• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
rabbim inşallah bu mübarek günler hürmetine idile iyilik ve güç versin. hep dualarımdasın idil bebek inşallah bir an önce iyileşir ve annenin sıcak kollarına kavuşursun.

ilnarcim cok sukurki besliyorlar idili yine artiracaklardir yakinda beslenmesini. ne olur korkma korku kotu dusunceleri getirir, Idil iyilesecek sadece buna inan. yasananlara karsi gucunu Idil'den aldigini gorebiliyoruz yazilarindan Allah nazardan saklasin cok da guclu gorunuyorsun. Idil'de oyle Masallah. bu kotu gunler biticek, yavruma kavuscagim de surekli kendine, daha da gucleneceksiniz boylelikle.
Allah'im sizi ayirmasin, guzel gunlerin mujdesini en yakin zamanda yasamanizi nasip etsin.bir hayat boyu saglikli mutlu ve beraber olmanizi saglasin, hep Idil'e dua ederken, Rabbim sana emanet diye dua ediyorum.

Allah razı olsun destekleriniz için.

Doktorla görüşmemizi yapıp geldim. Malesef beslemeye tam olarak gecemiyorlarmış. Geri gelenleri oluyormuş Canım yavruım dün sadece gün boyu 2 cc alabilmiş. Nedenini doktorlarda bulamamıslar. Enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş. Tekrar antibiyotik değiştirmişler. Kültürde üreme olsa sonuclar erken gelirdi ama diyorlar.. Çok kötüyüm, Allahım hem yavruma hemde bana dayanma gücü versin.. Soluınum cihazından ekstübe etmişler ama yruldugunu görünce tekrar entübe yapmışlar.. Bu ara nedenini bilemiyorum ama gerileme var gibi.. Allahım korusun kötü şeyler aklıma getirmemeye calısıyorum fakat korkularım da çok büyük... Kırmızı kanı cumartesi sabah ışınlatıp getirmiştik, onu vermişler. Pazar günü de trombosit istemişlerdi, ışınlatmıştık, onu da vermişler. Değerleri düşüyormuş çünkü..

Allahım kızım yaşasın ne olur. Onu sağlıkla ve hayırlısıyla bize bağışlasın... Beslemeye biran önce geçebilseler vede solunum cihazından cıkabilse... Onu kucagıma sağlıkla aldığım gün dünyalar benim olacak..

:(( inşalalhh canım yaa inşalalhh ne denebilirki böyle bi anneye Rabbim sizede o minik yavruya da güç versin bol dua et cnm bol bol
tefriciye ye falan başla işte ne bilim inşallahh minik yavrumuz bir mucizeyce çabucak toprlanır

canım bak şükretmelisin bu duruma, bebegin ekstube edilecek kadar kendi kendine nefes almayı basarabiliyor. tabi ki yormamak için entube etmişlerdir tekrar. hiç ekstube edilemeyen bebekler var, onlar aklına gelsin. yine prematüre bebeklerde böyle gerileme durumları cok sık yasanıyor, sonra toparlıyorlar yine, senin bebegine özel bir durum degil moralin bozulmasın canım. hayırlısıyla iyileşecek inşallah idilcik. kendine dikkat et canım. haberlerini bekliyoruz.

iki ileri bir geri lafına eminim sende çok sinir oluyorsundur il_nar ama ne yazık ki gerçek bu. tam düzeldi derken hop bi sıkıntı daha. bu günler çok sıkıntılı ama bil ki geçiyor. kızım 16 haziranda eve çıktı. 68 günlük hastane macerası sonrasında, 28 haftalık doğmuştu. şimdi içerde odasında melekler gibi uyuyor. uyandığında sana bakıp bi gülümsemesi o günleri unutturuyor. sende buna inan. kızına rabbimden acil şifalar diliyorum.

canim bak preemie Masallah ne guzel anlatmis, Insallah sen de goruceksin o gunler, o gun inan ben de mutluluktan hungur hungur aglayacagim.
Allah'im sen tum bebekleri annelerine saglikla bagisla, amin.

Şükretmez olurmuyum merakli_misasfir cim. Allahıma binlerce şükürler olsun kiş bu günlere gelebildik. Ama şu sıkıntılı günlşer benim aklımı başımdan alıyoır. Telefonlar caldığında elim ayagım tutmuyor adeta.. Ama yinede şükür olsun ki Yavrum hayatta, onun orda olduğunu bilmek bile çok güzel.. Allahım kavustursun sağlıkla inşallah...

Premie, canım yavrunu Allah bagıslasın. ınşallah en kötü günleriniz geride kalmıstır. Allah sağlık versin.. Evet seninde söylediğin gibi o sömzden nefret ediyorum. Geri gittiğimizde toparlanamamaktan öyle korkuyorum ki.. Kötü düşünce getirmemeye calıssamda elimde olmuyor bazen.. Bugün 63. günü ıdilimin, Bir an önce ventilatörden kurtulabilse, anne sütüne tekrasr baslayabilse.. Ah Allahım ahh, neler vermezdim ki.. Canımı isteseler veririm , yavrum yaşasın diye..

Ozlemcim, canı başından beri sürekkli desteğinle yanımda oldun. Umarım sevinç gözyasları dökeriz canım....

Şu mübarek Kadir Gecesinde dualarınızı bekliyoruım. Bana ve ıdilime, güç kuvvet veriyorsunuz. Kadir geceniz mibarek olsun arkadaşlar.. Dualarımız kabul olsun..

ilnarcım rabbim duyuyordur seni ve mükafatını verecek inşallah dualarım sana ve minik idile rabbi ona güç versin

Şükretmez olurmuyum merakli_misasfir cim. Allahıma binlerce şükürler olsun kiş bu günlere gelebildik. Ama şu sıkıntılı günlşer benim aklımı başımdan alıyoır. Telefonlar caldığında elim ayagım tutmuyor adeta.. Ama yinede şükür olsun ki Yavrum hayatta, onun orda olduğunu bilmek bile çok güzel.. Allahım kavustursun sağlıkla inşallah...

Premie, canım yavrunu Allah bagıslasın. İnşallah en kötü günleriniz geride kalmıstır. Allah sağlık versin.. Evet seninde söylediğin gibi o sömzden nefret ediyorum. Geri gittiğimizde toparlanamamaktan öyle korkuyorum ki.. Kötü düşünce getirmemeye calıssamda elimde olmuyor bazen.. Bugün 63. günü İdilimin, Bir an önce ventilatörden kurtulabilse, anne sütüne tekrasr baslayabilse.. Ah Allahım ahh, neler vermezdim ki.. Canımı isteseler veririm , yavrum yaşasın diye..

Ozlemcim, canı başından beri sürekkli desteğinle yanımda oldun. Umarım sevinç gözyasları dökeriz canım....

Şu mübarek Kadir Gecesinde dualarınızı bekliyoruım. Bana ve İdilime, güç kuvvet veriyorsunuz. Kadir geceniz mibarek olsun arkadaşlar.. Dualarımız kabul olsun..

İl_nar çok geçmiş olsun. İdil inşallah en kısa sürede ailesine kavuşur.
Umudunu kaybetme nolur. Telefon çaldığında bişey oldu diye telaşlanma, bebeğinin durumunun iyi gittiğini haber vermek için aradıklarını düşün. Belki biraz kendini kandırmak olur ama kandır ya. İyi şeyler düşünmeye çok ihtiyacın var. inşallah sana iki kere bayram sevinci yaşatacak haberler alırsın.
Dualarımız İdille.

Bugün benim için küçük bayramdı adeta. Kızımı gördüm... bugün birkaç ilke imza attık. Babası ilk defa gördü yavrumuzu... ılk defa canım kızımın sesini duyduk... Nasıl ağlıyordu... Entübe etmişlerdi ama burnundan hava vermeye devam edyorlardı. ıçeri girdiğimizde mışıl mışıl uyuyordu canımın içi. Sonra kıpırdandı hafif hafif ve birden ağlamaya başladı... aman Allahım bir görseydiniz nasıl kendini kasıyordu yavrum.. öyle zorlanıyordu ki... Sesi yavru kedi miyavlaması gbiydi, öyle az çıkıyordu ki... EEE o ufacık bedenden ben ne bekleyebilirdim... Ağlamasını duymakta bile güçlük çektik, ama olsun... seesini de duymak kısmet oldu, Allahıma binlerce şükürler olsun....

Enfeksiyon konusuna gelince henüz tam anlamıyla atlatamadık... Bugün bizden sonra tekrar entübe edeceklerdi, nefes almakta zorlandığı için... Süt vermişler 1 cc ile, inşallah tolere edebilirde, beslemeye tam başlayabilirler. Böylece güzeller güzeli yavrum kilo alır, alınca büyür ve ciğerleri gelişir...

Dualarınıza inancım sonsuz... Sizlerin dualarıyla bugünlere gelebildik ve bugün ilklere şahit oldum... Allah hepinizin gönlüne göre versin... ınşallah biran önce yavrum kucagımda sağlıklı bir şekilde evimize geliriz.... Amiinnn

Bugün benim için küçük bayramdı adeta. Kızımı gördüm... bugün birkaç ilke imza attık. Babası ilk defa gördü yavrumuzu... İlk defa canım kızımın sesini duyduk... Nasıl ağlıyordu... Entübe etmişlerdi ama burnundan hava vermeye devam edyorlardı. İçeri girdiğimizde mışıl mışıl uyuyordu canımın içi. Sonra kıpırdandı hafif hafif ve birden ağlamaya başladı... aman Allahım bir görseydiniz nasıl kendini kasıyordu yavrum.. öyle zorlanıyordu ki... Sesi yavru kedi miyavlaması gbiydi, öyle az çıkıyordu ki... EEE o ufacık bedenden ben ne bekleyebilirdim... Ağlamasını duymakta bile güçlük çektik, ama olsun... seesini de duymak kısmet oldu, Allahıma binlerce şükürler olsun....

Enfeksiyon konusuna gelince henüz tam anlamıyla atlatamadık... Bugün bizden sonra tekrar entübe edeceklerdi, nefes almakta zorlandığı için... Süt vermişler 1 cc ile, inşallah tolere edebilirde, beslemeye tam başlayabilirler. Böylece güzeller güzeli yavrum kilo alır, alınca büyür ve ciğerleri gelişir...

Dualarınıza inancım sonsuz... Sizlerin dualarıyla bugünlere gelebildik ve bugün ilklere şahit oldum... Allah hepinizin gönlüne göre versin... İnşallah biran önce yavrum kucagımda sağlıklı bir şekilde evimize geliriz.... Amiinnn

il_nar çok sevindim. Ben mesajı yazarken inanki içime doğmuştu, erken bayram yaşayacağınız. Dualarımız kabul oluyor işte. Çooooooooooook sevindim yaaa.
Allah daha da güzel haberleri almayı nasip eder inşallahhhhhh.

Ayy kuzum benim demek ağladıı...annesi inşallah sağlıkla çıkar yavrun aklımızda ve dualarımızdasın

Teşekkürler arkadaşlar dualarınıza ve desteklerinize.. Sevincimi benle paylaştınız biliorum.. Ama ne yazıkki Bayramımız kısa sürdü... ıdilimin beslenmesini bugün de kesmek zorunda kalmıslar. Bir türlü tolere edemiyormuş. Geri gelenleri oluyormus. Ben beslenmesini arttırırlar inşallah diye dua ede ede gittim hastaneye ama ne yazıkki hayal kırıklığına uğradım. Yavrum açmış, emmek istiyormus. Ama besini kabul edemiyormus.. ınşallah bir an önce düzelir. Çok üzüldüm arkadaşlar çoookk... Allahım yardım et ne olur, bebeğim sağlığına kavussun...

inşallah ilnar bebeğin beslenir ve büyür okurken sanki yanındaydım öyle duygulandım rabbim yardımcın olsun

il_nar Allah yardımcınız olsun. hem yavrunun hem senin bak sesinide duymuşsun inş. yakında kucağına alıp ninniler söylemeyi, doyasıya koklamayı onun mırıltısıyla uyumayıda nasip etsin size.o daha bir melek ve yüce Rabbim meleklerini korur. onuda koruyup size bağışlayacaktır.

kiyamam ona ben, kurban olsunlar ona, Insallah bu hafta yemege baslayacaktir canim cok dua edecegiz Allah Idilimize guc versin Insallah en kisa zamanda yemege baslar.

ilnarcım inş kavuşucaxz bebeklerimize kızıma kavuştum şükür ama oğullarım aynı hatta biri iki gündür cihaza bağlandı solunumda sıkıntı varmış rabbim yardımcımız olsun sen neden konaktan oraya gittin canım hatırladığım orda doğum yaptın dimi

Amiinnn arkadaşlarım. Dualarımız kabul olsun inşallah... Yavrum sağlığına kavuşsun diye canımı vermeye hazırım.

Pitoscum ben Konakta doğum yapmadım. Üniv. Hastanesinde yaptım ve orda kuveze girdi.. Konakta Erkan bey in hastasıydım ama....
Allahım oğluşlarınıda sağlıkla kucagına almauı nasip etsin canım..

Prematürelerde NEK hastalıını araştırdım biraz ve korkularım daha da arttı... Allahım inşallah yavrum kurtulur, inşallah sağlıkla kurtulur ve sağlıkla kucagımıza alırız..

Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan varsa ve hangi aşamadan gectilerse paylaşır ve yardımcı olursa sevinirim...

Back