Domuz Gribi aşısı olacak mısınız?

Domuz gribi aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    207

israilin oyunları sandığınızdan daha karmaşık hanımlar. hiç bir resmi kaynak da çıkıp aşı olmayın demez, diyemez. arkadaşın metnini alıntılayıp güncelledim ki yeniden okunsun. bu arada ecel geldiyse aşı da grip de bahanedir.. ben aşısız tedbir alıp nefes sayımın biteceği günü beklemeyi uygun buluyorum açıkcası.

çevremde aşı olanlar var, yan etkisini görenlerde oldu, görmeyenlerde.. bünyeye göre değişiyor sanırım. ben ve ailem aşı olmayı düşünmüyoruz..

cnm bende aynı dusuncedeyım
ayrıca bazı arkadaslar kaynagı vardır demıste kaynagını belırtmesı gerekmıyormuydu boyle bır kural oldugunu hatırlıyorum
yazılanların hıcbır bılımsel kaynagı yok eger bırılerını oldurmek ısteselerdı bunu boyle uzun vadeye yayıp yapmazlardı suan avrupada amerıkada ası kampanyaları cok yaygın ınsanlar asılarını yaptırıyorlar sanırım sadecebızım ulkemızde boyle karsılanıyor
ınsanların asıyı onemsemelerı ıcın ılla yakın cevresınden bırını kaybetmesımı gereklı
suan 300 kısı hayatını kaybetmıs ve 100 kısıde solunum cıhazına baglı yasıyormus bu hıcte azımsanacak bır rakam degıl helekı salgının daha basında oldugumuzu dusunursek
ben saglıkcıyım ben esım 7 aylık oglum annem babam kardesım hepımız asılandık ıyıkıde olmusum dıyorum
ve suan asılamada buyuk bır artıs olmus
bu hastalıgı ya gecırıp bagısıklık kazancaz yada asılanıp secım kısının kendıne kalmıs

bu arada o yazıda ılk turkıyede kullanacagı yazıyor oyle bısey yok bızden once bırsuru ulkede uygulanmaya basladı mesela cınde 1mılyonksı asılanmıstı

Labaratuardan çıkmış veya birşekilde hortlamış. Sonuçta ortada dolaşan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan bir virüs var. Ne yapalım nasılsa yakalanacağız deyip oturup bekleyelim mi? Hasta olduğumuzda, gidecek doğru dürüst bir hastane mi var? Tek ilacı olduğu söylenen ilacı bulabilecek miyiz? Ben bulunduğum yerde eczanelere sordum bana güldüler bulabileceğinizi zannetmiyoruz dediler. Dünya sağlık örgütünün yetkilisi adını hatırlayamadığım bir doktor hanım aşı olunmasını tavsiye etti. Şimdi bütün bu yetkililer hepsi bir olmuş ısrail'e yardım etmek mi istiyorlar yani? Ben yetkililere güvenmek istiyorum. Bu kadar insanın hayatıyla, bu kadar kolay oynayamazlar herhalde. Aşı taraftarı olan bir çok doktor, bütün bunları bilmiyorlarda mı aşı olun diyorlar? Onların ne çıkarları var? Sağlık bakanı Recep AKDAĞ "Ben bakan olmadan önce kanserli çocukları tedavi ediyordum. Gece gündüz onları hayata döndürmek için uğraşıyordum. Şimdi bir çocuğa zararlı olabilecek bir şeyi önermem mümkün mü? dedi" Elbetteki ecelimiz geldiyse elimizden gelen birşey yok. Ama oturupta beklememeliyiz herhalde.

Ben ve esim olmama karari aldik. Esimin ulkesinde saglik bakanligi bu asiyi almayi reddetti. Bu kadar ciddiyse durum ve asi zararsizsa neden cocuklari filan zorunlu asilamiyorlar acaba?

canım sen basına bakma. dünya sağlık örgütünün resmi sitesine göre aşıdan ölen bir kişi bile yok. bırak ölmeyi ciddi yan etki gören bile yok. şehir efsaneleri aldı başını gidiyor...

canım sen basına bakma. dünya sağlık örgütünün resmi sitesine göre aşıdan ölen bir kişi bile yok. bırak ölmeyi ciddi yan etki gören bile yok. şehir efsaneleri aldı başını gidiyor...

Asıl etkiler uzun vadede başlıyor ve asıl amaç kısırlık gibi üreme yetersizliğini sağlayıp dünya nüfusunu denetim altına almak. Ben aşının yan etkilerinden korkmadım ki zaten, yıllar sonra bana ve evladıma verebileceği büyük ve gerçek zararlardan korktum ve korkuyorum açıkcası. Herkes kararında özgürdür, inşallah yıllar sonra kaynaklarda ''2009 yılında yapılan domuz gribi aşısı hastalarda kısırlık ve kanser gibi bilumum hastalıklara yol açtı'' diye okumayız. Ben henüz doğmamış çocuğumu, torunlarımı ve gelecek nesilleri düşünüp onlar için endişeleniyorum sadece. Kısırlık aldı başını gidiyor..

hayır olmucam olmayıda düşünmüyorum
çünküü bizlerin kovboy olrak kulanılmasınından rahatsdızım..bu brnim düşüncem..herkezin düşüncesinede sayyygı duyarım:çok üzgünüm:

kovboy degil kobay canım:roflol::1hug:

isteyen aşı olur isteyen olmaz.
benim kişisel fikrim bu hastalığın çok abartıldığı yönünde.
ben,eşim ve 3,5 yaşındaki oğlum aşı olmadık, Allah nasip ederse olmayacağızda.
ki oğlum sanırım hastalığı geçirdi.
yani yüksek ateş vardı.hatta yapılan testtede %90 domuz gribi olduğuna karar verildi.(test %100 sonuç vermiyormuş zaten).ama ateş 3.gün düştü ve bitkinlik olsada koşup oynamaya devam etti.
dayım sağlık bakanlığında başmüfettiş.
bu konuyu en iyi bileceklerden b iri olduğu için ona danıştım.
bana yapılan paniğin çok gereksiz olduğunu,eğer kronik bir rahatsızlık yoksa aşı olunmasının şart olmadıını,geçen sene gripten ölen insan sayısının domuz giribinden ölenlerden kat be kat fazla olduğunu, domuz gribinin normal gripten daha tehlikeli olmadığını söyledi.
zaten aşı olmamaya kararlıyım,iyice emin oldum bu sayede.
televizyonlarda aşı yaptıran doktorlar,bakanlar bilmem kimler beni ilgilendirmiyor.
bu ülkede çernobil felaketinde tv'ye çıkıp "ben çay içiyorum bakın çayda radyasyon yok" diyen bakanlarda vardı.

Ben ve ailem Kanada'da yaşıyoruz. Buradaki aşının da bir farkı olduğunu düşünmüyorum, aşı olmayacağım.:umursamaz:

bir ay sonra herkes mumla aşı arayacak ama çok geç olucak..salgın iyice yayıldığında olmayın zaten bir arkadaşın dediği gibi tadir-i ilahi deyin,bu nasıl bir zihniyettir ya..doktora da gitmeyelim son nefes günümüz geldiyse o olur diyelim..çoooooooook geri bir toplumuz çoookk..reşit zihniyetlere değil de,bebek ve çocuklara çok üzülüyorum..kendilerini koruyamazlar ben aşı olucam diyemez anne babasının zihniyetine kalmışlar...yazık çook yazıkk..

Çok katılıyorum .

Aşımı oldum , kolum bile ağrımadı diyebilirim sadece aşının girdiğini ve çıktığını hissettim en büyük yan etkisi bu olsa gerek benim için .
O günden beridir de gripten korkmuyorum . Çevremdeki herkes sağlıkçı diyebilirim ve hepimiz olduk .
Aşı olmayıpta zamanı geldiğinde çok üzülmektense , şimdi olmayı tercih ederim .

Allah bizi korusun demekse saçma , madem buna inanıyorsunuz Allah bu hastalığı yaratmadı mı ? o öldürmüyor mu bunca insanı ? o zaman .. Aşıyı da o yaptırtmadı mı , al ya kulum ol aşını yaşa paşa paşa ..

olmayı düşünmüyorum zaten şuan grip olan herkes domuz gribi ama farkında değil
havada domuz gribinin partikülleri var ve bu kış grip olduysak muhtemelen domuz gribini farketmeden geçirdik
ayrıca bu virüs biçim değiştirebilen bir virüs ve kullanılan aşılar yakın bir zaman içinde pek de etkili olmayacak
basın kesinlikle abartıyor zaten mevsimsel gripten de bir sürü kişi ölüyor ama basında yer verilmediği için bilmiyoruz
bana bunları anlatanda uzman doktor bir arkadaşımdır kendi cümlelerim değildir
sonuçta uzman olan o ve onun dediklerini doğru olarak kabul etmek zorundayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…