bir kişide büyü olup olmadığını anlamak için o kişiden 4 parmak ip alınır veya ayak başparmağından topuğa kadar iplikle ölçü alınır her ikiside olur. önce bir kağıt üzerinde o ip ölçülür ölçülen ipliği hastanın avucunun içine konulur eli kapatılır, elini sıkmasını önerir, aşağıda okunması gereken sure ve azimeti okunur tekrar hastanın elinden o ip alınır ve daha önce ölçtüğünüz yere konulur ve bakılır eğer ip uzamışsa cin alameti kısalmışsa insan şerri (büyü) şayet ip aynı boydaysa cenabı haktan gelen bir rahatsızlık demektir. ipliği hastanın eline koyunca 3 defa HÜMEZE suresi:
Bismillahirrahmanirrahim Veylül li külli hümezetil lümezeh Ellezıcemea malev ve addedeh Yahsebü enne malehu ahledeh Kella le yümbezenne fil hutameh Ve ma edrake mel hutameh Narullahil mukadeh Elleti tettaliualel efideh İnneha aleyhim müsadeh Fi amedim mümeddedeh
ve 3 defada bu azimet okunur. okunacak azimet: egsamtü aleyke ya meymunu ya ebanuh en tenzile adla hazal eseri ve tübeyyin ma bisahibihi minel cinni fetavvelhu ve in kane minel insi febgihi ala halihi bihaggi hazihissuratiş şerifeti elvahan elvahan el acel el acel el acel essaah essaah.
2. yöntem
Küçük bir tabağa bir kaşık ince tuz koyup üzerine 1 fatiha 3 ihlas 3 felak 3 nas 7 ayetelkursi ve şu ayet okunur. iz kale mu ci'tüm bihi's-sihre; innellahe se yubtilehu. İnnellahe la yuslih amelil mufsidin. Sonra sağ işaret parmağınızı ağzınızda ıslatıp tuza bandırın. Besmeleyle beraber yutun. Titreme başdönmesi bulantı göz kararması gibi haller yaşarsanız bilin ki büyü vardır...
Bulduklarım bunlar.
İlk yöntemi ben daha önce denemiştim.Benim ip kısalmıştı.Eşime inandıramadım ama.İpi ölçerken çok asılmışsındır sonra çekmiştir diyor.