket ettirilebilir.Sonuçta o aradaki kemiğe yapışık deriyi ayıramazsın öyle değilmi?

Damla protez bana göre yuvarlak proteze göre doğru ebat kullanıldığı takdirde daha yakın durur..Mantıkende öyle bence çünkü yuvarlak protez damla proteze göre iki göğüs arasındaki mesafeyi daha iyi kapatır ve ortadaki protezin dolgunluğu hacmi damlaya göre daha dolgun olduğu için sütyen gibi altta bir desteğe muhtaç olmadan daha dolgunluk verir :34: Bu da benim şahsi fikrim,gördügüm tüm sonuçlarda bu yönde :34: Endişe etme,ben sadece biraz daha büyük bir protez kullanılsaydı daha mutlu olacakmışsın gibi hissettim.Ama bilemiyoruz tabi,sonuçta ameliyatta deneniyor ve doktorun kararına kalıyor iş :31: Keşke o anda görüp seçim yapma şansımız olsa..

Su ne kadar acelecisin daha ilk kontrolüne bile gitmedin.. Yüz üstü yatanazsın hatta daha sırt üstü bile yatma... Ayrıklık da senin meme yapınla alakalı... Sana herseyi sor öğren öyle karar ver demiştim ablacım..şimdiden destekli sütyen diyosun,bir araya gelmiyolar diyosun ee cok normal sert meme bitisemez!!zorlama garipleri.. Daha büyüğü sana olmamışki takmamış olda doktorun takardı bu seferde protez elime geliyo hiç dopal değil diye yakınırdın... Yine de sen bilirsin ben burdan sana hep yazdım.. Ama sen yeterince anlatıp konuşmadın sanırım..

Hakkında hayırlısı olsun.. Ama senin kemik yapınla hiç bir doktor oynayıpta memelerini birleştiremez bilgine...

Bu arada ben artık foruma girmiycem burdan da yaziyim... Yardımlarımın sınucundan memnun olmayan insanlarda çıktı olanlarda... Ama ben küçücük bir mutsuzluğu bile üstüme alınıyorum ve vicdanen rahatsızlık duyuyorum..Üstüme düşen yardımları yaptım benim gibi yardımcı cok da insan var zaten..

Herkese sevgiler..
Mutlu olmanız dileğiyle...

Back