Merhaba bayanlar, renkli ve renksiz 4 adet dövmesi olan biri olarak naçizane görüşüm, gerçekten sabit bir işiniz olmadan görünen bir yerinize dövme yaptırmamanız. Ben fotoğrafçı ve turist rehberiyim. Aslına bakılırsa iki işimde de rahat ve önyargısız insanlarla çalışıyor gibi göründüğümü düşünüyordum. Ancak mülakatlar ya da ikili konuşmalarda insanların zaman zaman elinize ve bileğinize gözlerinin kaydığını gördüğünüzde garip hissedebiliyorsunuz. Siz hararetle bir şeyler anlatırken birileri kolunuza bakınca eğlenceli bir hale dönebiliyor tabi durum. elinizi kolunuzu saklamaya çalışıyorsunuz
Ama tüm bunların yanında, dövmecim bana hep aynı şeyi söyledi 18 yaşın altındakilere ailesiyle bile gelse dövme yapmıyorum. ya da gerçekten sıkılmayacağınız bir dövmeyi yaptırdığınıza emin olduktan sonra...
Ama şunu da not etmek gerek, bir dövmeyi yaptırdıktan sonra o dövmeyle yaşamaya başlıyorsunuz.
Hayatınızın her anında uyurken bile sizinle birlikte oluyor. Sizin bir parçanız oluyor, ve zamanla sevmemek değil, ona alışmaya başlıyorsunuz. Alışkanlık güzel bir bağımlılık olabiliyor, ondan sıkılmaktansa onu benimsemek dövme yaptırdıktan sonraki en büyük mutluluk.
Bir not daha düşeyim; lütfen dövmelerinizi temiz ve hijyenik ortamda ve iyice araştırarak yaptırın. Hijyenik olup da kasapçılığa maruz gitmeyin. Ve her dövme sonrası ve esnasında acı çekecek ve bir daha yaptırmak isteyeceksiniz. Buna emin olarak başlayın derim (;
Ayrıca, kalıcı dövmedeki abdestle ilgili olarak, inançlı bir insanım, ailem de inançlı, ve ilk dövmemi 20 yaşında yaptırmaya gittiğimde dövmecimi annem bulmuştu.
Dövmenin günahlığı iki şekilde açıklanabilir, birincisi abdest almanın önemlerinden birisi insanın kendisini temiz tutması. Siz kendinizi temiz tuttuğunuza inanıyorsanız geri kalanı tamamen dine olan bağlılığınızdır. İkincisi ise, abdest kabul olmaz diyemeyiz, eğer böyle düşünüyorsanız zaten henüz yaptırmayın, çünkü dövmelerimin altından hala tüyler ve kıllar çıkıyor ve basketbol maçlarında dikkat ederseniz oyuncuların dövmeyle kaplı olan kolları terliyor. Nefes almayan deri ölür, ölen deri dökülür, terlemez... Dolayısıyla kalıcı dövmede abdest kabul olur, abdest inandığınız zaman kabul olur.