Domuz Gribi

ben bu hastalık yüzünden amerikaya gitmedim gecen yaz..dikkat ettikten snr hiç bı problem yok

Türk gribi değil domuz gribi. Biz hepimiz ölelim o zaman. Kusura bakmayın sizin için söylemiyorum elbette çocuğunuzu düşüneceksiniz de, şu türkiyeye 3. dünya ülkesi muamelesi yapmıyorlar mı deli oluyorum.

tıpın içinde olan biri olarak sölüyorum domuz gribinin normal gripten daha az öldürücü olduğunu biliyor musunuz? sadece yaşlı, hasta ve düşkün olanlar için sorun var demek oluyor bu ki onlar diğer mikroplardan da etkileniyorlar zaten. üstelik yapılan aşı bazı kişilerde hastalık da yapmış çalışmalar bunu gösteriyor. açıkçası ben ilaç şirketlerinin oyununa geldiğimizi düşünüyorum ve ben aşı yaptırmayı düşünmüyorum. sağlık çalışanlarına yaptırmak için alınan aşılar iptal edilmiş diye duydum zaten bu sebeplerden. zaten bi aşının normal insanlarda kullanılması için yıllarca denenmesi lazım. bu ne böyle 3 ayda aşı mı çıkarılır...

Ülkemize de yurtdışından geldiği için, yurtdışından gelenler büyük potansiyel olarak görülüyor. Arkadaşım Amerikaya gitti kaç gün oldu geleli walla kaçıyorum görüşmüyorum. Merak etmeyin bence kimse yanaşmayacaktır korkudan...

endişenizi anlıyorum annesiniz ama biz napalım yani karantinaya mı alınmalıyızz:roflol:
ayrıca bu hastalık avrupadan buraya geldii uçaktan inen getiriyor yanlış anlamayınn:nazar:

domuz gribi türkiye'ye avrupadan geldi. türkiyeden yayılmadı yani. getirirseniz siz getirirsiniz zaten :roflol: mrklanmayın

var hayatim var olmaz olurmu
ama suanda türkiyede cok konusuluyorya yanlis anlamayin lütfen...
burda hic konusulmuyordu oyüzden korkmuyordum

bizde yeni de ondankaydirigubbakcemile3

ne olduğu bile belli değil o aşının

ani ölümlere sebep olabiliyormuş

aşı diye güvenmeyin yani-tatlicadiarzu-

tr havaalanina geldigimizde vucut isini olcen makinanin onunden gecerken korkuyorum bende.acaba virus kapmismiyimdir diye..fisfisfiscocuklarinin bagisiklik sistemleriyle oynama derim..temizlige dikkat et.ALLAH a sukur ben boyle birseyle karsilasmadim:Saruboceq: acabaa benden de arkadaslarim kose bucak kaciyor mudurrsırnaşık şeyhic dusunmemistim ben bunuuufisfisfis

domuz gribi bence cok abartiliyor.ben avusturyada yasiyorum ilk ciktigi zamanlarda meksikaya giden 2 kiside hatta birinde kesinde digeri arastiriyordu ama digerine ne oldu bilmiyorum..daha cikmadi haberlerde yada gazetede görmedim ama bizde bi oldu hastane önlerinden canli yayin yapildi..neden bu kadar merak anlamiyorum merak derken kötüyü isteme meraki aralik ayinda bakanin dedigine göre dalga dalga geliyormus okullar kapatilabilirmis ya daha dogmamis bebege giysi yapmak bu burada konusulmuyor haa bide asi hazir sakin deyim kimse bence yaptirmasin grip bianda cikti asisi bianda üretildi simdide hoop asila milleti,yan etkileri nelerdir ne degildir bilen yok..ya su amerika oyunlari yok mu neyseee

merhaba arkadaşlar.. bu konuda benimde kafam çok karışık, 7 yaşındaki kızıma grip aşısını bu sene yaptırayımmı diye düşünürken aile hekimimize danıştım hem grip aşısını önerdi hemde okullarda domuz gribi aşısının tüm ilköğretimlere yapılacağını söyledi.. ben de bu aşıdan yana çok korkuları olan bir kişi olarak kabuslar içerisindeyim.. ailelere danışmadan diğer aşılar gibi çocuklarımıza yaparlarsa diye çok korkuyorum... kime güveneceğime şaşırdım.. dr.umuz büyük bir salgın türkiyeyi bekliyor dedi karmakarışık oldu kafam..

ben şahsen asla ve asla grip aşısı yaptırmam çevremdekilerede yaptırtmam...vücudumun doğal savunma kalkanlarını neden ilaçla kırayım ayol..grip olacaksam olurum..vücudum mikropla savaşır ve savaşı kazanır...senelerdir bu böyle olmadımı?kazanamazsa da takdiri ilahi ömrüm bu kadarmış ne yapayım yani...
domuz gribine gelince onların hepsi hikaye bana göre..oktar babuna için toplanan milyonlarca kan örneği amerikaya gidip kayboldu.nerden bilebilirim genetikçilerin bizler için geliştirdiği birşey olmadığını...işin içinde amerika varsa olay bitmiştir...
doktorumuzda açıklamış domuz gribi olayının aslını...Allah sağlık sıhhat versin herkese...

aşı tam incelenmeden yapıldı diyor haberler.

tr dekiler zaten insan degil kobay...sadecee onlar insannn..

Ben de aşı olmayı,çocuklara yaptırtmayı düşünmüyorum aslında.
Ama geçen gün tv'de konuşan bi yetkilinin "Domuz gribi şu an normal gripten daha tehlikeli değil.Ama biz insandan insana yayılırken virüsün şekil değiştirip,ölümcül bir hale gelmesinden endişeliyiz"sözlerinden de korktum açıkçası..:uhm:
Tam da bu sene okul hayatına başladı kızımız..
Puff..Allah korusun hepimizi..

var hayatim var olmaz olurmu
ama suanda türkiyede cok konusuluyorya yanlis anlamayin lütfen...
burda hic konusulmuyordu oyüzden korkmuyordum

işte türkiyede olayın ne kadar abartıldığının ispatı!
korkmayın arkadaşlar korkmayın, çoluğunuza çocuğunuza da o aşıları vurdurmayın kesinlikle. :eek:lmaz:bağışıklık sisteminizi yüksek tutun sadece. bu hastalık kanser gibi arkadaşlar, her bünyede varolan kanser hücrelerini bilirsiniz ne zamanki kişinin bağışıklığı düşer gelir yakana yapışır kanser illeti. bol bol meyve ve sebze ile ve hijyen kurallarına uyumla bişicik olacağını sanmam. ayrıca arkadaşım biz sizden korkuyoruz yani yurt dışından gelenlerden vallah. ayol sana noluyo ki bizi tırstırıon burda..?

X