- 12 Nisan 2016
- 1.083
- 3.698
- Konu Sahibi Sevdaya gazel
İyi akşamlar bayanlar. İkilemde kaldığım bir konuda farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Çünkü ne yapmam gerektiği konusunda baya kararsız kaldım. Benim bir dostum vardı yıllardır görüştüğüm zor zamanlarımızda birbirimize destek olduğumuz, bazı akrabalarımdan bile yakın gördüğüm ailecek görüştüğüm bir kişi. Bu arkadaşım son yıllarda zor zamanlar geçirdi ailesinden birini kaybetti bu süreçte yine elimden geldiğince ona destek oldum ancak son yaşadığı olaylar maddi sıkıntılar vs huyunu baya değiştirdi oldukça aksi sinirli her şeye söylenen bir insan haline geldi tabi başlarda bu halleri bana yönelik değildi beni etkilemiyordu biz yine beraber eğlenip dertleşebiliyorduk fakat bir süre sonra bana karşı da kırıcı olmaya başladı yersiz eleştirilerde bulunduğu oldu arkadaştır dedim ya sabır dedim huyu dedim sabır benim diğer adım olduğundan sabrettim aradaki dostluğa istinaden ancak sonrasında benim de yaşadığım bir sıkıntıda bana destek olmayıp üzerine hala beni eleştirmeye başlayınca ben tahammül etmekte zorlandım bir kere konuşmayı kestim sonra onun adım atmasıyla tekrar görüşmeye başladık fakat aynı aksi huyları devam etti. Misal benim de onda yanlış bulduğum pek çok şey var fakat haddim olmadığını düşünerek bunu böyle yap dye akıl vermem ama o ev düzeni ya da basit günlük durumlar hakkında sürekli beni eleştirmeye akıl vermeye devam etti ve bunu hoş olmayan bir üslupla yapıyordu. Benim bardağım da dolmaya devam ediyor tabi bir gün inceldiği yerden koptu çok basit bir konu hakkında yine bana ahkam kesmeye kalktı. Bu olayın üzerine ne ben ne de o bir daha konuşmadık. Yaklaşık bir yıl oldu. Aslında iyi de oldu dye düşünüyodum çünkü bu olayda böyle kesmeseydik ilerde daha büyük bir tartışma yaşayarak birbirimizden nefret etmeye başlayabilirdik dye düşündüm. Şimdi duydum ki ailesinden biri bir rahatsızlık geçirmiş. Geçmiş olsun yazmalı mıyım yazarsam tekrar başa döner miyiz yine aynı şeyleri yaşayıp benim için sinir bozukluğu haline gelir mi dye düşünüyorum. Bir yandan diyorum ölümlü dünya yarın bir gün bşy olsa pişman olma kin tutma güzel günlerin hatrına. Bir yandan da diyorum ki hayat yeterince zor yeterince sinir bozucu insan var. Bir de üstüne bunu ekleyip tekrar konuşmaya başlayıp kendimi yıpratmanın ne gereği var diyorum kendi içimde bir çatışma yaşıyorum kararsızım. Siz ne düşünürsünüz böyle bir durumda?