- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
-
- Konu Sahibi KelebekAfyon
şimdi oğlumu doktordan getirdik.ateşi 39 derece, öksürük var,boğazları ağrıyor ve kırıklık var. doktor
üst solunum yolu enfeksiyonu dedi ve antibiyotik ve öksürük şurubu verdi.ama içim hiç rahat değil.
bir kaç gün önce tamiflu alıp eve koymuştum(malum böyle zamanlarda ilaç karaborsaya düşer)
ondan da bir tane verdim.şimdi yatıyor.
ama asıl sorun yarın 7 de işte olması gerekiyor.zaten bir kaç gündür çok yoğun çalışıyorlardı.
gece 2 lere 3 lere kadar kalıyorlar bir de açık havada set var(dizi çekiyorlar,sinema sektöründe çalışıyor)
hiç dinlenemiyecek ne yapsam acaba ? çok tedirginim...
bu mevsimsel grip aşısından bahsetmiyor mu? domuz gribinden bahsetmiyor
ben mi yanlış anladım acebaCADIARZU
anlamadıgım şey şu... sevgili abd daha öncelerde bu koruyucu maddenin insanları nörolojik olarak bir takım hastalıklara sebep olduğu için bu maddeli olan aşılardan istememişler.
ha diyorlar ki bizdeki aşılar tekli doz değil 10 lu doz olduğu için bu madde kullanılmalı imiş.
abd de bu maddenin zararları görülmüş... başkasının zarar gördüğü seyi biz niye kullanıyoruz.. bu kadar ucuz muyuz...
bir söz vardır hayat başkalarının yaptıkları hataları tekrarlayacak kadar uzun değildir. başkalarının yaptığı hataları göz önüne alıp onlardan ders almalıyız..
canım valla ben bana bu iki aşıları( zatürre ve hepatit b)öneren prf ve aşıyı yapan sağlık kuruluşundaki hemşirenin yalancısıyım:sm_confused:bu aşılar hastalık kapmayı değil h1n1 virüsünden ölmemeyi garanti ediyormuş,virüsü kapma olasılığı yinede var malesef:1no2: hepatit aşısını bilemiyorum kaç yıl koruması vardır sen bi sor istersen, zatürrenin 5 yıl koruması var sğlıklı günler canıma.s.nasıl yani hepatit aşısının cidden bu viruse etkisi nedirki anlayamadım ben:uhm:
Mesela ben 1 sene önce hepatit B ye karşı aşı olmuştum bunun olumlu bir etkisi varmıdır yoksa yenidenmi olmak lazım...
şimdi oğlumu doktordan getirdik.ateşi 39 derece, öksürük var,boğazları ağrıyor ve kırıklık var. doktor
üst solunum yolu enfeksiyonu dedi ve antibiyotik ve öksürük şurubu verdi.ama içim hiç rahat değil.
bir kaç gün önce tamiflu alıp eve koymuştum(malum böyle zamanlarda ilaç karaborsaya düşer)
ondan da bir tane verdim.şimdi yatıyor.
ama asıl sorun yarın 7 de işte olması gerekiyor.zaten bir kaç gündür çok yoğun çalışıyorlardı.
gece 2 lere 3 lere kadar kalıyorlar bir de açık havada set var(dizi çekiyorlar,sinema sektöründe çalışıyor)
hiç dinlenemiyecek ne yapsam acaba ? çok tedirginim...
canım valla ben bana bu iki aşıları( zatürre ve hepatit b)öneren prf ve aşıyı yapan sağlık kuruluşundaki hemşirenin yalancısıyım:sm_confused:bu aşılar hastalık kapmayı değil h1n1 virüsünden ölmemeyi garanti ediyormuş,virüsü kapma olasılığı yinede var malesef:1no2: hepatit aşısını bilemiyorum kaç yıl koruması vardır sen bi sor istersen, zatürrenin 5 yıl koruması var sğlıklı günler canıma.s.
herkes farklı yorumlar yapmış kafam karıştıfisfisfis dün akşam , atv sanırım yada başka bi kanal ana haber bülteninde zatürre aşısının bile stoklarında ciddi azalma olduğunu , artık sağlık kuruluşlarınında ücretsiz zatürre aşılamasını yapmaya başladığını söyledi adını hatırlayamadığım sayın dr. un açıklamasını izleyen yokmu arkadaşlar?
Merhaba oğlum anaokuluna gidiyor bugün okulda toplantı vardı.Konu h1n1 diger adıyla domuzgribi. bir karar vermem istendi fornuma imza atıcam cocugum ası olsun yada olmasın die.Fakat asının cok tehlikeli yan etkileri var sistem rahatsızlıkları felc gibi
ne yapsam kararsız kaldım.Düşüncelerinizi bekliyorum..Saglık calışanı varsa aramızfda bilgilendirme istiyorum.Şimdiden tesekkürler....kafamçokkarıştı
aşının içinde kullanılan adjuvana bağlı olarak yan etki geliştiği tahmin edilerekten bu adjuvanın 50 yıldır mevsimsel grip aşılarınında içinde olduğu ve buna bağlı olarak yıllar süren çalışmalar sonucunda gbs denen durumun aşıyla ilgisi araştırılmış. zaten domuz gribi aşısı kullanılmaya başlayalı bir yıl bile olmamış bu nedenle onun yan etkilerine dair açıklayıcı bilgi yok ama aynı adjuvan kullanıldığı için aynı yan etkiler tahmin ediliyor.
uzun ve karışık bişr cümle oldu aama benim okuduklarımdan anladığım kadarıyla durum bu.
tatlım adjuvanlı aşı kullanılıyor çünkü antijenden tasarruf sağlayıp bağışıklığı artırmayı amaçlıyorlar. şöyle adjuvansız aşıda 15 antijen var diyelim adjuvanlıda 7 var üstüne adjuvan denen kimyasalı ekleyip antijenden tasarrufa gidiyorlar çünkü kapasite sınırlı ve salgın durumu söz konusu.
biz değil tüm avrupa kullanıyor adjuvanlı aşıyı.çünkü adjuvansız aşıyı üreten firma bildiğim kadarıyla amerikayla anlaşmış ve abd nin şartıda abd dışına üretim yapmamasıymış.
bende bulup buluşturduklarımı öğrendiklerimi anlayabildiğim kadarıyla paylaşıyorum.hatalarım olursa affedin.konun otoritesi değilim.genelde sağlık sitelerinden alıntı yapmaya özen gösteriyorum.
Merhaba oğlum anaokuluna gidiyor bugün okulda toplantı vardı.Konu h1n1 diger adıyla domuzgribi. bir karar vermem istendi fornuma imza atıcam cocugum ası olsun yada olmasın die.Fakat asının cok tehlikeli yan etkileri var sistem rahatsızlıkları felc gibi
ne yapsam kararsız kaldım.Düşüncelerinizi bekliyorum..Saglık calışanı varsa aramızfda bilgilendirme istiyorum.Şimdiden tesekkürler....kafamçokkarıştı