- 21 Eylül 2008
- 2.502
- 53
- 34
- Konu Sahibi KelebekAfyon
...........
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende aşı oldum kızlar, ve gayet iyiyim. Enfeksiyon hastalıklarından bir çok doktorla konuştm, herangi bi aşıdan hiç bi farkı yokmuş bu aşının korkmayın ve aşı olun bence..
geçmiş olsun canım aslında her kronik hastalığı olan kişiler risk gurubunda sayılmaz , kronik hastalığı olupta bağışıklık sistemi zayıf ve sağlıksız beslenen kişiler risk grubunda.Her kronik hastaligi olan cok agirmi geciriyo yoksa bagisiklik sistemi kuvvetli olmayan ve kronik hastaligi olanlarmi agir geciriyo? Kronik hastalik ama butun kronik hastaliklarmi acaba mesela ben alerji tedavisi gordum ve arada bir alerjik nefes darligi yasiyorum cok hafif. ben risk grubundami oluyorum yani?
slm arkadaşlar bilginiz varmı bilmiyorum? ama ben zatürre ve hepatit aşısının domuz gribinden koruduğunu öğrendim. prof dr.dan ve az önce zatürre aşımı yaptırdım yalnız tanıdığınız bir sağlık kuruluşu varsa aşı yaptırabiliyorsunuz aksi taktirde sorun çıkarılıyor.sizinde yakınen tanıdığınız bir dr varsa sizde danışın :CüvCüv: benm bu aşıyı yaptırma sebebim ileri derecede kronik bronşitim olduğundan domuz gribinde risk grubunda olmam , bildiğim kadarıyla domuz gribi zatürreye çevirdiğinde ölüm gerçekleşiyor. zatürre aşısının 5 yıl koruması var ,yalnız belirtmeliyim biraz fiyatlı ve ssk karşılamıyor!
merhaba arkadaşlar ,H1N1 mikrobunun sebep olduğu domuz gribinin belirtleri
Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar:
Ateş,
Öksürük,
Boğaz ağrısı,
Yaygın vücut ağrısı,
Baş ağrısı,
Üşüme ve
Yorgunluk
gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir
malesef öğrencilerimin %60 bu belirtiler var. okula gelmiyorlar. hızlada yayılıyor. fakat çok iyi beslenme(meyve ve sebze)ve dinlenme ile hastalık 1 haftada atlatılıyor. oğlumda şu anda aynı belirtiler var .domuz gribi mi bilemiyorum. zaten test de yapmıyorlar. boğaz ağrısı için antibiyotik kullanıyoruz. dilerim hepimiz için bu salgında kazasız belasız atlatılır:Saruboceq:
ateş,öksürük(aşırı derece),boğaz ağrısı yaygı vücut ağrısı,baş ağrısı,yorgunluk şuan bunların hepsi bende var,üşüme hariç,üşümüyorum,çok kötüyüm kızlar birazdan hastaneye gdicem dua edin..
gittim hastaneye üst solunum yolları enfeksyonu dediler,ama verdikleri ilaçlar bi gram iyileştirmedi hatta kötüleştirdi.pek bilgim yok domuz gribiyle ilgili ama bugün diğer belirtilerin hepsini eksiksiz yaşadım 39 derece ateşim vardı,ateş 3 gün boyunca yüksek dewam ederse şüphelenmek gerekirmiş,bikaç gün sonra gidicem yine..
Bende aşı oldum kızlar, ve gayet iyiyim. Enfeksiyon hastalıklarından bir çok doktorla konuştm, herangi bi aşıdan hiç bi farkı yokmuş bu aşının korkmayın ve aşı olun bence..
diğer aşılarda da felç riski varmıymış?
nasıl yani hepatit aşısının cidden bu viruse etkisi nedirki anlayamadım ben:uhm:
Mesela ben 1 sene önce hepatit B ye karşı aşı olmuştum bunun olumlu bir etkisi varmıdır yoksa yenidenmi olmak lazım...
elbette var.
Aşının güvenliliği kapsamında, Guillain-Barre Sendromu (GBS) olarak
tanımlanan, sinir sistemini tutan ve milyonda 1-2 oranında görülen bir
hastalığa yol açabileceğine ilişkin söylemler vardır. Ancak, mevsimsel
grip aşıları ile elde edilen deneyim, aşıların bu hastalıkla kesin
kanıtlanmış bir ilişkisi olmadığını; buna karşılık, influenza
enfeksiyonunun kendisisinin GBS’ ye yol açabileceğini göstermektedir.
türk toraks derneğinden alntıdır...