Dondurucuya Konulabilecek Gıdalar???

cok tesekkur ederim : )
ben birkac konuyu da okuyup hem koyacagım malzemeleri cesitlendirecek hem de yontemlerimi degistirecegim sanırım ; )
düdüklüden korktugum icin uzun uzun tencerede haslayıp dondurucuya atıyordum, şu otomatik olanları da bir arastırayım bari

makarnadan daha kolay...
kıymayı kavurup, daha onceden haslayıp suzdugumuz makarnanın uzerine sos yapıyoruz ya,
bunda tek iş kavurma kısmını hazırlamak oluyor
Hevese getirdin. Bugün çıkınca bir bakayım markette :) Hangi markayı tavsiye edersin?

Hevese getirdin. Bugün çıkınca bir bakayım markette :) Hangi markayı tavsiye edersin?
buyuk marketlerde oluyor genellikle,
orada veronelli barilla hangisine denk geldiysem alıyorum...
ikisinin de pismesi ve kalınlıgı aynı.

ilk yapıldıgında daha ıslak oluyor, ikincide tekrar fırında ısıtınca biraz kuruyor, yani porsiyonu coook buyuk tutmamakta fayda var,
ben bir paketin yarısını yapıyorum,
onden corba, ortaya yesillikli bir salata ve yogurtlu soguk mezeler ile zannedersin cok ugrasmısım gibi masa doluyor

Ben de hep haşlama serüveninden sonra yapıldığını biliyordum da haşlanmadan olduğunu ilk senden duymuş oldum.

Ben de haşlanmadan olan bir paket bulup denemek istiyorum en kısa zamanda. Aynen anlattığın şekli de çok kolaymış. Benim de tereddüt ettiğim şey 5 kat+malzeme dağılma olmaz mı diye. Sunumu bozuk olmasın sonra?

kutuların kenarında yapım onersinde haslanmadan yapılabilir falan diye de yazıyor olması gerek.
ama oyle olunca ya her kattaki besamelin kıvamının koyu olMAmasına dikkat edeceksiniz ya da sadece en ustte kullanılıp ara katlar da sosun fazla suyuyla ıslanacak.

daha ince yap istersen, hatta internetten gorsellere bakabilirsin...
fakat 4un altına inme bence cok ince oluyor, gozleme gibi o ne oyle : )))
ben tam kare borcama yapıyorum fit geliyor. keserken de ilk karede biraz yamulma oluyor sonrakileri daha duzgun cıkarıyorum.

Buralar büyük market kaynıyor, o yönden sorun yok. Ama merak etme bir paket bize tek öğün olur. Evde 3 tane adam ve ben yaşıyorum
İki makyajla uğraşılmış bir masa haa, seni uyanık Valla ağzım sulandı desem yeridir. Eşim de geçen şöyle değişik bir şey yesek demişti. Fırsat bu fırsat, sağol valla

Sebzeleri nasıl atıyorlar acaba?
Annem Ağustos ayında bir sürü sarımsak almıştı canım,malu havalar sıcak Akdeniz'de ve çabuk çürür sarımsakların hepsini tek tek soyduk ve buzdolabı poşetlerinde doldurup buzluğa koyduk,ara sıra alıp kullanıyoruz gayrette güzel memnunuz,asma yaprağını sarıp koymadık onu sarmadan koyduk dolaba.

Aradım, sordum sebzelerin yıkanıp çiğ dondurulabileceğini sadece yemeğe su kaynadıktan sonra ekleneceğini söyledi. Sadece barbunyayı haşlayıp koyuyormuş.
teşekkür ederim. ben de yıkayıp çiğ koyacağım o halde çoğunu. çiğ koyabileceğim her şeyi çiğ koymak istiyorum.

her gün dışardan yemek benim için büyük bir dert.

oh maşallah : )
canım zaten mevsimin gıdalarını alacağım ve yiyeceğim. gideceğim markete, her türlü sebzeyi alıp, 2-3 hafta markete gitmemek istiyorum çünkü gidemiyorum. şoklamakla yıkayıp koymanın farkı ne oluyor?

tebrik ediyorum tek başına neler neler yapıyormuşsun hepsini deneyeceğim :)

konudan bildirim gelince aklima geldi,
bu arada lazanyayi yaptiniz mi nasil oldu ; )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…