Çok üzüldüm çok geçmiş olsun ne kadar zor bir durum. Ben de sizin kadar şaşkınım 22 hafta boyunca 3 ü nasıl 4 olarak görmüşler ve olmayan 4. Nün cinsiyetini bile belirlemişler. Allah sabır versin
Ablamın pisikolojisi henüz düzelmedi. Hastane korkusu oluştu.
Uzun olacak bazı şeyleri yazmak isterim.
04.12.2020 hastaneye acil yattı. Dört bebek yaşıyor dört kalp atışı var denildi. Ultrason görüntülerinde bebeklerden birinin suyu hiç kalmamış. Diğerinin suyu yarım denildi. Diğer ikisi gayet sağlıklı suları normal denildi.
Şimdilik Hiç birşey yapılamaz beklicez denildi. Bir gün geçti ertesi gün yani 05.12.2020 bize bebeklerden ikisinin kalbi durmuş. Diğer İkisinin kalbi atıyor sağlıklılar denildi. Bir kaç gün sonrası 07.12.2020 bir kız bebişimiz ölü doğum oldu. 350 gram.
Doktorlar bir doğum oldu geriye anne karnında üç bebek kaldı. ama biri kalbi atmıyor yaşamıyor dedi. Ne yapılacak dendiğinde kalbi atmayan bebek de doğarsa sağlıklı olan diğer ikisinin belki bir ihtimal ilaç tedavi falan anne karnında yaşaması mümkün olabilir denildi. ister başka hastaneye sevk alabilirsiniz. Şimdi bir doğdu üç kaldı. Üç bebekten de biri yaşamıyor. Hiç olmassa Kalbi atmayan doğsa ikisi kalsa yaşar belki diye dua ettik. Akıl danıştık sorduk soruşturduk bilgiler kısıtlı.
Enson Sonuç 10.12.2020 tarihinde iki erkek bebiş canlı doğdular biri 420gram diğeri 450gram. Küveze konulmuştu. Yarım saat geçmeden öldüler haberini aldık.
Kapıda beklerken sorduk bizim dördüzdü şimdiye üç doğdu dördüz nerede cevap cevap makine yanılmış. Plesentayı bebek sanmışlar. Ee madem sadece iki bebek kalmıştıysa sağlıklıydı başka yoktu ona göre tedaviyle doğum geciktirilebilirdi belki. Ozaman Neden bize üç bebek kaldı denildi. Bu makineler tövbe ultrason makineleri nasıl yanılabiliyor anlamış değiliz. Hadi ilk baş üçü dört gördünüz.
Herşey bir yana hani makineler yanıldı dört değil üçtü diyelim. Ya Birtanesi doğunca iki kaldıysa bebeği üç nasıl görebildiniz. Yoksa kayıpmı oldu bir bebek bilmiyoruz inanın.
Hastanede doğum servisinde
Tarih 07.12.2020 eniştem perinatoloji doktoruna yarın size randevumuz vardı. Bugün baksanız muayeneye demiş. Olmaz cevabı peki yarın bakacaksınız değilmi deyince hayır olmaz demiş perinatoloji doktoru.
Ben doktorunuza demiştim ikisini sonlandıralım diye söylemiştim demiş.
Ama ablam 22 haftasına kadar. defalarca muayene olmuş bebekler sağlıklılar denmiş.
Ablam kıyamamışlar sağlıklı bebeklerini sonlandırmaya. Yani anlayamadığım tek şey hiç sıkıntı sorun yokken sırf dört dördüz bebek diye ikisinin sonlandırılmasımı gerekli. Muayene de sorun tesbit edersin ozaman dersin sonlandıralım önerirsin.
hiç perinatoloji muayene etmeden zaten ikisini sonlandırma fikrini söylemiş perinatoloji doktoru. Ama cinsiyeti bile belliyken kıyılmıyor işte neyse Allah ıma şükür Rabbim ablamı bağışladı. Sağlığı iyi ama hastane fobisi oluştu hastaneye gitmek bile istemiyor. Pisikolojik olarak bunalımda.