Merhabalar,
Uzun zaman sonra yeniden yazıyorum. Çünkü revizyon ameliyatımı oldum ve çok mutluyum, mutsuz olduğumda belirttiğim gibi şimdi de bunları paylaşmalıyım diye düşünüyorum.
Burnumda kalan ufak bir şişlik sebebiyle 1 ekim de ameliyatımı oldum. Başka bir burunda belki belli bile olmayacak bir şişlik benim burun yapım sebebiyle görünür hale geldi. İlk ameliyatım üzerinden bir buçuk seneye yakın zaman geçti ve bu süre içerisinde Barış bey gerçekten çok ilgiliydi. Ameliyatım 3 saat sürdü çünkü Barış bey beni rahatsız eden bir iki şeyi halledip kapatmak yerine, daha kusursuz bir burun yapmak için 3 saat çalıştı.
Cuma günü kontrolüm vardı uzun uzun konuştuk yine, burda bir arkadaşta da gördüğüm diamond (elmas) tekniğinden, nasıl yaptığından, sonuçlarından, ve beni en çok şaşırtan ameliyat videosundan bahsettik. Ayrıca değişimin psikolojik etkisinden de bahsettik ve barış bey belki farkında değil ama benim hayatımdaki önemli konuşmalaran biriydi, dönüm noktası diyebilirim. İnsanın doktoruyla bunları da konuşabilmesi çok etkileyici açıkçası. Neyse şimdi ameliyat videolarına dönelim.
Ben ameliyat öncesinde korkarım diye video izlemedim, ameliyat sonrasında baktığımdaysa içim kaldırmadı kapattım. Barış beyin ameliyat kaydının o izlemeye çalıştığım görüntülerle hiiiç alakası yok. Yani Barış beyin hastalarının neden hiç morarmadığını şimdi çok daha iyi anlayabiliyorum. Elleri o kadar ustaca hareket ediyor ki hepinizin o görüntüleri görmesini isterim, ve usta olmayan ellerde burun ameliyatının neden bu kadar kötü sonuçlar doğurabildiğini de anlamış oldum.
Morarmamamızın başka sebebi de kemik kırmak için kullandığı teknik, kendi tasarladığı ve şekillendirdiği aletle, detaylarını burda yazmam doğru mu bilemiyorum, gerçekten çok nazikçe hareket ediyor. Burun deliğinden girip dan dun kemik kırmaya çalışmıyor. Kapalı teknikte bu kadar usta olmak için de sadece doktor olmak yetmiyor tabi barış bey gibi artı yeteneklere sahip olmak lazım.
Şimdilik böyle. Ben çok memnunum burnumdan, çoğu şeyi ameliyatta barış beyin karar vermesini istememle beraber, burun deliklerinin boyutu gibi, barış bey benim için yapılabilecek en güzel burnu yaptı. Sorularınız olursa cevaplayabilirim. Fotoğrafları albüme koyacağım ancak kesmek durumundayım çünkü listemde niyetini bildiği bilmediğim herkes ekli.
Bu arada bu yazıda revizyon kelimesi geçiyor. Jacalyn sen yine Barış beyden vazgeç.
Sevgiler...