Çocuk Hastalıkları down sendromlu melekler ve anneleri.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

valla hiç bilmiyorum ama herşey normalse takmayın hiç rahat olun bir problem olsa doktor söylerdi size.

ancak bulabildim sayfayı. iki günde nasıl dolmuş burası ne güzel. bende mutlu bir melek annesiyim. down ileri yaşta görülür diyorlar ama en çok genç annelerin bebekleri downlu. çünkü önemsemiyorlar. benim kontrollerimi 3 doktor birden yapıyordu. ama hiçbişey görülmedi. tüm testler temizdi. allaha şükür belli olmadı aldırsammı aldırmasammı die düşünmek daha kötü olurdu herlade. ama sonrası kabullenme süreci çok zordu. bizi neyin beklediğini bilmemek çok kötü. normal bi çocukta ta neyin beklediğini bilmiosun. ama insanların bakışı tepkisi çok üzücü. oğlumun kromozom testini yaptırdıktan sonra anadolu üni. de bir profesöre gittik. nasıl kormuşşsam adama sorduğum ilk soru biz ne kadar iyi eğitim verirsek verelim yürümeme konuşmama hareket edememe gibi bişi olurmu? şimdi hatırlayıp gülüyorum. bilgisizlik ne kötü!

herhalde anladığım kadarıyla %21down riski koymuşlar.valla bana hiç koymadılar risk downlu oldu.ya doktorunla görüş ne demek olduğunu sor.ne yapman gerektiğini de sor

hoşgeldin.evet bu sayfa bize daha faydalı olacak.oradaki konunun sahibi girmio.tabiki bende okuduğum halde bilmiyordum nolcak şimdi ne yapcam.downlu çocuğu olanları dinlemeye başladım.yeri geldi umutsuzluğa düştüm.ama öğrendim downluda olsa her çocuk farklı oluyor.bana şuan anlatılan gibi diil.

ocak ayında gataya rapor almaya gittik. orada bi bayanla tanışmıştım. oğlumu görünce yanıma geldi. kendi kızıda downlu. 17 yaşında. meslek lisesine gidiyor ahçı olacak dedi. çocukta gayet güzel yürüyor, zayıf uzun boylu. hiç söylendiği gibi değil yani. ama kadının söylediği ilk şey mutlaka bi kardeş yap oldu. sen ikinciye nasıl cesaret ettin. benim hiç ikinciye cesaretim yok. oğlumun bi kardeşi olsun istiyorum ama çok korkuyorum.

allah verecek olduktan sonra on senede geçse aradan yine olur.ben istemeden kaldım hamile.ya bana da iyi olur dediler.şu ana kadar faydası emeklemesinde ve yürümesinde oldu.geri kalan şeyleri tam tersi kızım oğluma öğretiyo.çok kavga ediyorlar ikisine bakmak zor oluyor.ama yapcak bişi yok.sürekli birbirlerine bişey öğretiyorlar.kavgada etseler oyun arkadaşı oluyorlar birbirlerine

merhaba. sizin oğlunuz kaç yaşında ? bende 2. ye hiç cesaret edemiyorum aslında çok istiyorum ama yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. bana da söylediler kardeşin çok faydalı olduğunu bu çocukların sürekli diğer çocuklarla diolog içinde olmaları gerekiyormuş. gelişimleri için çok faydası oluyormuş. bir sürü ödül alan downlu insanlar var. eğitim ve ilgiyle inşallah bir yerlere gelecek bizim kuzularımızda. yarın ne olacağını biz bilemeyiz. o gördüğünüz kız nasıl konuşuyordu hiç duydunuz mu?

merhaba arkadaşlar,
Benim de 9 yaşında dünyalar tatlısı bir kızkardeşim var dsli..
Ama o benim evladım gibi..Şu an onlar ilçede ben ilde aramızda 20 dk var ama her ayrılmamız gözyaşlı oluyor..

Şu an kaynaştırma ve 1. sınıf öğrencisi. Eğer öğretmeni biraz daha hoşgörülü ve ilgili olsaydı eminim ki birkaç aya kadar okumaya geçerdi ama maalesef çoğu öğretmn sınıflarında istemiyor böyle çocukları..

Dediğiniz gibi o bizim yaşama sevincimiz ve gerçekten bazen bizden daha akıllıca lafler ediyor, şaşırıp kalıyoruz..

Dil terapisinden filan bahsetmişsiniz..Çok güzel bir forum vardı (downsendromu.biz) diye ama bikaç aydır açamıyorum.. Orada güzel bilgiler vardı. Bir de orada Gün Osborn diye bi arkadaş vardı. hatta google'a yazarsanız blogunu görürüsünüz. Çok birikimli bir anne. Yurtdışında yaşıyor sanırım ama maille filan ulaşabilirseniz sorularınıza yardımcı olur diye düşünüyorum..

Onun dışında bu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum..Elimden geldiğince takip edicem ve yadımcı olabileceğim birşey olursa, paylaşıcam..

Çook iyi bakın kendinize ve meleklerinize..

oğlum 2yaşında kızım 3yaşında.ben hiç korkmadım.korkunun ecele faydası olmamışki bana olsun.yine verirse kabulüm dedim.veren yüce rabbim alnımıza yazdıysa 10 sene de geçse yine olur.zaten ikinci de olma riski çok düşük.en önemlisi aminiosentez yapıp emin oldum süprizle karşılaşmamak adına normal dediler öle de oldu.sonuç çıkana kadar korktum ama kötü düşünmedim.faydası tabi ki oldu ama kızım oğlumu büyütüyo resmen ama oğlum sayesinde emekledi ve yürüdü.eminim oğlum konuşmaya başlayınca oda konuşacak.2çocuğa bakma gücünüz varsa hiç korkmayın.alnınızda ne yazıyorsa onu yaşarsınız.kaçamazsınız.çocuğum için ne iyi olacaksa seve seve katlandım.ikiside küçük yoruluyorum bazen bunalıyorum ama katlanıyorum.bide benim 2side erken doğum.2kat daha zordu.ve zor büyüdüler.o yüzden herşey onlar için.

merhaba. evet o forumu biliyorum hatta üyeyim ama uzun zamandır bende giremiyorum. çok güzel bir forumdu inşallah sorun düzelir yakın zamanda

öğretmen olmak ne kadar zor bi iş aslında, ne kadar özen sorumluluk isteyen bir iş ama maalesef günümüzdeki yeri "bayan için en rahat iş, garanti iş vsvsvs"

kardeşinizin öğretmeni ile konuştunuz mu? konuşmuşsunuzdur ama bence peşini bırakmayın. siz ilgilendikçe kardeşinize bakış açısı değişecektir. umarım herşey onun için güzel olur.

benim bahsettiğim bu tür zorluklar işte çocuklar için birilerinin bilinçli olup onları hak etmedikleri zorluklardan kurtarmaları gerekiyor. ve benim burda gördüğüm anneler beni çok sevindirdi. dilerim çoğunun ailesi de böyle ilgili ve sevgi doludur.....

o öğretmenler bilmiyomuki birgün allah onlara da verebilir.o zaman mı anlamaları lazım bu çocukların ne kadar ilgiye muhtaç olduklarını.ben tahmin bile etmezdim aklımın ucundan geçmezdi,downlu çocuk ne yapar nasıldır bilmezdim insanın başına gelince biliyosun.biraz duyarlı olmaya davet ediyorum.böle düşünenlerinde yarın başlarına ne geleceğini allah bilir...

valla benim kızımın tek tırnağına değişmem hiçbirşeyi.allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın onlara tek diyeceğim bu.ben kızımın arkasındayım.ne kimseye hırpalatırım kızımı psikolojik olarak nede dışlamalarına göz yumarım.bebeğim için yıkarım dünyayı.....

Konuşmaz mıyız, defalarca hem de.. Annem, babam, ben, kardeşim hepimiz görüştük kendisiyle..Ama sanırım onun başka psikolojik problemleri de var..En iyisi okul değiştirmek belki ama o da zor gibi şu an.. Allah yardımcımız olsun..

hadi arkadaşlar deneyimi olan herkes yazsın.öğreneceğimiz çook şey var birbirimizden..birden yoğunlaştık ama şimdi kimse yazmıyor..

oğlum yürüteçte zıplayarak gidiyor çekirge gibi. yerdede yüzüstü geri geri gidiyor. ama söylediklerimi anlamıyor. al ver gel gibi şeylere hiç tepki vermiyor. ocakta gelişim testinde anormal çıkmıştı. temmuzda tekrar yapılacak yine ööyle çıkacakta neler yapmam lazım bi fikriniz varmı? sizi çocuklarda böylemiydi? 10 aylık çok mu acele ediyorum acaaba?

bencede çok acele ediyosunuz.daha çok küçük.normal çocuk seviyesinde gitmesini beklemeyin.inanın ben hepsi için çok bekledim.yinede çocuktan çocuga gelişim değişir.takip ederek öğrenin.biz öyle testlere girmedik bilmiyorum.bizim kızda yuvarlanıyordu.sonra kardeşi emekleyince oda normal emeklemeye başladı.al verleri benim kız bile 1senedir yapıyor.bide bu al verleri eğitimde pekiştirdi.sabır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…