Bende beklemedeyim cnm icimden hic yeni tedavi gelmiyor merkeze de karar veremedim daha korkuyorum artik ilaclar hic masum degil rabbim yardim etsin bize
canımm benim normal hayatıma geri döndüm.. biliyorsun benim donmuşlarımda yok şimdi regly olmayı bekliyorum gidip 2. rapor hakkıma başvuracağım.. 1 aya kadar rapor çıkarsa nisana tedavi olacağım çıkmazsa mayısta canım..
herşeyin hayırlısı diyorum kendimi toparladım canım başka çaremiz yok ne yazıkki..
haklısın canımm merkezlerin hepsi aynı artık ben bıktım bu merkez sorunlarından inan yıllardır.. hepsinin birbirinden farklı eksi artı yönleri var..
Aret beyde 1 kez daha denemek istiyorum.. gerçekten kendisinden memnunum elinden geleni çok az ilaç protokolü ile yaptı şu anda raporla aldığım ilaçların tamamı evde duruyor sadece 2 kutu gonolf 2 kutu menegon kullandırdı vücudum çok yıpranmadı bu tedavide..
sadece bir konuda şikayetim var negatiften sonra doktor aramalı ben psikolog yada hemşire ile muatap olmak istemiyorum yarın hastaneyi arayıp hasta ilişkileri bölümüne bu dileğimi ileteceğim.. hastalarında tamamı benimle aynı fikirde diyeceğim..
senin yaşam enerjin e hayranım canım çok pozitifsin gerçekten elinde kalan ilaçlar ile 2 tedavin olamazmı rapor için uğraşmamış olursun ama uğraşcakda bişi yok 1 aya çıkar dediğin gibi.
cnm bağışıklık sistemim sorunlu derken neyi kastettin.tiriot sorunun mu var yoksa benim gibi.kimisi sıkıntı yaratır tüp bebek te diyor kimiside bir sorun olmaz engel değil diyor.çok canımm desteğinn içinn.. kimyasal gebelik yaşıyorum devamlı uzman oldum bu konuda.. bu değer asla yükselmez canım benim bünyemde.. 80-90-186 lar bile gördüm hiç yükselmedi.. rahmimde hiç sorun yok.. bağışıklık sistemim biraz sorunlu o konudada uzun uzun tedaviler gördüm fayda etmedi...
bu önümdeki 7. tedavide co-kültür uygulaması deneyeceğim artık..
senin adınada üzüldüm canım ne dimö insan ne diyeceğini ne yazacağını bile şaşırıyor.. sabır diyorum sadece..
çok öptüm..
Kizlar ben carsamba gunu yumurtalarim toplandi 20 yumurta toplandi az once aradilar 20 yumurtadan 11 tanesi iriymis ve onlarda dollenmemis tedavim iptal olducok uzgunum saskinim wsimin spermide cok kotuymus esimde tedavi gorcek.ikinci kez aricaklarini soylediler detayli bilgi verceklermis bunlari yazarken bike goz yaslarimi tutamiyorum cok uzgunum çok
cnm bağışıklık sistemim sorunlu derken neyi kastettin.tiriot sorunun mu var yoksa benim gibi.kimisi sıkıntı yaratır tüp bebek te diyor kimiside bir sorun olmaz engel değil diyor.
yok canım tiriod sorunum yok.. bağışıklık sistemim çok güçsüz vücudum ebriyoyoyu kabul etmiyor yabancı bir madde olarak algılıyor ve dışarı atıyor.. bununda kesinliği yok gerçi geçen seneki doktorum demişti bunu ama bukadar tedavi tutmuyorsa belkide doktor haklıydı..
her doktor ayrı birşey diyor hangisi doğru hangisi yalnış anlamadım..
anti-tg ve anti-tpo değerlerine bakıldımı hiç cnm.tiroit antikorları bunlar.bazen bu değerlerin yüksekliğide sebep olabiliyomuş.benim yüksek bu değerlerim ama tsh,t3-t4 normal.bende korkmuyor değilim.bu arada çapaya gitmiştim dün.dosyamız kuruldan geçmişti eşimin sperm değerlerinin olduğu kağıt eksikmiş onu veremeye.verdim ordaki hemşireye dedim ki biz burada yaptırmayı düşünüyoruz dedim.o da bana demesin mi mayıs adetinle gel yapalım.ne dedim kadın geç olduğunu düşündüğüm için şaşırdığımı sanmış kasıma kadar dolu normalde dedi.bende dedim ki ben bu kadar erken olmasına şaşırdım dedim.o da yaşınızdan dolayı dedi.mayıs adetinden 15 gün önce gel dedi bana.kısmetse mayıs adetiyle başlıycaz inşallah.çok kararsızdım ama kime sorduysam çapayı deneyin dedi.bende denemeye karar veridim çapada
kızlar hastaneyi yani istanbul tüpü aradım bir konuda kırgınlığım var ve benim gibi düşünen birçok arkadaş var dedim beni idari kordinatöre bağladılar.. çok tatlı bi bayandı kendisiyle arkadaşca 15 dk kadar sohbet ettik..
kırgınlığımın negatif sonuçlarda sonra hastaneye mail atılınca veya fax geçilince hastanenin ilgisiz kaldığı ve hiç aramadığı arasa bile ilgisiz davrandığı yönünde olduğunu belirttim böyle düşünen ve bunu yaşayan birçok arkadaş var dedim.. diğer forumlardada bu hastaneye giden arkadaşlardan aynı kırgınlığı duymuştum bunları anlattım..
koordinatör çok şaşırdı hastanede sadece hastaları test sonuçlarından sonra araması için ve yönlendirmesi için bir birimleri varmış o iş için ayrı bir çalışan varmış çalışan uzman hemşireymiş ve görevi tüm hastaleri tek tek arayıp dakikalarca onların psikolojisine göre sohbet etmek konuşmak olduğunu söyledi..ama neden aranmadığını anlamadığını söyledi. bu konuyu araştıracağız eksikliğimizi bildirdiğiniz için teşekkürler dedi bayağ sorular sordu... en önem verdikleri konunun bu olduğunu ama denetlemede bir aksaklık yaşanmış olabileceğini belirtti.. teşekkür falan etti..
ben de tüp bebek tedavisi için doktor arayışlarımda buradan aldığı referansla Aret Kamar'a gittim.
Merkez gercekten iyi, çalışanlar çok kibar ve profesyonel.
Ancak doktorun yanına girdik ve beni en cok irrite eden olay başıma geldi yine: hemsire hem esimle hem benle senli benli konusuyor..
Buna takılma diyebilirsiniz ama sizli bizli konuşmak bir mesafedir ve ben iş hayatımda benden küçük/büyük kimseye sen demem.
Ayrıca eşim de ben de kadından büyüğüz..
Neyse Aret Bey'e gitmeden merkezi aramıştım ve yumurta takibi, transfer süreclerinin hepsine Aret beyin girdiğini söylemişlerdi. Teyit etmek için sordum, yumurta takibi ve yumurta toplanmasına ben girmiyorum sadece transferde oluyorum, ayda 300 tüp bebek yapılıyor burda hepsine yetişemem, telefonlara da hemsirelerimiz bakıyor hepsi deneyimli konusunda uzmandırlar ben onların çözemedigi sorunlarda telefonla geri dönüyorum dedi.
Doktor olarak güvenilir biri ama tarzı ve birebir benimle ilgilenmeyecek olması içime pek sinmedi.
Kaç tane doktora gittim her birine 250-300 veriyorum, hepsini de dolaşamam malesef..
İşte böyle gitmeyi düşünenlere fikir versin dedim, ben sanırım ona gidecegim hayallarimdeki doktoru aramaktan vazgectim..
merkezin urolojı doktorundan randevu aldık haftaya pazartesi gitcez.bugun daha iyiyim...yalnız kafama takılan bir konu var 20 yumurtadan nasıl olurda 11 tanesi iri olur aret bey bir kaç gün daha tedaviye devam etmeliydi diye düşünüyorum merkezdeki doktor da 20 yumurtadan sadece 11 tanesı iri olmasının normal olmadıgın söyledi. en 15 16 tanesinin buyuk olması gerektiğini söylemisti. acaba aret bey erkenmı kesti ilaçlarımı diye düşünmeye başladım ben tam 8 gün boyunca ilaç kullandım 9. günü yumurta çatlatıcı iğnemi vurulmustum sizcede yanlışmı düşünüyorum
canım 11 tane yumurta istenilen son büyüklüğe geldiğinde küçük kalan diğerlerinin büyümesi için ignelere devam edersen irileşmiş 11 tanende aynı şekilde dahada büyüyecek ve kullanılamaz hale gelebilir erkenden çatlayabilirdi..
Peki yumurtanin catkamadini engellemek icin cetrotide igneyi vuruldum buna ragmen 11 tane iri olan yumurtalar catlarmiydi
o konuda kesinbi bilgim yok canım ama bildiğim şey belli iriliğe ulaşmış sayıda yumurtalar varsa iğneleri çokda kullandıramıyor doktor çünkü ufak kalanları büyütmeye çalışırken iri olanlarda dahada irileşiyor..
yumurtanın az gelişmesi kadar çok fazla gelişmeside sıkıntı..
cetrotide kesin bi çözüm olsa aynı şekilde hepimizde ufak olanlarda iyice büyüsün diye günlerce iğne vurulurduk ama bu böyle olmuyor hormon igneleri hepsine etki ediyor..
Eeeee kızlarrr ne alemdesiniz hiç ses yok :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ayyy canım benimmm cok saol da niye negatif etki yaptı ?? Merak ettimBen kendi adıma pek girmiyorum canım bana negatif etki yapıyo burasıama sana bi selam veriyim dedim:)