kızlar soru sormuştum ama kimse cevap vermemiş
( elmas tekniğini biri bana anlatabilir mi yeni uygulanan bi yöntemmi bu?
Ben cevap vereyim hemen :) asma suratını yahuu
Bu tekniği uygulayan Barış Bey ne demiş onu yazayım muhtemelen daha doğru ve açıklayıcı olur yok olmazsa yine görüşelim :))
Alıntıdır:
" BURUN UCUNUN ELMAS DESENİ İLE AÇIKLANMASI
Plastik cerrahlar, düşük burun ucu, kemer gibi problemlerin çözümlerini standartlara bağlamışlardır. En yoğun tartışma konularından birisi burnun önden nasıl görüneceğidir.
Tam yandan, ve 45 derece profilden yüzü resmetmek kolaydır. Çünkü, uzay ile yüzün temas ettiği ana kontur çizgileri, deseni oluşturmaktadır. Tam karşıdan, yüzün üçgeni, saç ve uzay birleşimi kolaylıkla oluşturulurken, dudak, burnun ışık ve gölgeleri, kontur çizgilerinden daha önemli hale gelir.
Burun sırtının ışıkları, orta karışıklıkta kontur çizgileri içerirken, BURUN UCU sadece ışık ve gölgelerden oluşmaktadır. Bu ışık ve gölgeler, altta, burun orta et ve deliklerinin oluşturduğu martı gövdesi ile ilişkidedir. Aralarındaki mesafe önemlidir.
Yanlarda ise burun kanatlarının birbirine bakan, iç bükey yayları ile sınırlıdır. Burun da en önemli desen, doğru yerleştirilmiş, şeklindeki gölge ve ışıkların birbiriyle olan ilişkisinde doğan “ELMAS DESENİ” dir.
ELMASI, iki burun ucu kıkırdağının deri üstünde verdikleri refle oluşturur. Burun ucu kıkırdaklarının en tepe noktaları, iki küçük eşkenar üçgen oluşturmalıdır. Üçgenlerin yan kenar uzunlukları, taban uzunluğunun yaklaşık 2 katıdır. İki üçgen birbirine 90 derece açı ile birleşirler. Üçgenlerin tabanlarında iki parlak ışık oluşur ve bu ışık silikleşerek içe yukarıya doğru ilerler. Aynı şekilde gelen diğer ışıkla 90 derece açı ile birleşir. Bu ışıkların arasında, dörtgen prizma şekinde bir gölge alanı oluşur. Geometrik şekiller oluşturan, elmas ve gölgeler ELMAS DESENİ ile ifade edilebilmektedir.
Burun ameliyatı sırasında cerraha yol göstermektedir. ELMAS DESENİNİN, kadın erkek arasındaki farklılıkları araştırmaktayım. Türkiyedeki, güzel kadın ve erkeklerin burun ucu ELMAS DESENLERİ, arasındaki farklar ölçümlemeye başladım ve istatistik yöntemleri kullanılarak, ortalama değerler hesaplayacağım."