Domuz Gribi hakknda ...

Test icin para mı istiyorlar birde? akannehir akannehir

Ben burdaki hastalarımıza burundan örnek alıp normal test yapıyorum, eger pozitif cıkarsa özel bir laboratuvara yolluyorum tahlilleri, ertesi günde hemen sonuclar geliyor, hasta hic bir ücret ödemiyor. :1no2:

gerçekten ne yapacagımızı şaşırdık.ınşallah bu illet den kısa zamanda kurtuluruz..

Her kronik hastaligi olan cok agirmi geciriyo yoksa bagisiklik sistemi kuvvetli olmayan ve kronik hastaligi olanlarmi agir geciriyo? Kronik hastalik ama butun kronik hastaliklarmi acaba mesela ben alerji tedavisi gordum ve arada bir alerjik nefes darligi yasiyorum cok hafif. ben risk grubundami oluyorum yani?

Her kronik hastaligi olan cok agirmi geciriyo yoksa bagisiklik sistemi kuvvetli olmayan ve kronik hastaligi olanlarmi agir geciriyo? Kronik hastalik ama butun kronik hastaliklarmi acaba mesela ben alerji tedavisi gordum ve arada bir alerjik nefes darligi yasiyorum cok hafif. ben risk grubundami oluyorum yani?
geçmiş olsun canım aslında her kronik hastalığı olan kişiler risk gurubunda sayılmaz , kronik hastalığı olupta bağışıklık sistemi zayıf ve sağlıksız beslenen kişiler risk grubunda.

Tesekkur ederim canim. Demekki bagisiklik sistemini kuvvetlendirmem gerek. Zaten asi olmayi hic istemiyordum olmamaya karar verdim. Yan etkileri bile bilinmiyormus :sm_confused:

slm arkadaşlar bilginiz varmı bilmiyorum? ama ben zatürre ve hepatit aşısının domuz gribinden koruduğunu öğrendim. prof dr.dan ve az önce zatürre aşımı yaptırdım yalnız tanıdığınız bir sağlık kuruluşu varsa aşı yaptırabiliyorsunuz aksi taktirde sorun çıkarılıyor.sizinde yakınen tanıdığınız bir dr varsa sizde danışın :CüvCüv: benm bu aşıyı yaptırma sebebim ileri derecede kronik bronşitim olduğundan domuz gribinde risk grubunda olmam , bildiğim kadarıyla domuz gribi zatürreye çevirdiğinde ölüm gerçekleşiyor. zatürre aşısının 5 yıl koruması var ,yalnız belirtmeliyim biraz fiyatlı ve ssk karşılamıyor!

nasıl yani hepatit aşısının cidden bu viruse etkisi nedirki anlayamadım ben:uhm:
Mesela ben 1 sene önce hepatit B ye karşı aşı olmuştum bunun olumlu bir etkisi varmıdır yoksa yenidenmi olmak lazım...

merhaba arkadaşlar ,H1N1 mikrobunun sebep olduğu domuz gribinin belirtleri
Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar:
Ateş,
Öksürük,
Boğaz ağrısı,
Yaygın vücut ağrısı,
Baş ağrısı,
Üşüme ve
Yorgunluk
gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir
malesef öğrencilerimin %60 bu belirtiler var. okula gelmiyorlar. hızlada yayılıyor. fakat çok iyi beslenme(meyve ve sebze)ve dinlenme ile hastalık 1 haftada atlatılıyor. oğlumda şu anda aynı belirtiler var .domuz gribi mi bilemiyorum. zaten test de yapmıyorlar. boğaz ağrısı için antibiyotik kullanıyoruz. dilerim hepimiz için bu salgında kazasız belasız atlatılır:Saruboceq:

yAA iyide şimdi kesin belirtileri bumudur yani.. Ben 1 ay önce aynen bu belirtileri yaşamıştım hemde hepsini isale kadar:kedi:
Ben grrip dim evet sadece bir gece çok kötü olmuştum nefes darlığı yaşamıştım acile gitmiştim devlet hastanesi gayet güzel muayene oldum bana antibiyotik vb ilaçlar verildi kimsede domuz gribisin demedi.. Ayrıca mantıksız geliyor bana normal grip işte bence..

ateş,öksürük(aşırı derece),boğaz ağrısı yaygı vücut ağrısı,baş ağrısı,yorgunluk şuan bunların hepsi bende var,üşüme hariç,üşümüyorum,çok kötüyüm kızlar birazdan hastaneye gdicem dua edin..

Sakin ol arkadaşım, endişelenme bu kadar şu an sendeki belirtiler milyonlarca insanda var baksana hastaneler dolup taşıyor.Biz bile ailecek bu hafta sonunu aynı belirtilere geçirdik.tabi bende çok korktum ama, şükür iyiyiz şimdi.Seninde bi kaç güne bişeyin kalmaz merak etme...

gittim hastaneye üst solunum yolları enfeksyonu dediler,ama verdikleri ilaçlar bi gram iyileştirmedi hatta kötüleştirdi.pek bilgim yok domuz gribiyle ilgili ama bugün diğer belirtilerin hepsini eksiksiz yaşadım 39 derece ateşim vardı,ateş 3 gün boyunca yüksek dewam ederse şüphelenmek gerekirmiş,bikaç gün sonra gidicem yine..

Kötü düşünme sen yinede, oğlumada aynısını söylediler onunki düştü seninkide 3 güne kalmaz düşer inşallah..Bizede bilgi vermeyi unutma, seni merak etcem...

ben mi yanlış biliyorumCADIARZU
aşı denilen şeyin içinde zayıflatılmış virüs yok mu zaten? vücuda yabancı bir orgnizma girdiği zaman etki tepki gösterir haliyle yan etki olmaması imkansız

aşı ile bağğışıklık değil doğal bağışıklık kazanmak istiyorum ben

felç olma riskini göz önüne alamam, hayallerim var gencim ben daha :lepi:

diğer aşılarda da felç riski varmıymış?

elbette var.
Aşının güvenliliği kapsamında, Guillain-Barre Sendromu (GBS) olarak
tanımlanan, sinir sistemini tutan ve milyonda 1-2 oranında görülen bir
hastalığa yol açabileceğine ilişkin söylemler vardır. Ancak, mevsimsel
grip aşıları ile elde edilen deneyim, aşıların bu hastalıkla kesin
kanıtlanmış bir ilişkisi olmadığını; buna karşılık, influenza
enfeksiyonunun kendisisinin GBS’ ye yol açabileceğini göstermektedir.
türk toraks derneğinden alntıdır...

nasıl yani hepatit aşısının cidden bu viruse etkisi nedirki anlayamadım ben:uhm:
Mesela ben 1 sene önce hepatit B ye karşı aşı olmuştum bunun olumlu bir etkisi varmıdır yoksa yenidenmi olmak lazım...

hayır hepatit aşılamasıyla ilgili bir bağıklık kazanma durumu söz konusu değil .öyle bir durum olsa zaten çoğu bebek hatta çocuk aşılı bu kadar korkulmazdı.

H1N1 aşıları halen A.B.D., Avustralya, Çin ve pek çok Avrupa ülkesinde
ruhsat almış ve uygulanmaya başlanmıştır. Diğer birçok ülkede de kısa
sürede uygulanması beklenmektedir. Ancak, toplam üretim kapasitesi
ihtiyacı karşılamada yetersiz kalabilmektedir; bu nedenle, ülkemizde de
aşı ihtiyacı zaman içinde karşılanacaktır ve risk gruplarının sırayla
aşılanması planlanmaktadır. Tüm ülkeler ruhsatlama sürecinde, aşıların
etkinlik ve güvenliliğini dikkatle incelemektedir; ancak, pandemik
virusun yeni bir virus olması nedeniyle, halen klinik ve laboratuar
izlem çalışmaları sürmektedir. Bugüne dek tamamlanan çalışmalarda,
üretilen aşıların mevsimsel grip aşıları kadar güvenli olduğu
gözlenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşının uygulandığı tüm
ülkelere, uygulanan popülasyonun etkinlik ve güvenlilik açısından
izlenmesini sağlayacak bir sistem oluşturmalarını
önermektedir. DSÖ ve AB sağlık örgütleri ülke verilerini izlemekte ve
önerilerini düzenli olarak güncellemektedir.
Aşıların üretim sürecinde değişik katkı maddelerinin kullanılması
gerekmektedir. Bunlardan biri, adjuvan olarak tanımlanan, aşının
etkinliğini arttıran ve şimdiye dek pek çok aşıda kullanılan
maddelerdir. Yapılmış olan 70 klinik çalışmada, insan sağlığı açısından
anlamlı bir soruna yol açmadıkları gözlenmiştir. Diğer bir katkı
maddesi, cıva içeren tiyomersal tiyosalisilattır ve aşının steril
kalmasını sağlayan bir koruyucudur. Cıva içeriği, besin maddelerinde
izin verilen düzeyin altındadır ve DSÖ uzmanlar kurulu, sağlık için bir
tehdit oluşturmayacağını bildirmiştir.
türk toraks derneğinden alıntıdır...

türk toraks derneğinin aşı ile ilgili açıklama yazısını sizlerle paylaşmak istedim.aşı savunucusu falan değilim..
birde şunu düşünüyorum zaten her yıl çok kişi mevsimsel gripten ölüyor. ama ölüm nedenlerinde bu denli gripmi değilmi araştırma yapılmıyordu zatüreden öldü vs deniyordu.domuz gribindeki öümde gene mevsimsel gripteki kadar binde bir civarı.belki gerçekten ciddi bir durum var belkide ticari bir çıkar sözkonusu.ama en azından gribin ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu kavradık bu sayede ve en azından gribiz deyip geçiştirmeyiz.

elbette var.
Aşının güvenliliği kapsamında, Guillain-Barre Sendromu (GBS) olarak
tanımlanan, sinir sistemini tutan ve milyonda 1-2 oranında görülen bir
hastalığa yol açabileceğine ilişkin söylemler vardır. Ancak, mevsimsel
grip aşıları ile elde edilen deneyim, aşıların bu hastalıkla kesin
kanıtlanmış bir ilişkisi olmadığını;
buna karşılık, influenza
enfeksiyonunun kendisisinin GBS’ ye yol açabileceğini göstermektedir.
türk toraks derneğinden alntıdır...

bu mevsimsel grip aşısından bahsetmiyor mu? domuz gribinden bahsetmiyor

ben mi yanlış anladım acebaCADIARZU

anlamadıgım şey şu... sevgili abd daha öncelerde bu koruyucu maddenin insanları nörolojik olarak bir takım hastalıklara sebep olduğu için bu maddeli olan aşılardan istememişler.

ha diyorlar ki bizdeki aşılar tekli doz değil 10 lu doz olduğu için bu madde kullanılmalı imiş.

abd de bu maddenin zararları görülmüş... başkasının zarar gördüğü seyi biz niye kullanıyoruz.. bu kadar ucuz muyuz...

bir söz vardır hayat başkalarının yaptıkları hataları tekrarlayacak kadar uzun değildir. başkalarının yaptığı hataları göz önüne alıp onlardan ders almalıyız..

Son düzenleme:
X