Domuz Gribi hakknda ...

merhaba hırçındeniz mesajını biraz önce okudum. yoğunluktan girememiştim. evet canım H1 N1 virüsünün sebep olduğu domuz gribinin belirtileri bunlar ve büyük ihtimalle sende bu gribi atlatmışsın. şöyleki sağlam bünyelilerde grip daha hafif septomlarla atlatılırken ,bünyesi zayıf kişiler hastalığı ağır geçiriyor.zaten test yapılamazsa domuz gribi olduğunu kimse bilemez. mevsimsel grip ile birebir aynı tek farkı ço hızlı yayılması.
çok şükür oğlum iyileşti. sadece öksürüyor. dilerim birkaç gün içinde o da geçecek.
bu dönemde bol bol meyve yemek,protein ağırlıklı beslenmek şart.

çok şiddetli ağrı oluyor, hapşırma ve burun akıntısı daha az, ayrıca ateşi düşürmek mümkün değil,benimki çok yükselmedi ama 3 tane ateş düşürücü ile soğuk duş ile düşmüyor.. Bugün tekrar gideceğim.

Valla ben paranoyak oldum Oğlum dün akşamdan beir ateşli ateş düşürücü veriyorum ayrıca burnu tıkalı ve öksürüyor anaokuluna gidiyor sabah göndermedim öğretmeniyle konuştum sınıfta şu an 5 çocuk var hepsi hasta dedi iyileşene kadar göndermiyeceğim Bakalım öğeden sonra doktora götüreceğim ne diyecekler kayınvalıdem aradı şimdi yatıyormuş ateşi varmış hala inşallah bir an önce şifa bulur

gökyüzünde dans geçmiş olsun öncelikle.
bizm öğretmen hapşursalar bile okula gelmeyin diyormuş.
geçen gün oğlum durduk yerde hapşurmuş okula niye geldin diye kızmış.
halbuki başka hiçbir rahatsızlığı yok,hem evdeykende hapşurmuyordu.

az önce haberlede dinledim.
yarıyıl tatili bu yıl erken olabilirmiş.
bu yıl onbeşgün önce tatil olması üzerinde düşünüyorlarmış.

ateş dışında diğer belirtiler bende de var gibi
hastayken aşı yapılamıyor zaten ben de aşıya karşıydım önceleri fakat yayılma hızını ve ölümleri gördükçe aşı yaptırılmasının gerekliğliğine inandım amerikadaki aşılar farklı diye karşı çıkıyordum en çok da ama o aşının da olumsuzlukları varmış canlı virüs veriliyormuş vücuda

çocuğum konusunda ise tam karar vermiş değilim henüz
aşısız da atlatabileceğine inanmak istiyorum

oğlum domuz gribi çıkmadan önceleride hastalıkları zor atlatırdı bağışıklığı çok çok zayıf
mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

şimdi yine rahatsız dr soğukalgınlı boğaz enfeksiyonu dedi kaç gecedir çocuğun başında uyumadan bekliorum
okulada yollamıyorum

Öğretmenimiz aradı aşıyla ilgili sorular varmış onu doldurmamız gerekliymiş ona göre aşı gelecekmiş okula Bende vurdurmayı düşünmüyorum çocuğuma Bakalım birazdan doktorumuz ne söyleyecek

benim çocuğum maskeyle gidiyor okula .birde cebine antibakteriyel jel koydum kullanması için.
birde bağşıklık siistemini kuvvetlendirmek için pekmez içiriyorum.sebze,meyve bol bol yediriyorum.
ayrıca polen kullanıyorum.

benim kızıma aşı kağıdı vermişler bende uygun bulmuyorumumu işaretledim okulun çğu olmıcam diyo zaten

Arkadaşlar az önce bir haber sitesinde bu antibakteriyel jellerle ilgili bir haber okudum.Birinci sınıfa giden bir kız çocuğunun gözüne sıçramış ve gözünü kör etmiş,sizler de çocuklarınıza tembih edin dikkatli kullansınlar,of ya daha neler duyacağız Allahım cümlemizi korusun.

Bizim buradada cok yakinimizda bir kücük sehirde bize asagi yukari 5-6 km uzaklikta okullar tatil edilmis domuz gribi nedeni ile ama kimse birsey konusmuyor hastahanede olanlar varmis onlarda gizleme geregi duyuyorlar sebebi nedir ailelerin kararimi yoksa kimin karari bilmiyorum,
Gecen hafta a$i burayada geldi bir arkadasim dün a$i oldu risk guruplarina önce a$i yapilacakmis arkadasim daha önceden kanser hastaligi gecirmisti Dr onun icin a$i yapmayi önermis. DR kendisininde a$i oldugunu söylemis öncelikle saglik personeli cocuklar ve yaslilarin a$i olacak demis tabiki isteyen a$ilanacakmis.
su ana kadar hep a$i olmayacagiz dedik bilmiyorum olursakmi pisman oluruz a$i olmazsakmi pisman oluruz allah cümlemizi korusun insallah:Saruboceq:

cnm tarçınlı zencefilli çayda güçlendiriyormuş bağışıklığı..saraçoğlu söylüyordu geçende..ben grip oldum 2 gün önce ben birde hastanede çalıştığım için annem hemen telaşlandı..önce tavuk çorbası yaptı biliyorsun o da grip için birebir,ardından taze zencefil tarçın kaynattı..sabaha birşeyim kalmamıştı..allah razı olsun annemden.:Saruboceq:.

burada yazılanlara göre ben mevsimsel grip olmuşum.. çok korktum domuz gribi diye ama burada burun akıntısı çok az görülür diyo benim çok fazla ve öyle aman aman bir ateşim yok.. sanırım yine de bir doktora gitmeliyim :gitme:

verdiğin bilgi için teşekkür ederim :1hug:
bu çayı demleyerek mi yapacağız yoksa kaynatarak mı?
çünkü her bitkinin farklı olabiliyormuş hazırlama şekli.o nedenle sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…