selam;
uzun bir süredir yazmak istiyor olsam da vakitsizlikten ihmal ettim. Daha önce ameliyat öncesi ve karar aşaması ile ilgili yorumlarıma ektir;
ameliyattan vazgeçmiş/ertelemişken hastanenin web sitesi ve bu forum vasıtasıyla engin bey'in çalıştığı hastaneden randevu aldım. Muayene sırasında riskler ve olasılıklar üzerine konuştuk. Ben zaten şahsen işin ustasına çok karışmak ve yönlendirmekten yana değilimdir; keza onu da yönlendirmedim.sadece sorularını yanıtladım ki o gereken tüm soruları sordu. Bana bazı örnekler gösterdi. Gayet başarılı operasyonlardı bana kalırsa. Sakin, açık ve samimi bilgilendirme biçimi benim karar vermemi sağlayan en önemli faktörlerdir diyebilirim. çok yoğun ve yorgun görünüyor olmasına rağmen benim süre kısıtımı da dikkate alarak yoğun programının içine bir de benim ameliyatımı ekledi. Ameliyat günü, ameliyat sonrası, hastane istirahat dönemi ve kontroller sırasında çok bilinçli, kendinden emin, usta ve ehil bir hekime kendimi emanet etmiş olmanın rahatlığı içinde idim bunu belirtmek isterim. Hasta kabul personelinden asistanına yatan hasta birimindeki hemşirelere ve hastanenin hızlı-sistematik işleyişine ve konforuna kadar samimiyetle söylüyorum ki çok disiplinli, ilgili ve yerli yerinde bir resim var gözümün önünde. Gerçekten bu kadar araştırdıktan sonra en doğrusu ile karşılaşmış olmak konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Engin bey sadece bir kbb hekimi değil; bu operasyonlarda doğala yakın rinoplastide bence çok başarılı. Hem sağlıklanıyorsunuz hem varsa aklınızı kurcalayan eksikliklerden kurtuluyorsunuz. Işini çok önemseyerek yapıyor. Hastalarının da her anını takip ediyor, izliyor. Onlarla dostça ve yakın ama yerinde bir samimiyet geliştiriyor. Onları önemsiyor. Hatta rastladığım en merhametli doktor diyebilirim. Cemile arkadaşa ve bu foruma tekrar tekrar teşekkür ederim. çok rahat bir süreç geçirdim, çok iyi bir sonuç elde ettim. Hem ön resmi hem de profil açısından istediğime birebir yakın bir halim var diyebilirim şimdi. Ameliyat sonrası dikkat etmemi istediği, uygulamamı istediği her şeye son derece özen gösterdim süreci 2 haftada atlattım hatta 3 haftadır normal yaşamımı sürdürüyorum. Karar aşamasındaki arkadaşlara gönül rahatlığıyla engin bey'e ameliyat konusunda başvurmalarını tavsiye ederim. Arkalarına bile bakmasınlar. Pişman olmayacaklar...