Dövme Dövmem :))))

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,

Sanırım o erkeklerde çok güzel duran bir dövme olur
Mesela şöyle bir şey de var benim çok çok hoşuma giden bir dövme türü:

Yok artık canım sırf demet akalında var diye vaz mı geçiyosun yoksa. :)
Boşver hem onda farklı durur sende farklı durur. :))

yok kuzu vazgeçmek değilde
güzel bi örnek bulamadım ama sanki daha önce yabancı bi ünlüde gördüm
elinin kenarında dövme ama kimdi çıkaramadım bi türlü
gülben ergenin bileğideki çocuklarının adı yazılı dövme de bence çok şık
iç bilekden daha hoşuma gitti dışta olan

Konu dışı mesajlar temizlendi. Lütfen içeriğe uygun paylaşımlar yapınız

Gereksiz insanlar olduğu sürece malesef gereksiz mesajlar olacaktır böyle işte :97:
15 yaşında ergen sandı arkadaş beni

Bikaç güne kadar yaptırmayı düşünüyorum dövme
Estrella kabuk tuttu mu senin dövmen?
Ya da çok kabardı ve kızardı mı
Daha önce dövme konusuna da yazmıştım bende biçimsiz yara iyileşmesi denilen bi rahatsızlık var
Şöyle ki en ufak bi çizik cildimde jilet izi gibi bi iz bırakıo
Tam iyileşmio böyle kabarık bi şekilde kalıo
Aklıma takılan acaba dövme yaptırınca da orası öyle kabarık kalır mı

Evet gülben ergen'in dövmesine baktım da şimdi çok güzel duruyor canım.
Ama güzelliğinden öte derin bir anlamı var.

Konu dışı mesajlar temizlendi. Lütfen içeriğe uygun paylaşımlar yapınız
Çok teşekkürler.

Daha kabuk tutmadı canım
Şişliği dün biraz vardı ama bugün hiç şişlik yok gibi
Dokununca mesela bir kaç saat aralıklarla dövmenin üzerine vazelin sürüyorum çıkartırken peçeteyle silerek alıyorum sulanmış vazelini üstünden.Bi peçeteyle silerken acıyor o kadar.
Onun dışında kızarma da olmadı hiç bende.
Aaa geçmiş olsun canım nasıl bir şey o öyle.
Acaba dövme yaptırdığında da aynı şekilde iz kalırmı ya da kabarık durur mu
Sende bana sormuşsun ama bilmiyorum canım
Sen istersen doktora ya da dövmeciye sor
Ona göre bilgilen bu konuda ve öyle yaptır dövmeyi

malesef begenmedim ama önemli olan senin begenmen ve sıkılmaman tabiki :81:
ben dövmede küçük ve kibar olanları yakıştırıyorum

Teşekkür ederim arkadaşım bizi bilgilendirdiğin için ama beden benim bedenim günah benim günahım. :))

Canım sen neyi bekliyorsun?
Çok beğendim hemen yaptırmalısın bence :))

ya büyük ihtimalle eski bir tartışma ama demeden de edemeyeceğim o günahla ilgili konuşan arkadaş birincisi birilerinin inancını yargılamakta günahtır ve kimsenin haddi değildir ikincisi bedenimiz de dünya malı yani onunla gitmeyeceğiz gideceğimiz yere onu toprağın altında bırakacağız unuttun mu ? ruh gider beden kalır

Ben de yaptırmak isterdim ama dövmenin altına yani deriye su geçmediği için gusl abdesti alınmaz ve büyük günah olduğu için niye bilerek dövme yaptırayım. Tabii herkesin kendi inancı. Kimse üstüne alınmasın. Sonuçta yaptığım araştırmalar sonucu bu bilgiye ulaştım. Ve her yerde aynı şey yazıyor. Yani kendi kafamdan uydurduğum şeyler değil...

Kimse kimseye karışamaz kimsenin inancını yargılayamaz herkes kendinden sorumlu zaten.Ve evet seninde dediğin gibi yargılamak,sen lanetlendin,günah işledin demek çok büyük günah.Sonuçta Allah'ın bileceği bir şey bu.Onlar,öyle diyenler bir nevi Allah'ın işine karışıyor.Çok doğru söyledin canım biz sadece ruhumuzla gidiyoruz ama bir şey diyeceğim eski eski çağlarda da insanlar dövme yaparlarmış.inançları varmış öyle.ee o zaman herkes mi günah işliyor,herkes mi lanetleniyor? Bir de aklıma gelmişken insanlar saçlarına saç ektiriyor dimi.Bunu da dövme gibi düşünelim.O saçlar oradan hiç dökülmeyecek.Sen ölene kadar orada kalıcak.Bu da günah o zaman mantıken.İnan tartışmaya bile değmiycek bir şey.Zaten o günah konusuna girilecek olursa kimilerine göre her şey günah.Herkesin inancı da kendine.Kimseyi inancından ötürü de sorgulayamaz kimse.

Canım zaten sen cevabı veriyorsun.Normalde de abdest alırken derinin altına suyu geçirebiliyomusun sen? Ben ve tanıdıklarım geçiremiyor sen geçirebiliyorsan bilemem :) Nerede araştırdın da buldun o bilgileri bilmem ama ben hangi siteye girdiysem bu dediklerimle karşılaştım.Herkesin kendi inancı ben abdestimin kabul olduğuna inanıyorum.Sen inanmıyorsan yaptırma zorla bir şey yaptırmıyoruz zaten.Burada da bana gelip abdest alınmaz,kabul olmaz demeyin! Bana göre olmuyor deyin.Kesin konuşuyorsunuz çünkü.Madem kesin konuşacaksınız kanıt istiyorum.

Ben zaten derinin altına su geçirilecek demiyorum ki. Hem derinin altına niye su geçiresin? Derinin üzerinden bahsediyorum. Tabii herkesin günahı kendine. Eğer önemsediğiniz bir konu olsaydı biraz araştırma yapardınız:

dövme gusül abdesti - Google'da Ara

Neyse siz inandığınız gibi inanın, ben sizi yargılamıyorum gerçekleri söylüyorum sadece...

Ben zaten derinin altına su geçirilecek demiyorum ki. Hem derinin altına niye su geçiresin? Derinin üzerinden bahsediyorum. Tabii herkesin günahı kendine. Eğer önemsediğiniz bir konu olsaydı biraz araştırma yapardınız:

dövme gusül abdesti - Google'da Ara

Neyse siz inandığınız gibi inanın, ben sizi yargılamıyorum gerçekleri söylüyorum sadece...

Son düzenleme:

Ne alakası var ya ?
Sen nereden biliyorsun ki benim önemseyip önemsemediğimi de gelmiş bana önemsediğiniz bir konu olsaydı diyosun ? Önemsediğim bir konuydu araştırma yaptım ve aradıgım cevabımı da buldum.Ayrıca dövme derinin üstüne değil altına yapılıyor bilmem biliyormusun.
Bak bak orada ne yazıyor.İyi bakamamışsın bence.
Prof. söylüyor birde.
Hiç üşenmeden buraya yapıştırıyorum yazılanları

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.
Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.
İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz.
İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Bence sen dikkatli araştırma yapmamışsın.
Altını çizdiklerimi iyi oku !!

Nasıl inanıyorsan öyle inan ben kitaplarda yazanları söylüyorum. Herkesin söylediği farklıdır. Herkesin inancı da farklıdır. Mesele sadece ibadet değil. Dövme yaptırmanın günah olduğunu bilen bilir. Önceki mesajımda da söylediğim gibi herkesin günahı kendine. Daha fazla uzatıp yorum kirliliği yapmayalım lütfen.

gülben'in dövmesinde ne yazıyor anlamadım ben :44:

sıkımıcamı bilsem yaptırırdım ama sıkılırım

güle güle kullanın

Farkındaysan günah olduğunu inkar etmedim.Benim takıldığım konu abdest!! Günah olduğunu zaten biliyorum.Evet,bencede .

gülben'in dövmesinde ne yazıyor anlamadım ben :44:

sıkımıcamı bilsem yaptırırdım ama sıkılırım

güle güle kullanın

Atlas, ares ve güney yazıyor.
Çocuklarının ismini yazdırmış çok güzel de durmuş :))
Teşekkür ederim canım
Araştır biraz sen en iyisi.
Sıkılmıycagına inandığın bir modeli bulursun elbet :))

dövemenin artık sadece mekruh oldugunu herkez biliyo yani bildigine inanıyorum vucuda acı çektirdigimiz için mekruh yani nasıl saglıgımıza sigara zarar veriyo ve mekruh onun gibi işte sonuçta abdesin geçmemesi için gözenekleri tıkaması gerekiyo ama döveme sadece renk veriyo deriye gözenekleri tıkamıyo ben karşı degilim dövmeye ama görsellik için abartılmaması gerektigini düşünüyorum bende istiyorum yaptırmak özellikle iki omuz arasına melek kanadı yaptırıp kızlarımın ismini yazdırmak istiyorum ama malesef ailem yani annaanne ve babaanne hacı oldugu için hoş karşılanmaz diye yaptırmıyorum

Günah olduğunu evet herkes biliyor ama şu abdest konusunu herkes bilmiyor.
Bak sende ne kadar mantıklı söylüyorsun.
O değil zaten abdestte önemli olan derinin üzerinin ıslatılması.
Dövme de deri üstünde değil derinin altında.
Abartılınca evet bende pek beğenmiyorum ama yine de dövmeyi kadına-erkeğe çok yakıştırırım.
Çok istiyorsan o kadar göz önünde olmayan bir yerine yaptırabilirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…