Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne testi canım ambiyosentesden bahsediyorsan ben yaptırmamaya karar verdim
Anladım canım. Ayrıntılı ultrasona girecek misin? Haberdar et. Dua ediyorum sana ve bebeğine.
Bebeğiniz 1:75 down sendromlu.Ya diğer 1:74 ihtimal::)Üzmeyin bebişi ya nolur,kendinizide:).Allah hayırlısını versin
ben 29 yaşındayım. Sonuçlarım şöyle:
Down sendromu yaşa göre risk: 1/668
down sendromu biyokimyasal risk: 1/1016
ense kalınlığı 1,5 mm
yani rakamlar kesin bir sonuç vermiyor. Sizin değeriniz biraz yüksek doğruyu söylemek gerekirse. Gelişim olarak bir sıkıntı var mı? Anne karnındaki gelişimi, boyu vs...
Benim oğlumun bacak boyu 24. Haftadan sonra biraz kısa çıkmaya başladı. Ama atıyorum normali 2,4 olması gerekse oğlumunki 2,39 falandı. Yani öyle çok büyük bir fark değildi ama tek belirti buydu. Sadece buna bakarak da karar verilmesi zaten imkansız. 24. Hafadan sonra da yapacak bir şey olmaz zaten. Amniyosentezin de kendi içinde riskleri var ama yine de karar sizin. Hakkınızda hayırlısı...
merhaba ben bugün amniosentez sonucumu öğreneceğim benim dörtlü taramam riskli çıktı
ultrasonda bir bulgu yok
ben size bebeğinizin burun kemiğini sormak istiyorum kaçıncı haftada burun kemiği görünmüştü?
Canım benım teyzemınde rısklıydı amniyosentez yaptır dedıler agladı cok üzüldü aldırıcam dedı neyse amniyosentez yaptırdı ve tertemiz cıktı sımdı kızı var 1 yasında bence amniyosentez yaptır krsin sonucu gör Allah yardımcın olsun arkadaşımm inşş temiz cıkarSlm arkadaşlar.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen.
3 lü tarama test sonucumda down sedromu riski 1:75 çıktı dünden bugüne hayatım değişti. Dr. çok yüksek hemen Amniyosentez yaptır dedi. O iş de riskliymiş, bir de çok korkuyorum. Acaba birde 4 lü tarama mı yaptırsam sonuç değişir mi? 20 gün sonra detaylı ultrasyona girecem orada belli olur mu acaba. Sizden böyle olupta güzel sonuç alan var mı. Amniyosentezi aldırıp test yaptırsam mı
Canım benım teyzemınde rısklıydı amniyosentez yaptır dedıler agladı cok üzüldü aldırıcam dedı neyse amniyosentez yaptırdı ve tertemiz cıktı sımdı kızı var 1 yasında bence amniyosentez yaptır krsin sonucu gör Allah yardımcın olsun arkadaşımm inşş temiz cıkar
amin canım inşallah ambiyosentez zamanım geçti, yaptırmak istemedim sonucu doğumda görecez rabbim hayırlısını nasip etsin...dua et benim için.
Yüreğini ferah tut canım sağlıklı bir yavrun olacak bende hamileyim umarım dualarim tutar sonucu haber ver bana mutlaka
tek temennimiz bu. rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin.. hamilesin demek kaç haftalık
nasip olursa ayın 6sına ayrıntılı urtasyona ğireceğim.. Allah razı olsun canım dualarını eksik etme.
canım bu üçlü test zaten turkiyede neden bu kadar cok yapılıyor anlamadım. cok yakin bir zamanda arkadasimin basina ayni sey geldi (bu arada ben de hamileyim ve yurt disindayim.) neyse iste ben de bu konuyu detaylı arastirdim. Burda bize uclu test yamiyorlar. Soyle ozetleyeyim : uclu ve dortlu test eski bir yontem. Yapilma zamani cok gec oldugu icin ve bu saatten sonra cocuk aldirmak riskli oldugu icin yeni yontemler arastirilmis ve iki test bulunmus. ikili test 13 haftalikken yapildigi icin aldirmak isteyenlere kolaylik sagliyor. (psikolojik olarak da..) Neyse daha da onemlisi iki test %85 dogru sonuc verirken uclu test %60. arada ucurum var resmen. senin ikili testin kac cikmisti?
İkinci bir onerim; dr un kim bilmiyorum ama ozel hastahaneyse derhal bir universite hastahanesinden bir docent ya da proftan gun al. ona da birsey soylemeden down sendromu tetkiki yaptir. boylece onun gercek fikrini ogrenmis olursun. dru etkileme..
sonolarak amniyosentez istiyorsan; bu durum senin de hayatini riske atacak. o nedenle yapan kisinin bu konuda uzman olması SART!!! Kac vaka gormus sonucları neler bunu ogren!!! ozel hastahane de yaptirma lutfen. zaten o teset bu test sirf masraf olsun diye yapiliyor bana sorarsan..
Moralini duzeltmek icin son olarak sunu anlatayım... bir tanıdigima 6 aylikken kesin down sendromu demislerdi. kiz uc ay kahroldu. sonra??? cocuk gayet saglikli dogdu... :)
Ultrasona girdin mi? Yeni bir bulgu var mı?
ilgin için çok teşekkür ederim canım zahmet edip birsürü şeyler yazmışsın benim için. 2 tarama testi yaptırmadım bugün detaylı urtasyona girdim ünüversite hastanesinde nasıl detaylıysa onu anlamadım 3 dakikalık bir urtasyona soktu çok ilgilenmediler sonucuda doktoruma gösteremedim neyse benim içim bu konuda rahat inşallah hiç birşeyi yoktur oğlumun.. sen kaç haftalık hamilesin
aa uzuldum ya ilgilenmemelerine.. bence de icini sen ferah tut. neticede bebegin hissediyor herseyi. bak hem de oğlanmış. ben de 24 haftalık oldum bugun. benim de uc gundur sancım vardı. cok korktum dogal olarak. sonra soyle dusundum bundan sonra hayatımızda bu ufaklıklarla ilgili hep panik yapıcaz zaten. bırakalım da en güvenli oldukları yerde rahat olsunlar :) benimki de kiz bu arada :)