Bugünüm yedi yıl önce kullandığım bir hesabımı stlaklamakla geçti.
Her mutlu anımda Liseden neredeyse çok yakın bir arkadaşımla fotolarimiz çıktı karşıma. Lise hayatımız beraber geçmiş, üniversitede bir o benim sehrime gelmiş,bir ben onun şehrine gitmişim,bir ortada bulusmusuz... Tam bir bestfriend, sesim kötü geliyor diye kalkan ilk trenle yanıma gelen bir dost... Tonlarca güzel anımız vardi. Ama yaklaşık 6 yıldır konuşmuyoruz.
Bugün fotolara baktığımda , özlem değil de biraz andım açıkcasi. Gerçekten çok iyi bir kızdı, enerjisi yüksekti, hayatımdaki yerini seviyordum. Ama bir yerde de bitmesi gerekiyordu, ve bitti.
Senin konuyu okuduğum zaman kendime yakın buldum bu yüzden
Açıkçası ben güzel bir dostluğu kaybettigim için üzgün olsam da genele bakınca beni yoran, kaprisli ve fevri birinden kurtuldugum için mutluyum. Hayatıma kattığı artilar çok fazlaydı ama devam etseydim benden aldığı eksiler daha da çok olacaktı,eminim.
O yuzden sen de yol ver gitsin. Zaten miadi dolmuş artık sizin arkadaşlığınizin.. bakarsın bir yerde tekrar karşılaşır , kaldığınız yerden devam edersiniz ama şimdilik bir ara (belki kısa süreli,belki ömür boyu) eminim sana daha iyi gelecektir.
İnsan nasıl kötü sevgiliden ayrılıyorsa kötü dosttan da ayrilabilmeli...
Bir başka yollari ayırdığım kişi; eski ev arkadaşım. İyi kötü yillar gecirdik beraber. Evlerimiz ayrılsa bile birbirimize kol kanat gerdik. Hasta olduğumuzda birbirimize baktık, pazardan poşet poşet alışverişi beraber taşıdık,birbirimizin saçlarını boyadık , kardeşlik yaptık... Onun bana da benim ona da inanılmaz hakkım geçmiştir. AMA bana yaşattığı çok da gün vardır ,stres seviyemi yükseltecek. Bir yerde toksik bir hal almıştı ilişkimiz. Ve onun düşünce yapısını, davranışlarını gerçekten çok yanlış buluyordum. Üstelik üçüncü kişilere benim hakkımda hoş olmayan şeyler söylediğini duydum. Bir yerde devam etmenin mantıksız olduğuna karar verip ghosting yaptım, her yerden engelleyip çıktım hayatından.
Dostluğu benim için kiymetliydi ama miadi biten yoğurdu nasıl dolapta tutmuyorsak artık dostum olmayan bir kişiyi de hayatımda tutmamak bence çok akıllıca bir karardı.
O yüzden sen de bitti diye üzülme, tek elestirinle seni hayatından çıkartacak kişiye de boşuna dostum deme.. belki bu ayrılık sana da iyi gelir,yıllar sonra sen de 'iyi kızdı ama çekilecek çile degildi' diye anarsin:)