• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dr. Evren HELVACI

su benimde yapımdan dolayısıyla ayrık ve bence bu protezle düzeltilebileecek bir şey değil her tarafından destekli 1-2 cup büyüten sütyenler var onlardan kullanırsın cok özel günlerde falan bence bozma moralini hiç yoktan iyidir :34:

Göğüs yapısı ameliyattan önce de ayrıksa ameliyat da yapılan masajlar da bunu pek değiştirmiyor, ama bu mutsuz olmak için bir sebep değil ki biraz fazla detaya giriyosunuz sanki:26:dua edin sağlığınıza birşey olmasın:nazar:

Ya ben cok aceleci davraniyorum galiba buda henuz onlara tam alisamadigim icin diye düşünüyorum çünkü bi bakıyorum çok memnunun çok mutluyum bi bakıyorum şöyle olmuş böyle olmuş begenmiyorum 2 ay dolana kadar yorumlarimi burdan yazmiycam:))

Gizem abla seninle alakali olan bir durum yokki ortada niye öyle düşünüyorsun ayrica is doktor kismina gelirse bence evren hanim mükemmel bir doktor hele ki çekilen ağrının kaslara zarar vermeyle doğru orantılı olduğunu öğrenince ne kadar iyi bir doktor olduğunu birkez daha anladım çünkü dedigim gibi ilk günden beri en ufak bir ağrı cekmedim kiiii beni kan tutar tahliller icin kan alirken bile 3 hemsire oldu basimda:))) ameliyathaneye girer girmez korkumdan surekli bana taktiklari herseye one bune acicakmi soyle olucakmi derken bayan en sonunda ben seni en iyisi uyutayim dedi ve canim da cok kiymetledir elimi kessem oturur ağlarim acidan düşünun yani:)

Ne kdar ilk baslarda yok küçük olmus bilmem ne desemde aslında evren hanim vucuduma uyum saglayacak en dogal protezi koymus .

Ben dikislerimi gormedim hic ama annemin soyledigime gore ( annem de meme buyutme ameliyatı oldu arti babam doktor annem muaynanede sürekli ona yardimci oldugu için az cok anlar ) cok kucuk bir alan kesilmis ve annemin deyisiyle boncuk dizer gibi ince ince mükemmel dikmis söylediğine gore hic iz kalmayacakmis vs vs vs.

Sonuç olarak o su bu fark etmez ameliyat olmayi düşünen varsa evren hanima gözü Kapalı ameliyat olabilir stop:))

Bu arada suan memislerimi cok seviyorum stop:)

Suuu,huu huuu..Bizim sana yazdıklarımızıda okuyormusun?? Bazı şeyle yazıyorsun bizlerde sana bazı cevaplar yazıyoruz ama ne bir beğeni,ne bir teşekkür falan hani kendi kendinemi takılıyorsun,bizi takmıyorsun falan hani anlamadım ben ? Öyleyse söyle yazmayalım hani takıl öyle..Bir yazdığın diğer yazdığınada uymuyor.Bir mutlusun beğeniyorsun bir beğenmiyorsun! Valla kusura bakmada yazamadanda duramadım hani..Stop :))

Son düzenleme:
Begenmedigim okumadigim anlaminami geliyor:) hyr okuyorum yazdıklarım bir cevapnniteliğinde aslinda ama olmamismi:)

Bu arada telefondan giriyorum öyle beğen butonu fln yok:)

Ben brdan yazmis olan ve yazacak olan arkadaslara tesekkurlerimi iletiyorum:)

Begenmedigim okumadigim anlaminami geliyor:) hyr okuyorum yazdıklarım bir cevapnniteliğinde aslinda ama olmamismi:)

Beğen yapıp yapmaman önemli değil aslında,bunu demek istememiştim.Alıntı yaparak cevap yazmasanda,isim veripte cevap yazmasanda,teşekkür bile etmesende beğen yaparak okudum hani..diyerekten mesaj verebilirsin sonuçta.. Hiçbirimize cevap niteliğinde bir şey yazdığını fark etmedim ben,o yüzdende yazdım bu mesajı sana.. Neyse,şimdi bu yazılarımada gülümseme işareti yaparak (:)) cevap yazarsın sen şimdi :) Forumu kullanmayı daha bilmiyorsun sanırım,neyse uzatmayacağım..

Ya ben cok aceleci davraniyorum galiba buda henuz onlara tam alisamadigim icin diye düşünüyorum çünkü bi bakıyorum çok memnunun çok mutluyum bi bakıyorum şöyle olmuş böyle olmuş begenmiyorum 2 ay dolana kadar yorumlarimi burdan yazmiycam:))

Gizem abla seninle alakali olan bir durum yokki ortada niye öyle düşünüyorsun ayrica is doktor kismina gelirse bence evren hanim mükemmel bir doktor hele ki çekilen ağrının kaslara zarar vermeyle doğru orantılı olduğunu öğrenince ne kadar iyi bir doktor olduğunu birkez daha anladım çünkü dedigim gibi ilk günden beri en ufak bir ağrı cekmedim kiiii beni kan tutar tahliller icin kan alirken bile 3 hemsire oldu basimda:))) ameliyathaneye girer girmez korkumdan surekli bana taktiklari herseye one bune acicakmi soyle olucakmi derken bayan en sonunda ben seni en iyisi uyutayim dedi ve canim da cok kiymetledir elimi kessem oturur ağlarim acidan düşünun yani:)

Ne kdar ilk baslarda yok küçük olmus bilmem ne desemde aslında evren hanim vucuduma uyum saglayacak en dogal protezi koymus .

Ben dikislerimi gormedim hic ama annemin soyledigime gore ( annem de meme buyutme ameliyatı oldu arti babam doktor annem muaynanede sürekli ona yardimci oldugu için az cok anlar ) cok kucuk bir alan kesilmis ve annemin deyisiyle boncuk dizer gibi ince ince mükemmel dikmis söylediğine gore hic iz kalmayacakmis vs vs vs.

Sonuç olarak o su bu fark etmez ameliyat olmayi düşünen varsa evren hanima gözü Kapalı ameliyat olabilir stop:))

Bu arada suan memislerimi cok seviyorum stop:)

Geçmiş olsun su24 kırmızı renkle boyadığım yazına takıldım,çekilen ağrının kasa zarar vermeyle ilgisi olduğunu bilmiyordum ağrı eşiğinin düşüklüğü ile ilgili olduğunu sanıyordum ben forumda en ağrı çekenlerden birisiyim şimdi doktor benim kaslarıma zarar mı verdi yani

Son düzenleme:
Evet kasa ne kadar cok zarar verirsen o kadar cok agri ve aci olurmus mutlaka ağrı esigiylede alakalidir ama ben elimi kessem oturur aglarim düşün durumumu:) annem aciya cok dayaniklidir mesela ama memislerini buyuttu 6 ay yatti evren hanima gosterdi protezinin yanlis yere konuldugunu soyledi.

Evet kasa ne kadar cok zarar verirsen o kadar cok agri ve aci olurmus mutlaka ağrı esigiylede alakalidir ama ben elimi kessem oturur aglarim düşün durumumu:) annem aciya cok dayaniklidir mesela ama memislerini buyuttu 6 ay yatti evren hanima gosterdi protezinin yanlis yere konuldugunu soyledi.

Kas kesildiği için zaten zedeleniyo onun için ağrıyo zaten kas altı yöntemiyle ameliyat olup da sıfır ağrı çekilmesi mümkün değil gibi görünüyor kas üstüne konulanlar da bile az da olsa ağrı oluyor, neyse gemiş olsun tekrar.

Kas kesildiği için zaten zedeleniyo onun için ağrıyo zaten kas altı yöntemiyle ameliyat olup da sıfır ağrı çekilmesi mümkün değil gibi görünüyor kas üstüne konulanlar da bile az da olsa ağrı oluyor, neyse gemiş olsun tekrar.

kası hiç kesmeden protezi koymanın ya da kesilsede agrıtmamanın yolunu bulmuşlar bence :61: bi de hepimizin protezi yanlış yere konmuş olabilir..

Hyr ne alakasi var:) telgraflarin sonuna stop yazilirmis ya hep gecenlerde cok uzun hir yazi yazdım onun sonuna yazmistim aliskanlik kalmış yoksa sizinle bir alakasi yok;)

Gögüs arası ayrıklığı senin göğüs kafesinin arasındaki kemiğin kalınlığı ile alakalı bir durum.Protez ile bu aradaki mesafe yakınlaştırılamaz.Yakınlaştırılmaya çalışılırsa meme uçların iyice dışarıya doğru bakar ve meme dokunun başladığı çizgiyi aşacağı içinde kenarlardan protezi hissetme gibi sorunlar yaşarsın.. Ancak ve ancak biraz büyük bir protez kullanılırsa ve ileriye doğru çıkıntısı olan bir protez olursa sütyenle göğüsler yakınlaştırılabilir.O da çıplakken yine ayrık durur,meme ucuna doğru yakınlaşır,gögüs kemiginedeki ayrıklık yine olur..Örneğin elle yaklaştırılan ortası ayrık bir göğüs modeli Eki Görüntüle 753387 Ameliyat öncesi hafif ayrık olan göğüsler biraz dolgun bir protezle ameliyat olursa göğüsler biraz yakınlaşabilir,bunun gibi..Eki Görüntüle 753388 Biraz yumuşamalarını beklemen gerek,hiçbir ayrık göğüs zamanla yakınlaşamaz,ancak yumuşadıkça sütyenlerle ve elle birleştirilip hareket ettirilebilir.Sonuçta o aradaki kemiğe yapışık deriyi ayıramazsın öyle değilmi?

Damla protez bana göre yuvarlak proteze göre doğru ebat kullanıldığı takdirde daha yakın durur..Mantıkende öyle bence çünkü yuvarlak protez damla proteze göre iki göğüs arasındaki mesafeyi daha iyi kapatır ve ortadaki protezin dolgunluğu hacmi damlaya göre daha dolgun olduğu için sütyen gibi altta bir desteğe muhtaç olmadan daha dolgunluk verir :34: Bu da benim şahsi fikrim,gördügüm tüm sonuçlarda bu yönde :34: Endişe etme,ben sadece biraz daha büyük bir protez kullanılsaydı daha mutlu olacakmışsın gibi hissettim.Ama bilemiyoruz tabi,sonuçta ameliyatta deneniyor ve doktorun kararına kalıyor iş :31: Keşke o anda görüp seçim yapma şansımız olsa..

bugün damla yuvarlak konusunu konuşmadık ama aralık konusunda dediklerini söyledi doktorum.

Son düzenleme:
bugün damla yuvarlak konusunu konuşmadık ama aralık konusunda dediklerini söyledi doktorum.
Çok güzel yazmışım,ellerime sağlık :))
Canım,mantıken düşünürsek zaten çıkan sonuçta aynı benim yazdıklarım olacaktır.Meme dokusu çerçevesinden çıkılırsa doğal olarak gögüs kafesine yapışık olan deriyi ayırmak gerekiyor.Bunun altına protez gelirse üstünü örtecek hiçbir doku olmadıgı için protezin kenarlarını,dalgalanmalarını hissetmemiz kaçınılmaz olur.Belki meme yakınlaştırılır bir miktar fakat bu komplikasyon kişiyi ne derece memnun eder bilemem! Damla,yuvarlak...Ne desek bazen boş.Çünkü tercih edilen doktor neyi uygun görürse bizde onu kabul etmek durumundayız.Mantıgımıza uygun değilse,biz o proteze istemiyorsak doktoru değiştirmekten ve bizim tercihlerimizi tavsiye eden doktoru seçenekten başka çare kalmıyor.Umarım senin için en uygunu,güzeli ne ise o tercih edilir ;)

2009 yilinda ameliyat olmustum evren helvaci ya o zaman izmirdeydi kendisi zorlukla ayarlamistim parasini, hevesle girdim ameliyata ve guvenerek suan dikis izleriyle devam ediyorum hayata ameliyattan sonra 1 kere kontrol oldu sordugumda zamanla hic birsey kalmayacak demisti ve sagolsun parayi aldiktan sonra bir daha donuste yapmamisti bana hala izlerini tasiyorum o beni coktan unutmustur ama ben onu unutmuyorum dikkatli olunuz sakaya gelmiyor bu isler bilginize arkadaslarim...

Back