Domuz Gribi

E

EU2

Ziyaretçi
kizlar benimki dert sayilmazda ama kafami cok karistiriyor su domuz gribi konusu ...
2 hafta sonra türkiyeye ailemin yanina gidicem cocuklarimla beraber ..kac aydir bekliyorlar
dedemler cok yasli hele onlar nasil sabirsiz 90 i geciyorlar hastaneye yatip duruyorlar cok yaslilar torunlarinin cocugunu görmek icin resmen yasamla savas veriyorlar ...

iki hafta sonra ordayim fakat su grip benim CANIMI COK SIKTI cocuklara bugün doktora sorup grip asisi yaptiricam ama tek doz yeterli olucakmi bilmiyorum domuz gribi icin olan asi gelmemis daha ...ondada kararsizim ...
bana kalsa kimseye elletmem falan ama simdi gidicem annem öyle yapma dicek su gri konusu olmasa herkez alsin kucagina bebisi ama napiyim ya kafam cok karisik inanin
kiyamam onlara hic görmediler cocuklarimi annemde öyle ...simdi bileti iptal edicem desem yikilirlar bende cok istiyorum gitmeyi kalacagim 2 hafta bisey zaten ..

olcagi varsa öyle yada böyle olur diceksiniz haklisiniz
nolur beni biraz rahatlatin arkadaslar

ins. su hastalik gecerde herkez rahat bi nefes alir rabbim hepinizi yavrularinizi korusun :gitme:

anaaa artık millet türkiye ye gelmeye korkar olduu.
bu hastalık zaten avrupadan geliyor bize.ama öyle korkulacak bişi yok.almanyada yokmu domuz giripi.

var hayatim var olmaz olurmu
ama suanda türkiyede cok konusuluyorya yanlis anlamayin lütfen...
burda hic konusulmuyordu oyüzden korkmuyordum

canım aşı 4 yaşından önce yapılmıyor ayrıca bir sürü yan etkisi var
ellerini yıkatırsın çocuğuna elleyeceklere yani dışardan gelenlere.
korkma Allahın izni ile bir şey olmaz.
ayrıca ben bu aşının tamamen rant sağlamak amacıyla olduğunu düşünüyorum;aynı hastalık gibi..:nazar:

Yani biz asıl yurtdışından gelenlerden korkar olduk ankaradaki vakadaki çocuk yurtdışından getirdi mesela o gribi yaz okuluna gitmiş orda bulaşmış onunla beraber okula giden çocuklarada yazık diilmi bence herkez bu konularda üstüne düşeni yapmalı madem yurtdışında göndericeksin çocuğunu yaz okuluna türkiyeye dönmeden bi kontrol ettir virüs varmı die nolur nolmaz bence önlem olarak doktora başvurmalıydılar sizde rahatlıkla türkiyeye gelebilirsiniz şu an dünyada heralde bu virüsün en az olduğu ülkeyiz diye düşünüyorum

Yani biz asıl yurtdışından gelenlerden korkar olduk ankaradaki vakadaki çocuk yurtdışından getirdi mesela o gribi yaz okuluna gitmiş orda bulaşmış onunla beraber okula giden çocuklarada yazık diilmi bence herkez bu konularda üstüne düşeni yapmalı madem yurtdışında göndericeksin çocuğunu yaz okuluna türkiyeye dönmeden bi kontrol ettir virüs varmı die nolur nolmaz bence önlem olarak doktora başvurmalıydılar sizde rahatlıkla türkiyeye gelebilirsiniz şu an dünyada heralde bu virüsün en az olduğu ülkeyiz diye düşünüyorum

evet çok haklısın herkez ne kadar lay lay lom.
bu arada şu aşıları vurdurmamızı önermiyorlasr.sanırım kobay olarak kullanaklar bizi.

sana cok katiliyorum hayatim keske öyle yapsalarmis hem kendi icin hemde baskalari icin en iyisi olurdu ... bizde gelmeden kontol edilcez havaalanlarina güvenmiyorum ben bu konuda güya kontrol ediliyormus ....

tvde fazla abartılıyor sanırım
çok fazla yaygın değil burada ,düşünki kaç milyon insanız burda en fazla kaç kisidir bu gripe yakalanan
korkulacak bir şey yok
güvenle gel,güvenle git..

Biz de tam tersi tatile yurtdışına gidecekken, bebeğimiz var diye domuz gribi korkusuyla gidemedik.
Bence domuz gribi Almanyadayken daha çok dikkat etmen gereken bir hastalık..Burada yaygın değil ve yurtdışından gelenlerle arttı.
Ablam turizmci,yurtdışından gelen kaç turist kafilesinde domuz gribi bulundu bir bilseniz,hepsi içeri sokulmadı..
Özetle gönül rahatlığıyla gel canım.Söyle herkese,eller yıkanmadan çocuklarım sevilmeyecek de.Sebep olarak da yeni iyileştiler,gripleri ağır ve ateşli geçiyor.Dr. ellerini yıkamadan kimse dokunmasın dedi de.Ayrıca annenler dışında kimse şapır şupur öpmesin.Ne gerek var,kafalarını öpsünler öpeceklerse de..
ıyi tatilleropuyorumnanaktan

Şu ana kadar ölen filan olmadı domuz gribinden her aşıyada güvenilmiyo grip aşısınıda herkez ilk çıktığı zamanlarda çok popülerdi vurunuyolardı ama hakkında çıkan haberler hiçde hoş değildi o aşıyı olupda riske gireceğime grip olmayı tercih ederim domuz gribi aşısınında yakında kokusu çıkar diye üşünüyorum

bütün dünyaya yayılmış durumda hastalık...sadece türkiyede mi?
sen bizi bilmiyormusun herşey bir veryansın edilir uzatılır , büyütülür...şimdide bu durumu yaşıyoruz yani bence.endişelenecek birşey yok...birileri bu aşıları türkiyeye getiren ithalatçı firma ve köşenin dönülmesi için bu duruma ihtiyaç var...ne yapmalı basına ver gaz, ver gaz gerisi sen sağ ben selamet...bu işler böyle yürüyor canım...sana iyi tatiller...

heinize tesekkür ederim kizlar ... icimi cok rahatllattiniz gercekten
rainofapril cnm saol ozaman grip asinida hic yaptirmiyim ben sadece normal kontrole gidicem ayin 26 . sinda virüs varmi yokmu diye ayin 30. undada ucus var zaten
tesekkürler kizlar tekrar inanilmaz cok rahatladim burda hic haberlere bile cikmaz oldu bu konu oyüzden kafama takilmistii

her sene bi grip modası..

kuş,domuz....

daha neler göreceğiz bakalım....

allah sonumuzu hayretsin....

heinize tesekkür ederim kizlar ... icimi cok rahatllattiniz gercekten
rainofapril cnm saol ozaman grip asinida hic yaptirmiyim ben sadece normal kontrole gidicem ayin 26 . sinda virüs varmi yokmu diye ayin 30. undada ucus var zaten
tesekkürler kizlar tekrar inanilmaz cok rahatladim burda hic haberlere bile cikmaz oldu bu konu oyüzden kafama takilmistii

Rica ederim canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Allah korusun orda ve uçakda bulaşmassa o hastalık burda hiç bulaşmaz merak etme :1hug:

Türkiye de veryansın etmeye olay yaratmaya çok meraklı bir medya ve bunları izlemeye çok meraklı bir halk var dolayısıyla çok ayyuka çıkmış bir olay. Ama diğer taraftan da bilgilendirme ve korunma yöntemlerini öğretme açısından da çok faydalı . Bu tip bilgiler yurt dışında verilmiyorsa yazık.

Evet burada da var bu hastalık ama diğer ülkelerden fazla değil , hastalık tesbit rakamlarına netten ulaşıp bakabilirsiniz.

Çözüm olarak benim aklıma tek birşey geliyor ki oğlum bezden çıktığından beri yanımızdan ayırmıyoruz ve sürekli kullanıyoruz biz. Antibakteriyal dezenfektan tavsiye edeceğim size ve herkese. Biraz garip görüneceksiniz ama jel veya spreyli sıvı olanlarından sürekli elinizde bulundurun ve kullanın. Bizde aksilik olmaz ise bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz , ben de oğlum da ilk defa gideceğiz ve bu şekilde korunmayı düşünüyorum . Bir de virüs birkaç gün olduğu yerde yaşayabildiği için hergün banyo yapmak çok önemli.

ıyi eğlenceler :)

Bu arada kafama takılan birşey var ; neden biz havaalanına inenleri kontrol ediyoruz da bu işi yurtdışı ayağında , yani buraya iniş yapacak uçaklara binerken insanları kontrol etmiyoruz.

Yukarıda yazılmış uçakta bulaşma riski var ve bu şekilde bu da önlenmiş olur.

eski sağlık bakanı bu domuz gribi aşısının henüz yeterinde denenmediğini ve yeni sağlık bakanının bu aşı olayında kendine rant sağlamak adına bizi kobay olarak kullandırtacağını söylemiş..

kime inanalım belli değil valla...

aşının yapılıp yapılmaması hakkında henüz kesinleşmiş bişey yok canım

aşıyı yaptırmanı gerektirecek kadarda abartılacak bişey yok burada

sen gönlünü rahat tut canım....

X