• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dostumun yalanı

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
9 yıllık dostum bugün bana yalan söyledi.çok üzüldüm ve hiç birşey diyemedim.

onun 5 sene önce bi erkek arkadaşı olmuştu. arkadaşımı çok üzdü aldattı, terk etti...çok büyük acılar yaşadı sonra karşısına onu çok seven biri çıktı zamanla o da onu sevdi 3 senedir beraberler.

bu eski sevgili bi iki sene sonra arkadaşımın peşinden çok koştu ama iş işten geçmişti artık. neyse.

şimdi olay şu arkadaşımın face hesabı benim bilgisayarımda açık kalmış. arkadaşım bana dediki eski sevgilisi için iyiki doğdun mutlu yıllar diyebana mesaj atmış dedi. doğum günüydü de.. ama ben hiç bişey yazmadım hala ne diye mesaj atıyorsa dedi..

amma facede mesaj bölümüne bi baktım arkadaşm ona teşekkür ederim unutmamışsın :) diye cavap yazmış..

hem bu cevabı atmasına hem de bana yalan söylemesine bi anlam veremedim ve güvenm çok sarsıldı. haksız mıyım..

kendi kuyruğunu dik tutuyormuş gibi sert bir imaj çizmiş, sana da anlatmamış bunu. güvenle alakalı.. sen onu dost olarak görsen de o seni kendisine çok yakın bulmuyor sanırım

onun 5 sene önce bi erkek arkadaşı olmuştu. arkadaşımı çok üzdü aldattı, terk etti...çok büyük acılar yaşadı sonra karşısına onu çok seven biri çıktı zamanla o da onu sevdi 3 senedir beraberler.

bu eski sevgili bi iki sene sonra arkadaşımın peşinden çok koştu ama iş işten geçmişti artık. neyse.

şimdi olay şu arkadaşımın face hesabı benim bilgisayarımda açık kalmış. arkadaşım bana dediki eski sevgilisi için iyiki doğdun mutlu yıllar diyebana mesaj atmış dedi. doğum günüydü de.. ama ben hiç bişey yazmadım hala ne diye mesaj atıyorsa dedi..

amma facede mesaj bölümüne bi baktım arkadaşm ona teşekkür ederim unutmamışsın :) diye cavap yazmış..

hem bu cevabı atmasına hem de bana yalan söylemesine bi anlam veremedim ve güvenm çok sarsıldı. haksız mıyım..[/kuuuul kiz imajii haaa..cnm salla gtsin ne oldugunu ogrendin iste dijem ama sana karsi yapilan bisey deio bnce bii..kizlar en yakinina guclu grunmek isterkerr senin nie attin gurur yokmu sende ivir zivir dicen die utanmistrr..bunun icinnn ki senle bi alaksi olmayan bii olayyy takma arkdsligina da zarar gtrme..ona gulerekk kizz feyste msjlarin acik kalmiss tesekkurler felan noluoo yeni biseyler var acaha de ama gulumseyerekk. Kii o da sana drst olsunn ayippladigino dsnmesinn

hem bu cevabı atmasına hem de bana yalan söylemesine bi anlam veremedim ve güvenm çok sarsıldı. haksız mıyım..

Haksızsınız!
Kız belki de o ilişkide çok üzüldü şu anda o erkeğin peşinde dolanması hoşuna gidiyor,mesaj yazdı ben cevap vermedim diyerek hem kendini hem sizi kandırıyor.
Bırakın da biraz tatmin olsun ne de olsa gerçeklerle yüzyüze gelince bu yalanlara son verecektir.

küçücük bi yalan cocuğa cok kayda değer bişe söylememişki :)
ama unutmamıssın diyerek blki de ondan evet unutmadım cevabını duymak istemiştir :)
bilemedim şimdi ama bence cok abartılacak bi durum değil :)
:25::25:

yalanı sevmeyen biri olduğum için arkadaşının davranışı çok saçma geldi bana:19:
yani burda sana yalan söylemesini gerektiren bir sebep yok
sana bende cevap verdim dese ne olacaktı ki:97:

ben de çok sevdiğim birinin yalanını yakalaynca tüm samimiyetimi kaybediyorum

Bence de abartılacak bir yalan değil. Kendisi ile ilgili bir durumda yalan söylemiş siz veya arkadaşlığınız ile ilgili değil. Hem cevap yazdığını size söyleseydi onu eleştirecektiniz. Bana mesaj atmış dediğinde siz de sen naptın diye soracaktınız mesaj yazmadım demiş çekindiği için uydurmuş bu yalanı.

İnsanın kendine has sırları olabilir çok hassastır böyle durumlar, en yakın dostu bile olsa paylaşmak zorunda değil. Ayrıca siz arkadaşınızın mesajlarını neden kontrol ediyorsunuz, buna hakkınız yok ki, insan eşinin bile cep telefonunu face msn hesaplarını kontrol etmemeli. Adı üstünde kişiye "özel" alanlar.

Son düzenleme:
arkadaşınızın açık kalan face hesabından mesajlarına bakmanız bence onun yalanından daha çok sizi güvenilmez yapar ..

Muhtemelen bize yazdığınız gibi ona da sürekli "İş işten geçmiştir, artık onunla iletişim kurma, ararsa cevap verme" vs. demeyi abarttınız... O da tepki göstermeyin diye cevap vermediğini söylemiş... Sonuçta özel hayatı isterse yorum yapmaz, isterse belirli bir kısmını anlatır ki eski erkek arkadaşının iletişim kurma çabası gerçek... Ayrıca cevap vermiş de sayılmaz, balıklama atlayıp "Seni çok özledim" vs. de dememiş, nezaket göstermiş, devamı da onun bileceği iş...

Sizin güveniniz sarsılmış ama bana da arkadaşınızın şifresini biliyorsunuz da özellikle kontrol etmek istemişsiniz gibi geldi...(Bu suçlama değil, ha onun şifresiyle giriş yapmışsınız ha hesabı açık diye didik didik etmişsiniz, aynı şey... :20: ) Diyelim ki sahiden onun şifresiyle açık kaldı hesap... Sizin onun mesajlarını okumanız onun size "yalan söylemesinden" daha samimiyetsiz bir hareket... Ona güveninizin sarsıldığını düşündükçe bu yaptığınızı hatırlayın... Birileri sizin hayatınıza gizlice müdahil olsa nasıl hissederdiniz düşünün... Bu olanlar nedeniyle arkadaşınızla aranıza mesafe koyarsanız ona iyilik yapmış olursunuz, özel hayatıyla baş başa kalır, nefes alır... :19:

Valla durumunuz eşit ve hatta siz biraz daha haksızsınız gibi bu olayda.
İsterse 40 yıllık arkadaşınız olsun onun özelini kurcalamak hoş olmamış.
Ayrıca tu kaka eski sevgililerin bu tip geri dönüşler yapmasından haz almayan insan yoktur muhtemelen.
Belli ki bunun azıcık tadını çıkarmak istemiş ama sizin eleştirilerinize da maruz kalmak istememiş.
Yani bu yüzden bunca yıllık dostluğunuzu zedelemeyin.
Nihayetinde bu büyütülecek bir yalan değil... bence tabii.

Back