Domuz Gribi aşısı olacak mısınız?

Domuz gribi aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    207
Astım geçmişim olduğu için görüştüğüm tüm drlar tavsiye ediyor,ayrıca 16 aylık kızım ve iş yerinde arkadaşları gripten ölen çalışanları olan bir eşim var.
Özetle düşünüyorum olmayı,umarım geç kalmam bu arada gribe yakalanıp da..

bende oldum aşı kolumu pensilin yağlı iğneler gibi yakmadı bile sadeceo gece veertesi gün burnum tıkandı yandı kaşındı ve geçti zaten aşıdan sonra haifi grip yaşayabileceğimi söylediler evde olsam olmayabilirdim ama hergün toplu taşıma kullanişe git gel birde insanlarla iç içe yaşıyorum dr umda uygun görünce risk almak istemedim

benimde kafam çok karışık ama bugün bi haber kanalında aşı ile ilgili bi program vardı iki üniversite profesörü aşının bi zararı olmadığını ve ölenler aşı olsaydı yarısının yaşıyo olabiliceğini söyledi. o yüzden filkrim değişti hep korkuyla yaşamaktansa en iyisi aşı olmak olucam inşallah.

dün oglum la bende aşı olduk pazartesi diger oglum ve eşim olacak dün biraz kolum agrıdı bugün gayet iyiyiz.saglık ocagında yapıldı.ilk zamandan beri olmayı düşünüyorduk fikrimiz hiç degişmedi hatta komşular beni vazgeçirmek için epey ugraştılar .ama bizce en mantıklısı olmaktı doktorumuzun dedigi gibi diger aşıların içinde ne oldugunu biliyormuyuz veya hiç araştırmadık.

ben eşim ve oğlum aşıyı oldukVe hiç bir yan etki olmadı allaha şükür.Doktorumuza çok güveniyorum özellikle oğluna mutlaka yaptır dedi daha fazla bilgi edinmek isteyenler doktorlar sitesinde çocuk doktoru süreyya paksoyun makalelerinde aşıyla yazdıklarını okuyabilirler.Kendisi oğlumun doktoru ve çok bilgili bir insan.

ben eşim ve oğlum vurulduk hatta oğlumun 2. doz yarın yapılacak hiç bir yan etkisi olmadı çok şükür eşimde hastanede çalıştığı için drların sözüne bi o kadar güveniyoruz

haftaya ailecek olucaz inşallah. doktor olan amcam tüm aileye tavsiye etti, ona güveniyoruz.

canım yazın üzerine girip okudum ve çok beğendim aşağıdaki bölümüde kopyalama gereği hissettim.herkesede girip okumalarını tavsiye ederim.

Şöyle bir örnekle bitireyim sözlerimi: Diyelim gece ıssız bir sokakta bir cani elinde koca bir bıçakla sizi kovalıyor. Yakalarsa büyük olasılıkla öldürecek. Köşe başına geldiğinizde bir taksiyi müşteri bekler buldunuz. Hemen binip oradan uzaklaşır mısınız, yoksa “Ya şoför çok beceriksizse, bir trafik kazası geçirip ölürsem” diye düşünüp yaya mı devam edersiniz yolunuza? Durum bundan ibarettir bence…

Olmayacağım dedim ama yarın okulda herkesi aşılayacaklarmış ben de gideceğim bakalım.:1rolleyes:

2 gün önce eşim, oğlum ve ben olduk..
Allah'a şükür, kol ağrısından başka hiçbir yan etki olmadı bizde..

Aşıyı ister oluuunnn... ister olmayın..
Neden olmak istemeyenler olmak isteyenleri etkilemeye çalışıyorlar ki?

Allah herkese akıl-mantık vermiş..
Ben aylarca araştırdım..
Onlarca doktora sordum..
Onlarca makale okudum..
Sonuçta olmaya karar verdim ve oldum..

Ama sadece şunu biliyorum ki;
Eğer aşı 50 milyona ve sınırlı sayıda eczanelerde satılsaydı,
herkes eczanelerde sıra beklerdi olmak için..

Aşı bedava ya, kıymeti yok o yüzden..
Türk milletinin karakteristik özelliği bu da...

cnm sana aynen katılıyorum

aşı olacağız demiştim ama vazgeçtik
risk grubunda olanlar yaptırmalı tabii ama biz kendimize pek de gerekli olmadığına karar verdik
hergün taze sıkılmış meyve suyu içiyoruz c vitamini alıyoruz
beslenme ve hijyene dikkat ediyoruz
grip olursak atlatabileceğimizi düşündük
aşı olup da senelerce acaba aşı birşey yaptı mı yapacak mı stresi yaşayamayacağımıza karar verdik
bir de günde bilmem kaç kişi öldü diyorlar ya tek tek isimleri açıklansın istiyorum
50 kişi öldü deyip de 3 kişinin adını vermelerini anlamsız buluyorum

bi saat önce ailecek aşı olduk. şimdilik bişi yok hafif bi kol ağrısı dışnda inşallah da böle devam eder.

Olmayacağım dedim ama yarın okulda herkesi aşılayacaklarmış ben de gideceğim bakalım.:1rolleyes:

Aşıyı oldum hiçbir problem olmadı şu ana kadar...ben y.dışındayım ama Türkiyedekiler aşılar farklıymış gibi bir şeye de inanmıyorum açıkcası.

bende ne kızıma ne kendime yaptırıcam
yalnız bu aşı olanların yaptırdım hiç bişey olmadı acımadı filan tarzında konuşmaları
saçma geldi bana etkisini şimdi değil yıllar sonra göstericek bilginiz olsun.

biz de yıllar sonra görülebilecek etkilerinden dolayı,o stresi taşımanın zor olacağından dolayı vazgeçtik
yoksa aşı yaptırılınca kolun ağrıması,hafif grip olmak falan hiç önemli değil
keşke sadece bu etkileri olsa ve inşallah sadece bu yan etkileri vardır benneyaptımki

ben açıkçası öle düşünmüyorum.böle yaptıranlara karşı çok kesin bilgiler varmış gibi konuşmakta hoş gelmedi bana.kesin kanıt ve bilgiler var gibi. herkes kendi kararını verir.mesela ben çok araştırdım .türk tabipleri birliği doktorlar felan.ve aradan uzunca bi sene geçtikten sonra bu kadar aşı yaptıran doktorların kendilerini bile bile telef ediceklerine inanmıyorum.ama tabiki herkesin kendi kararı başkalırını böle korkutucu senaryolarla caydırmamak lazım.

Kesinlikle katılıyorum sanki çok önemli araştırmalr yapılmış da bilimsel bir sonuca ulaşılmış gibi bir tavır takınılması hiç hoş değil.İsteyen yaptırır isteyen yaptırmaz ama aşı yaptıranlara da önümüzdeki yıllar bakın başınıza neler gelecek gibi bir tavır takınılması doğru değil.Ben de çok araştırdım ve benim yaşadığım ülkenin büyük bir çoğunluğu aşı oldu.Türkiyedeki tanıdıklarımdan da aşı olanlar oldu, birçok doktor önce kendine aşıyı yaptırdı.Bu söylentiler tamamen ticari amaçlı başka bir şey değil.Birileri aşının satılmasını istiyor birileri istemiyor.Yaptırmayanlar da bilim adamı gib demeç veriyorlar ama bilimsel bir veri yok.Deprem olacakmış yarın deyip inanmak gibi bir şey...Şu öyleymiş, muş tavırlarından kurtulmak lazım.

banada senın yıllar sonra ıllakı yan etkısı ortaya cıkacak demen cok sacma geldı bu konuda cok derın bılgılere sahıp olmalısın demekkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…