Domuz Gribi hakknda ...

şimdi oğlumu doktordan getirdik.ateşi 39 derece, öksürük var,boğazları ağrıyor ve kırıklık var. doktor

üst solunum yolu enfeksiyonu dedi ve antibiyotik ve öksürük şurubu verdi.ama içim hiç rahat değil.

bir kaç gün önce tamiflu alıp eve koymuştum(malum böyle zamanlarda ilaç karaborsaya düşer)

ondan da bir tane verdim.şimdi yatıyor.

ama asıl sorun yarın 7 de işte olması gerekiyor.zaten bir kaç gündür çok yoğun çalışıyorlardı.

gece 2 lere 3 lere kadar kalıyorlar bir de açık havada set var(dizi çekiyorlar,sinema sektöründe çalışıyor)

hiç dinlenemiyecek ne yapsam acaba ? çok tedirginim...

bol bol meyve yesin orada.. adaçayı falan içse

üzüldüm... dinlenmesi gerekirken akannehir

Son düzenleme:
keşke imkanı olabilse,seti hergün bir başka yerde kurdukları için göçebe gibi yaşıyorlar.birgün orda birgün burda.yarın karşıda maltepede olmaları gerekiyormuş.gecede çekim kaçta biterse.toplanmaları falan bazen sabaha karşı oluyor.
dışarda da çok iyi beslenemiyorlar malum.si....... da içiyor en çok bu yüzden tedirginim.doktor dedi .ki içmememsi lazım,ama dinlemiyor..

ben sanırım alıştım artık domuz gribi gerçeğiyle yaşamaya eskisi gibi ürkütmüo beni her gün ölü sayısının artmasına rağmen.%100 aşı olmama kararım var.onun haricinde bol vitaminli yiyecekler tüketiyoruz, hijyene önem veriyoruz gerisi sanırım Allah'a kaldı

aşının içinde kullanılan adjuvana bağlı olarak yan etki geliştiği tahmin edilerekten bu adjuvanın 50 yıldır mevsimsel grip aşılarınında içinde olduğu ve buna bağlı olarak yıllar süren çalışmalar sonucunda gbs denen durumun aşıyla ilgisi araştırılmış. zaten domuz gribi aşısı kullanılmaya başlayalı bir yıl bile olmamış bu nedenle onun yan etkilerine dair açıklayıcı bilgi yok ama aynı adjuvan kullanıldığı için aynı yan etkiler tahmin ediliyor.

uzun ve karışık bişr cümle oldu aama benim okuduklarımdan anladığım kadarıyla durum bu.
tatlım adjuvanlı aşı kullanılıyor çünkü antijenden tasarruf sağlayıp bağışıklığı artırmayı amaçlıyorlar. şöyle adjuvansız aşıda 15 antijen var diyelim adjuvanlıda 7 var üstüne adjuvan denen kimyasalı ekleyip antijenden tasarrufa gidiyorlar çünkü kapasite sınırlı ve salgın durumu söz konusu.
biz değil tüm avrupa kullanıyor adjuvanlı aşıyı.çünkü adjuvansız aşıyı üreten firma bildiğim kadarıyla amerikayla anlaşmış ve abd nin şartıda abd dışına üretim yapmamasıymış.
bende bulup buluşturduklarımı öğrendiklerimi anlayabildiğim kadarıyla paylaşıyorum.hatalarım olursa affedin.konun otoritesi değilim.genelde sağlık sitelerinden alıntı yapmaya özen gösteriyorum.

nasıl yani hepatit aşısının cidden bu viruse etkisi nedirki anlayamadım ben:uhm:
Mesela ben 1 sene önce hepatit B ye karşı aşı olmuştum bunun olumlu bir etkisi varmıdır yoksa yenidenmi olmak lazım...
canım valla ben bana bu iki aşıları( zatürre ve hepatit b)öneren prf ve aşıyı yapan sağlık kuruluşundaki hemşirenin yalancısıyım:sm_confused:bu aşılar hastalık kapmayı değil h1n1 virüsünden ölmemeyi garanti ediyormuş,virüsü kapma olasılığı yinede var malesef:1no2: hepatit aşısını bilemiyorum kaç yıl koruması vardır sen bi sor istersen, zatürrenin 5 yıl koruması var sğlıklı günler canıma.s.

EVDE İSTER İSTEMEZ BÜYÜK OĞLUM OKULA GİTTİĞİ İÇİN SALGINDAN NASİBİMİZİ ALDIK YANLIŞ ANLAŞILMASIN DOMUZ GRİBİ DEĞİL..BOĞAZ AĞRISI BURUN AKINTISI HALSİZLİK İŞTE BİLİNEN BELLİ BAŞLI BELİRTİLER...AMA İNANIN ARKADAŞLAR BİZDE HASTALIK SADECE 1 GÜN SÜRDÜ NASIL BAŞARDIĞIMI ANLATAYIM VE LÜTFEN SİZDE UYGULAYIN ÖZELLİKLE HASTALIĞIN BAŞINDA OLANLAR HEMEN UYGULASIN...

ÖNCELİKLE ŞU BURUN İÇİN SPREYLER VARDIR YA BURUN AÇICI FALAN İŞTE O SPREY ŞİŞESİNİ ATMAMIŞTIM BEN ...İÇİNE YARIM SU BARDAĞI ILIK SUYA BİR ÇAY KAŞIĞININ UCU KADAR TUZ EKLEYİP HAZIRLADIĞIM KARIŞIMI DOLDURDUM VE O ŞİŞE BİTENE KADAR BOL BOL SIKTIK BURUN İÇİNE İYİCE GENZE GİDECEK BOĞAZA AKACAK KADAR YANİ...
DAHA SONRA BOLCA NANE LİMON KAYNATIP SÜZÜP DOLDURDUĞUMUZ KUPAYA BİR ÇAY KAŞIĞI KADAR (TEPELEME OLMASIN )ZENCEFİL EKLEYİP ŞEKERLİ OLARAK BOL BOL TÜKETTİK ....İNANIN SABAHA HİÇ BİŞİNİZ KALMIYOR.....

AMA ATEŞ VARSA ANTİBİYOTİK VE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ MUTLAKA KULLANMAK GEREKİYOR.....HERKEZE GEÇMİŞ OLSUN SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM....a.s.

Aslında mantıklı özellikle zatüre aşısının mutlaka faydası olacaktır diye düşünüyorum..
Bende doktora gidip derdimi anlatıp istiycem bu aşıyı.. Ben yıllar önce yaşadığım sağlık sorunlarından dolayı zatüreye yakalanmıştım ucuz atlattım.. Şimdi yeniden aynı ağrıları o kötü günleri yaşamak istemiyorum.:çok üzgünüm: yaa ama bu domuz gribi aşısını hiç istemiyorum şaştım kaldım bende...:1no2:

Bu hastalığı icad etip yayanların rant peşinde koşanları Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim bu konu yüzünde çok sinirliyim yaa..

Arkadaşlar banada zatürre aşısı olmak mantıklı geliyordu, doktora danıştım bu konuyu...Domuz gribinden oluşan zatürre farklı bir virüsten oluştuğu için, normal zatüre asışının ona bir faydası olmazmış..Çok umutlanmıştım, tabiki yinede araştırmaya devam edeceğim ama şimdilik aldığım cevap bu... (

herkes farklı yorumlar yapmış kafam karıştıfisfisfis dün akşam , atv sanırım yada başka bi kanal ana haber bülteninde zatürre aşısının bile stoklarında ciddi azalma olduğunu , artık sağlık kuruluşlarınında ücretsiz zatürre aşılamasını yapmaya başladığını söyledi adını hatırlayamadığım sayın dr. un açıklamasını izleyen yokmu arkadaşlar?

Son düzenleme:

tatlım haberi izlemedim ama bu konuda şunu buldum.
''Dünyada domuz gribine bağlı ölümlerin hemen tamamı akciğer yetmezliği ve solunum yetmezliğiyle sonuçlanan zatürreden kaynaklanıyor. Bazen doğrudan grip virüsünün sebep olduğu zatürre ortaya çıkıyor, bazen de zatürreye sebep olan iki ana mikrop var. Şu an gözüken, biri pnömokok, diğeri de metisiline dirençli stafilokok.

Ulusal Pandemi İzleme Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın

zatürre aşısı denen aşıda yukarda adı geçen pnömokok bakterisinden korunmak amaçlı.yani genede koruyuculuğu var yüzde yüz olmasada riski azaltıyorsun.diye algıladım ben.zaten yüzde yüz koruyucu olsa neden yeni bir aşıya gerek duyulsunki zaten zatürre aşısı yıllardır kullanılıyor bu kadar panik olmazdı...

Merhaba oğlum anaokuluna gidiyor bugün okulda toplantı vardı.Konu h1n1 diger adıyla domuzgribi. bir karar vermem istendi fornuma imza atıcam cocugum ası olsun yada olmasın die.Fakat asının cok tehlikeli yan etkileri var sistem rahatsızlıkları felc gibi
ne yapsam kararsız kaldım.Düşüncelerinizi bekliyorum..Saglık calışanı varsa aramızfda bilgilendirme istiyorum.Şimdiden tesekkürler....kafamçokkarıştı

Pazar günü yurttan bir arkadasım rahatsızlandı akşamına numune hastahanesine götürdük, bişey yok faranjit dediler. ateşi 38,6ydı şiddetli sırt baş göğüs ağrısı çekiyordu ertesi gün oda arkadası akşamınada ben rahatsızlandım,birde onunla ilgilenenen 3. bir arkadas. aynı belirtiler vardı,hemen hastahaneye başvurduk akılları biraz geç gelsede olası vakasınız test yapmıyoruz ama bulgular mevcut dediler rapor aldık geri geldik.Çok kötü değiliz şiddetli ağrı aşırı halsizlik dönem dönem yükselen ateş ve mide bulantısı hepimizdeki ortak belirtiler. Yemekhaneye gitsem bayılacak gibi oluyorum bugün 3. günüm. inş bi kaç güne iyi olurum. Bu arada benim oda arkadaslarım ve temasta bulunduğumuz herkes hasta. Yayılma hızı cok korkunç keşke baştan bizi uyarsalardı ama bi yandan iyi oldu, şu anda dikkatli iken kendimizi korurken hafif atlamamız en iyisi. Yoksa Ankarada olupta yakalanmamak imkansız, okuldan da toleranslı davrandılar derslere gitmiyoruz. Bol bol c vitamini ve sıvı takviyesi ile ayağa kalkacağız.
Korkmayın c vitamini,bol sıvı takviyesi ve dinlenme ile atlatılabilir herkes. Tabi bi rahatsızlığı olanlar daha dikkatli olmalı, mümkünse maske ile dolaşmalı.

arkadaşım sağlık sektöründe.. çalıştığı hastanedeki intaniye doktoruna zorla aşı yaptırmışlar... doktor yaptırmak istemiyor ama baskılar sonucu zorla değil mecburen yaptırmış...................................................................................................................................................................................................................... delikafadulden

erkek arkadaşım Ankara'da yaşıyo ve geçen cumartesi aşı oldu
henüz bi yan etki olmadı bakalım inşallah birşey olmaz

çok güzel açıklamışsın sağolasın... Allah giribin felaketlerinden korusun seni mayalıhamurrrrr :lepi:

ben bu aşı konusunda şehir efsanelerine inanıyorum... aşı olma taraftarı değilim henüz

kimin kafası karışmadıki???
eşim sağlık çalışanı ve aşısını yaptırdı. çalıştığı hastanede aşı yaptırmak istiyorum diye gittiğinde bile bön bön bakmışlar sizdemi??? vs şeklinde. yani sağlık çalışanlarının bile kafası karışık. çokkkkk büyük bir kesim sağlık sektöründe aşıyı reddetmiş.intaniye dr arkaşaım aşıyı yaptırmış sorduğumda sen yaptırma dedi..
oğluma yaptırıp yaptırmama konusunda eşimle konuştuğumda oğlum risk grubunda kar zarar hesabı yapacağız dedi. ve yaptırmayı düşünüyoruz.ama malesef kafam karışık ve belki bu yüzden durmadan bu konuya yoğunlaştım.
yani çok can sıkıcı bir durum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…