bi sitede yararlı olacağını düşündüğüm bazı yazılar buldum siz de bi göz atın;
SORUövme yaptırmak Gusle abdeste manimidir?
CEVAPövme yaptırmak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.
NOT: Daha fazla bilgi almak isteyenler diyanet işlerinin web sitesini ziyaret edebilir veya arayabilirler Diyanet işleri telefon numaraları : 0212 512 2320 / 513 5840 / 520 6050 - dahili: 132.
Soruövme Acıtırmı?pek çok insan çok acıdığını söylüyor.
Cevapövme uygulaması genellikle acı yaratmaz,sadece biraz rahatsızlık verir.Eğer acıyan bir bölgeye yapılıyorsa anestezik krem uygulayarak acıyı en aza indirgeriz.Genelde insanlarda dövmenin acıttığı yolundaki kanı,acemi dövmeciler tarafından kaynaklanıyor,dövme iğne deriye en fazla 1mm gircek şekilde epidermis tabakasına yapılır,eğer daha derine inilirse bayağı çok ağrı yapabilir.Daha sonrada yara olup iltehap kapabilir.
Soruövmenin rengi solarmı veya yeşile dönermi?
Cevap:Eğer Kaliteli bir boya kullanılıyorsa ve iyi bir sanatçı tarafından cildi yaralamadan yapılıyorsa rengi senelerce solmaz bir dövme eğer yeşile dönuyorsa buyuk ihtimalle dolmakalemlerde kullanılan çini murekkebiyle yapılmış bir dövmedir
Soruövme nekadar zamanda iyileşir.Nekadar süre su değmemesi lazım?
Cevapövme genelde 6-10 gun arasında iyileşir.Fakat çok koyu bir çalışmaysa (tribal gibi mesela)iyileşme süresi uzayabilir.Ayrıca kişiden kişiye değişebilir iyileşme suresi cildin yapısına göre 2-3gun uzayabilir! Dövmeyi tamamen iyileşene kadar su ile temas ettirmemelisiniz.Su sıçraması önemli değildir.Ama duş almak sorun olabilir.Ben üzerine kalınca bi tabaka vazelin sürup duş almalarını tavsiye ediyorum muşterilerime.Eger streç filmde sarılınabilirse üzerine çok daha iyi olur.
Soru: Dövmeden Hastalık Kapma İhtimalim Varmı?
Cevapövmeden eğer hijyen koşullarına dikkat edilerek yapıldıysa hastalık kapma olasığınız yoktur!İnsanlar hastalık sadece iğneden bulaşıyor sanıyor genelde.fakat dövme makinasının (tube gibi)diğer parçalarıda aynı derecede tehlikelidir.Boya kapları ws.. gibi pek çok parca risk yaratır.Tek kullanımlık olmayan dövmeyi temizlemekte kullanılan sprey kutuları bile bir riskdir.İğne olarak öncelikle tek kulanımlık steril pakette musterinin ambalajını kendi açacağı iğneler tercih etmekteyim(dövmeci kendide iğne hazırlayabilir ama ambalajlı iğnelerle içiniz daha rahat eder cunki ambalajı açılıp kapanamaz dolayısı ile kesin tekkullanımlıktır) Tatil yerlerinde açıkta el yapımı makinelerle dövme yapan yerlerde hastalık kapma ihtimaliniz çok yuksektir.Cünki bu makineler sterilize edilemezler!Bu işi profesyonel olarak yapan ve sterilizasyon işini bilen dövme sanatçılarından hastalık kapma ihtimaliniz nerdeyse yoktur.
Arkadalar bir sey sormak istiyorum benimde dovmem var, bazilari boy abdestinin gecerli olmayacagini soyluyorlar.. Ben inanmiyorum cunku dovme yuzyillardir var..Ama yinede sormak istiyorum bu konuyla ilgili kesin bilgi sahibi olan varmi ?
ya bende yaptırmak istiyordum ne zamandan beri. arkadaşların dövmelerini gördüğüm zaman daha bi heveslendim.ben faca izlerini kapatmak için yaptırmayı düşüyorum ama façaların üzerine dövme yaparlarmı hiç bilmiyorum senağlama
kızlar ankara'da bildiğiniz şöyle güzel ve temiz bir ortamda işini yapan bi dövmeci var mı?özellikle aranızdan yaptırıp memnun kalanlar varsa nerede yaptırdıklarını paylaşabilirler mi acaba ???
Ben bu başlığı okumaya uzun zamandır ara vermişim..
Sevgili kkibele; dövmecimin bilgilerini sana özelden gönderiyorum.. Yeri Tunalı Hilmi Caddesinde..
Benim tarafımdan farklı zamanlarda iki kez, kardeşim tarafından dört kez ve bir arkadaşımız tarafından da dört kez denenmiş ve hiçbirinde olumsuz bir tecrübe yaşanmamıştır..
Amma velakin gönderemiyorum... :roflol:
Özel mesajlaşmanı açmamışsın..
canım şimdi gördüm mesajını özel mesajlaşma nasıl açılıyo ki hiç bilmiyorum :1no2: istersen ziyaretçi mesajı yaz..
kızlar tüm sayfaları okuyamadım ama bugun güzellik salonundaki bayan, kalıcı makyaj gibi dövme yaptığını, (yine iğne ile) ve iki senede kendiliğinden silinmeye başladığını söyledi.
kesinlikle iz kalmıyormuş.
böyle bir şeyi biliyor musunuz? cünkü kolumun iç kısmına yazı yazdırıcam eğer ki iki sene sonra çıkmazsa iz kalırsa pek iyi olmaz...
Canim gecici dovme var o dogru ama eger bilinir ve guvenilir bi yerde yaparsan sorun olcagini sanmiyorum. Pek fazla arastirmadim ama bende bi ara istiyodum gecici dovme ordan biliyorum, derinin katmanlari varya cok derine yapmiyolarmiymis neymis o yuzden belirli bi sure sonra cikiomus :lepi:a.s.