DOYMAK BİLMEYEN KOMŞUM

Hz Ali nin başına gelen bir olay aklıma geldi
köylünün biri Hz Ali ye gelmiş filanca kişi seni öldürecek Hz Ali cevap vermiş
Ben ona iyilik etmedim ki....

Merhaba kızlar......Benim derdim komşum(aynı zamanda eşimin uzaktan akrabası)
Ben evleneli 8 ay oldu , Yaklaşık 8 aydırda komşuyuz.(dairelermiz karşı karşıya)
İlk zamanlar herşeyi beraber yapardık derdimi ona anlatırdım...Zaten başka da kimsem yoktu Konuşup derdimi anlatabilceğim.....
Neyse gel zaman git zaman ilerledikçe bu komşum denen şahıs sürekli benden ''komşu benim soğanım bitti soğanın varmı? salçam az salçan varmı? patatesim az patatesin varmı? sigaram bitti sigaran varmı.?? ''

Günde en az 3 kere kapımı çalardı birşey istemek için......Bende zengin birisi değilim o kızda değil ama ben elimde ne var ne yok hep verdim.........Bende son 1 patetes varsa yada soğan varsa o istedi diye verirdim.....
EE tabi istekleri bununla kalmayıp Büyük isteklere döndü.....Mesela; Derdiki''',Komşu bugun bana misafir gelicek sandalyelerini ve masanı alabilirmiyim derdi......EEE ben eli açık bi insanım ya direk anında verirdim..
Daha sonra gene misafirim gelicek diye yatak örtüsü takımımı aldı götürdü kendi evine serdi.............
Robot takımım yok diye ağladı sızladı diye dayanamayıp robot takımımı verdim......
Verdimde verdim anlıcağınız...........
Ben ona bukadar yakınken bukadar iyilik yaparken (daha verdiğim çok şey var da aklıma gelen bunlar yoksa yiyeck içeçek buzdolabımda ne varsa yazın buzluğa posetleyip kışın yemeklere koyarım diye ayırdığım domatesten annemin bahçesinde yetiştirdiği ahududu lara kadar istedi verdim )
Ben ondan hiç bi zaman yakınlık arkadaşlık göremedim............

Bana hep eltileri hakkında dedikodu yapardı sonra yarın olur kapısını çaldığımda yok ...nerde ?,eltisinde okadar 2 yüzlü bi insandı...........Doğumgnunde buna hediye sadece ben aldım... O da bana eltim almaadı bende ona almıcam diye dert yanmıştı 1 ay sonra eltisinin dogumgnn sabahı elinde hediye dedimki kime aldın?dedi eltime istediği bişey vardı aldım ....... iyi dedim...

SAADETE GELEYİM....Geçen gün komşum taşındı ve taşınırken ona verdiğim çoğu şeyi de götürmüştü........Ben buna mesaj attım ve lütfen götürdüğün eşyalarımı geri getir dedim........
CEVABIDA ŞU OLDU.........Bi anda sana ne oldu anlamadım zaten getircem eşyalarını dedi...
BENDE:EŞYALARIMI GİDERKEN BIRAKMAN GEREKİRDİ BEN EŞYALARIMIN PEŞİNE DÜŞEMEM
CEVABI:BENİM KİMSENN BİŞEYE İHTYCM YOK GETİRİR BIRAKIRIM
BEN:BİZAHMET LÜTFEN
CEVABI:ÇALIŞINCA ÇOK DEĞİŞMİŞSİN ELİN PARA GÖRDÜ GALBA
BEN:EŞİME DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM ÇALIŞIYORUM AYRICA BANA DAHA FAZLA YAZMAZSAN SEVİNİRİM EŞYALARIMIDA GETİR Bİ AN ÖNCE....

dedim VE aradan 2 hafta geçti ve bu sabah yüzüme fırlatır gibi kapının önüne koyup gitti..........Şimdi sadece komşum olup akrabam olmasaydı emin olun umrumda olmazdı ama bu kız sürekli karşıma çıkıcak ve yüzyüze gelicez...Burda kim haklı kim haksız?
UZUN YAZDIM KUSURA BAKMAYIN OKUYANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM:KK14:
Allah oylelerinden uzak tutsun bu nedir ya Allah yardimcin olsun bacim

Masayı sandalyeyi anlarım hadi kalabalık misafir olur oturtacak yeri olmaz da yatak örtüsü nedir arkadaş :) yatak odanımı göstercen gelenlere,İyilikten maraz doğarmış dedikleri bu olsa gerek kimseye gereğinden fazla yüz vermeyeceksin demek

Siz yüz vermişsiniz, alıştırmışsınız. En başta yapmanız gerekeni en sonda yapmışsınız, ters tepmiş.

Valla canım sende HAYIR demeyi hiç denememişsin..
Bukadar iyi niyet başa bela görüldüğü gibi...
Komşuluk menfaate dönmüş resmen ama tek taraflı...
Şaşırıyorum böyle insanlar ne kadar da yaygın...
Boşver olan olmuş artık,
Biaraya gelince selam ver yeterli bence...
Samimiyetini zaten kesmişssin..

Hata bence sizde. Çok yüz vermişsiniz. Vermemiş olsaydınız yatak örtüsü ve robota kadar istemezdi herşeyinizi.. Olan olmuş bu saatten sonra karşı karşıyada gelseniz taviz vermeden devam edin duruşunuza. Mesafe mesafe mesafe...

hayır demeyi bazen yapamıyoruz zamanında bunu yapmalıydınız da şu yatak örtüsünün özelliği neydi çok merak ettim.tuz salça soğan istenir de yatak örtüsü ilginçmiş. bir de örtüyü ne kadar kendi kullandı?

hayır demeyi bazen yapamıyoruz zamanında bunu yapmalıydınız da şu yatak örtüsünün özelliği neydi çok merak ettim.tuz salça soğan istenir de yatak örtüsü ilginçmiş. bir de örtüyü ne kadar kendi kullandı?
Sadece bir günlğne istedi 2 3 ay kullandı geri istedm kaç kere vermedi

Bide ben eşyalarmı geri istynce getirdi ve ona dgmgnnde aldgm hediyeyı kızında hediye almştm hepsini çantata koymşgetrmiş. Suçlu beni yaptı anlıcagnz

Sen hala bu yuzsuz insan davranislarina kafamı yoruyorsun almissin işte eşyanı boşver oh ne güzel işte hepsini almissin :) hahaha ama iyi düşün unutmuş olduğun esyan olabilir evi bir gez bakım kıyıda köşede var mı bir eksiğino_O

Kızlar bazılarınız demiş ki bukadar yakınlık kurmasaydınız vıcık ilşkilerin sonu böyle olur demişsiniz...ama benım yapımda öyle değil zatn insanlara karşı mesafelıyım evet saflığım war fedakarlığım var.. biri benden istesin hayır diyemem.........ama ben o kızdan sadece taşınırken istemedım dha oncesıde kaç kere mesaj atıp eşimin arkadaşları gelicek masa sandalye lazım alablrmym dedım vercem diyip kapımı çalıpta vermedi...
Bende bu yüzden taşınırkende eşyalarımı istediğim halde vermeyip yeni evine götürdüğü için sert mesaj attım (bazıları arkasından ayıya dayı diyip giderken ayı demişsin resmen diyenlere diyorum)........
Ha eminim buna ki ben ona sert mesaj atmasaydım zaten geri verceği de yoktu......Çunkı kaç kere güleryüzle istedim vermedi.....Neyse yinede yorumlarınıza saygı duyarım.Yalnız Bazılarınız Kocanı bile vercekmişsin nerdeyse demiş. Yapcağım en son şey olarak bile saymam! ki çok çirkin LAF....

Bi donunuzu vermediğiniz kalmış!!!

ben bu durumda sizi hatalı buluyorum.Madem rahatsızdın yavaş yavaş vermiyorum ,yok demeliydin.

Bir arkadaşın dediği gibi köprüyü geçene kadar ayıya dayı demişsiniz.Bitince direkt ayı demişsiniz karşınızdakine.

Anneannemin bir lafı vardır ; yüzü yumuşak olanın donunun ağı kurumaz diye ,çok doğruymuş.

Karşındaki yüzsüz oldukça ne desen boş.......Konuya ben biraz eksik yazdım sanırım...Bu kıza ben herşeyi isteynce EVET demedim........ saksım wardı beyaz kaç kere istedı hayır dedim ben kullanıyorum içine çatal bıcak falan koyuyodum... 3-4 gun resmen kapımı çalıp komşu çiçeğim ölcek ekiyim tutmazsa geri vercem hayır dedikçe ısrar etti........Yaşamayan gerçekten anlamaz.............Ben hayır demeye utanmıştım o istemekten utanmadı mağlesef........

Ben olsam gidiyor diye sevinir kalan esyalarimi iade etmesini nazikce isterdim neden giderayak kadina hiddetlendin evet elbbette yanlis bende sinir olurdum yaptiklarina ama sizin davranisinizda yanlis olmus ilerde karsilasirsaniz pek muhattap olmazsiniz bu kadar kizmissiniz hakli oldugunuzu dusunuyosunuz ona gorede davranin

ben anlamadım! ara sayfaları da okuyamadım.
kadın komşusuyken bi sorun yok konuşuyolar dertleşiyolar falan..
Kadın taşınınca bizim ki bi anda düşman kesiliyor kadına, eşyalarımı getir diye çemkiriyor falan.
ilginçmiş.
Konuşup dertleşmeyi muhabbetımız var anlamında soyledım....o hep eltileri hakkında dert yanardı ben ona en küçük birşeyimi söylemedım çnki söyleme gereği duymadım çok fazla tanımıodum...............
Kadın taşınınca eşyalarımı (kaç kere istedgım halde) yeni evine götürünce bende mesaj atıp eşyalarımı getir dedim......Neresi ilginç anlamadım!......Siz konuyu okuma zahmetnde bulunmadınız ama ben size özetledim inş anlamışsınızdır şimdi..

Ayrıca kadın kadına bukadar hakaret edilmez...Kötü yorumlara birşey dememde ; şahsa hakaret gerçekten insanı sinir ediyo ki bu benım 2.üyeliğim yeni üye değilim... Sırf bu yüzden 2. üyeliği aldım sizin gibi laf söyleyen insanlar için. Kişiye hakaret ettiğiniz için..Biraz daha uslubunuzu düzeltin en azından artık bana değilde burdaki Konu açıp derdini anlatan insanlara karşı !!!

Son yazinizi okudum degisitiriyorum yazdiklarimi masa sandalye tasinirkeb goturdu hemi vay be... haklisin kararli ol gordugun yerdede mesafeli ol oda zayen senlenkonusmucaktir yabi yuzu varsa tabi

Son yazinizi okudum degisitiriyorum yazdiklarimi masa sandalye tasinirkeb goturdu hemi vay be... haklisin kararli ol gordugun yerdede mesafeli ol oda zayen senlenkonusmucaktir yabi yuzu varsa tabi
evet mağlesef taşınırkende istedim bırakmadan kaçar gibi kolilere koyup gittii.........bende mesaj attım niye bırakmadın eşyalarımı dedim o da; bunları düşüncek vaktim yoktu dedi bende eşyamın peşine düşemem getir dedim 2 hafta sonra yüzüme fırlatır gıbı bı tavırla getirdi anlıcağınız..........

Kızlar bazılarınız demiş ki bukadar yakınlık kurmasaydınız vıcık ilşkilerin sonu böyle olur demişsiniz...ama benım yapımda öyle değil zatn insanlara karşı mesafelıyım evet saflığım war fedakarlığım var.. biri benden istesin hayır diyemem.........ama ben o kızdan sadece taşınırken istemedım dha oncesıde kaç kere mesaj atıp eşimin arkadaşları gelicek masa sandalye lazım alablrmym dedım vercem diyip kapımı çalıpta vermedi...
Bende bu yüzden taşınırkende eşyalarımı istediğim halde vermeyip yeni evine götürdüğü için sert mesaj attım (bazıları arkasından ayıya dayı diyip giderken ayı demişsin resmen diyenlere diyorum)........
Ha eminim buna ki ben ona sert mesaj atmasaydım zaten geri verceği de yoktu......Çunkı kaç kere güleryüzle istedim vermedi.....Neyse yinede yorumlarınıza saygı duyarım.Yalnız Bazılarınız Kocanı bile vercekmişsin nerdeyse demiş. Yapcağım en son şey olarak bile saymam! ki çok çirkin LAF....
Amaaaan, ne takıyosun arkadaşım. Haksız falan değilsin. O kişinin düşünmesi lazımdı senin değil. Tartışabilirsin de ne var bunda? Gider ayak bir de iyi mi olmak mecburiyetindesin. İyi ki de öyle yapmışsın :) Alttan alması gerekirken işi paraya getirmiş, işe getirmiş vs. Eşyalarını aldın ya gerisine takılma :)

Amaaaan, ne takıyosun arkadaşım. Haksız falan değilsin. O kişinin düşünmesi lazımdı senin değil. Tartışabilirsin de ne var bunda? Gider ayak bir de iyi mi olmak mecburiyetindesin. İyi ki de öyle yapmışsın :) Alttan alması gerekirken işi paraya getirmiş, işe getirmiş vs. Eşyalarını aldın ya gerisine takılma :)
evet arkadaşım ben de kk'da uzun zamandır üyeyim fakat bukadar katı yorum yapılmasını gerçekten doğru bulmuyorum yok dayıya ayı diye bağırmışım yok çemkirmişim yok kocamı vercekmişim yok donumu istse vercekmişim çok kaba laflar....
Neyse sagol canım güzel yorumun için teşekkür ettimm

evet arkadaşım ben de kk'da uzun zamandır üyeyim fakat bukadar katı yorum yapılmasını gerçekten doğru bulmuyorum yok dayıya ayı diye bağırmışım yok çemkirmişim yok kocamı vercekmişim yok donumu istse vercekmişim çok kaba laflar....
Neyse sagol canım güzel yorumun için teşekkür ettimm
Ben anlıyorum seni. Öyle yazanların hepsi dört dörtlük insanlardır. Oysa biz kusurlu, acınası, zavallı, karaktersiz varlıklarız. Ödün veririz, sonra sızlanırız :))) Sanal alem savaşçıları onlar. Burada çatır çatır yazıp da aslında gerçek hayatta gıkı çıkmayanlar. Aldırma güzelim :)

X