- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Sebzeleri nasıl atıyorlar acaba?Pişirilebilecek türden sebzeleri (soğan, sarımsak hariç, bir de asma yaprağından emin değilim) ve her tür meyveyi atıyor buzluğa annemler, kendileri ilaçsız yetiştirdikleri için. Meyveleri hamur işlerinde kullanıyorlar çözdürüp ya da buzlu haliyle blender'a atıp smoothie yapıyorlar, çok lezzetli oluyor. Nane, dereotu, reyhan kekik filan bunları mikrodalgada kurutuyorlar 3 dakikada. Bir de bütün yeşil salata malzemeleri yıkanıp, ayıklanıp kavanozlarda saklanınca bayağı uzun dayanıyor. Çok kolay oluyor hemen hazırlamak.
Sebzeleri nasıl atıyorlar acaba?
uyanamadım mı ne?ne koyarız değil,nasıl koyarız demişsinbamyayi ayiklayip tencerede hafif hasliyorum,
suyunu suzup posetlere koyuyorum,
yesil fasulyeyi zeytinyaglık veya yemeklik kırıp yine yukardaki gibi haslayıp atıyorum,
bezelye, kuru fasulye, barbunya, nohut bunları da uzun uzun haslayıp derindondurucuya koyuyorum,
patlıcanı fazla közlediysem kalanını ayıklayıp posete koyuyorum, salata ve daha cok sıcak yemekler icin (hunkar begendi gibi) elimin altında hazır oluyor.
bunlar haricinde pırasa, ıspanak vb otları haslayıp, suyunu sıkıp posetlere borek ici olarak kullanmak uzere kaldırıyorum.
bezelye veya fasulyeyi istersen kaynattıgın suyu ile beraber minik kavanozlara doldur konserve olarak sakla (domates sosu yapar gibi) oyle de yapıyorum ama suyunda kalınca nedense tadını cok begenmiyorum...
benden bu kadar : )
diger konuda sarımsak yazmıstım, onları kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum,
yesillikleri yıkıyorum hazırlıyorum vs yazmıstım, onları da dogramadan yine alt gozde tutuyorum.
uzun uzun et pisirmeyi dusunmuyorsun anladıgım kadarıyla,
o yuzden et suyunu kapaklı buzluklara koyabilirsin, tablet gibi ; )
fakat dondurucuyu kokutmasın diye ustune tekrar poset geciriyorum.
bu arada kırmızı biberi peynirle doldurup konservesini yapıyorum meze olarak tavsiye ederim...
Sebzeleri nasıl atıyorlar acaba?
tecrübeli arkadaşlardan fikir önerisine ihtiyacım var. fikir alışverişi yapabiliriz. : )
her türlü gıdaları ve yemekleri en pratik şekilde pişirebilmek için neleri dondurucuya atabiliriz? Markete gitme fırsatı çok olmayanlarınız var mı, dondurucuyu nasıl değerlendiriyorsunuz stoklamak için?
Mesela patlıcan, kabak, biber, ıspanak, pırasa, karnıbahar vs diğer sebzeler nasıl konulur?
Dondurucumdaki salamura yaprağı etli sarıp çiğden dondurabilir miyim?
Suluköfte köftesi donduran var mı?
Sebzeleri çiğden mi yoksa şoklayarak mı dondurmalıyız?
Hangi sebzeler ve yeşillikler kızartıp, hangileri haşlanıp, hangileri kavrulup konmalı?
Hangi yeşil sebzeler çözdürüp kullanılabilir?
Kavanozlanabilecek gıdalar?
Kısacası dondurucuyu açtığımda soğanı salçayı kavurup tencereye atıp sadece pişmesiyle uğraşacağım hazırlıklar istiyorum.
Aklıma geldikçe soracağım.
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Balık deneyimim:
balıkçıdan bolca palamut alıp temizletip fileto şeklinde kestirip dondurmuştum. 1,5-2 ay boyunca durdu. Porsiyon porsiyon fırınlayıp yedik. Son yediklerimize kadar tadında bozulma olmadı. 1 ay çok rahat taze gibi oluyor eritmeden, ısıtılmış fırında piştiğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?