- 16 Temmuz 2012
- 4.853
- 1.914
Aminnn cnm insaallah adetin ilk gunu merkezi arayip randevu eliosun uc yaa dorduncu gune veriolar ve uygunsan tedavin baslio rutinleri yaptirdinmi ozaman
bende izleyemedim ev kalabalikti.. gerci bende bazen uzulup kapatiyorum..
anladım cnm sağol ..hemen verıyolarmıkı randevu ılk gıttıgımde 20 gun sonraya fln vermişti rndövu dolu olduklarını söylemişti..rutinler ne oluyor cnm ? ilk gittiğimde bana ve eşime bir sürü test vermişti onları yaptırmıştım devlet hastahanesınde
cnm bir dahaki aya tam hazir olarak baslarsiniz daha iyi olur.. bakalim bana ne diyecek bir kac gune belli olur.. hayirlisi diyorum artik..
Benim doktorum aret kamar ay basinda asilamaya basliyoruz herseyin hayirlisi hayirli haberleri vericem burdan
Benim doktorum aret kamar ay basinda asilamaya basliyoruz herseyin hayirlisi hayirli haberleri vericem burdan
slm kızlar.mayıs adetiyle başlıycaktık tüp bebek denememize biliyorsunuz.mayıs adetinden 15 gün önce evraklarını getir demişlerdi.gittim bugün.evrakları vermeye.yeni bir şey çıkarmışlar rapor almak için dahiliye ve psikiyatriden kontrolden geçmeden rapor verilmiycekmiş.çünki tüp bebek denemeniz tutmasına neden olabilecek sizde var olan bir hastalık tespit edilirse dava açma hakkına sahip oluyormuşsunuz.eğer dahiliye ve psikiyatriden kontrolden geçmeden rapor almak isterseniz bir kağıt imzalatıyorlar size.tüp bebek denemenizin tutmaması durumunda bir şey idda etmemeniz için.ama bu kural çapada tüp bebek yaptıranlar içinmi geçerli sadece onu bilmiyorum.benim tiroit sorunum vardı zaten.etfalde tedavim devam ediyor.neşe hanım ve oradaki sekreter bana tsh'ınız normale dönsün öyle başlayalım ama isterseniz bu kağıdı imzalayın mayısta başlayalım dediler.bende peki sıram geçerde çok daha ileri atarsanız dediğimde sizin tsh'ınız ne zaman normale dönerse o ayki adetinizden 15 gün önce gelin başlarız dediler.tsh'ım şu an 7-8 lerde.15 günde bir kontrole gidiyorum etfale.haziran adetinden önce inşallah tsh'ım normale dönerse o zaman başlamayı düşün üyorum ben.
slm kızlar.mayıs adetiyle başlıycaktık tüp bebek denememize biliyorsunuz.mayıs adetinden 15 gün önce evraklarını getir demişlerdi.gittim bugün.evrakları vermeye.yeni bir şey çıkarmışlar rapor almak için dahiliye ve psikiyatriden kontrolden geçmeden rapor verilmiycekmiş.çünki tüp bebek denemeniz tutmasına neden olabilecek sizde var olan bir hastalık tespit edilirse dava açma hakkına sahip oluyormuşsunuz.eğer dahiliye ve psikiyatriden kontrolden geçmeden rapor almak isterseniz bir kağıt imzalatıyorlar size.tüp bebek denemenizin tutmaması durumunda bir şey idda etmemeniz için.ama bu kural çapada tüp bebek yaptıranlar içinmi geçerli sadece onu bilmiyorum.benim tiroit sorunum vardı zaten.etfalde tedavim devam ediyor.neşe hanım ve oradaki sekreter bana tsh'ınız normale dönsün öyle başlayalım ama isterseniz bu kağıdı imzalayın mayısta başlayalım dediler.bende peki sıram geçerde çok daha ileri atarsanız dediğimde sizin tsh'ınız ne zaman normale dönerse o ayki adetinizden 15 gün önce gelin başlarız dediler.tsh'ım şu an 7-8 lerde.15 günde bir kontrole gidiyorum etfale.haziran adetinden önce inşallah tsh'ım normale dönerse o zaman başlamayı düşün üyorum ben.
kızlar bu akşam Aret beyde randevum var..
tedaviye başlayalım derse bugün tedavim başlıyor..
Canim basladin heralde twdaviye sans hep seninle olsun..
Yeni yeni seyler cikariyolar walla git ama bi zarar gelmez sonucta antidepresan vermeseler iyi ben kil payi dondum kullanmaktan iyi ni oldu bilmiorumda hasimatomu cnm rahatsizligin tsh in yukseksemi o teshis konuyor bende varmi die baktirmayi dusunuorumda.sen acelwye gwtirme cnm tdh ni dusur once duser insALLAH ilac aliosun dimi.
canım ya bizdende Süleymaniyede rapor çıkartırken raporu vermek için ayrıca " sağlıklı gebelik geçirebilir" raporu istediler..
eğer tüp denemeni bizde yaptıracaksan buradan çıkartman gerekli dışarda yaptıracaksan özellerin birinden getirebilirsin dediler..
Avrasya hastanesine gittik 100 TL verip dahiliye,genel cerrahi,psikolog,kadın hast.,üroloji gibi 5 ayrı bölümü 10 dk da hızla gezerek bu raporu alıp Süleymaniyeye götürmüştüm..
nm haşimatoyu tiroit antikorlarına bakarak tespit ediyorlar.tiroit antikorları(anti tg ve anti tpo)yüksek,t3,t4 normal tsh normal veya yüksekse haşimatolu olmuş oluyorsun.ona göre ilaç verip tsh ı düzene sokuyorlar.sana uygun ilaç dozunu sık kontrollerle bulmaya çalışıyorlar.mesela bana 50 mg çok 25 mg az gelmişti.şimdi haftada 3 gün 50 4 gün 25 ilaç alacağım.haftaya cuma bakacaklar ne olmuş tsh.
ben böyle bir şey olduğunu ilk kez duydum.şişli etfal dahiliyeden böyle bir yazı istiycem inş verirler.ama psikiyatri kontrolünü nerde yaptırırım bilmiyorum.eğer yaptırmazsam bana bir kağıt imzalatacaklarmış her hangi bir şey idda etmiycem diye.belkide çapa psikiyatriden randevu alabilirsem giderim.
canım oyalamaktan başka birşey değil ya..
bu ülkenin en madur hastaları bence tüp bebek hastaları..
çocuğumuz olmuyor hastanelerde yüzümüze bakan yok.. ne devlette ne özelde iki yerdede hemşirelern doktorların dalga konusu haline gelmişiz ve kendi paramızla rezil oluyoruz...
normalde sgk tüm tedavilerimizi direk karşılamalı.. 3 çocuk yapın diyorlar ama sağlıklılar yapsın sağlıksızlar çocuğu olmayanlar ne hali varsa görsün diyorlar..
aynen cnm sana katılıyorum.en bastinden özelde olan ama devlette olmayan helede çapa gibi bir araştırma hastanesinde olmayan bir yöntem var.IMSI yöntemi.bu yöntemle erkek kaynaklı infertilitede çok önemli.bir spermi 6000 kat büyüterek seçmekle 400 kat büyüterek seçmek arasında dağlar kadar fark var mesela.hem sen devlet olarak 3 tüp bebek yaptırma hakkı vereceksin sadece (ki onuda ne zorluklarla) hemde o 3 şansı artırmak adına yeni yöntemleri devlet hastanelerine gitrmiyceksin.
canım 3. hak çıktımı gerçekten.. ben geçen ay süleymaniyeden 2. raporumu alırken rapor bölümüne 3. hak çıktımı dedim kız bize gelen bir yazı yok böyle bir hakkınız yok şu anda dedi.. çapa ne diyor bu konuda sorabildinmi..
cnm ben hep 3 diye duydum ve öyle biliyorum zaten.acaba hangimiz yanlış biliyoruz:)