Ameliyat olmadan önceki dönemim herkes gibi çok düşünüp, araştırıp, gerçekten isteyip istemediğime karar vermekle, burnumla ameliyattan sonraki burnum arasında sürekli kıyaslama yapıp kendimi yorar mıyım diye sormakla geçti. Eşim ile birlikte tv izlerken bile "bak bunun burnu estetik ve çok kötü, fazla belli oluyor, çok kalkık, çok yandan basık vs" yorumlarda bulunuyorduk, benim ve tabiki onun en büyük korkusu yapmacık ve "merhaba ben kötü zevke sahip bir doktorun elimden çıkma estetiğiiim" diye bağıran bir burna sahip olmamdı. (şu an fazla memnun, bu performansa şaşırıyorum tabi ama bu, burnumun ikimizinde istediği gibi olmasından kaynaklandı) İsteğim, kemik eğriliğimin giderilmesi ve zaten öne doğru hafif eğik olan burnumun gülerken ve konuşurken iyice eğilmesi probleminin çözülmesiydi. Ameliyat öncesine kadar bunu bıkmadan Engin Bey'e ilettim, belki içinden kızmıştır ama sabırla karşıladı :) Her neyse, normalde hayatta Kadınlar Kulübü'ne girmez, giren arkadaşlarımla arkadaşlığımı gözden geçirirdim (amacım kötülemek değil ancak ciddi manada samimiyetsiz geliyor), ancak başka herhangi bir kaynak olmamasından dolayı buradan ulaştığım bilgiler beni Engin Bey'e götürdü, ki müteşekkirim. Şunu da bilmek gerekiyor, herkesin burnu, cildi, bünyesi, otu püsürü aynı değil, gerçekten olup bittikten sonrasını görmeden, daha önce şu şöyle, bu böyle yapılmış gibi düşüncelerle sonuca da çok çıkılmıyor, malesef. Engin Bey fotoğraf göstermiyor falan denmiş ama zaten n'olur göstermesin (okuyorsa özür dileyerek söylüyorum) kendisi kötü fotoğrafçı, kendi resimlerimi başkasının gözünden görsem (burun anlamında söylemiyorum) koşarak kaçarım, öyle bir tipleme yok :) Ve şaka bir yana, onu seçmekle doğru kararı verdiğimi biliyorum. Her neyse son halim bu şekilde, daha da kimse bana mesajla, yorumla, maille, ekşisözlük yoluyla vs fotoğraf demesin :)