- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
arkadaşlar zaten gereken bilgileri vermişlerde söylemeden geçemeyeceğin yarım saattir size gülümsüyorum...tecrübeli arkadaşlardan fikir önerisine ihtiyacım var. fikir alışverişi yapabiliriz. : )
her türlü gıdaları ve yemekleri en pratik şekilde pişirebilmek için neleri dondurucuya atabiliriz? Markete gitme fırsatı çok olmayanlarınız var mı, dondurucuyu nasıl değerlendiriyorsunuz stoklamak için?
Mesela patlıcan, kabak, biber, ıspanak, pırasa, karnıbahar vs diğer sebzeler nasıl konulur?
Dondurucumdaki salamura yaprağı etli sarıp çiğden dondurabilir miyim?
Suluköfte köftesi donduran var mı?
Sebzeleri çiğden mi yoksa şoklayarak mı dondurmalıyız?
Hangi sebzeler ve yeşillikler kızartıp, hangileri haşlanıp, hangileri kavrulup konmalı?
Hangi yeşil sebzeler çözdürüp kullanılabilir?
Kavanozlanabilecek gıdalar?
Kısacası dondurucuyu açtığımda soğanı salçayı kavurup tencereye atıp sadece pişmesiyle uğraşacağım hazırlıklar istiyorum.
Aklıma geldikçe soracağım.
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Balık deneyimim:
balıkçıdan bolca palamut alıp temizletip fileto şeklinde kestirip dondurmuştum. 1,5-2 ay boyunca durdu. Porsiyon porsiyon fırınlayıp yedik. Son yediklerimize kadar tadında bozulma olmadı. 1 ay çok rahat taze gibi oluyor eritmeden, ısıtılmış fırında piştiğinde.
Bence en mantıklı çiğden koyulabilenler. Barbunya, bezelye gibi. Bunlar kesinlikle en taze şekliyle muhafaza ediliyor. Gerçi bezelye mevsimi geçti ama hala barbunya bulabilirsin az da olsa..tecrübeli arkadaşlardan fikir önerisine ihtiyacım var. fikir alışverişi yapabiliriz. : )
her türlü gıdaları ve yemekleri en pratik şekilde pişirebilmek için neleri dondurucuya atabiliriz? Markete gitme fırsatı çok olmayanlarınız var mı, dondurucuyu nasıl değerlendiriyorsunuz stoklamak için?
Mesela patlıcan, kabak, biber, ıspanak, pırasa, karnıbahar vs diğer sebzeler nasıl konulur?
Dondurucumdaki salamura yaprağı etli sarıp çiğden dondurabilir miyim?
Suluköfte köftesi donduran var mı?
Sebzeleri çiğden mi yoksa şoklayarak mı dondurmalıyız?
Hangi sebzeler ve yeşillikler kızartıp, hangileri haşlanıp, hangileri kavrulup konmalı?
Hangi yeşil sebzeler çözdürüp kullanılabilir?
Kavanozlanabilecek gıdalar?
Kısacası dondurucuyu açtığımda soğanı salçayı kavurup tencereye atıp sadece pişmesiyle uğraşacağım hazırlıklar istiyorum.
Aklıma geldikçe soracağım.
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Balık deneyimim:
balıkçıdan bolca palamut alıp temizletip fileto şeklinde kestirip dondurmuştum. 1,5-2 ay boyunca durdu. Porsiyon porsiyon fırınlayıp yedik. Son yediklerimize kadar tadında bozulma olmadı. 1 ay çok rahat taze gibi oluyor eritmeden, ısıtılmış fırında piştiğinde.
uyanamadım mı ne?ne koyarız değil,nasıl koyarız demişsin
Bende tam bunu yazacaktım.kızartılmış şeyleri dondurucuya koymayın.ne koyarsanız koyun da kızartıp değil. kızartma da ki yağ ürünün donmasını engellediğinden bakteri üretir.
şu alakasız mesajımdan ban yemek istemiyorum ama ben de uyanamadım. hatta uyanmak istemiyorum. ptesi görünümlü çarşamba iş başı yapsak bile ne uzundu sanki hafta. yarın gelmeyecek olsam hafifletici bir neden olur ama herkes uyurken evde işe gelmek çok koyuyor şimdiden. Akşam olsa da gitsek bari. Cumalar çekilmiyor.konu sahibinden alıntı yapacaktınız sanırım...
neyi nasıl koyacagını soruyor zaten. acaba siz mi uyanamadınız?
poşet kokusu mu?nasıl bir koku?Dondurucudan cikan bezelyem kokuyor yiyemiyoruz kizlar sorun ne acaba???
poşet kokusu mu?nasıl bir koku?[/QUOE]
Poset ya da dolap kokusu gibi degil de nasil tarif edeyim bilmiyorum. Her seyi koyarim pisiririm guzel olur. Ama bezelye kokuyor.
Şok haşlamayla dondurucuya atıp, kullanmak için çıkardığında şöyle bir suya tutup donu çözülmeden hemen kullanacaktın. Bir de poşetlerken ağzını sıkıca kapatmış olmalısın. Yoksa dolap kokusu siner.Dondurucudan cikan bezelyem kokuyor yiyemiyoruz kizlar sorun ne acaba???
merhaba taze fasulyeyi bende domates rendeleyip biraz çeviriyorum rengi solana kadar,yeğ koymuyorum tuz konusunda da eklemek isterim; tuz fasulyeleri eritirCanim ben yesil fasulyeyi temizleyip yikayip üstüne kaynar au döküp bekliyorum sogumqyq yqkin o suyu suzup bidaha kaynar su dokuym bekleyip sonra suzuyorum soguyunca posetliyorum..bide gecen annemle domates dogradik tencereye cokk az yag fasulyeyi de attik icine bi tasim kaynattik sogutuk aaaaa attik dolaba..tqbi azcik tuzda d koyduk..sonra bamyayi annemle yaptık yine ama inanki cigdenmi koyduk hatirlayamadm gqliba cig koyduk sadece temizleyip. .mesela patlican biber kozleyip soyuo iyuce dovup ezdik karıştırdık onubkoyduk..imambayildiicin patlicani soyup dorde ayirip kizarttik sogutup koyduk, biber vardi yesil..bqktik fazla halka halka vs dograyip birer yemwklikayirdim atrim kisin cok pahali oluyor hem..domates te kavqnozda yaptik ama yariyariya falso verdik kavanozlar hava almisti bozuld yarisi.geri kalan sapasağlam. .onuda soyduk dogradik azcij yqgda bi tasim kaynatyik sicak sicak kavaniza koyuo kapagi sikica kapatıp ters cevirdik beklettik...bide ben arada yufka vs sarip atiyrm yqotigimiz borek kalirsa at yada pisir aogut at dolaba hicbise olmuyor ama cift powet yqp koku sanki cqbuk geçiyor hamura..şimdilik bukadar :)
poşet kokusu mu?nasıl bir koku?
konu sahibinden alıntı yapacaktınız sanırım...
neyi nasıl koyacagını soruyor zaten. acaba siz mi uyanamadınız?
meyve olarak hepsini denemişti dondurucu aldığım ilk zamanlarda bir hevesle...ne yazık ki vişne dışında diğer meyvelerde istediğim tadı,tazeliği alamadım,ya sulanıyor,ya kararıyor ya da tadı değişiyorYemekleri de korkumdan atamadim nedense..aslinda cokta severim böyle hazirdan yemeyi..amanbenndogumdan sonra kolay olsun diye bunlari kullanmıyorum simdilik..doguma yakinda manti icli kofte borek vs döküp atacam buzluga. .herkes elini cekip evimde tek kaldigmda kolay olsun diye..bakliyatlarida kizlar hasliyorumnsogutup posetliyorum..yani benim bildigim bunlar..hic meyve koymadim nasil olur bilmiyorum tecrubeli hanimlar eger farkli biseler anlatrsa biz acemilerde öğrenip yapariz :))
Şok haşlamayla dondurucuya atıp, kullanmak için çıkardığında şöyle bir suya tutup donu çözülmeden hemen kullanacaktın. Bir de poşetlerken ağzını sıkıca kapatmış olmalısın. Yoksa dolap kokusu siner.
ortalığı karıştırdım,sanırım pardonİkinizin de uykusu var hala, hamamböceği tek tek koyduğu sebzeleri yöntemsiz yazdığı ilk mesajı alıntılayacakken yalnışlıkla sizinkini alıntılamış, o yüzden uyanamadım mı diyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?