Çocuk Hastalıkları down sendromlu melekler ve anneleri.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sizin sonuclar ne çıktı?

Hikayeniz benim hayatimla nerdeyse ayni, 2 li testime gore riskim
Yuksek ciktigi icin amniyosenteze zorladi doktorum ve amniyosentezim temiz cikti benim suyum bittigi icin 29 haftalik dogum yaptim oglum 107 gun küvozde kaldi cikmamiza yakin oglumun downlu olabilecegini soylediler amniyosentez sonucunu aldigim laboratuarla gorustum cocugumun kanini istediler ve oglum downlu cikti, o gun hayat durdu aglamaktan harap olmustum hazirliksiz
Yakalanmak cok zormus, cok zor gunler gecirdik ama hepsi geride kaldi dunya tatlisi oglum var iyiki var, bi daha dunyaya gelsem yine oglumu isterdim, down sanildigi kadar kotu bisey degil cahil insanlar yuzunden hayatlarimiz
Zorlasiyor Sadece

Meraba arkadaslar sizleri görünce bende üye oldum benımde 4 aylık down sendromlu dünya tatlısı bırkızım var.ilk ogrendıgımız gun dünya basıma yıkılmıştı kendımı yerden yere vurdum cok ağladım .ama cok şükür atlattık zor günleri onun gülüşü aguları herseyi unutturuyor bıze.benım kızımda doğduğundan beri cok hareketli kafasını 10-15 gunlukken dıktutmaya başladı .ıkı aylıkken sonuclarımız çıktı ve bebek fızyoterapistı ayarladık hemen terapiye başladık.raporumuz yenı çıktı özele eğitime gıdıcez.ankarada olan varsa hangı özele eğitime gıdıyolar bana bılgı verırsenız cok sevınırım.

Bebeklerinizin doğduğunda boyu ve kilosu nasıldı?Normalin altın da mı,üstündemiydi?

Benim oğlum 37 haftalık, 2600 gr doğdu, 47 cmdi boyu. Ufacık tefecik içi dolu turşucuk bir şeydi. Şimdi 2 yaşında 10 kilo. 83 santim.

Kızlar hepinize Merhaba. Sayfaya pek giremiyorum çünkü çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor ve bende birde 1 yaş arayla 2 çocuk olunca daha zor. Inan in küçükken yaşları birşeyleri çözmek daha kolaydi büyüdükçe daha fazla engel çıkıyor.kizim artık 7 yaşında ve hala krese devam ediyor ama son kaynaştırma hakkımı kullandım. Artık krese gidemeyecegiz ilkokul içinde gelisimi mız tam değil. Ram in yönlendirdiği yer çok kalabalık ve otizm li çocuklarla Dolu.anlayacaginiz işler giderek zorlasiyor

Allah kolaylık versin, okul sürecini düşünmek beni de şimdiden yoruyor... Yaşayıp göreceğiz, hayırlısı...

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sezsizce bütün yorumları okudum aranıza yeni katıldım bir hafda önce melegime kavuşdum hamileligimin üçüncü ayından beri biliyordum downsendromlu olduğunu oldukça zor bir süreçdi
Acaba beni ne bekliyor ?
Şükürler olsunki doğduktan sonra ona dokununca herşey bitti şuan daha hadtanedeyiz fısdığım çok uyuyor beslemek için uyanfıramıyoruz çok nadir beş dakika falan emzirebiliyorum geri kalan burundan besleniyor
Sizlerin tecrübesi daha çok bu durum ne kadar zamanda düzeliyor?
Yada uyandırabilmek için bi yöntem biliyormusunuz?
Allah hepimizin yardımcısı olsun yorumlarınızı bekliyorum

Öncelikle gözünüz aydın, evladınıza sağlıkla kavuşmuşsunuz.
Oğlum da çok uyurdu bebekken. Doktor, uyandırmak için tüm kıyafetlerini soymamızı böylelikle uyanacağını söylemişti. Oda sıcaklığında üzerini soyup bezini değiştirerek uyandırıyordum, öyle emziriyordum.
Hazır hastanedeyken kalp ve tiroid kontrollerini mutlaka yaptırın. Doğuştan tiroid rahatsızlıkları oluyor. İlacı var. Her sabah emzirmeden önce ilacını verip biraz bekleyip sonra emziriyordum. Sarılık olma ihtimali de yüksektir o da çok uyutur. Sarılık değerlerine de baktırmanızı öneririm. Tekrar gözünüz aydın, sağlıkla büyütün inşallah. Sevgiler...

Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için sarılık değerleri düştü iki gün ışık tedavisi aldı kalp kontrolu yapılacak
Trioide sorayım
Canum kızım ışık altında üşütmüş şimdi burnu akıyor nefesini tıkıyor inş çabuk düzelir tavvsiyeleeinizi dikkate alıcam

Merhaba öncelikle gözünüzaydın ve Allah yardımcınız olsun benim sormak istediğim gebeliğinizde 3. Ayda ikili testte mi öğrendiniz yoksa öncesinde ultrasonsa burun kemiği kökü olmaması ende kalınlığı vb gibi şeylerle mi fark edildi?

Merhaba benim 11 haftalıkken detaylı ultrasonda ense kalınlığı yüksek çıkmıştı onun akabinde cvs plesantadan oarça alınıp test yapıldı ve sonuç %yüz dediler kromozom analizinde

Merhaba benim 11 haftalıkken detaylı ultrasonda ense kalınlığı yüksek çıkmıştı onun akabinde cvs plesantadan oarça alınıp test yapıldı ve sonuç %yüz dediler kromozom analizinde
Benim bebeğimin ense kalınlığı 2.5 çıktı Dr sınıra yakın dedi sizin kaç çıkmıştı?

Otizm ve down sendromu hastalık değildir. İnsanların bunu idrak edebilmesini çok istiyorum. Yıllarca otizmli diye kardeşim dışlandı. Ama savaşmak başarmaktır. Bir kelime etmeyen kardeşim konuşmaya başladı. Liseye gidemedi ama özel okulu bitirdi. Şuan iyi bir yerde çalışıyor hayatını idame edebiliyor. Asla vazgeçmeyin, onlar hasta değil sadece destek bekliyorlar..

Bir down lu teyzesiyim :)
Bal şeker yeğenim var kız, dünya güzeli dünya tatlısı
6 aylıkken eğitim almaya başladı şuan 18 yaşında 8. sınıfa kadar okudu liseyi de kendi vasfında olan arkadaşlarının gittiği bir okulda okudu.
Canımın içi, onları gülerken görmek herşeye değer :))
Tete kurban olsun balına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…